RŠD Velež Mostar

Mostarac45
Kontakt:

Re: RŠD Velež Mostar

Post Postao/la Mostarac45 » 29 jul 2023, 23:09

Uhhh kakva partija i uzivancija pravi protivnik za pocetak, novajlije su se bas pokazala kao pojacanja, ocekujem da cemo biti jos jaci kako budemo odmicali i kompletirani.Bravo za Red army i koregrafiju,SVI PO CLANSKE :bih:

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 29 jul 2023, 23:12

ROĐENI ALE ALE !

Čujem da je nešto bilo na dedari??? (opet :D )
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

nekoIzMostara
Kontakt:

Post Postao/la nekoIzMostara » 29 jul 2023, 23:15

Mostarwolf1981 je napisao/la:
29 jul 2023, 23:07
nekoIzMostara je napisao/la:
29 jul 2023, 23:05
user1986 je napisao/la:
29 jul 2023, 22:52

Ne moze Sikalu kopacke vezati, kako god okrenes.
Nema potrebe da veze, Sikalo moze sa klupe gledati kako mali se pretvara u Iniestu i igra lopte. Ovakvu partiju Sikalo je pruzio mozda jednom ili nijednom.
Ovo Sikalo iz svlacionice pise :rol:
Nije ni ta opcija iskljucena :urnebes:
All-Time First Yugoslav League table

6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 29 jul 2023, 23:18

CampobelloDiMazara je napisao/la:
29 jul 2023, 23:16
🇸🇮🇭🇷🇸🇧🇲🇪🇷🇸🇧🇦

:opaopa:
:salut:

Fina posjeta danas. Sutra na skokove pa nam dolazi GOŠK. Da im se zahvalimo na domaćinstvu i onda će oni tamo vjerovatno odgoditi utakmicu protiv nas.
Uefa Cup 1/4

GOJKO VUKOVIC!

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 29 jul 2023, 23:20

Mostarwolf1981 je napisao/la:
29 jul 2023, 23:07
nekoIzMostara je napisao/la:
29 jul 2023, 23:05
user1986 je napisao/la:
29 jul 2023, 22:52

Ne moze Sikalu kopacke vezati, kako god okrenes.
Nema potrebe da veze, Sikalo moze sa klupe gledati kako mali se pretvara u Iniestu i igra lopte. Ovakvu partiju Sikalo je pruzio mozda jednom ili nijednom.
Ovo Sikalo iz svlacionice pise :rol:
:rol:
Uefa Cup 1/4

GOJKO VUKOVIC!

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 29 jul 2023, 23:32

Bravo rođeni :clap:

Dobro sam pogodio koji sastav će Feja izvesti uz jednu izmjenu, Kadrić - Vehabović.
Da Edo nije imao taj neki žuti od prošle sezone, vjerujem da bi snjim izgledali još jači.
Ipak, mali Kadrić oduševio smirenošću i tehnikom.
Sve novajlije oduševile, ne znam koga izdvojit.
Bez obzira što neki misle da je Zvjezda loša, ja ipak mislim da smo mi večeras izgledali odlično.
Ovoj ekipi prošlogodišnji Velež ne bi dao ni 2 gola.
Konačno imamo bekove kakve nikad nismo imali.
Centaršuti, pasovi, prodori, asistencije....strašna razlika u odnosu na Dejanovića, Ćukovića....
Pogodio sam da će Džafić mjenjati Haskića ali da će ovako igrati na poziciji napadača, e to nisam očekivao.
Falio je samo gol alo doće i to Džafa!
Mlinarić maestralan veznjak, Kranjc nevjerovatna prodornost i borbenost. Kranjc je strašno pojačanje.
Mahmić nije imao mnogo posla ali se vidi razlika pravog stopera i kvazi stopera kao Isić i Češmedžiev i sl.
Jednostavno se snjim osjeća sigurnost.
Na kraju ću navesti Oreća koji je na mene ostavio strašan utisak. Da ga ne ureknemo i podignemo u visine, ali ovaj momak će mati strašnu karijeru.
Ja bi mu odma dao ugovor na 5 godina.
Tako mladog inteligentnog beka, ja ga nisam viđao u našoj ligi. Iskreno, ne znam kako smo ga ukrali.
Bravo Smailagiću :clap:

Izlaskom Hrkaća smo dosta ranjiviji i to je vidljivo.
Zvona je spor i to je odma rizik.
Stare neću komentarisati jer nema potrebe.
Morat će neki dosta znoja proliti da sjede i na klupi, jer sa povratkom povrijeđenih i rovitih, klupa će biti pretjesna.

Idemo iz utakmice u utakmicu.
Feja :salut:

Hejteri u rupe, nećemo ispasti :D
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

Deco
Kontakt:

Post Postao/la Deco » 29 jul 2023, 23:39

Hoce li iko spomenuti Halilovu rutinsku utakmicu?

GrimReaper
Kontakt:

Post Postao/la GrimReaper » 29 jul 2023, 23:41

mozak je napisao/la:
29 jul 2023, 23:32
Bravo rođeni :clap:

Dobro sam pogodio koji sastav će Feja izvesti uz jednu izmjenu, Kadrić - Vehabović.
Da Edo nije imao taj neki žuti od prošle sezone, vjerujem da bi snjim izgledali još jači.
Ipak, mali Kadrić oduševio smirenošću i tehnikom.
Sve novajlije oduševile, ne znam koga izdvojit.
Bez obzira što neki misle da je Zvjezda loša, ja ipak mislim da smo mi večeras izgledali odlično.
Ovoj ekipi prošlogodišnji Velež ne bi dao ni 2 gola.
Konačno imamo bekove kakve nikad nismo imali.
Centaršuti, pasovi, prodori, asistencije....strašna razlika u odnosu na Dejanovića, Ćukovića....
Pogodio sam da će Džafić mjenjati Haskića ali da će ovako igrati na poziciji napadača, e to nisam očekivao.
Falio je samo gol alo doće i to Džafa!
Mlinarić maestralan veznjak, Kranjc nevjerovatna prodornost i borbenost. Kranjc je strašno pojačanje.
Mahmić nije imao mnogo posla ali se vidi razlika pravog stopera i kvazi stopera kao Isić i Češmedžiev i sl.
Jednostavno se snjim osjeća sigurnost.
Na kraju ću navesti Oreća koji je na mene ostavio strašan utisak. Da ga ne ureknemo i podignemo u visine, ali ovaj momak će mati strašnu karijeru.
Ja bi mu odma dao ugovor na 5 godina.
Tako mladog inteligentnog beka, ja ga nisam viđao u našoj ligi. Iskreno, ne znam kako smo ga ukrali.
Bravo Smailagiću :clap:

Izlaskom Hrkaća smo dosta ranjiviji i to je vidljivo.
Zvona je spor i to je odma rizik.
Stare neću komentarisati jer nema potrebe.
Morat će neki dosta znoja proliti da sjede i na klupi, jer sa povratkom povrijeđenih i rovitih, klupa će biti pretjesna.

Idemo iz utakmice u utakmicu.
Feja :salut:

Hejteri u rupe, nećemo ispasti :D
U potpunosti se slazem sve, zao mi je Ante (nadati se da nije ozbiljno), Orec veceras kao Philip Lahm ( kucnut u drvo svaka vaka), ali samo malko vise Rafi prilike. Halilovic isto rutinski,iskusno.
Life is temporary, but death is eternal.

You sold our soul, you told us its never gonna happen.

FREE RUI PINTO.

1981ultra
Kontakt:

Post Postao/la 1981ultra » 29 jul 2023, 23:48

Govorio sam o tome da je Hrkač sklon ozlijedama i to je velika mana, još jedan nedostatak je u veznom redu, fali tu agresivnosti i snage u duelu, to večeras nije moglo da se vidi, ali vidjet če se. Sturm je nekoliko puta ispao, ali je stamen. Fascinirajuća utakmica Oreča. Krajnc upgrade, Mlinarić zna lopte ima to fudbalsko nešto i magiju u pasu. Leai dosta uznapredovao u odnosu na prošlu sezonu.

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 29 jul 2023, 23:48

OnlyLeft22 je napisao/la:
27 jul 2023, 09:56
1.7. - Velež - Sloga Uskoplje 8:0 (Lea’i (2), Anđušić (2), Šikalo, Krajnc, Haskić, Lagumdžija)
9.7. - Velež - Igman 4:0 ( Mlinarić, Džafić, Krajnc, Anđušić)
12.7. - Velež - Posušje 1:0 (Džafić)
13.7. - Sloga Uskoplje - Velež 0:3 (Puce, Jogunović, Lea’i)
19.7. - Sutjeska Foča - Velež 0:2 (Anđušić, Puce)
22.7. - Velež - Tomislav 2:1 (Anđušić, Mlinarić)
26.7. - Velež Nevesinje - Velež 0:5 (Lea’i (2), Vehabović, Halilagić, Kuko)

Anđušić :bow:

Gol razlika: 25-1
29.7. - Velež - Zvijezda 09 (Šturm, Anđušić, Krajnc, Mlinarić, Lea’i)
Uefa Cup 1/4

GOJKO VUKOVIC!

Mostarac1974
Kontakt:

Post Postao/la Mostarac1974 » 29 jul 2023, 23:52

Ovo večeras je bio CUNAMI!Neznam kad smo ovako odigrali brz i kvaliltetan fudbal.Svi su bili za čistu desetku.Nebi da i ureknem.Ali je vidljivo zalaganje svakog igrača i uprava je pogodila sa pojačanjima.Momcima kapa dole i samo nastavite ovako. :salut:

Espiritosanto
Kontakt:

Post Postao/la Espiritosanto » 29 jul 2023, 23:54

1981ultra je napisao/la:
29 jul 2023, 23:48
Govorio sam o tome da je Hrkač sklon ozlijedama i to je velika mana, još jedan nedostatak je u veznom redu, fali tu agresivnosti i snage u duelu, to večeras nije moglo da se vidi, ali vidjet če se. Sturm je nekoliko puta ispao, ali je stamen. Fascinirajuća utakmica Oreča. Krajnc upgrade, Mlinarić zna lopte ima to fudbalsko nešto i magiju u pasu. Leai dosta uznapredovao u odnosu na prošlu sezonu.
Na sredini ćemo puno dobiti povratkom Dine i Vukčevića,ovaj drugi ovo vcr što je odigrao može se vidjeti da se ne krije i nudi se za loptu.
On dok uhvati forumu trebao bi opravdati epitet najvećeg i najskupljeg pojačanja
I Mostarske kiše kao da su stale
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara

Alii
Kontakt:

Post Postao/la Alii » 29 jul 2023, 23:54

Kaka je Dzafic?

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 30 jul 2023, 00:06

Čestitke Veležu na izuzetni kvalitetnoj utakmici 60tak minuta, kasnije je to bio samo lakši trening. Zanimljivo je gledati Anđušića koji je Iniesta u ovoj ligi kada može igrati (60tak minuta) i ostatak meča kada se vuče po terenu i kao takav je klasa za druge.

Ante Oreč je fenomelano pojačanje. Odakle su samo izvukli ovog momka koji je oborio večeras sigurno neki rekord po pretrčanim km. Kakav borac, a momku tek 21 godina.

Šturm i Krajnc školovani igrači, nisu se ni oznojili, perfektno odigran meč. Mihael isto odličan debi, borben, zna igrati lopte. Ovaj Crnogorac na prvu jako tanak. Leai promašio zicer ali ogroman potencijal. Ko bi ispratio u ovoj ligi još onakvu loptu za gol? Uz gol i 100% šansa ali neiskustvo. Halilović igrao na neprirodnoj poziciji, Šikalo kao i Zvonić veze nemaju s fudbalom. Kadrić, ako se tako preziva solidan ali krajnje nejak igrač. Džafić igrač manje u napadu. Nadam se da se Hrkač nije teže povrijedio. Azur dobar, samo se vidjelo da momak igra pod velikom tremom.

Odličan trener je Nedim za ovu ligu. I kod 3:0 ginu za svaku loptu, igraju presing. Sjajne akcije kod golova, prava rijetkost je ovo vidjeti u našoj ligi.

Zaista se nadam da neće ono smeće iz saveza napraviti i ove godine šou sa suđenjem pa da imamo po utakmici 50 faulova.

Rezultat 5:0 je premal. Zvijezda je najgora ekipa u zadnjih tri godine koja je gostovala na stadionu Rođeni. Baš me zanima kako će to izgledati protiv Goška.

Istakao bih krcat stadion i pored bezobraznih 10KM ulaza. Ipak stadion nije u gradu nego van grada. Dođeš s porodicom, treba ti 30-40KM na ulaznice plus kokice, sokove i gorivo. Hajde i da je 10KM ali nema nekog popusta za djecu???

Ako Velež želi u Evropu bitno je započeti dobru sezonu i iskoristiti igranje Evrope nekih klubova i njihov umor.

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 30 jul 2023, 00:09

Kako spomenu ulaznice treba priznati da je klub fino danas zaradio :thumbup:

Uzeti cu da nas je bilo oko 4000 i prosjek 10 KM plus piva koja je danas zivotom isla :mrgreen:

crveniratnik
Kontakt:

Post Postao/la crveniratnik » 30 jul 2023, 00:13

Svi su danas bili odlični. Ekipa nam je puno brža i tehnički bolja u odnosu na prije. (Oreč, Mlinarić, Krajnc, Sturm, Leai...)

Haskić, Hrkač, Andjušić standardno dobri i čine kostur ekipe.
Čekamo još Vukčevića i Oreshkevicha da se pokažu. Lohan je isto dobar igrač. Na pripremama je bio odličan.
Rođeni, rođeni, kraj Neretve rođeni
Neretva je hladna voda i kolijevka i sloboda.

ljevak
Kontakt:

Post Postao/la ljevak » 30 jul 2023, 00:16

CampobelloDiMazara je napisao/la:
30 jul 2023, 00:09
Kako spomenu ulaznice treba priznati da je klub fino danas zaradio :thumbup:

Uzeti cu da nas je bilo oko 4000 i prosjek 10 KM plus piva koja je danas zivotom isla :mrgreen:
Znaci kafana fercera

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 30 jul 2023, 00:20

Zvijezdu je golman spasio većeg poraza odbranama na početku. Utakmica prefektno odigrana. Oreč (u prvom poluvremenu sam vidio) sprint da stigne loptu metar izašo iz terena ali opet se borio da je stigne, svi perfektni. Idemo dalje pa da ovako bude i protiv GOŠK-a. :opaopa: :opaopa:

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 30 jul 2023, 00:25

Ne bih ja rekao da je Džafić loš, čak naprotiv.
Dosta je koristan. Robusan, rastrčan i asistira. Mislim da je izveo skoro svaki prekid do izlaska.
Mislim da će imati dosta veću minutažu nego što neki misle. Nije isključeno da u nekim utakmicama igraju i Haskić i Džafa u vrhu. Ali otom potom.
Mislim da je Feja tražio konstantno napadanje da se što više igrača upiše što bi rekli.
Za svakog igrača je satisfakcija kada da gol ili kad učestvuje kod gola. To daje samopouzdanje svakom igraču i zbog toga je Feja tražio konstantno napadanje.
Protiv jačih ekipa se neće izlaziti tako visoko, pogotovo sa Zvonićem pozadi.
Start je za poželit i svima je već sad jasno da smo dosta jači u odnosu na prošlu sezonu.
Kakvi su ostali, vidićemo.
Ovdje mislim i na sudije, Vicine i Beusove.
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

Odgovori

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.