Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

BeyKopites
Kontakt:

Re: Liverpool FC

Post Postao/la BeyKopites » 04 okt 2015, 23:26

Klopp je kao long-term rješenje idealan, uvijek sam mislio da je sa svojim temperamentom i načinom vođenja ekipe idealan za Liverpool. Ima karizmu, autoritet i što je najvažnije ima znanje. Još uvijek i sam može napredovati pa će mu EPL doći kao podloga za dalje napredovanje. Znači apsolutno za Kloppa kao prvi izbor. Mada čak mislim da bi Carlo napravio bolji instant rezultat, mada mislim da FSG gleda nešto dugoročno a za to je podobniji Klopp.

I u jednom quotu gore pročitah da "komitet ostaje" :hmmmmm: Zar će i dalje te neznalice stavljati veto na odluke menadžera za dovođenje igrača i obratno? Mislim da je jasno da će kvariti posao svakom menadžeru.
"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 04 okt 2015, 23:29

Daleko je to od "sranje od ekipe" ekipe. Ima tu igraca koji se itekako mogu iskoristiti, od kojih se moze izvuci maksimum. Sve se to moze vrlo dobro posloziti, a u januaru i unaprediti.
I ne, buduci trener se ne sme vaditi, zato sto mi i ne stojimo uopste lose, sto je @YNWA rekao u svom komentaru.

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 04 okt 2015, 23:32

Sean O'Driscoll & Gary McAllister will also leave the club. However Pep Ljinders will stay. #lfc (@GraemeKelly1)
Klopp sa sobom dovodi Buvača.
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"

bega_afc
Kontakt:

Post Postao/la bega_afc » 04 okt 2015, 23:33

gaston je napisao/la:
Sean O'Driscoll & Gary McAllister will also leave the club. However Pep Ljinders will stay. #lfc (@GraemeKelly1)
Kad castis?
#Voajeroljupci na respiratorima.
Narod koji ne zna da poštuje svoju prošlost, nema ni svoju budućnost!

senkY
Kontakt:

Post Postao/la senkY » 04 okt 2015, 23:33

Neka sam Klopp dodje .To ce bit veliki posao i veliki plus za nas.Jer odavno se vidjelo da nam treba nesto novo ,neka promjena.Iskreno od Kloppa bi ocekivao kad bi dosao tek sljedecu sezonu nesto ozbiljnije.Bit ce mu tesko na pocetku zbog pritiska kojeg ce dobit sigurno .Ali mislim da ce bit najbolje rjesenje za nasu klupu uz Carla kojeg mediji navode kao Kandidat.
YNWA
Zelio sam od Liverpoola napravit neosvojivi bastion.
Poput Napoleona osvojiti cjeli svjet.Zelio sam ga razvijati dok mu se cjeli nogometni svjet ne nadje pod nogama.
Bill Shankly

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 04 okt 2015, 23:36

bega_afc je napisao/la:
gaston je napisao/la:
Kad castis?
Šta piješ ?
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

BigAndy
Kontakt:

Post Postao/la BigAndy » 04 okt 2015, 23:45

Eto jel vam sad srce na mjestu.
Sve najbolje Rodgersu u buducoj karijeri i sve najbolje novom menadzeru tj. Klopu
Oooooooo Andy Andy, Andy Andy Andy Andy Roobertson!

moj uzor-S.G
Kontakt:

Post Postao/la moj uzor-S.G » 05 okt 2015, 00:02

Nije moglo bolje nikako.
Brendo out, Klop in :tokralju:
ZZ

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 05 okt 2015, 00:19

Nekako mi zao Rodgersa, ali Liverpool ne napreduje sa njim. Imao je solidnih para da potrosi, rezultati sve u svemu prosjecni, i mora snositi veliki dio krivice kao menadzer.
Ja se jedino potajno nadam da ce Ancelotti doci u Liverpool, a Klopp od iduce sezone u Arsenal da predjemo malo sa simfonije na heavy metal :D
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...

jabuka
Kontakt:

Post Postao/la jabuka » 05 okt 2015, 00:30

Pozz Redsi. Vraćam se kada počinje sve ispočetka. Sretno Rodgersu u daljem radu, hvala mu na 2013/2014.

Welcome Jurgen Klopp ! #ynwa
" Cut my veins open and I will bleed LIVERPOOL RED ! "
One and only, Steven Gerrard.

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 05 okt 2015, 00:37

jabuka je napisao/la:Pozz Redsi. Vraćam se kada počinje sve ispočetka. Sretno Rodgersu u daljem radu, hvala mu na 2013/2014.

Đesi bajo..haman one psovke ti dohakale :mrgreen:

jabuka
Kontakt:

Post Postao/la jabuka » 05 okt 2015, 00:39

gaston je napisao/la:
jabuka je napisao/la:Pozz Redsi. Vraćam se kada počinje sve ispočetka. Sretno Rodgersu u daljem radu, hvala mu na 2013/2014.

Đesi bajo..haman one psovke ti dohakale :mrgreen:
Hahaha, jašta radi Gastone :mrgreen: Pratio sam ja vas kao anonimus, najaktivniji si mi, bio i ostao ;)
" Cut my veins open and I will bleed LIVERPOOL RED ! "
One and only, Steven Gerrard.

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 05 okt 2015, 00:52

Uživaj :thumbup:

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 05 okt 2015, 07:34

Ne radujem se otkazu koliko promjeni za kojom je klub vapio. Nadam se da je dolazi neko bolje vrijeme za LFC. Tesko je u zadnje vrijeme bilo supporterima LFCija, gubile se utakmice,ispadalo iz kupova... nadam se nekom svijetlijem periodu, boljim predstavama na terenu, Anfieldu konkretno, boljim transferima. Izgleda da su vlasnici ipak poslusali glas navijaca...
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

mcmanaman
Kontakt:

Post Postao/la mcmanaman » 05 okt 2015, 08:57

Sage je napisao/la:Ne radujem se otkazu koliko promjeni za kojom je klub vapio. Nadam se da je dolazi neko bolje vrijeme za LFC. Tesko je u zadnje vrijeme bilo supporterima LFCija, gubile se utakmice,ispadalo iz kupova... nadam se nekom svijetlijem periodu, boljim predstavama na terenu, Anfieldu konkretno, boljim transferima. Izgleda da su vlasnici ipak poslusali glas navijaca...
Ako dodje KLopp, a evo izleda da ipak ima istine u tome to ce biti extra! Provjeren trener jos onu kapicu kad stavi kud ces jace! Mada djaba i on ako se transfer politika ne promjeni, a nadajmo se da hoce valjda i ameri imaju gramic mozga u glavi.

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 05 okt 2015, 10:34

Da ne pisem ponovo, posto me mrzi, okacicu post koji sam napisao na drugom forumu, ili bar deo onoga vezan za "novu eru".

Klopp (ako dodje, da ne ureknemo) ce imati finu bazu za pocetak. Ocekujem da vrati Cana gde mu je mesto i da mu ulije vece samopouzdanje i izgradi disciplinu da se ne gubi u vezi. Uz Hendersona u liniji to moze biti vrlo dobar pocetak. Milnera neka vrati na krilo, a Klopp voli da ima radna krila bar na jednoj od strana, pa to moze takodje biti dobra stvar. Treba oziveti Firmina, koji je jako kvalitetan igrac, ali covek em je igrao malo, i to malo sto je igrao delovalo je lose, a plus je igrao van pozicije. Coutinho, zna se njegova pozicija i naravno otac igre Sturridge u napadu. Ovako imas trojku iza Dannya koja je sposobna da grize u tom pocetnom presingu, a to je za Kloppov stil igre, itekako bitno. Mi smo taj presing prestali da igramo, mada mora se priznati da ima malo igraca na svetu, ofanzvinih, poput Suareza, pa i Sterlinga koji je bio izuzetno bitan deo, na poziciji presser 10-ke, ljudi se cudili zasto on igra 10-ku, a on je imao sasvim drugacije zadatke na toj poziciji. One sezone cini mi se najvise oduzetih lopti i sprinteva u poslednjoj trecini terena imao Suarez, a Raheem je bio treci u ligi. Raheem je i sada jedan od boljih u ligi u tom segmentu igre, ako ne i najbolji. Veliki je to gubitak, ali ako mi nesto imamo to su trkaci. Coutinho je sposoban to da odradi, o Milneru ne treba pricati uopste, dok Firmino jedan od retkih disciplinovanih Brazilaca (Oscar i Willian npr), igrac koji je na vreme "pobegao" iz Brazila i primio taj nemacki stil, gde je naucen nekim osnovnim stvarima modernog fudbala, samo i dalje deluje neadaptiran na sredinu, nekako uplasen, i nadam se tu da ce Klopp pomoci. Generalno citav vezni red se moze pretvoriti u trkacku masinu, jedini je problem taj motor na sredini u pozicionom napadu. Da li Emre moze biti vise disciplinovaniji, da li Henderson moze tu rolu da iznese, sve su to pitanja, i zato mi je nejasno zasto nismo isli po tog motora, a bilo ih je na pijaci. Ako vec nema takvog, onda dovesti jos jednog klasnog osiguraca koji ume da iznese loptu, niko me ne moze ubediti da Kondogbia i Imbula nisu mogli putem Anfielda, pogotovo Imbula koji kostao pisljivih 16m funti.

Ali dobro. Na klupi bi imali sasvim ok opcije, nista spektakularno, ali sasvim dobro. Danny Ings i Benteke, Lallana koji ako nista uvek moze da se uklopi u presing ofanzivne linije, Lucas i Allen za ne daj boze utakmice, tu su i mlade nade Ibe i Gomez. Zanima me koji ce stoperski tandem izabrati, ali tu i nema puno izbora, vise se mora raditi na timskoj komunikaciji, koja vise strci nego individualni (ne)kvalitet. Jedini siguran u odbrani je Clyne, momak koji ce nadam se biti tu dugi niz godina.

E sad, pada mi na um jos jedna formacija. Mozda, ali mozda Jurgen vrati Sturridgea na nekadasnju poziciju krilnog desnog napadaca, nesto sto njemu nije strano, igrao je on to dok je Suarez bio tu. Ionako se dosta izvlaci na stranu i tako pravi prostor, da bi u centru napada bio BigBen. Coutinho bi mogao levo, a Milner ili Firmino kao side veznjaci. Problem je samo sto onda gubimo na tom pocetnom presingu, ali mozda dobijemo na sirini i raznovrsnosti u napadu, pogotovo ako je Firmino umesto Milnera. Ali bar dok je Hendo povredjen, moze probati Cana i Milnera u vezi, a ovo napred kako sam vec rekao.

Tako da, solucija ima, nije kraj sveta i ima sa cime da se radi do januara, a onda tu pokusati dovesti nekog zadnjeg veznog, pa izdrzati do kraja sezone i uci u 4. A posle na leto videti sta i kako, i krenuti u novu eru, nadam se bolju.

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 05 okt 2015, 10:43

Ma dovodi Klopp za sobom Gundogana :D Ne bih imao ništa protiv Bendera.
Naravno mogu i Hummels, Reus, Aubameyang.
Ili jednostavnije da počnem za Dortmund navijat :mrgreen:

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 05 okt 2015, 11:00

Klop "zivi" od krila, al ta krila su vecinom radne prirode, govorim po onom sto sam vidio u BVB-u. Znaci Kuba / Groskreutz, dok je Reus u tom sistemu imao slobodu.

Vrlo vazno za dinamicne sisteme poput 4231, gdje je cesto potrebno duplati bokove te razvijati ubitacne kontre.

To je bio ujedno i najjaci sastav Borussie, gdje dva cm-a ne bi bila u stanju drzati vezni red te ostvariti planove managera bez defanz zadataka pomenutih krila.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 05 okt 2015, 11:16

Iako je prokockao mnogo novca, treba Rodgersu odati i priznanje što je od Sterlinga i Suareza napravio igrače koji su klubu donijeli preko 120 miliona funti (a dovedeni su za oko 25m ukupno, koliko se sjećam).

ackeey
Kontakt:

Post Postao/la ackeey » 05 okt 2015, 11:59

Niti je doveo Suareza, niti Sterlinga. Jeste prilagodio sistem igre Suarezu, alu to bi svako uradio kad ima onakvog igraca na terenu. A Sterlinga je znao i gusiti glupim pozicijama.
I naprijed, i naprijed, i naprijed....

Zaključano

Natrag na “Liverpool FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.