Kladionica: Prijedlozi, sugestije... - ARHIVA POSTOVA

Prijedlozi, savjeti, sugestije, sigurni dobici...

Moderatori/ce: insider,Monolog,Puma,bodi123

brunoconti
Kontakt:

Re: Kladionica: Prijedlozi, sugestije...

Post Postao/la brunoconti » 28 feb 2015, 11:50

Steta za Espanyol sinoc, bilo je prilika sa obje strane, pogotovo za Cordobu.
Espanyol - Cordoba 2+
Utakmica koja ima vise znacaja za goste nego za domacina, Espanyol je u zlatnoj sredini, daleko su od borbe za evropu i borbe za opstanak, sto nije u slucaju sa Cordobom koju ceka grcevita borba za opstanak. U proslom mecu Cordoba je porazena kuci od Valenice sa 2:1, takodjer tad sam tipovao na 2+, jednostavno Cordoba ima pristojnu ekipu, u napadu imaju Bebea i Ghillasa, a u vezi Krhina. Ipak ovdje favorit na papiru jeste domacin, i mnogi ce tipovati na pobjedu njihovu, ali Cordobi ovaj mec vise znaci nego domacinu, zbog borbe za opstanak. Iako gosti vec 5 utakmica ne znaju za pobjedu, mislim da danas mogu doci do iznenadjenja. Cordoba sigurno nece doci da se brani, ovdje ocekujem jedan otvoren mec.
Kaiserslautern - Furth 2+
Domacini su prosli mec izgubili od FSV Frankfurta, u mecu kojemje FSV zasluzeno slavio, i sa igracem manje postigli su pogodak i tako ispratili goste sa 2 gola u mrezi, Dok gosti nakon pobjede nad St. Paulijem i nerijesenog susreta kod kuce protiv Sandhausena pobjegli su iz zone ispadanje. Ovaj mec je puno od veceg znacaja za domacina, koji bi pobjedom preskocili Darmstad koji se nalazi na poziciji broj 3. koja vodi u razigravanje za Bundesligu, jos ako uzmemo u obzir da Darmstad docekuje ekipu Braunschweiga koji je takodjer u borbi za trece mjesto i koja ce pruziti dobar otpo, ekipa Kaiserslauterna nema pravo na kiks. Od prve minute ocekujem atak domacina na gol Furtha, koji jako dobro igra na kontre, a to su najbolje pokazali u mecu protiv St.Paulija. Furth je iskusna ekipa i svakako ce svoje prilike iskoristit, a domacin je primoran zabiljeziti tri boda ukoliko zeli poziciju koja vodi u razigravanje, ovo im je sjajna prilika.
Galatasaray - Erciyespor 1
Koliko god ovaj mec izgledao sumnjiv, ja cu se ipak usuditi i odigrati na pobjedu domacina. Gosti su u borbi za opstanak i prijekorno su im potrebni bodovi, ali ipak mislim da nemaju sta traziti u mecu protiv Galate, oba pratioca Fener i Besiktas su u proslim kolu zabiljezili poraze, i mislim da Galata nece sebi dozvoliti luksuz kiksa u ovom mecu, jedino ako turci nisu sta namjestili. Nadam se da samo nece ovo biti jos jedan mec, kada na kraju utakmice kazem. "E j*** me svak' ako ikad vise stavim turke na tiket".
Za danas.
Man Utd - Sunderland 1
Ovo jednostavno Man Utd ne smije propustiti za nova tri boda, jer u naredne cetri utakmice igraju prvo protiv Newcastle u gostima, nakon toga docekuju Arsenal i Totenham, a nakon ta dva duela idu u goste Liverpoolu, svakako jedan tezak raspored za Manchester. Gosti su u borbi za opstanak, i tesko mogu sta napraviti na Old Trafordu u pokusaju da osvoje koji bod, jer Manchestera ocekuje tezak raspored i bitna su ima ova tri boda protiv Sunderlanda, jer su u proslom kolu izgubili u gostima protiv Swansea, i vrijeme je da se iskupe navijacima. Ocekujem pobjedu i potpunu dominaciju domacina.
Granada - Barcelona zX2
U proslom kolu Barca je oborila pola evrope na tipu zbroj golova, i zabiljezili su poraz kod kuce od prosjecne Malage, nakon toga uslijedila je pobjeda u ligi prvaka protiv Man Citya, a sedmicu ce htjeti zavrsiti sa golijadom, i ocekujem da ce ovaj par proci vec na poluvremenu. Domacin Granada je proslom susretu ispracena sa Nou Campa sa 6 golova u mrezi, ali ono sto je interesantno, u tri meca kada je Granada bila domacin samo jedan je zavrsio sa tri gola, a na zadnjem gostovanju Barce kod Granade, zabiljezena je pobjeda domacina sa rezultatom 1:0. Ocekujem da ce Messi i kompanija, ovo rutinski zavrsiti, a mozda Granada slucajno postigne i pogodak.
Bordeaux - Reims 1
Domacin je ispao iz svih kup takmicenja, sada se mogu upotpunosti fokusirati na prvenstvno i borbu za izlazak u evropu iduce sezone. Reims je ekipa koja je u ovoj sezoni uzela bod na Velodromu, kao i u gostima protiv Monaca, a protiv Lyona u gostima su izgubili tako sto su primili gol u 90+ autogolom golmana Placide. Igraju jako tvrdo, i jako su dobri u odbrani. Bordeaux je ekipa koja igra takodjer cvrst fudbal, ali ipak mislim da vcrs gosti nemaju sta traziti u ovom mecu, dolaze na jako tesko gostovanje. Pobjeda domacina!
Leverkusen - Freiburg zx2
Domacini su ostvarili minimalno pobjedu ligi prvaka protiv Atl. Madrida, gdje su pruzili jako dobru igru, i mogli su postici koji gol vise. Ovdje ocekujem otvoren mec i gol sa obje strane, Freiburg je ekipa koja se bori za opstanak i prijekorno su im potrebni bodovi, a i domacin je u borbi za izlazak u evropu iduce sezone. Kratko i jasno, u pitanju je Bundesliga gdje pada mnogo golova po susretima, obje ekipe igraju gol za gol. A njihovi medjusobni dueli takodjer nagovjestavaju prolaz ovog tipa. Sretno!

deno_TM87
Kontakt:

Post Postao/la deno_TM87 » 28 feb 2015, 11:59

slika
Željezničar über alles!

Slava Ukraïni!

Leeds United Football Club!

zgmiky
Kontakt:

Post Postao/la zgmiky » 28 feb 2015, 11:59

Pa da krenemo sa padanjima, za početak par iz Bugarske lige

Beroe-Lokomotiv P. 2 7.35

Moguće "iznenađenje" pa da vidimo kako će se utakmica razviti, da se igra kasnije vjerojatno je ne bih ni igrao, ovako pošto rano počinje ajde reko, jučer nisam postavio Gorica-Imotski 2 8.95 i došlo, ovo jesam i znamo onda kako to završi

slika
slika

Ljumani_Banovici
Kontakt:

Post Postao/la Ljumani_Banovici » 28 feb 2015, 11:59

slika
1947!

zgmiky
Kontakt:

Post Postao/la zgmiky » 28 feb 2015, 12:03

Jablonec-Bohemians 1905 2 8.95

evo jedan kao onaj jučer, teško da ide ali šteta bi bilo ne probati u sistemu ili kao single

slika

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 28 feb 2015, 12:08

Juce Bayern uletio danas cemo pokusati sa :
Dinamo - Split hen.0:2 X 3,80
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

corleone87
Kontakt:

Post Postao/la corleone87 » 28 feb 2015, 12:39

15:30 Bayer Leverkusen - Freiburg gg1 @1.80

Utakmica 23 kola nam donosi duel izmedju sestog Leverkusena koji se bori za Ligu prvaka i 16 Freiburga koji se bori za opstanak.Gostima gori pod nogama i moraju nastavljati skupljati bodove ako misle i naredne godine igrati u Bundesligi.U proslom kolu su kod kuce remizirali sa Hofenhajmom a u predproslom kolu su pobjedili Herthu u gostima.Sto se tice medjusobnih duela ova dva kluba Freiburg redovno postize bar jedan gol kada je Leverkusen domacin pa s obzirom na ovako lijepu kvotu vrijedi i probati da ce i danas postici gol.

Bayer Leverkusen-Freiburg 3:1
Bayer Leverkusen-Freiburg 2:0
Bayer Leverkusen-Freiburg 0:2
Bayer Leverkusen-Freiburg 2:2
Bayer Leverkusen-Freiburg 3:1
Bayer Leverkusen-Freiburg 4:1
Bayer Leverkusen-Freiburg 1:3
Bayer Leverkusen-Freiburg 1:1
Bayer Leverkusen-Freiburg 1:1

16:00 Osasuna - Lugo gg1 @1.65

Duel dvije ekipe koje dijele 15 i 16 mijesto na tabeli sa samo jednim bodom razlike.Osasuna je upala u blagu krizu od 3 poraza zaredom nakon nekoliko odlicnih rezultata i to je glavni razlog zasto su pali na tabeli.Osasuna kuci uglavnom primi po jedan gol ove sezone i mislim da gost koji je u nesto boljoj formi moze zabiti jedna gol.Oni su odigrali jednu utakmicu u medjusobnim okrsajima i ona je zavrsena pobjedom Luga od 4:3.

16:00 Forest Green - Southport gg1+ @1.60

Southport redovno postize po jedna gol kod Foresta i mislim da bi mogli postici i danas bar jedan.Uzmemo li u obzir da je u pitanju moguca saradnja ova dva kluba ako pogledamo njihove medjusobne onda bi Southport trebao pobjediti sto samim tim znaci i prolazak ovog tipa..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

zgmiky
Kontakt:

Post Postao/la zgmiky » 28 feb 2015, 13:34

ništa od bugara, čudna li čuda :lol:

West Ham-Crystal Palace over 1.5 1.pol.2.90, oba daju u 1.pol. 4.75

moglo bi biti golova pa da vidimo

zgmiky
Kontakt:

Post Postao/la zgmiky » 28 feb 2015, 13:52

Borussia Dortmund-Schalke x2 2.30, 2 5.90

Prvo kada sam vidio omjer pomislio sam evo kladionice opet časte protiv BVB-a, nije realno ovo nimalo i onda kao navijač BVB-a mislim si i očekujem naravno pobjedu u derbiju sve do jutros kada sam izašao van. Imam jednog susjeda kojeg ne volim baš sresti jer mi je baksuz i to žešći, svaki puta kada bi njega sreo na dan utakmice Borussije znao sam da gubimo utakmicu, znači nikada ali NIKADA nismo pobjedili kada bi njega sreo pa tako je za očekivati da nećemo ni danas, eto morao sam podijeliti sa vama, ide tu dvojka ili max X ali prije 2. Info je prilično jak pa da vidimo :D Iskreno se nadam da griješim ali ovaj je nepogrešiv do sada :lol:

corleone87
Kontakt:

Post Postao/la corleone87 » 28 feb 2015, 13:54

Moguce saradnje

16:00 Coventry - Milton Keynes Dons 2 i probati 1/2

2014/15
Milton Keynes Dons-Coventry 0:0
2013/14
Coventry-Milton Keynes Dons 1:2
Milton Keynes Dons-Coventry 1:3 1/2
2012/13
Milton Keynes Dons-Coventry 2:3 1/2
Coventry-Milton Keynes Dons 1:1

16:00 Crewe - Swindon 1 @3.85 i 1x @ 1.75

2014/15
Swindon-Crewe 2:0
2013/14
Crewe-Swindon 1:1
Swindon-Crewe 5:0
2012/13
Swindon-Crewe 4:1
Crewe-Swindon 2:1
2011/12
Crewe-Swindon 2:0
Swindon-Crewe 3:0

16:00 Wycombe - Stevenage 2 @2.90 i x2 @1.50

2014/15
Stevenage-Wycombe 1:3
2011/12
Stevenage-Wycombe 1:1
Wycombe-Stevenage 0:1
2010/11
Wycombe-Stevenage 0:1
Stevenage-Wycombe 0:2

16:00 Forest Green - Southport 2 @5.20 i probati 1/2

2014/15
Southport-Forest Green 0:1
2013/14
Southport-Forest Green 2:0
Forest Green-Southport 3:1
2012/13
Forest Green-Southport 0:1
Southport-Forest Green 1:2 1/2
2011/12
Southport-Forest Green 1:3
Forest Green-Southport 2:3

17:15 Al-Sadd - Lakhwiya 2 @2.50

2014/15
Lakhwiya-Al-Sadd 0:3
2013/14
Lakhwiya-Al-Sadd 0:2
Al-Sadd-Lakhwiya2:3
2012/13
Al-Sadd-Lakhwiya 2:2
Lakhwiya-Al-Sadd 0:3
2011/12
Al-Sadd-Lakhwiya 1:2
Lakhwiya-Al-Sadd 0:1
2010/11
Lakhwiya-Al-Sadd 1:2
Al-Sadd-Lakhwiya 0:1
Zadnja izmjena: corleone87, dana/u 28 feb 2015, 19:07, ukupno mijenjano 1 put.
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

keper
Kontakt:

Post Postao/la keper » 28 feb 2015, 13:57

zgmiky je napisao/la:Borussia Dortmund-Schalke x2 2.30, 2 5.90

Prvo kada sam vidio omjer pomislio sam evo kladionice opet časte protiv BVB-a, nije realno ovo nimalo i onda kao navijač BVB-a mislim si i očekujem naravno pobjedu u derbiju sve do jutros kada sam izašao van. Imam jednog susjeda kojeg ne volim baš sresti jer mi je baksuz i to žešći, svaki puta kada bi njega sreo na dan utakmice Borussije znao sam da gubimo utakmicu, znači nikada ali NIKADA nismo pobjedili kada bi njega sreo pa tako je za očekivati da nećemo ni danas, eto morao sam podijeliti sa vama, ide tu dvojka ili max X ali prije 2. Info je prilično jak pa da vidimo :D Iskreno se nadam da griješim ali ovaj je nepogrešiv do sada :lol:
Kralj si, i ja mislim da može x2 sa oba daju gol

zgmiky
Kontakt:

Post Postao/la zgmiky » 28 feb 2015, 14:01

keper je napisao/la:
zgmiky je napisao/la:Borussia Dortmund-Schalke x2 2.30, 2 5.90

Kralj si, i ja mislim da može x2 sa oba daju gol
ma to ti je 90% posla obavljeno čim sam ga ugledao a tek kad progovorimo dvojka hladno :lol:

inače sinoć sam tu htio igrati da će biti golijada, oba daju u 1.pol.4.15 i 6+ 9.70

Prošli derbiji u Gelsenkirchenu je bio premiran sa svega dva žuta kartona, danas sudi Zwayer koji dugo nije pokazao crveni karton i mogao bi danas 3.87, također moguć i penal i over žutih i over 2.5 pa eto tko hoće neka proba.

jopaa7
Kontakt:

Post Postao/la jopaa7 » 28 feb 2015, 14:13

Poceo sam sastavljati tiket u Supersportu i onda pogledam ponudu u Hrvatskoj Lutriji i kvota je dosta veca, u SS 7.20, u Lutriji 9.50

Dinamo - Split 1 @1.30
Manchester - Sunderland 1 @1.40
Monaco - Almagro over 22.5 @1.95
Đoković - Federer over 23.5 @1.85
+4,5/L.Safarova-Azarenka 1 @1.45

Protiv "favorita"
Monaco - Almagro 1 @2.30
Đoković - Federer 2 @2.85
Safarova - Azarenka 1 @2.40
15.73

jozinho
Kontakt:

Post Postao/la jozinho » 28 feb 2015, 14:17

PWintert(h+2,5)-RK Velenje 1,70 1
Obe ekipe su do sada upisale po poraz i pobjedu u EHF kupu,no Wintertur ove sezone doma je gubio samo od Hamburga i Schaffhausen i zaista ne vidim razlog ovako visoke granice jer nije Velenje toliko jako da bi bilo ovoliki favorit protiv švicaraca i to u gostima koji su sve samo ne bezazlena ekipa,za one malo hrabrije mogu odigrati 1 ili 1x.
Booker M.C.(-12,5+)-Krk-Za 1,85 više
Direktni dvoboj dviju ekipa za Europu,Booker u zadnje vrijeme igra odlično i u posljednjih 5 susreta u ABA ligi je na prosjeku od 18,6 koševa igra praktički cijelu utakmicu jer prave zamjene za njega nemaju.Krki i dalje nedostaje Bolčina i vrlo vjerovatno Hukić,s obzirom na važnost utakmice Džikić neće previše eksperimentirati i ne bih se začudio da Booker odigra ponovno preko 35 min,a trener Zadra je posebno naglasio da će posebnu pozornost obratiti na Armstaeda što bi trebalo više prostora otvoriti za Bookera.

BDortmund(z.kor9,5)-Schalk 1,85 više
S obzirom da ću ovaj susret gledati morao sam nešto s njega odigrati,a nekako mi se ovo čini najizgledije s obzirom da je Dortmund u vrhu po broju kornera u Bundesligi,a morat će napast ako žele vidjeti Europu iduće godine što će vjerujem biti dovoljan razlog da bude 10 ili više kornera.

VardSkop(rž)-HC Leipzig1,10 1
Vradaru jedino igra pobjeda ako žele vidjeti F4,a i kvota je niska pa ne vjerujem da im Leipzig može ozbiljnije zaprijetiti.

SzolnOlaj(h+10,5)-BuducPod 1,30 1
Budućnost u zadnje vrijeme ne igra baš sjajno,a dodatni problem im predstavljaju ozljede Šehovića i Reynoldsa koji su im iznimno bitni igraču.No i bez toga ih očekuje dosta težak susret u Mađarskoj jer Szolnoki u svojoj ekipi ima niz kvalitetnih igrača i većinom su domaćiska momčad jer su ove sezone izgubili doma samo 3 utakmice i jedino protiv Zvezde preko 10 razlike.

zgmiky
Kontakt:

Post Postao/la zgmiky » 28 feb 2015, 14:35

zgmiky je napisao/la:ništa od bugara, čudna li čuda :lol:

yebeni w.ham najlošije poluvrijeme valjda u sezoni, ljudi nisu šutnuli na gol c.palacea, nadam se da ne mogu tako loše odigrati i drugo pol. pa ide live 1 na čekićare po kvoti 7.20 ma da teško jer su fakat loši

LeBronfan
Kontakt:

Post Postao/la LeBronfan » 28 feb 2015, 14:38

zgmiky je napisao/la:

yebeni w.ham najlošije poluvrijeme valjda u sezoni, ljudi nisu šutnuli na gol c.palacea, nadam se da ne mogu tako loše odigrati i drugo pol. pa ide live 1 na čekićare po kvoti 7.20 ma da teško jer su fakat loši
ja sam na lajvu odigrao sljedeći gol West Ham, ne mogu odigrat u 2.pol ovako loše
20. LeBron James 24913 (14.4.2015.)
7. LeBron James 4631 (Play-off)
641 uzastopna utakmica s 10+ poena

fixator
Kontakt:

Post Postao/la fixator » 28 feb 2015, 14:38

slika

teren u Gradačcu :facepalm:
Semper Fidelis

fukara1919
Kontakt:

Post Postao/la fukara1919 » 28 feb 2015, 14:53

fixator je napisao/la:slika

teren u Gradačcu :facepalm:
Tesko 2 na Sarajevo, teren ko ku.rac a i Sarajevo u zadnji 6 utakmica nije pobjedilo u Gradačcu.

LeBronfan
Kontakt:

Post Postao/la LeBronfan » 28 feb 2015, 14:53

LeBronfan je napisao/la:
zgmiky je napisao/la:

ja sam na lajvu odigrao sljedeći gol West Ham, ne mogu odigrat u 2.pol ovako loše
0-2, qarina
20. LeBron James 24913 (14.4.2015.)
7. LeBron James 4631 (Play-off)
641 uzastopna utakmica s 10+ poena

Janez
Kontakt:

Post Postao/la Janez » 28 feb 2015, 14:54

Dortmund -Schalke

Žutih kartona 4,5 PREKO

Ovaj meč sudi Felix Zwayer koji u posljednje vrijeme maše kartonima opasno:

slika

Uz to sam pogledao kako sudi na mečevima ovih ekipa i došao do podatka da je na zadnjih četiri susreta Schalke-a davao 4,5,5 i 3 žuta, a kod Dortmunda 5,6,4,5. Uz to se vodim da je u pitanju derbi, prema tome grube igre neće faliti tako da 5 žutih očekujem da bude bez ikakvih problema. ;)

Leverkusen - Freiburg

PENAL----DA

Čim sam vidio kvotu reko ovdje očekujem svega uključujući penal, vidim da sudi Robert Hartmann koji je ove sezone sudio šest mečeva Bundeslige gdje je od tih šest tri puta dosudio najstrožiju kaznu znači na 3/6 jest 50%. A vidim da je na posljednjih 17 mečeva dosudio 7 penala pa ono vrijedi oprobati. :thumbup:

slika

To je to što se tiče Švaba sad idemo malo Engleze ganjati na golove i praviti tikete.

Sretno svima raja ;)

Zaključano

Natrag na “Kladionica”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.