Da ne pisem ponovo, posto me mrzi, okacicu post koji sam napisao na drugom forumu, ili bar deo onoga vezan za "novu eru".
Klopp (ako dodje, da ne ureknemo) ce imati finu bazu za pocetak. Ocekujem da vrati Cana gde mu je mesto i da mu ulije vece samopouzdanje i izgradi disciplinu da se ne gubi u vezi. Uz Hendersona u liniji to moze biti vrlo dobar pocetak. Milnera neka vrati na krilo, a Klopp voli da ima radna krila bar na jednoj od strana, pa to moze takodje biti dobra stvar. Treba oziveti Firmina, koji je jako kvalitetan igrac, ali covek em je igrao malo, i to malo sto je igrao delovalo je lose, a plus je igrao van pozicije. Coutinho, zna se njegova pozicija i naravno otac igre Sturridge u napadu. Ovako imas trojku iza Dannya koja je sposobna da grize u tom pocetnom presingu, a to je za Kloppov stil igre, itekako bitno. Mi smo taj presing prestali da igramo, mada mora se priznati da ima malo igraca na svetu, ofanzvinih, poput Suareza, pa i Sterlinga koji je bio izuzetno bitan deo, na poziciji presser 10-ke, ljudi se cudili zasto on igra 10-ku, a on je imao sasvim drugacije zadatke na toj poziciji. One sezone cini mi se najvise oduzetih lopti i sprinteva u poslednjoj trecini terena imao Suarez, a Raheem je bio treci u ligi. Raheem je i sada jedan od boljih u ligi u tom segmentu igre, ako ne i najbolji. Veliki je to gubitak, ali ako mi nesto imamo to su trkaci. Coutinho je sposoban to da odradi, o Milneru ne treba pricati uopste, dok Firmino jedan od retkih disciplinovanih Brazilaca (Oscar i Willian npr), igrac koji je na vreme "pobegao" iz Brazila i primio taj nemacki stil, gde je naucen nekim osnovnim stvarima modernog fudbala, samo i dalje deluje neadaptiran na sredinu, nekako uplasen, i nadam se tu da ce Klopp pomoci. Generalno citav vezni red se moze pretvoriti u trkacku masinu, jedini je problem taj motor na sredini u pozicionom napadu. Da li Emre moze biti vise disciplinovaniji, da li Henderson moze tu rolu da iznese, sve su to pitanja, i zato mi je nejasno zasto nismo isli po tog motora, a bilo ih je na pijaci. Ako vec nema takvog, onda dovesti jos jednog klasnog osiguraca koji ume da iznese loptu, niko me ne moze ubediti da Kondogbia i Imbula nisu mogli putem Anfielda, pogotovo Imbula koji kostao pisljivih 16m funti.
Ali dobro. Na klupi bi imali sasvim ok opcije, nista spektakularno, ali sasvim dobro. Danny Ings i Benteke, Lallana koji ako nista uvek moze da se uklopi u presing ofanzivne linije, Lucas i Allen za ne daj boze utakmice, tu su i mlade nade Ibe i Gomez. Zanima me koji ce stoperski tandem izabrati, ali tu i nema puno izbora, vise se mora raditi na timskoj komunikaciji, koja vise strci nego individualni (ne)kvalitet. Jedini siguran u odbrani je Clyne, momak koji ce nadam se biti tu dugi niz godina.
E sad, pada mi na um jos jedna formacija. Mozda, ali mozda Jurgen vrati Sturridgea na nekadasnju poziciju krilnog desnog napadaca, nesto sto njemu nije strano, igrao je on to dok je Suarez bio tu. Ionako se dosta izvlaci na stranu i tako pravi prostor, da bi u centru napada bio BigBen. Coutinho bi mogao levo, a Milner ili Firmino kao side veznjaci. Problem je samo sto onda gubimo na tom pocetnom presingu, ali mozda dobijemo na sirini i raznovrsnosti u napadu, pogotovo ako je Firmino umesto Milnera. Ali bar dok je Hendo povredjen, moze probati Cana i Milnera u vezi, a ovo napred kako sam vec rekao.
Tako da, solucija ima, nije kraj sveta i ima sa cime da se radi do januara, a onda tu pokusati dovesti nekog zadnjeg veznog, pa izdrzati do kraja sezone i uci u 4. A posle na leto videti sta i kako, i krenuti u novu eru, nadam se bolju.