FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Senad_tm87
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Senad_tm87 » 26 jun 2012, 23:52

Henderson je napisao/la:Maribor-Željezničar 2-2
Željezničar-Maribor 1-1
Cetic-Željezničar 1-1
Željezničar-Cetic 0-0
Chelsea-Željezničar 4-0
Željezničar-Chelsea 0-1

Grupa G:
1. Liverpool
2. Leverkusen
3. Rosenborg
4. Željezničar

Uinat dušmanima. 8-) :mrgreen:
Bez pobjede u grupnu fazu. :D

Cuj protiv osvajaca LP u 4-tom pretkolu :lol: :lol: :lol:

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 27 jun 2012, 00:00

black64 je napisao/la:Koliko se dobije novca za kvalifikovanje u grupnu fazu LP, a koliko u EL ?
Posto nije izasao bilten o redistribuciji novca u evropskim takmicenjima za sezonu 2011/12, mogu se samo oslanjati na sezonu prije toga, to jeste 2010/11.

Prema toj sezoni, svaki klub koji ispadne prije grupne faze LP dobija €200.000,00. Za svaku kvalifikacionu rundu koju odigra dobija po €130.000,00, ali samo do play-offa. Ukoliko klub prodje u play-off, brisu mu se ove dobiti od po 130 hiljada € po rundi i dobija fiksno 2,1 milion €. Znaci, ukoliko klub ispadne u drugom prektolu LP, dobija 330 hiljada €, ako ispadne u trecem prekolu LP dobija 460 hiljada € i pravac play-off LE, a tamo svaki klub koji ispadne u play-off lige evrope dobija 90 hiljada €. Inace, za svaku odigranu rundu u kvalifikaciama za LE, klub dobija po 90 hiljada €

To znaci ako prodjemo Maribor mozemo racunati na minimalnu dobit od 550 hiljada € ukoliko ispadnemo u play-off LE. Ukoliko prodjemo u grupnu fazu LE, odigramo svih sest utakmica tu, klub ima minimalnu dobit od 1,43 miliona €.

Sada, kada bi nekim cudom prosli u play-off LP, imali bi sigurnu dobit od 2,1 miliona € i ako ispadnemo tu idemo u grupnu fazu LE, a za ucesce u grupnoj fazi LE i klub odigra svih sest utakmica pa makar sve izgubio, dobija ravno 1 milion €, sto je ukupno za nas velikih 3,1 miliona €.
Ali ipak sve je to malo naspram dobiti koju klubovi dobiju za usece u grupnoj fazi LP. Mislim, ako prodjes u grupnu fazu LP preko play-off za LP, imas minimalnu dobit od 9,3 miliona €, pa makar izgubio sve utakmice u grupnoj fazi. Kod grupnih faza evropskih takmicenja treba dodati jos dobit koju svaki klub ostvari od market-poll koji dijeli UEFA.

Ovo je znaci za 2010/11 sezonu, vjerujte mi da je za sezonu 2011/12 mozda cak i malo povecano (bilten ce izaci nekada sredinom augusta), sto moze znaciti da ce za ovu sada sezonu 2012/13 vrtiti se jos vece pare.

justFlowFKZ
Kontakt:

Post Postao/la justFlowFKZ » 27 jun 2012, 00:13

Brat @Aco uvijek dodje da sve pokvari :) i ako sam se imalo nadao, sad sve ode u k***c. : )))
Sve će furke proći Željo ostaje i poslije...

~u|S|c~Flow ~~ n a z 1 S M M M is ~u|S|c~
Call of Duty 1.1 @ ultr4style.webs.com

CoD1.1gaming ~ TheBestOfWhat'sLeft

STBoys
Kontakt:

Post Postao/la STBoys » 27 jun 2012, 00:18

justFlowFKZ je napisao/la:Brat @Aco uvijek dodje da sve pokvari :) i ako sam se imalo nadao, sad sve ode u k***c. : )))
Covjek je samo realan,a ako se desi iznenadjenje bicemo svi sretni,jer koliko volim uspjeh svog kluba malo manje volim i nekog drugog kluba u BiH

justFlowFKZ
Kontakt:

Post Postao/la justFlowFKZ » 27 jun 2012, 00:25

@Brat Aco :)

Razumijem ja druze sta ti zelis ovdje da kazes, uradis. I ja se slazem da euforija ili prevelik optimizam nisu dobre stvari, pa na kraju krajeva, bolje je biti potpuno iznenadjen, nego potpuno razocaran :) nadam se da se slazes :)

ali sta nam ti ovdje naprica, nema potrebe ni da gledamo utakmicu izgleda :) :)

MinjonKocka
Kontakt:

Post Postao/la MinjonKocka » 27 jun 2012, 00:32

justFlowFKZ je napisao/la:Brat @Aco uvijek dodje da sve pokvari :) i ako sam se imalo nadao, sad sve ode u k***c. : )))

ja mislim da je brat Aco ustvari Amar himself, doš'o čovjek da smanji euforiju da se ne razočaramo poslije :mrgreen:
Manijače izdrži!

Zolotić Nermin

justFlowFKZ
Kontakt:

Post Postao/la justFlowFKZ » 27 jun 2012, 00:36

@Kocka

:D :D
to je nekako najrealnije :). Ne bi valjda brat Aco bio toliko okrutno iskren prema svojim forumasima. Od Amara smo to navikli :)
:D

P.S
na mobitelu sam, izvinite sto ovako peglam s ovim, al citirat ne mogu...-.-

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 27 jun 2012, 00:39

e čuj brat Aco :lol: :lol: :lol:
DRUG NEBI TI PUNCA

ScooTeR
Kontakt:

Post Postao/la ScooTeR » 27 jun 2012, 00:41

aleksandar_veliki je napisao/la:Evo i mene, pa da kazem koju o Mariboru. Dakle, po meni Janezi apsolutni favoriti. Zasto? Jednostavno je, mislim da u ovom trenutku Zeljo ne moze parirati iole ozbiljnijoj ekipi, a Maribor to jeste, barem tako kaze prosla sezona. Istina, Zeljo je dominirao u Premijer ligi, no mislim da to nije nikakvo mjerilo jer osim Zelje ostale ekipe su u prosloj sezoni bile bas odron. Ne potcijenjujem nikog, ali tako je to, bar po meni. Mi, u ovom slucaju Zeljeznicar, jos zaostajemo za Evropom, pa bila to i zimska Slovenija. Ovaj prelazni rok ide u prilog mojoj tvrdni, pa svi ovdje mole Boga da se Adilovic proda, ne samo ovdje nego i u klubu, jer tesko ce se preziviti, a zamjene ni na vidiku. Takve stvari dovoljno, bar po meni, govore o ambicijama kluba. Mnogi ce me sada napasti, ali pokusavam biti realan. Mozda se i dovede nesto, ali to je mozda, kao ovaj Gabeljic, koji je konstitucijom zvijer, a onda skontas da je frajer ustvari laznjak. Vidjet cemo, ali nisam optimistican, pa niti najmanje.
Kao prvo ne lupetaj,zasto to nisi govorio nakon Seriffa.
Drugo,Maribor je sa nama u pet deka,u ostalom vidjet ces sve,nasi klubovi ginu u europi i ne lice na sebe.
Trece,ovo za Adilovica sto govoris je smijesno,cuj nemaju da prezive,a odbili 200 hiljada.
Cetvrto,cao! ;)
Amar Osim!!!!
Kraj price!!!!!

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 27 jun 2012, 00:43

aleksandar_veliki je napisao/la:
aleksandar_veliki je napisao/la:Evo i mene, pa da kazem koju o Mariboru. Dakle, po meni Janezi apsolutni favoriti. Zasto? Jednostavno je, mislim da u ovom trenutku Zeljo ne moze parirati iole ozbiljnijoj ekipi, a Maribor to jeste, barem tako kaze prosla sezona. Istina, Zeljo je dominirao u Premijer ligi, no mislim da to nije nikakvo mjerilo jer osim Zelje ostale ekipe su u prosloj sezoni bile bas odron. Ne potcijenjujem nikog, ali tako je to, bar po meni. Mi, u ovom slucaju Zeljeznicar, jos zaostajemo za Evropom, pa bila to i zimska Slovenija. Ovaj prelazni rok ide u prilog mojoj tvrdni, pa svi ovdje mole Boga da se Adilovic proda, ne samo ovdje nego i u klubu, jer tesko ce se preziviti, a zamjene ni na vidiku. Takve stvari dovoljno, bar po meni, govore o ambicijama kluba. Mnogi ce me sada napasti, ali pokusavam biti realan. Mozda se i dovede nesto, ali to je mozda, kao ovaj Gabeljic, koji je konstitucijom zvijer, a onda skontas da je
frajer ustvari laznjak. Vidjet cemo, ali nisam optimistican, pa niti najmanje.

Hvala što si rekao sve što i sam mislim. Tražili su Maribor, evo im ga...
premijer liga odron a liga slovenije u rangu bundeslige .

Klubovi u prosloj sezoni su bili odron, tako ja rece, no ako cemo tjerati mak na konac onda cu ti reci da je zadnje kolo pokazalo ustvari ko je ta i sta je ta Premijer liga. Molis li ti Boga da Amar tuhne Adilovica, a kao zamjenu ovekujes Gabeljica? Govorim o cinjenicama, a one kazu da je Maribor igrao Evropsku ligu, pa nekad i Ligu prvaka, cini mi se, a mi nikad nismo bili ni blizu tome. Govorim o tome da pojacanja nema na vidiku, osim ako Brkovica ne smatras kao pojacanje. Govorim o prodaji Adilovica i Dzeke jer ako se to ne desi, mohlo bi biti problema u iducoj sezoni. Jednostavno, nista ti ne bi vise volio od mene da Plavi izadju kao pobjednici iz 2. pretkola, samo je razlika u tome sto ces se ti previse razocarati ukoliko ispadnu, a ja cu biti realan i reci cu da danas tako stoje stvari na fudbalskoj mapi Evrope.
[/quote]

Imali sta novo za Adilovica i Svraku ? Ili su jos one ponude od ukrajinaca i jevreja na stolu ?
NO PYRO NO PARTY

justFlowFKZ
Kontakt:

Post Postao/la justFlowFKZ » 27 jun 2012, 00:45

@bagrcavi

Mislim da nista lose s tim nisam rekao ;)

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 27 jun 2012, 00:53

Tenzije treba spustiti, mi se ponekad ponasamo kao da smo Bogom dani. Realno treba gledati stvari, ne smije biti smak svijeta ako se ispadne, zato brat Aco ovo i pise, a mozda sam dobio zadatak, ko zna:)
Nikada euforija nije bila dobra.Ako se ispadne ne treba biti smak svijeta i to se potpuno slazem.Varijanta jeste da smo mi dobili jednog od najlaksih,a po meni i najlakseg u grupi ekipa koje smo mogli dobiti.Cak i kada je tako mi smo u podredjenom polozaju.Ali ja se vodim onim sto je Amar govorio cijelo vrijeme,a to je da se moramo uzdati u srecu u zrijebu i da se neki protivnici mogu proci.
Ako poslije izvucenog Maribora Amar nije zadovoljan onda ne znam kada ce vidjeti sansu za iskorak u evropi.Mnogi ce reci da se varijanta jake ekipe i za evropu gradi godinama.Ja imam misljenje da je ovo cetvrta godina u gradnji ekipe i da je vrijeme da se pokusa napraviti iskorak sada kada smo imali srecu u izvlacenju protivnika,pa koliko god da je i taj protivnik u prednosti.
Ja ocekujem pojacanja.Nema para ? Pa onda necu pusiti ni Amarovu pricu i pricu ostalih iz kluba kako oni ocekuju daljnji napredak u evropi ovih godina.Kako ces ocekivati napredak ako nemas para,kojom carolijom oni to misle uraditi ? Na koji nacin ce onda za par godina biti para ?

Sa ovom ekipom mozemo parirati,ali je cinjenica da je Maribor u prednosti.To je realno.Iznenadjenje se medjutim moze napraviti,u to sam siguran.Sa par pojacanja ,onih pravih,postotak za dobiti ove utakmice se povecava,a onda je i dobitak novcani puno veci.Mora se poceti rizikovati.Naravno da molim Boga da se proda Adilovic,ali ne po cijenu da dodje neki mladi Gabeljic na njegovo mjesto kao ni bilo koji igrac koji bi bio na probi.Ocekujem boljeg od Adilovica.Jaceg i boljeg igraca od njega i to mislim za sve pozicije u timu.Ili ako to nije slucaj,da konacno svi prestanemo pricati o nekom napretku u klubu ?

Ako nema para ,nema ni napretka.Ja cu i dalje sa uzivanjem pratiti ovu nasu ligu i to je to,bicu strpljiv sa Ramicem a bice mi drago da klub zivi od prodaje nekog Adilovica.Onda ce bar jasno biti kako u klubu djeluju svi oni koji rade tu,,pa ono sto oni postavljaju za cilj kroz naredni period,meni nece parati usi.Sada para usi jer ocekujem ono sto cujem kada oni javno pricaju.Od Amara pa do Zuje.Kako neko ima ambicija i to javno da napreduje u evropi a nada se da ce prodati nekoga da bi zivio,a da njegovo mjesto stavi drugog igraca koji bi trebao da padne sa neba,da je mlad i da bude odlican na probi.Da dodje dzaba.Ja ocekujem pojacanja prema klupskim ambicijama.Ako pojacanja ne budu znacu da lazu svi odreda.Ako budu,cestitacu od srca svima odreda,jer cu onda znati da se klupske ambicije poklapaju sa onim sto oni u klubu zapravo rade.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

old school
Kontakt:

Post Postao/la old school » 27 jun 2012, 01:04

opet nesto kontam,da je Amar cekao da vidi koga ce izvuci pa da onda rizikuje sa jednim ili dvojicom pojacanja,a sigurno je da ce odlazaka biti nakon evropskih tekmi jer ce tad i cijena narasti,zato i nece niko ici prije tih utakmica..ako zelimo nesto napraviti u LP moramo rizikovati i dovesti igrace,moze se isplatiti mnogo vise nego sto smo mislili..vidjecemo
I kad nas svi otpišu,stave na stub srama,diskreditiraju. Mi se vratimo,ne zato što smo Real Madrid već zato što postoji i onaj najsitniji atom ponosa zbog kojeg se i zadnja šuga koja nosi taj grb na dresu bori kao životinja.Ne placi stara to je od batina!

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 27 jun 2012, 01:07

Mene interesuje kako to da mi zavisimo od transfera pojedinih igrača i od toga hoće li se Džeko prodati, a naš predsjednik Zujaga spominje neke budžete od 8 miliona. :roll: I koliko novca daju ovi ljudi u upravi, predsjedništvu, sponzori.Nije valjda ta svi oni daju malo novca pa da klub mora svake godine prodati igrača da nebi opet otišao u qrac
DRUG NEBI TI PUNCA

raul-zakon
Kontakt:

Post Postao/la raul-zakon » 27 jun 2012, 01:10

"aleksandar_veliki"

Para nema, koliko god ljudi mislili da ima, situacija nije bas takva, zna to radna zajednica. Vidi, ja bas i nisam nikad cuo Amara da je striktno rekao e sad Evropa, mislim tu na Zujine izjave. Ja sam pokusao malo tenzije spustiti, ali onda dodje klinjo i kaze mi mars, drugim rijecima. Ne znam, mene licno malo zabrinjava ova situacija oko pojacanja jer ako se iskreno zeli iskorak u Evropi, trebaju ista, ali njih nema. Da li ima pojacanja u PL za Zelju, malo ili nikako, skaut sluzba u klubu ne postoji, sto znaci da mozemo zaboraviti na neko ciljano iz Afrike ili Juzne Amerike. Ja smatram da se tu treba ponajvise poraditi, za skaut sluzbe se ne treva stedjeti. I za kraj, imamo mi sanse protiv Maribora, ali ljudi su favoriti. Fudbal je sport u kojem su iznenadjenje moguca, da se radi o rukometu, rekao bi pisi propalo, ali ovako moze svasta biti. Nisi oni svemirci, ali budimo realni. Svega sam nabaco, nema ni reda ni bilo cega, ali jedan je iza ponoci.
Upravu si. Evo Široki Brijeg već doveo Landeku, priča se i o Hrgoviću, Sarajevo isto aktivno, već su doveli 2-3 igrača, a čini mi se i zadržali Husejinovića, samo željo "šuti".
Ima drugih, ima boljih, ali nebo zna - SAMO TI SI MOJA MALENA ! 4.12.2008 - dan kad je počela čarolija !

Ko kaže da je svijet velik? Ja ga mogu zagrliti s dvije ruke !

* Samo jedan od 18 ljudi vjenča se sa svojom prvom ljubavi.

HALA MADRID !

Urban

Post Postao/la Urban » 27 jun 2012, 01:13

Svi ste upravu , medjutim sto se tice nekog velikog iskoraka u evropi nas najvise koci jedna jako bitna stvar a to je da mi nemamo adekvatnu infrastrukturu da mozemo igrat te utakmice na svojoj grbavici , moramo se prisjetit da smo najveci uspjeh u evropi bas napravili u svojoj kuci , i ako ce mnogi kazat da to ne pije vode da ne igra kuca nego igraci , vjerujem da nije tako mi bi u svakom pogledu profitirali na sve i jednom polju da mozemo evropske utakmice igrat tj. biti svoji na svom , dok ne osposobimo svoju kucu nema nista od velikog iskoraka u evropi nazalost .. to je neko moje vidjenje situacije sto se tice evrope .
IVICA OSIM :" ONAJ KO NE MOŽE DA TRČI , NE MOŽE NI DA IGRA , PADA I TAKTIKA , PADA SVE U VODU "

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 27 jun 2012, 01:17

Koliko pesimizma na jednom mjestu za ne povjerovat.
Ljudi moji pa mi ako nemozemo proci Slovence o kakvom napretku i prekucavanju nase lige mi pricamo i uzdizanju iz cemera nase lige.
Ili su nas crni Izraelci toliko ubili u pojam ili mi fakat pred svima skidamo gace, imam neki osjecaj da i pitari koji imaju mnogo losiji tim s vise optimizma cekaju Bugare koji u Barsa za ovaj isti Maribor.
Neznam cemu ovo sve vodi al ako cemo ovako svake godine izlazit u europu bez nekih ambicija onda neznam ni koji q. i izlazimo.
Svi pricaju o nekomj "laksem" protivniku i proklinju zrijeb, pa eto ga najlaksi moguci kojeg si mogao dobiti od 5 ponudjenih. Daj boze da igraci i Amar ne razmisljaju kao vecina forumasa tu, ispade da igramo protiv Engleza a ne Slovenaca.
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 27 jun 2012, 01:20

bagrcavi je napisao/la:Mene interesuje kako to da mi zavisimo od transfera pojedinih igrača i od toga hoće li se Džeko prodati, a naš predsjednik Zujaga spominje neke budžete od 8 miliona. :roll: I koliko novca daju ovi ljudi u upravi, predsjedništvu, sponzori.Nije valjda ta svi oni daju malo novca pa da klub mora svake godine prodati igrača da nebi opet otišao u qrac
A od cega osam miliona, nema od te ljubavi nista, Zujo ko Zujo. Mora se prodati neko, radi mira u kuci, mislim ne mora, ali znas kako ti je kad igraca naucis na dobrotu, pa onda ako malo zakasni, eto belaja.
Kontam ja sve to, ali brate postoji mnogo načina da se "izmuze" lova od raje.Marketing koji nemamo može nam donijeti solidnu lovu, što od novih sponzora, što od novih navijača koji bi se privukli nekim marketinškim potezima, a sve se to može uraditi sa minimalnim ulaganjima.
Napraviti raji štandove sa pivama, sokovima, grickalicama, brzom hranom.Neće biti neka enormna zarada, ali bolje je biti dobar dvije milje na tome, nego da oni šaneri prodaju po stadionu i zarađuju novac umjesto kluba.
Ima dosta načina kako bi se klub unaprijedio, ali trenutno samo ekipa radi nešto, dok administracija kaska uveliko.
DRUG NEBI TI PUNCA

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 27 jun 2012, 01:20

@Aco
Ne mislim pri ovome sto sam napisao na Zujine izjave,o tome smo vec vodili polemiku,i istina je da Amarove izjave nisu u smislu onih Zujinih.Ali je Amar svakako izjavljivao da se svakako ide na to da svake godine budemo jaci i da umjesto igraca koje imamo mogu doci samo oni igraci koji su bolji i jaci od onih koji odlaze.To je onda logika da klub povecava troskove i da se vise ulaze u igrace ,te da je klub stabilniji.Plate se lagano i ujednaceno povecavaju i to je apsolutno ispravno.Do sada u ove tri godine to je bio slucaj.U ovoj godini smo imali najjacu ekipu i sve ono sto je Amar rekao lagano i postepeno se obistinilo.No Amar dalje govori i imaju snimke na nekim portalima,konkretno onaj intervju Depo portala,gdje ovaj kaze da je klupski cilj biti i postati stabilan u evropi i da ce on ostati u klubu da bi se to desilo i vidio sam da je optimistican po tom pitanju.Postavljam sam sebi pitanje,kako i koliko tu ima podloge i u njegovim izjavama ako molimo Boga da prodamo nekoga da bi mogli zivjeti par mjeseci.
Uvijek cu biti za to da se dovode mladji igraci i da se od njih u njihovom napretku proba uzeti sto veca lova.Medjutim uz to nam trebaju prava pojacanja za nesto vise u evropi.Ja samo to ocekujem u skladu sa takvim izjavama.Za Zuju sam vec pisao i tu smo se isto slozili,da frajer baca teske nebuloze,pa sam ja bio ljut kako je moguce da jedan predsjednik kluba moze tako bez osnova pricati.Ali ako Amar kaze,onda vjerujem.A on kaze da klub napreduje.Rezultatski se to vidi i mene kao navijaca bi samo to trebalo i da zanima.Pa onda kao navijaca me svakako zanima i neko pravo pojacanje ove godine.To je ono navijacki.Imaju li oni para ili nemaju,ja od takve price nemam nista.Zanima me teren.I pojacanja i napredak kluba u skladu sa sinhronizovanim izjavama svih ljudi u klubu,jer jos nijedan zvanicno nije rekao da nema para.Cekaju se neke uplate i pare,ali su svi optimisticni.Na osnovu toga ja ocekujem daljnji napredak u igrackom smislu vec ove sezone.Ako se to ne desi onda nas lazu.I to je to.Ne kazem da sam ljut zbog toga,ali neka kazu svi od amara do Zuje sta treba da ocekujemo u narednom periodu.Sve je Amar do sada odrzao sto je rekao.Skidam mu kapu.Pa se nadam da cu i nastaviti da mu se klanjam i da uzivam u njegovim genijalnostima,samo nek je realno pa nek bude sta bude.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

BlueBoy1921
Kontakt:

Post Postao/la BlueBoy1921 » 27 jun 2012, 01:37

Vidim da je malo konstruktivnija diskusija, pa evo da se i ja malo uključim. Uvijek do izvora ima dva ili više putića i ne mora onaj najkraći da bude i najispravniji. Amar radi odličan posao, i skidam mu kapu, jer ponovo pravi ono što treba a to je: postavljanje Želje na pravi put a pravi put jeste, rezultati u premijer ligi, konstantno igranje u evropi i priliv para - stabilan možda ne maksimiziran ali stabilan, u svakom slučaju. Moramo biti realni hrvatski timovi imaju jake sponzore, pogledajte Aluminij, EP HZ HB, Eronet, Srbadija ima M:tel, i taticu Mileta, a mi smo realno nedonoščad jer niti EP BiH niti Telecom smiju nas sponzoristai sa realnim iznosima nego nam samo daju sadaku. Ptrodajom igrača se namakne 70 ili 80 posto budžeta (Džekin transfer u City, Šehin u Mersin, Višća u Istanbul, Bekrić u Tobol) to je cirka oko 2.500.000 KM što nije mala cifrau nekom trogodišnjem periodu. Znači, proizvodimo igrače lijepimo im etikete i šaljemo ih na izvoz. Uvoz je puuuno manji, većina igrača su došli kao slobodnjaci, a s tim igračima Amar je osvojim dvije titule i tri kupa, što je drama rezultat plasirao se tri godine zaredom u evropu, i namakao iz tih izvora oko 900.000 Eura (dva puta liga prvaka 2x330.000 EUR i 140.000 EUR Euroliga) što dolazi do cifre oko 4.300.000 za tri godine i to u klubu u kojem je pojam bio prodaja igrača za 50.000 KM, 100.000 KM, malo se saberite. Ako Amar ide na strategiju uigranosti i da ekipa koja dvije, tri sezone ima kontinuitet i može poboljšati rezultat ja mislim da je u pravu i da ga treba pustiti da radi.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.