FC Barcelona

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Dokle će ekipa dogurati u Ligi prvaka ove sezone?

Anketa je završila: 27 feb 2026, 23:24.

Osmina finala
6
21%
Četvrtfinale
10
36%
Polufinale
2
7%
Finale
1
4%
Osvajaju Ligu prvaka
9
32%

Ukupno glasova: 28

Rodju
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Rodju » 10 mar 2021, 23:21

Furymaker je napisao/la:
10 mar 2021, 23:01
Momci, iskreno, odlicno smo igrali, puno se ispromasivalo, PSG igrao poput jedne Huesce il Eibara, steta Dembeleovih promasaja, precke Desta, promasenog penala, sugavog penala Lengleta.
Kad ovako brutalno nadigras PSG i samo ih vile pronosaju da prodju dalje, ja sam prezadovoljan.
Kapa dolje i igracima i Koeamanu, PSG nek se poklopi i zahvali Navasu.

Napadac pod moranje, sto rece let3, Griezmann, Dembele, Coutinho, Lenglet, Umtitii, Braithwaite, tko god za Hålanda.
Steta zbog ispadanja i prve tekme, Koeman mudonja odlicno postavio ekipu i nadigrao ih, ubio ih.
Sve što se tiče današnje utakmice se slažem.
PSG su vile pronosale. Poslije 1 utakmice sam rekao, da su se trebali i na CN potući, a ne igrati neku zonu.
Šteta. Ovo danas odlično odigrano.Nekad treba imati i sreće. Danas je nije bilo. Odlična osnova za nastavak sezone i borbu za 2 titule. Meni je ovo danas bilo superpozitivno. Pohvala RK za taktiku.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 10 mar 2021, 23:23

Felixians4 je napisao/la:
10 mar 2021, 23:18
ne uzimate u obzir da je psg imao ogromnu prednost na domaćem terenu i samo to čuvao,pritom je dvomeč odigrao bez neymara!!! a koeman za kupiti si ostanak mora osvojiti la ligu.
:thumbup:

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 10 mar 2021, 23:24

Realno previše seremo po čovjeku u ovoj situaciji gdje smo dužni 1.2 milijarde € , kako pišu pojedini mediji da ove sezone od početka nije bilo plate , sa mladim igračima sa dosta povrede i bez back-upova na pojedinim pozicijama ovo je maksimum maksimuma ... Jeste da ima u pojedinim situacijama gluposti (formacija,kasne izmjene i izmišljanje pozicija) ali sve u svsmu bit će bolje sigurno ako ostane tu i naredne sezone ..
Do kraja ove očekujem aBd barem jedan trofej .

Nismo se osramotili mada je prva utakmica morala biti malo više sa mudima ali eto na momente su izgledali poput Eibara kad smo ih napadali sve u svemu ja zadovoljan nisu nas ponizili skroz 5:2 jeste velik rezultat ali gledajući ovu tekmu ljudi bi pomislili da je greška i da treba biti 2:5 .. Kao što reče bolje sada ispasti pa se posvetiti ligi i kupu nego da nas neko raspe sljedeći krug još gore ..

Rezultati to možda ne pokazuju ali Barcelona je definitivno jednim dijelom odradila smjenu generacija i u velikom je plusu gdje sada imamo mix mladih i iskusnih igrača koji će sljedeće sezone biti okosnica prvog tima - Araujo,Dest,Puiq
Pedri,Moriba,FDJ,Fati i Mingueza

Mislim da je potrebno osloboditi još prostora za ove mlade igrače prije svega mislim prodajom Griezmanna,Dembelea
Coutinha,Firpa,Umtitija,Lengleta i Braithwaita gdje bi se oslobodio velik dio plata te da se dovode ciljana pojačanja pa makar jedno jedno
Uz to da se vidi šta da se desi sa Pjanićem i Trincaom

Tu će biti Garcija,Aguero i Alaba vjerovatno što je po meni sasvim dovoljno eventualno jedan lijevi bek tipa Angelino ili Gaya i sve u svemu zadovoljan i dobar prelazni rok uz Koemana ili Xavija/Nagelsmanna bi bio jedan novi početak nove Barçe

Vişca Barca,Vişca Catalunya

Mes que un club
Zadnja izmjena: 1921boy, dana/u 10 mar 2021, 23:25, ukupno mijenjano 1 put.
Brko iz druge galaksije!

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 10 mar 2021, 23:24

barsa77 je napisao/la:
10 mar 2021, 23:13
Lengle pod hitno treba negdje u turbe ubaciti,Trincaa prvim busom u Portugal vratit,Braithwait ma ćao, Pjanić naš al isto ćao,Dembelea zamjeniti za kubik daske i dvije vreće cimenta,Pedri još zelen za velike scene,Žutom dat crveni i suspenzija da ne smije ući u Španiju
opusti se

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 10 mar 2021, 23:26

ne,ovo nije ni 50 % maksimuma maksimuma,što vama malo treba da nekof proglasite najvećom uhlebom ili udzignete u nebesa. a to da će bit bolje po njegovoj trenerskoj prošlosti ne bi se reklo.

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 10 mar 2021, 23:30

Felixians4 je napisao/la:
10 mar 2021, 23:18
ne uzimate u obzir da je psg imao ogromnu prednost na domaćem terenu i samo to čuvao,pritom je dvomeč odigrao bez neymara!!! a koeman za kupiti si ostanak mora osvojiti la ligu.
Čuvali tako, što im je Barcelona napravila 8 zicera+penal.
Danas su oni imali sreće i ništa više. Brutalno nadigrani. Brat bratu je već u 1om poluvremenu trebalo biti najmanje 4 : 1. ( penal, prečka Desta i barem jedan gol Dembelea)
Ovo je nimalo navijačka ocjena.
Bilo bi pošteno, da si napisao i ko je sve danas Barceloni falio.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 10 mar 2021, 23:33

Donnie Darko je napisao/la:
10 mar 2021, 23:06
Koeman je večeras osigurao drugu sezonu, po meni zasluženo. Dobro je ovo bilo, generalno ekipa dobro i zdravo izgleda, digli su se strašno protiv onog potopa od Pariza.

Ne treba zaboraviti da nikakva pojačanja nije dobio prije sezone osim Pedrija, Trincaoa i Desta koji su omladinci, i mrtvog Pjanića. Zaslužio je da dobije priliku šta može sa dodatno pojačanom ekipom.

Ovaj sastav sa kojim radi ima jasno određene limite koji su se večeras jasno vidjeli.
Okupio je i odlican tim pomocnika. Nadam se da ce ostati na okupu i naredne sezone. Pokazat vrata barem jednom dijelu skarta, pojacat odbranu, dovest napadaca i napredak ce biti jos osjetniji.

Tek sad skontas koliko nas je zajebala povreda Ansua. Momak je bio strasno ubojit i efikasan.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Fudbal
Kontakt:

Post Postao/la Fudbal » 10 mar 2021, 23:33

' smo ispali kada smo izgubili od Juventusa 0:3 na CN i to je to.
Šampioni 2011, 2021
Osvajači kupa 2010

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 10 mar 2021, 23:35

Rafael Hernández putem Twittera: "Coutinho, Griezmann i Dembele trebaju biti prodani, ali ne postoji niti jedan jedini klub na svijetu koji će im isplaćivati novac koji trenutno imaju, niti će na adresu Barcelone poslati bilo kakvu pristojnu ponudu za njih."
:thumbup:

Ako ih nece niko da kupi, mogu li se ikako otjerati iz kluba ? bar posudba..samo da ih ne gledamo više u Barci.

Jbt kralj, 400 miliona se dalo za ova tri klauna. Dovedeni kao najveca moguca pojacanja, da donose titule LP, da imaju golove, asistencije, da budu zvijezde, da lome utakmice, da pomognu Messiju u napadu itd...a oni nam svake godine donose samo bruke i sramote :oops:
Za 400 miliona normalan klub, normalna uprava napravi citav jedan tim od 11 igraca.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 10 mar 2021, 23:40

Lenglet skrivio cetiri od devet penala. :rol: Promaseno sest od 15.

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

jasonstatham
Kontakt:

Post Postao/la jasonstatham » 10 mar 2021, 23:40

Donnie Darko je napisao/la:
10 mar 2021, 23:06
messilla je napisao/la:
10 mar 2021, 23:00
Bolje je ovo nego da se proslo pa svejedno ispalo u narednoj rundi ili polufinalu. Bacit se na ligu sve dok ima sanse pa sta bude. Dobra stvar da bi nakon ovog trebali imati motivisanog Messija za kraj sezone.

Moras pohvalit Koemana, dobro je opet postavio utakmicu.
Koeman je večeras osigurao drugu sezonu, po meni zasluženo. Dobro je ovo bilo, generalno ekipa dobro i zdravo izgleda, digli su se strašno protiv onog potopa od Pariza.

Ne treba zaboraviti da nikakva pojačanja nije dobio prije sezone osim Pedrija, Trincaoa i Desta koji su omladinci, i mrtvog Pjanića. Zaslužio je da dobije priliku šta može sa dodatno pojačanom ekipom.

Ovaj sastav sa kojim radi ima jasno određene limite koji su se večeras jasno vidjeli.
Potpisujem. Izgleda kako ekipa raste da i on dozrijeva.

Žao mi što ih nisu uzeli u Parizu, bila bi to dobra psihološka injekcije, mada da mi je neko jutros nudio ovu igru i 1:1, pristao bih.

Zahvaliti se Lengletu, pokazao da više nije slučajnost, jednostavno nije za Barcelone, te ako se želi klub razvijati, on izlazi na ovoj stanici. Ista stvar sa Umtitijem. Rado bih to rekao i za Ousmana, ali mislim da će ga Laporta ostaviti nažalost.

Sada punom snagom napasti la ligu. Šest bodova nije nedostižno. Imaju Predsjednika, imaju igru, bolji su od Atletica. Prosuće oni ovu prednost jako brzo. Samo jako!
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.

FCBLAUGRANA1987
Kontakt:

Post Postao/la FCBLAUGRANA1987 » 10 mar 2021, 23:56

Napredak se ostvatio kad se formacija promjenila na 3 stopera.
Koliko u ovom dvomecu toliko i u ostatku sezone...
Ekipa je promjenom formacije prodisala i totalno drugacije izgledaju...
Nikakva forma, samo formacija...

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 11 mar 2021, 00:32

Fudbal je napisao/la:
10 mar 2021, 23:33
' smo ispali kada smo izgubili od Juventusa 0:3 na CN i to je to.
Dali je ova grupa sa Juventusom i Barcelonom jedina koja nije dala ni jednog cetvrtfinalistu.Mislim da da :)

Btw i ja sam kako vrijeme prolazi sve zadovoljniji Žutim na klupi.Sa dobrim spicem bit ce to puno bolje,iskreno nesjecam se kad je Barcelona pravila vise sansi.Bez obzira na ligu za to sam da ostane i iducu godinu i sa malo zdravijom atmosferom i nekim pojacanjima tek da mu se sudi.Ja iskreno vidim napredak u dosta pogleda
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 11 mar 2021, 01:09

GK : MTS, Neto i Pena
LB : Alba, Miranda i Cucurella
RB : Dest, Roberto i Emerson
CB : Pique, Araujo, Garcija i Mingueza
DMF : Busquets i Alaba
CMF : FDJ, Wajnaldum,Alena , Puiq i Ilaix
AMF : Pedri
LMF/LWF : Fati i Konrad
RMF/RWF : Messi, Trinkao i Dembele
CF : Aguero i Depaj

Pjanića i Dembelea probati oživiti nekako ali ako Kuman ostane Pjanić ide definitivno dok će Laporta odlučiti o Dembouzu.

Grizman
Umtiti
Kutinjo
Braitwejt
Lenglet

eventualno još

Pjanić
Emerson
Dembele
Zadnja izmjena: 1921boy, dana/u 11 mar 2021, 01:23, ukupno mijenjano 1 put.
Brko iz druge galaksije!

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 11 mar 2021, 01:12

Cuj zutoj ublehi dati da vodi ekipu i iduce sezone :facepalm: Majko mila, sta sve neces procitati.. :roll:
@igrajlopte 🐦

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 11 mar 2021, 01:16

ReX je napisao/la:
11 mar 2021, 01:12
Cuj zutoj ublehi dati da vodi ekipu i iduce sezone :facepalm: Majko mila, sta sve neces procitati.. :roll:
Raja misli da naredne godine da vodi AZ Alkmar, Rodu, Twente ili neke slicne klubove :mrgreen: Ne misli niko ozbiljan da vodi Barcu.

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 11 mar 2021, 01:20

let3 je napisao/la:
11 mar 2021, 01:16
ReX je napisao/la:
Raja misli da naredne godine da vodi AZ Alkmar, Rodu, Twente ili neke slicne klubove :mrgreen: Ne misli niko ozbiljan da vodi Barcu.
I to su preveliki zalogaji za njega haha. Ali salu na stranu. Koeman ni posto ne smije ostati iduce sezone. Upucat ce sami sebi u nogu prije nego sto je sampionat poceo. Ali eto vidim da navijaci odma zaslijepe cim bude utakmice-dvije dobrog fudbala a sve ono ostalo do tada pada u vodu. To dovoljno govori i o nama navijacima tog kluba kakve sve qurcevite utakmice gledamo da kada se upise 90 minute solidne igre, to bude tip top. :yawn:

Jednu stvar cu Koemanu uvijek biti zahvalan a to je sto je ugurao Ilaixa u prvu ekipu i sto mu daje sansu. Nakon Ansua sam spominjao njega kao sljedecu zlatnu koku iz La Masije. Ostalo sve cista nula. Hvala i dovidjenja. Sto dalje od Barcelone. :wave:
@igrajlopte 🐦

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 11 mar 2021, 01:25

ReX je napisao/la:
11 mar 2021, 01:20
let3 je napisao/la:
11 mar 2021, 01:16
ReX je napisao/la:
I to su preveliki zalogaji za njega haha. Ali salu na stranu. Koeman ni posto ne smije ostati iduce sezone. Upucat ce sami sebi u nogu prije nego sto je sampionat poceo. Ali eto vidim da navijaci odma zaslijepe cim bude utakmice-dvije dobrog fudbala a sve ono ostalo do tada pada u vodu. To dovoljno govori i o nama navijacima tog kluba kakve sve qurcevite utakmice gledamo da kada se upise 90 minute solidne igre, to bude tip top. :yawn:

Jednu stvar cu Koemanu uvijek biti zahvalan a to je sto je ugurao Ilaixa u prvu ekipu i sto mu daje sansu. Nakon Ansua sam spominjao njega kao sljedecu zlatnu koku iz La Masije. Ostalo sve cista nula. Hvala i dovidjenja. Sto dalje od Barcelone. :wave:
Nek mu sudi igra,rezultati i trofeji kao i svim ostalim neko moje mišljenje ali tek na kraju jer ima još da se igra ...

Najveći problem ako mu bude noga jeste ugovor jer je rekao da hoće sve pare ako napusti prije kraja ugovora ili ukoliko dobije otkaz
Brko iz druge galaksije!

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 11 mar 2021, 01:31

Imamo bod više nakon 26. kola nego prošle godine, ko bi reko nakon četvrtog poraza u 12. kolu.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 11 mar 2021, 01:48

ReX je napisao/la:
11 mar 2021, 01:20

Pazi, problem je da koga god dovedeš, ode ti barem pola sezone dok igrači prihvate i naviknu se na ideje trenera, a kratkoročno teško da se sa ovim timom može uraditi nešto više. Jednostavno je bilo toliko problema da je sezona i prije početka bila osuđena na propast. Koeman konta da je ekipa u tranziciji i po svemu sudeći spreman je da uradi prijeko potrebnu smjenu generacija i to sve sa nepostojećim budžetom koristeći isključivo lamasijce. Barceloni treba barem još jedna sezona čišćenja, stabilizacije i stasavanja mladića pa tek onda možemo ozbiljnije pričati o nekim rezultatima.

Pogledat malo (ima ispod još tweetova). Ovakve sekvence nismo odavno vidjeli, vjerovatno od Enriquea. :mrgreen: Doduše eto ima dosta ozbiljnih ispita do kraja sezone pa ćemo vidjeti jel ovo slučajnost ili su igrači i stručni štab konačno na istoj talasnoj dužini.
Zadnja izmjena: messilla, dana/u 11 mar 2021, 01:57, ukupno mijenjano 2 puta.

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 24 gosta.