Inter mala ekipaConsigliere je napisao/la:To je davno prevazidjeno. Danas i napadaci moraju posjedovati odlicne tehnicke sposobnosti da bi uopste mogli ucestvovati u igri i nadopunjavati igru ekipe. Naravno, ovdje ne govorimo o Stoke Cityu, vec o vrhunskim ekipama. Pogledaj gol Lewandowskog protiv Malage prosle godine za 1:0 u uzvratu. Covjek je odlicno tehnicki potkovan, a koliko je sposoban da se snadje na malom prostoru se posebno tu vidjelo. Ibisevic je stari kov napadaca, covjek je dao 80% golova u karijeri iz prve. Ali, uprkos ogromnom broju golova u BL, ipak nikad nije zaigrao niti cak zainteresirao veliku ekipu. Odgovor je jasan.Virtu4l je napisao/la:Naravno da bi bio target man. Ne znam, ne vidim niti jedan razlog zašto napadač kakav je Ibišević nebi bio pojačanje bilo kojoj ekipi u Bundesligi. Posebno kad pričamo o Dortmundu koji stvara mnogo prilika, tamo bi kao što ti kažeš - trpao k'o lud. Ovdje pričamo o napadaču, njegov posao je da daje golove, a kratki pasovi i tehnika su uglavnom posao igrača iza njega.Consigliere je napisao/la:S druge strane, kad bi bio target man u jednoj kvalitetnoj ekipi kao sto je Dortmund trpao bi ih k'o lud.
Vedad Ibisevic
Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider
Re: Vedad Ibisevic
- Consigliere
- Kontakt:
A, Dzeku Real htioIbizevic je napisao/la: Inter mala ekipa
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
Vedad nije čovjek koji će ići grlom u jagode.
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović
svaka čast Vedi, volim ga stvarno, al' nije on kvalitet za Dortmund, barem ne ovakav Dortmund koji ima velike ciljeve, itd
on može zabijati mnogo kao i Lewa, al' njegova all-around igra ne zadovoljava kriterije Dortmunda, to je vjerovatno i činjenica zašto nikada nije zaigrao za neki od najvećih klubova, mimo one strašne povrede
ko zna, opet, ima trenera koji vole neke igrače sa svojim prednostima i manama, kakve ima Vedad, takav trener je Wenger, pogledajte samo kakve on igrače dovodi (Bendtner, Giroud, itd)
Stuttgart mu je mjera, eventualno Schalke ili Leverkusen i to je to
on može zabijati mnogo kao i Lewa, al' njegova all-around igra ne zadovoljava kriterije Dortmunda, to je vjerovatno i činjenica zašto nikada nije zaigrao za neki od najvećih klubova, mimo one strašne povrede
ko zna, opet, ima trenera koji vole neke igrače sa svojim prednostima i manama, kakve ima Vedad, takav trener je Wenger, pogledajte samo kakve on igrače dovodi (Bendtner, Giroud, itd)
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!
NON MOLLARE MAI
NON MOLLARE MAI
-
Amar Dzeko
- Kontakt:
Lewandovski se u zadnje vrijeme izmašio ko lud. 70% njegovih promašaja Vedo bi lagano smjestio u mrežu.JTS je napisao/la:svaka čast Vedi, volim ga stvarno, al' nije on kvalitet za Dortmund, barem ne ovakav Dortmund koji ima velike ciljeve, itd
Naravno, Lewandovski je top igrač, ali kada pričamo o samoj završnici po meni je tu Vedo bolji, jer njemu jako malo treba da postigne pogodak, i ta priča da on nije za Dortmunda ne pije vodu.
Ronaldo - Isco - Bale
"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.
"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.
druže, ako gledaš golgeterski, on je apsolutno igrač za Dortmunda, al' on nije tehnički potkovan za Dortmund, njegove kvalitete su nos za gol i odličan finishing
sve i jedan igrač Dortmunda je tahnički jak, a Vedo na lopti nije dobar, da ne kažem da je na "vi" s njom
sve i jedan igrač Dortmunda je tahnički jak, a Vedo na lopti nije dobar, da ne kažem da je na "vi" s njom
NON MOLLARE MAI
NON MOLLARE MAI
-
Amar Dzeko
- Kontakt:
Vedad je napadač, naravno da gledam golgeterski i nikako drugačije.JTS je napisao/la:druže, ako gledaš golgeterski, on je apsolutno igrač za Dortmunda, al' on nije tehnički potkovan za Dortmund, njegove kvalitete su nos za gol i odličan finishing
Ronaldo - Isco - Bale
ozbiljne ekipe će prije kupiti napadača koji će igri dati još dimenziju više, a ne samo da golove zabija .. tako će i Dortmund radije kupiti mladog i talentovanog igrača i čekati ga dvije, tri sezone, nego dati 10-ak milki za Vedu da odigra tri sezone, a pri tome kako sam već naveo, nema tehničke kvalitete koji zahtjevaju u Dortmundu
nema više druže ekipa koja igraju sa klasičnim target man igračem, sad sve ekipe traži igrača koji znaju igrati lopte
nema više druže ekipa koja igraju sa klasičnim target man igračem, sad sve ekipe traži igrača koji znaju igrati lopte
NON MOLLARE MAI
NON MOLLARE MAI
-
Amar Dzeko
- Kontakt:
Jedna stvar je reći da Ibišević neće preći u Dortmund, s čim se slažem, ali da nije kvalitet za Dortmunda i da on tamo ne bi mogao igrati je nešto sasvim drugo, što je netačno, a pogotovo u BL.
Pa silovao bi golmane, 20 golova po sezoni zagarantovano.
Pa silovao bi golmane, 20 golova po sezoni zagarantovano.
Ronaldo - Isco - Bale
ma bi druže, a šta ćemo za LP? nestao bi, kao i u repki što nestane protiv velikih ekipa .. tu je razlika između njega i Edina, tu je razlika zašto je jedan napravio takvu karijeru kakvu jeste, a ovaj drugi nije .. a po meni, Vedo ima bolji nos za gol i bolji je finisher od Edina
NON MOLLARE MAI
NON MOLLARE MAI
moderni fudbal koje igraju sve vrhunske ekipe zahtjevaju i moderne napadače, bez obzira kakvog su profila, visine, konstitucije. lewandowski je znao baratati s loptom bez obzira što je igrao centarfora, jer ovo nisu osamdesete. vedad se često ne može snaći na malom prostoru i osloboditi prostor za šut, a ekipama poput dortmunda je svaka moguća prilika bitna. u stuttgartu može trošiti lopte a i promašivati jer ga ništa neće koštati. njegova ekipa ionako teško pravi šanse jer igraju tako loš fudbal.
Eto Vedo nije za Dortmunda, a Mandzo je kvalitet za Bajerna, isto kao Olic i Pranjic.
Kako mi samo svoje igrace pljujemo, a tudje dizemo nikad mi nece biti jasno.
Vedo je klasa, i treba dobiti sansu u velikom klubu, jer ce sigurno uspjeti.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
pa upravo iz razloga što mandžo nije dovoljno kvalitetan za bayern, oni dovode lewandowskog. olić nije tip napadača o kakvim smo pričali, a pranjić uopšte nije napadač, ne znam zašto ga spominješ.bhsport je napisao/la:Eto Vedo nije za Dortmunda, a Mandzo je kvalitet za Bajerna, isto kao Olic i Pranjic.
nijedna vrhunska ekipa ne može sebi priuštiti da ima sidraša u napadu.
ibisevic se ubio za totenhema 
- Blek_Stena
- Kontakt:
Definiši pojam "sidraš"viKK je napisao/la:pa upravo iz razloga što mandžo nije dovoljno kvalitetan za bayern, oni dovode lewandowskog. olić nije tip napadača o kakvim smo pričali, a pranjić uopšte nije napadač, ne znam zašto ga spominješ.bhsport je napisao/la:Eto Vedo nije za Dortmunda, a Mandzo je kvalitet za Bajerna, isto kao Olic i Pranjic.
Bosna i Hercegovina, Željeznicar, Grbavica, Ivica Osim, Sergej Barbarez, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Nenad Marković, Mirza Teletović
Osim Real Madrida. Sad ne znam da je Vedo sidraš, to je malo grubo. Mjesecima govorimo o tome kako je Džeko sidraš, a Vedo trkač, malo sam se zbunio.viKK je napisao/la:nijedna vrhunska ekipa ne može sebi priuštiti da ima sidraša u napadu.
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
Mandzo i Olic su izmislili fudbal za Ibisevica- sto uostalom pokazuju i klubovi u kojim su igrali i u kojima ce igrati.
Gvardiola preferira igraca tipa Levandovskog jer bolje ucestvuje u igri i tehnicki je potkovaniji, dok je Hejkens preferirao Mandzu u odnosu na Gomeza i na njemu izgradio najjaci presing ikad. Omalovazavate Mandzu samo sto je Hrvat, a on da je nas i da igra umjesto Vede mi bi bili 30% jaca reprezentacija
za Dortmund bi Dzeko bio puno bolji od Vede...Vedo je za ekipe koje igraju sa dva spica, od kojih jedan radi kao poluspic puno i ucestvuje u igri a da Vedo samo ceka i posprema lopte...malo je takvih ekipa sad, a da su svjetska klasa..recimo jedino Inter gdje bi Palasio radio sve a Vedo cekao lopte i davao golove...99% ostalih ekipa trazi da napadac ucestvuje u svim sferama igre, a Vedo sa svojim prijemom lopte moze samo na najvisem nivou ucestovovat ko treci stoper protivnika
Gvardiola preferira igraca tipa Levandovskog jer bolje ucestvuje u igri i tehnicki je potkovaniji, dok je Hejkens preferirao Mandzu u odnosu na Gomeza i na njemu izgradio najjaci presing ikad. Omalovazavate Mandzu samo sto je Hrvat, a on da je nas i da igra umjesto Vede mi bi bili 30% jaca reprezentacija
za Dortmund bi Dzeko bio puno bolji od Vede...Vedo je za ekipe koje igraju sa dva spica, od kojih jedan radi kao poluspic puno i ucestvuje u igri a da Vedo samo ceka i posprema lopte...malo je takvih ekipa sad, a da su svjetska klasa..recimo jedino Inter gdje bi Palasio radio sve a Vedo cekao lopte i davao golove...99% ostalih ekipa trazi da napadac ucestvuje u svim sferama igre, a Vedo sa svojim prijemom lopte moze samo na najvisem nivou ucestovovat ko treci stoper protivnika
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
Spominjem zato jer bilo koji igrac da potpise za Bajern susjedi ga velicaju, bez obzira koliki panj bio.viKK je napisao/la:pa upravo iz razloga što mandžo nije dovoljno kvalitetan za bayern, oni dovode lewandowskog. olić nije tip napadača o kakvim smo pričali, a pranjić uopšte nije napadač, ne znam zašto ga spominješ.bhsport je napisao/la:Eto Vedo nije za Dortmunda, a Mandzo je kvalitet za Bajerna, isto kao Olic i Pranjic.
U nasem slucaju mi unaprijed pljujemo Vedu, jer ako Klop hoce njega, ima razlog sto ga hoce, treba mu pruziti sansu u ligi prvaka.
Vedo je ubica, jedan od rijetkih ubica koji su ostali u zivima.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Ibisevic (30) je igrac za prosjecne klubove.
Nije Ibrahimovic da moze sa 30 otici u BVB.
Nije Ibrahimovic da moze sa 30 otici u BVB.
Ibišević bi se bolje snašao u BVB-u od Lewe 
Za Čelik i Zenicu,
za crno i crveno,
za naše voljeno,
mi pjevamo...
za crno i crveno,
za naše voljeno,
mi pjevamo...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 37 gostiju.