KK Bosna Visit Sarajevo

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

Ghuraba
Kontakt:

Re: KK Bosna Visit Sarajevo

Post Postao/la Ghuraba » 30 nov 2025, 18:53

MElloo je napisao/la:
30 nov 2025, 17:31
Pa nije bas mrtva Bosna bila stalno, sjecamo se one sezone sa Knezevicem sa Mr Triple double Miroslavom Pasajlicem kad se isto probala igrati aba 2 liga i ovaj europa cup pa nestalo para u pola sezone :mrgreen:
Pa se kritikovala i ona sezona sa Pandzom jer se oslanjaju sa Bozovica od 40 godina, niko osim Ilica nista ne igra, pa prosla kao i ova gdje se trazio centar plej i terner nakon par mjeseci.Pa se ove godine iste greske ponovile

Raja prica cijelo vrijeme opastanak opstanak opstanak ok al to se moglo sa duplo manjim budzetom uradit.Sa ovolikim budzetom koji Bosna ima realno los posao je uradjen s rosterom
Ja se tad ponadao ozbiljnim stvarima, a onda nakon par kola totalni raspad sistema. Haman da su bili prestali ici na gostujuce utakmice. :mrgreen: Tad je Harun Mahmutovic uskocio, spasio tu sezonu i pokrenuo pricu o vracanju Bosne na stare staze slave, a onda je u narednoj sezoni ispao u A1 ligu. :lol: Nakon toga je Almir Bradic godinama bacao suplje i spominjao nekakve strane investitore, koji samo sto nisu usli u Bosnu. Ja svaki put ko malo dijete svjesno nasjedao na te njegove bombe. :mrgreen:

Sjecam se i vecine rostera koji je igrao tad aba2 ligu. Bilo je dosta domacih igraca: Ikonic, Knezevic, Djelmo, Residovic, Durak, Curevac, Alikadic, a kasnije nakon rasula dosli: Arslanagic, Antunovic, Tuljkovic. Od regionalnih igraca, tu su bili: Pasajlic, Radukic, ovaj Mikovic iz Slobode i daleko najbolji Maksa Sturanovic (on je, ako se dobro sjecam, ostao u klubu do kraja sezone). Od stranaca je takodjer bilo par igraca, ali se njih i ne sjecam svih. Znam za starca Coryja Bradforda i za Walkera, a kasnije je dosao Hanner da pomogne Sturanovicu pod kosem.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 30 nov 2025, 19:05

Ghuraba je napisao/la:
30 nov 2025, 18:53
MElloo je napisao/la:
Pa nije bas mrtva Bosna bila stalno, sjecamo se one sezone sa Knezevicem sa Mr Triple double Miroslavom Pasajlicem kad se isto probala igrati aba 2 liga i ovaj europa cup pa nestalo para u pola sezone :mrgreen:
Pa se kritikovala i ona sezona sa Pandzom jer se oslanjaju sa Bozovica od 40 godina, niko osim Ilica nista ne igra, pa prosla kao i ova gdje se trazio centar plej i terner nakon par mjeseci.Pa se ove godine iste greske ponovile

Raja prica cijelo vrijeme opastanak opstanak opstanak ok al to se moglo sa duplo manjim budzetom uradit.Sa ovolikim budzetom koji Bosna ima realno los posao je uradjen s rosterom
Ja se tad ponadao ozbiljnim stvarima, a onda nakon par kola totalni raspad sistema. Haman da su bili prestali ici na gostujuce utakmice. :mrgreen: Tad je Harun Mahmutovic uskocio, spasio tu sezonu i pokrenuo pricu o vracanju Bosne na stare staze slave, a onda je u narednoj sezoni ispao u A1 ligu. :lol: Nakon toga je Almir Bradic godinama bacao suplje i spominjao nekakve strane investitore, koji samo sto nisu usli u Bosnu. Ja svaki put ko malo dijete svjesno nasjedao na te njegove bombe. :mrgreen:

Sjecam se i vecine rostera koji je igrao tad aba2 ligu. Bilo je dosta domacih igraca: Ikonic, Knezevic, Djelmo, Residovic, Durak, Curevac, Alikadic, a kasnije nakon rasula dosli: Arslanagic, Antunovic, Tuljkovic. Od regionalnih igraca, tu su bili: Pasajlic, Radukic, ovaj Mikovic iz Slobode i daleko najbolji Maksa Sturanovic (on je, ako se dobro sjecam, ostao u klubu do kraja sezone). Od stranaca je takodjer bilo par igraca, ali se njih i ne sjecam svih. Znam za starca Coryja Bradforda i za Walkera, a kasnije je dosao Hanner da pomogne Sturanovicu pod kosem.
Pa je bila i ona sezona kad umal titulu nisu uzeli sa Ikonomi Vasiljevcem 3 2 od igokee izgubili u finalu :mrgreen:
Nije to bilo mrtvo tako , svakih par godina bi se desi jedno 3 mjeseca ozivlajvanja i hajpa i odmah nestani love :mrgreen:

Adnan33
Kontakt:

Post Postao/la Adnan33 » 30 nov 2025, 19:11

MElloo je napisao/la:

A dobro nije baš skroz bila loša ova sezona, uzeli smo Kup Mirza Delibašić nakon sto godina :mrgreen: Kad smo zveknuli Igokeu u polufinalu a onda Širokog u finalu, mala dvorana Skenderije bila prepuna, ljudi bukvalno jedni drugima u krilu sjedili. Sjećam se da su mi suze na oči od sreće što smo se nakon toliko teških godina vratili na staze uspjeha.

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 30 nov 2025, 19:39

CAZIN je napisao/la:
30 nov 2025, 17:48
Zanimljivo će biti da vidimo ko će preuzeti palicu ako Barbarić ode na kraju sezone.

Da li ima nekih imena koja bi se mogla uključiti u diskusiju?
Ima par imena sa foruma, ozbiljno ulaze u trku.
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

PikachuSA
Kontakt:

Post Postao/la PikachuSA » 30 nov 2025, 19:49

MElloo je napisao/la:

Sjećam se tog perioda, i dan-danas imam kartu s tekme protiv Ludwigsburga. Ako se dobro sjećam, tad smo igrali kvale za FIBA Ligu prvaka jer je Igokea igrala Eurokup?
U sezoni 16/17 bili konkurentni u ligi, vratili se Vasiljević i Ikonić, te izgubili 3-2 od Igokee. Nakon toga se osnovala ABA 2 i ova FIBA takmičenja, te se usred sezone 17/18 sve raspalo.
Daj gol Saraj'vo, nama više ne treba!
L : ⭐×7
K : ⭐𝘅𝟴
Bit će Bosna opet šampion!
EL : ⭐
L : ⭐×7
K : ⭐×6
𝕸𝖆𝖌𝖎𝖘𝖈𝖍𝖊𝖗 𝕾𝕮𝕽, 𝖉𝖚 𝖇𝖎𝖘𝖙 𝖆𝖑𝖑𝖊𝖘 𝖚𝖓𝖉 𝖓𝖔𝖈𝖍 𝖛𝖎𝖊𝖑 𝖒𝖊𝖍𝖗!
L : ⭐×32++
K : ⭐x14++

𝑨𝒄𝒕𝒂 𝒏𝒐𝒏 𝒗𝒆𝒓𝒃𝒂

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 30 nov 2025, 20:12

Vrabca im necu nikad halalit
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 30 nov 2025, 21:49

i ovi ce prokockati pobjedu protiv Partizana, na plus dva na 7 sekundi do kraja promasuju tri slobodna bacanja, od toga dva Manojlovic

a few moments later

slika
Don't believe the hype.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 30 nov 2025, 22:28

akisarajevo92 je napisao/la:
30 nov 2025, 21:49
i ovi ce prokockati pobjedu protiv Partizana, na plus dva na 7 sekundi do kraja promasuju tri slobodna bacanja, od toga dva Manojlovic

a few moments later

slika
A jbt htio sam u miru pogledati poslje reprezentacije al nakon onog poraza u skenderiji sad mi ne pada na pamet i ovaj horor gledati . Dobro je sto si u egalu s partizanom al ovo se mora pobjedjivati , strasno od tablu je klepi :crazy:

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 30 nov 2025, 22:40

Šteta ako se Audige odlučio za Baskoniju, bio bi zaista dobar čip za probati dovući Xaviera u Sarajevo.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.