Sve je to za gradjevisnko zemljiste, njima i jest u interesu da kupe livadu jeftino, dozvole svakako mogu izganjati. E sad hoce li cekati zapljenu poreske, pa da idu licitacijom, ili neki drugi nacin, to ostaje da se vidi. Uglavnom im se fino poklopilo sve ovo1921boy je napisao/la: ↑30 jan 2022, 10:29Nije baš 25 ali jeste puno više od onoga što bi trenutno uzeli. Pisao je čovjek na drugom forumu kako cijena po m2 na mjestu plavog zamka ide i preko 5000KM a možeš zamisliti koliko onda ide da se na mjestu pomoćnog sagradi neki kompleks. Nije baš 25 miliona ali sigurno je puno više od onog što bi mi dobili da neko krene u prodaju.
FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Dosla je nova generacija ljudi koju ne interesuje stvari i ne drze do nekih stvaei koje su prije bile svetinja, tako i danas ljude ne interesuje Zeljo.
Zao mi je samo sto u javnost ne izadje sve, ko je uradio dobro i sta, a ko lose. Pa sve potjerati i javno lincovati, sudski ganjati sta moze. A ovima drugim se izvinjavati i moliti u klub da se vrati, ali za svaku poziciju, makar da je bilo prije 10 godina.
Stisnusti redove i pokusati umanjiti ovu stetu. Rijesiti poreznu, pa onda ostalo. Potez sa nasim igracima, koji ce bukvalno bespaltno igrati je dobar i realnost. Pokusati i moliti se za srecu da uhvatimo evropu bilo kako, jer ona ce donijeti bar nesta.
Zao mi je samo sto u javnost ne izadje sve, ko je uradio dobro i sta, a ko lose. Pa sve potjerati i javno lincovati, sudski ganjati sta moze. A ovima drugim se izvinjavati i moliti u klub da se vrati, ali za svaku poziciju, makar da je bilo prije 10 godina.
Stisnusti redove i pokusati umanjiti ovu stetu. Rijesiti poreznu, pa onda ostalo. Potez sa nasim igracima, koji ce bukvalno bespaltno igrati je dobar i realnost. Pokusati i moliti se za srecu da uhvatimo evropu bilo kako, jer ona ce donijeti bar nesta.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

https://re.****/349582-novi- ... -tradicija
Novi koraci investitora iz SAD-a: Željezničar mu je porodična tradicija
Investiror iz SAD-a još uvijek radi na projektu ulaganja u FK Željezničar
Mnogobrojna plava armija navijača se, po ko zna koji put, ponovo organizovala “od Amerike do Australije”, da pomogne koliko može. Jedni druge motivišu na plaćanje članarina, kupovinu navijačkih proizvoda, a novi trener Edis Mulalić kao da svu tu energiju upija i prenosi na svoju ekipu koja se priprema i radi na nivou kakav je i u klubovima čiji igrači imaju sreću da ne razmišljaju o bilo čemu drugome, nego o terenu.
Navijače FK Željezničar obradovaće informacije **** portala da Eldin Digislić, potencijalni investitor koji decenijama živi u SAD-u, još uvijek aktivno pristupa projektu investiranja u Želju.
Kako saznajemo Digislić je pokrenuo i određene pravne procedure sa institucijama i ambasadom SAD-a potrebne za ovaj projekat, a dobro provjereni izvori kažu kako se na terenu već traži prostor u okolini Sarajeva gdje bi se gradio kamp FK Željezničar.
Potencijalni investitor želi modernizovati stadion Grbavica kroz izgradnju nove južne i zapadne tribine, a prema nezvaničnim informacijama i iskoristiti pomoćni teren zapadno od stadiona za infrastrukturni projekat koji bi donosio dodatne prihode za Želju.
Paralelno u FK Željezničar rade sve na ispunjenju njegovih preduslova za konkretan početak biznis saradnje.
Željini navijači su se u proteklih 15 godina naslušali mnogo puta o “spasiocima kluba”, koji su na kraju, izuzev Senada Misimovića, donijeli više štete nego koristili, ali Digisliću je kako saznaje ****, Željezničar više od samog biznisa, jer mu klub sa Grbavice predstavlja tradiciju za njegovu porodicu.
Primjera radi, u kući njegovog dajdže godinama su živjeli mnogi nekadašnji, ali i neki sadašnji prvotimci FK Željezničar, kojima je uvijek bio velika pomoć u teškim trenucima kluba.
U cijelu priču još uvijek je aktivno uključen Mehmed Baždarević, koji je praktično i veza između Digislića i FK Željezničar, a koji je također spreman pomoći Želji ukoliko se steknu uslovi za to.
“Uvjeren sam da se radi o pravom čovjeku za Željezničar. On je dijete Sarajeva, Grbavice, voli fudbal, svoju zemlju… Željezničaru ne treba pomoć, Željezničaru treba neko ko će stvarati”, rekao je za Digislića prije par mjeseci Mehmed Baždarević za ****.
(****)
U tekstu stoji Digislić a trebalo bi DiglisićMnogobrojna plava armija navijača se, po ko zna koji put, ponovo organizovala “od Amerike do Australije”, da pomogne koliko može. Jedni druge motivišu na plaćanje članarina, kupovinu navijačkih proizvoda, a novi trener Edis Mulalić kao da svu tu energiju upija i prenosi na svoju ekipu koja se priprema i radi na nivou kakav je i u klubovima čiji igrači imaju sreću da ne razmišljaju o bilo čemu drugome, nego o terenu.
Navijače FK Željezničar obradovaće informacije **** portala da Eldin Digislić, potencijalni investitor koji decenijama živi u SAD-u, još uvijek aktivno pristupa projektu investiranja u Želju.
Kako saznajemo Digislić je pokrenuo i određene pravne procedure sa institucijama i ambasadom SAD-a potrebne za ovaj projekat, a dobro provjereni izvori kažu kako se na terenu već traži prostor u okolini Sarajeva gdje bi se gradio kamp FK Željezničar.
Potencijalni investitor želi modernizovati stadion Grbavica kroz izgradnju nove južne i zapadne tribine, a prema nezvaničnim informacijama i iskoristiti pomoćni teren zapadno od stadiona za infrastrukturni projekat koji bi donosio dodatne prihode za Želju.
Paralelno u FK Željezničar rade sve na ispunjenju njegovih preduslova za konkretan početak biznis saradnje.
Željini navijači su se u proteklih 15 godina naslušali mnogo puta o “spasiocima kluba”, koji su na kraju, izuzev Senada Misimovića, donijeli više štete nego koristili, ali Digisliću je kako saznaje ****, Željezničar više od samog biznisa, jer mu klub sa Grbavice predstavlja tradiciju za njegovu porodicu.
Primjera radi, u kući njegovog dajdže godinama su živjeli mnogi nekadašnji, ali i neki sadašnji prvotimci FK Željezničar, kojima je uvijek bio velika pomoć u teškim trenucima kluba.
U cijelu priču još uvijek je aktivno uključen Mehmed Baždarević, koji je praktično i veza između Digislića i FK Željezničar, a koji je također spreman pomoći Želji ukoliko se steknu uslovi za to.
“Uvjeren sam da se radi o pravom čovjeku za Željezničar. On je dijete Sarajeva, Grbavice, voli fudbal, svoju zemlju… Željezničaru ne treba pomoć, Željezničaru treba neko ko će stvarati”, rekao je za Digislića prije par mjeseci Mehmed Baždarević za ****.
mosa lošmi stićko tit-ula!
Nema svetinja, samo interes i profit. Mi smo ovdje na balkanu jos uvijek u tom nekom socijalistickom fazonu.Argentina je napisao/la: ↑30 jan 2022, 11:08Dosla je nova generacija ljudi koju ne interesuje stvari i ne drze do nekih stvaei koje su prije bile svetinja, tako i danas ljude ne interesuje Zeljo.
Eto neka covjek ima interes, posteno zaradio novac na Zapadu, neka dodje i neka ulozi u Zelju. Da Bog da mu se puno vise vratilo nazad.Bradao1 je napisao/la: ↑30 jan 2022, 11:22Nema svetinja, samo interes i profit. Mi smo ovdje na balkanu jos uvijek u tom nekom socijalistickom fazonu.Argentina je napisao/la: ↑30 jan 2022, 11:08Dosla je nova generacija ljudi koju ne interesuje stvari i ne drze do nekih stvaei koje su prije bile svetinja, tako i danas ljude ne interesuje Zeljo.
Ne reče niko kolika je parcela o kojoj pričamo. I ako nam je već prodaju po novinama, portalima i kafama za 5-12 mil KM, dajte da utvrdimo koja joj je cijena i kako može postati još veća? Pa kad utvrdimo, možda klub može da se bavi time, a ne okolo dušebrižnici za svoju korist.
Evo primjer plastičan. Facebook grupa kluba neki broj članova i lajkača, i ako pričamo o tome koliko vrijedi reklama, fino se angažuje marketinška agencija koja matematičkom formulom izračuna koliko šta vrijedi.
Zašto mi ne bi znali koliko vrijedi zapravo naša imovina, šta su njene mogućnosti, i eventualnom investitoru a i nama. Pa to je jednako bitno kao i podatak koliko smo dužni i zvanično i nezvanično. I ko će "dočekati" investitora na aerodromu sa nezvaničnim dugovanjima....
Pa da pričamo hoće li biti Hilton, Kineska ambasada ili nova stambeno-poslovna deurbanizirana kreatura....
Evo primjer plastičan. Facebook grupa kluba neki broj članova i lajkača, i ako pričamo o tome koliko vrijedi reklama, fino se angažuje marketinška agencija koja matematičkom formulom izračuna koliko šta vrijedi.
Zašto mi ne bi znali koliko vrijedi zapravo naša imovina, šta su njene mogućnosti, i eventualnom investitoru a i nama. Pa to je jednako bitno kao i podatak koliko smo dužni i zvanično i nezvanično. I ko će "dočekati" investitora na aerodromu sa nezvaničnim dugovanjima....
Pa da pričamo hoće li biti Hilton, Kineska ambasada ili nova stambeno-poslovna deurbanizirana kreatura....
Kakvi nezvanicni dugovi Eldin vec ima 2 - 3 firme u Sarajevu udjel u hotelu.Dugovi nisu problem njemu samo papiri i zakon
Trenutno 1 potpis mjenja sve 
-
- Kontakt:
Ma ja 10 mil. sta je to njega

Niko ne postavlja pitanje sta sa imovinom nakon sto on plati dugove, on bi fakticki postao vlasnik kluba i njegove imovine za 10-tak miliona maraka i ne postoji nikakav nacin da mu se odredjuje(poznata floskula satro klub da zastiti svoju imovinu) kako i na koji nacin da postupa sa istom, a ovamo se vrsi ofanziva da se ne prodaje nekim hostaplerima za 15..
Ne piši gluposti živ bio, ofiraš se.perodeformero je napisao/la: ↑30 jan 2022, 16:33Ma ja 10 mil. sta je to njega![]()
Niko ne postavlja pitanje sta sa imovinom nakon sto on plati dugove, on bi fakticki postao vlasnik kluba i njegove imovine za 10-tak miliona maraka i ne postoji nikakav nacin da mu se odredjuje(poznata floskula satro klub da zastiti svoju imovinu) kako i na koji nacin da postupa sa istom, a ovamo se vrsi ofanziva da se ne prodaje nekim hostaplerima za 15..
1921-1987
Najpametnije je dati onima iz Zagreba, oni imaju jasan plan i vizijuLiceulice je napisao/la: ↑30 jan 2022, 16:57Ne piši gluposti živ bio, ofiraš se.perodeformero je napisao/la: ↑30 jan 2022, 16:33Ma ja 10 mil. sta je to njega![]()

-
- Kontakt:
Pa dobro daj mi ti objasni kada sam glup, zivo me interesuje cija ce imovina biti nakon sto biznismen iz Amerike otplati dugove?!Liceulice je napisao/la: ↑30 jan 2022, 16:57Ne piši gluposti živ bio, ofiraš se.perodeformero je napisao/la: ↑30 jan 2022, 16:33Ma ja 10 mil. sta je to njega![]()
Ne ofira se, nego dobro konstatuje. Ovo je ona nasa prazna floskula, nikom te ne damo, daj ti svoje pare, a nemoj bgt nama dirigovati kako cemo ih trositiLiceulice je napisao/la: ↑30 jan 2022, 16:57Ne piši gluposti živ bio, ofiraš se.perodeformero je napisao/la: ↑30 jan 2022, 16:33Ma ja 10 mil. sta je to njega![]()
Postani dio kluba, a učlani i druga!
Sviiii!!!!!
Sviiii!!!!!
- svrakino1921
- Kontakt:
Sta bi vi saban ga je...Da frajer ulozi 20 miliona i da kaze eto vam to da vas malo poguram radite sta hocete odo ja na cevape.
Ma ni tad ne bi valjao vjeruj mi
Željezničar za život cijeli
Forza Milan
Pivopije
Forza Milan
Pivopije
-
- Kontakt:
Jah eto americki biznismen, oni su inace poznati po empatiji, dosao bas sad kad je klub na koljenima da pomogne. Ne mora uloziti 20 miliona, neka ulozi mnogo manje bice dovoljno, ali neka imovinu ne dira
Ma ljudi, najbolji su ovi iz Zagreba, taman da toliko investiraju da dobijamo otpadak iz Lokomotive, a da na drugu stranu idu sve sto lici da je vrijedno. Uz to im fino das pomocni teren, i sve je kako treba.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 40 gostiju.