FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

black64
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la black64 » 26 jun 2012, 12:28

„Legenda sa juga“ na Sarajevo Film Festivalu

U sklopu programa bh. filma 18. Sarajevo Film Festivala će 12. jula u Cinema Cityju biti prikazan dokumentarni film „Legenda sa juga“.

Radi se o rediteljskom ostvarenju Nedima Karalića, a film govori i prijeratnom vođi navijača FK Željezničar, Dževadu Begiću Đildi. Begić je poginuo u julu 1992. godine pri pokušaju da spasi ranjenu staricu.

Dževad Begić Đilda rođen je u Visokom 25.septembra 1966. godine. Njegovi najbliži su ga zezali da je pravi đilkoš - odakle se izrodio i nadimak Đilda. Sredinom osamdesetih godina prošlog stoljeća profilirao se u vođu navijača Željezničara. Nosilac je priznanja Zlatni ljiljan. Na mjestu pogibije Dževada Begića, Komanda 1. korpusa podigla je spomen-ploču.
Iste godine poginuo je i Dževadov brat Izet te je njima u čast ulica Livanjska na Koševskom brdu preimenovana u ulicu Braće Begić.

Ekipa filma:
Režija: Nedim Karalić
Direktor fotografije: Adis Kršo, Gorčin Zec;
Producent: Hamdija Karalić;
Produkcija: Sarajevska filmska akademija

OTIŠO SI ĐILDA, OSTALA JE TUGA, VJEČNO ĆE TE VOLJETI MANIJACI S JUGA ! ! !
Zadnja izmjena: black64, dana/u 26 jun 2012, 12:51, ukupno mijenjano 1 put.

scootyTM
Kontakt:

Post Postao/la scootyTM » 26 jun 2012, 12:34

PONUDA JE STRASNA, SVI U MARIBOR !

SvenZ
Kontakt:

Post Postao/la SvenZ » 26 jun 2012, 12:37

Semir Tuce je napisao/la:To nije zapad nego jug. Zapadna tribuna je stara a ostale su nove. Jug i sjever nemaju tipičnih naslonjala već imaju ko neke željezne šibke za naslonjalo (to se isto vodi kao naslonjalo) a to je zato jer su te dvije tribune mišljene za navijače (jug za Viola a sjever za gostujuče navijače). znači kad dodju Maniaci u Maribor će dobiti dio sjeverne tribune. a u prodaji mogu se kupiti i karte za ostale tribune.
znam da je jug, govorim za zapad na donjoj slici.

damirfile
Kontakt:

Post Postao/la damirfile » 26 jun 2012, 12:38

Nadam se da ce nesto biti od navijaca ili kluba prevoz za utakmicu i bilo bi jeftinije dosta.

ipetm
Kontakt:

Post Postao/la ipetm » 26 jun 2012, 12:46

Šta hoćete jeftinije,prevoz je i više nego jeftin,a autobusi prva liga...
Sve što imaš njemu daš, mi smo Željini Željo je naš !

White shoes never lose !

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 26 jun 2012, 12:47

ipetm je napisao/la:Šta hoćete jeftinije,prevoz je i više nego jeftin,a autobusi prva liga...
Tako je koliko znam negdje se spominjala cijena cak 150 KM... tako da je 75 KM savrseno.... ;) ;)
I jos da kazem da ce vjerovatno sa strane udruzenja biti organizovano nesto... sacekajmo jos koji dan

damirfile
Kontakt:

Post Postao/la damirfile » 26 jun 2012, 12:48

ipetm je napisao/la:Šta hoćete jeftinije,prevoz je i više nego jeftin,a autobusi prva liga...
Cijena je odlicna al da ne bi jedni isli sa centrotransom a jedni u organizaciji navijaca ili kluba... ma kako god:P

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 26 jun 2012, 12:52

69 KM
http://www.m97tours.com/apps/webstore/p ... ow/3201679" onclick="window.open(this.href);return false;
DRUG NEBI TI PUNCA

nanek

Post Postao/la nanek » 26 jun 2012, 13:06

Ja cu vam samo reci jednu stvar eto kunem vam se, sprema se invazija na Sloveniju, ali niko nije svjestan kakva invazija se sprema hajd raje iz sarajeva nego i gradova iz evrope. Mogu vam sad obecati vise od 2 hiljade manijaka a cak i vise ! Raja preko udruzenja, agenicija, i privatnog prevoza, vjerujte mi !

Iskoristite ovu priliku manijaci jer Bog dragi zna kad ce nam se ovako dobro i povoljno gostovanje opet ponoviti.

Molim vas da ovo ispostujemo koliko god mozemo jer to su momci zasluzili !

KB-TM87
Kontakt:

Post Postao/la KB-TM87 » 26 jun 2012, 13:10

Halo euforičari, mi i naš mentalitet, ovo ćemo ono ćemo, spustite loptu malo na zemlju i pazite šta pišete, očigledno ne znate ko su Viole, uvijek, al skoro uvijek napadaju druge grupe (BBB, Torcida etc.), pobratimljeni su sa Poljacima, mislim Slask Wroclaw, nisam siguran i sa Rusima nekim, nisu nimalo bezlazeni i svako **** doprinosi tome da momcima koji idu gore pravite medvjeđu uslugu, svi se držite grupe i ne dižite tenzije džaba
Željezničar - kult glavnog grada

I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!

damirfile
Kontakt:

Post Postao/la damirfile » 26 jun 2012, 13:13

Zbog toga je najbolje da nas sto vise ode sa udruzenjem ako bude organizovano sacekajte sa prijavama za put :P.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 26 jun 2012, 13:14

KB-TM87 je napisao/la:Halo euforičari, mi i naš mentalitet, ovo ćemo ono ćemo, spustite loptu malo na zemlju i pazite šta pišete, očigledno ne znate ko su Viole, uvijek, al skoro uvijek napadaju druge grupe (BBB, Torcida etc.), pobratimljeni su sa Poljacima, mislim Slask Wroclaw, nisam siguran i sa Rusima nekim, nisu nimalo bezlazeni i svako **** doprinosi tome da momcima koji idu gore pravite medvjeđu uslugu, svi se držite grupe i ne dižite tenzije džaba
pročitajte furači više puta.
DRUG NEBI TI PUNCA

admirone
Kontakt:

Post Postao/la admirone » 26 jun 2012, 13:26

Tacno su mi ulili strah od ovih ljubicastih ultrasa. Ako tako nastavite razmislicu da li cu i otic u tu divlju sredinu :( :lol: :lol:

Manimo se navijaca, nije ovaj formu namijenjen tome. Pisite o pojacanjima, novostima, uigravanju, mogucih 11 za Maribor i tako to. Ima drugih navijackih foruma koji nisu javni, i na kojima ne moze svaka budala ni pisati a ni citati. Ovo je javni forum i nije pametno pisati o tim stvarima, jedni ce govorit da su sila, drugi ce reci da su smijesni i nema tu pobjednika, na djelima se zivi a ne na rijecima. I ja sam prvi glup sto sam ista napisao za ljubicaste al ponjelo me malo, neka euforija a i ovo neko ekstremno velicanje naseg protvivnika.
Zadnja izmjena: admirone, dana/u 26 jun 2012, 13:31, ukupno mijenjano 1 put.
Željezničar 1921

Ne boj' se grade mladosti mi moje, na braniku tvome Manijaci stoje.

http://www.youtube.com/watch?v=T4ekTPZW4qU

nanek

Post Postao/la nanek » 26 jun 2012, 13:30

Meni su gori ovi nas ultra furaci, al hajd hvala bogu pa ima org :)

admirone
Kontakt:

Post Postao/la admirone » 26 jun 2012, 13:48

Neka @Azurri necemo vise o navijacima, opusteno il ce aco sve da nas odstrani :lol:
Željezničar 1921

Ne boj' se grade mladosti mi moje, na braniku tvome Manijaci stoje.

http://www.youtube.com/watch?v=T4ekTPZW4qU

sef_mafije
Kontakt:

Post Postao/la sef_mafije » 26 jun 2012, 14:07

Svi za Zelju, hocemo LP u BIH :D
FK Buducnost - Ljumani - Banovici.net
Eno dole u kuglani, moji drugovi, vino piju i pjevaju mene cekaju...

Azzurri
Kontakt:

Post Postao/la Azzurri » 26 jun 2012, 14:10

Pa i rezultat kluba zavisi od toga koliko ce nasih navijaca biti gore. Evidentno je da se trebamo pojacati na poziciji zadnjeg veznog jer je to stub formacije koju Amar gura. Treba nam neko provjeren ko zna citati protivnicke napade i presjecati te akcije. Opet se vracam na pricu da bi Muratovic bio dobar izbor u koliko moze odigrati jos jednu sezonu za nas. Dakle njega staviti u Europskim utakmicama, a Zolu gurati u PL. Njemu je istekao ugovor tako da ne bi trebali placati obestecenje, a i sigurno ne bi trazio neku enormnu platu buduci da je na zalasku karijere. Nadam se da bi i on imao zelju da se vrati jer je od Zeljeznicara na neki nacin sva njegova prica i pocela.

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 26 jun 2012, 14:33

Ipak ce se moci grupna faza igrati na Kosevu ukoliko prodjemo :D
FKŽ !

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 26 jun 2012, 14:46

unisti balavurdija temu, ne mogu bez roditelja ni u tramvaj a nesto trabunjaju
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 26 jun 2012, 14:53

Neka vas ba, slovenci su oduvjek bili dobri skijasi :mrgreen:

Jel oni imaju nekog golmana osim onog sto je troje sad primio od Sarajeva, il im je ono prvi golman

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.