NK Široki Brijeg
-
samoposmatram
- Kontakt:
Re: NK Široki Brijeg
Bolje mu je da ostane u Sirokom. Sjecam se kad je zadnji put igrac iz Premijer lige se naigrao i uspio u Dinamu...
samo posmatrajsamoposmatram je napisao/la:Bolje mu je da ostane u Sirokom. Sjecam se kad je zadnji put igrac iz Premijer lige se naigrao i uspio u Dinamu...
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG
-
samoposmatram
- Kontakt:
Brate, nedaj svoj supak Mamicima. Moga bi fasovat triper.Kevin je napisao/la:samo posmatrajsamoposmatram je napisao/la:Bolje mu je da ostane u Sirokom. Sjecam se kad je zadnji put igrac iz Premijer lige se naigrao i uspio u Dinamu...![]()
ODLIČAN ČLANAK!
http://dnevno.ba/sport/nogomet/103462-f ... poraz.htmlFOTO - VIDEO PRIČA: Kako je Željo doživio najveći poslijeratni domaći poraz
Godinama je Bosna i Hercegovina kotirala kao zemlja u kojoj se igra "domaćinska" liga s obzirom da gosti teško osvajaju bodove, međutim u posljednje 2-3 godine stvari su se u dobroj mjeri posložile, nogomet vratio u nekakvu normalnu kolotečinu, prvenstveno onaj reprezentativni, pa kao svojevrsna refleksija i domaći je u konstantnom usponu.
Povrh svega toga ove sezone imamo nikad zanimljiviju i ujednačeniju borbu za vrh u premijerligaškom društvu. Pa ipak, jedan klub se doimao neprikosnovenim svih tih godina kada su u pitanju domaće utakmice, a to je FK Željezničar, posljednjih nekoliko sezona veliki vladar bh klupske scene.
Međutim svemu dođe kraj pa i toj njihovoj dominaciji na Grbavici. Razigrani Širokobriježani su im u subotu nanijeli najteži poslijeratni domaći poraz, a s obzirom na prikazano domaćini mogu biti zadovoljni što su umjesto sa 5-6 golova razlike izgubili sa "samo" 3:0!
Nitko u zadnjih četvrt stoljeća na Grbavici nije salvio s tri gola razlike i stoga smo uvjereni da će se lekcija što su im je očitali Širokobriježani dugo pamtiti i prepričavati.
Što je najzanimljivije nije Široki Brijeg već nekoliko sezona momčad koja se bazira isključivo na dovođenje igrača sa strane. Dapače, rijetki su oni koji dolaze sa strane, a malo koji klub u Premijerligi BiH trenutno ima toliki broj domaćih igrača kao što je slučaj sa Širokobriježanima.
Najbolje je to prezentirala upravo ova utakmica s pet igrača u početnoj postavi koji su iz Širokog Brijega ili su pak ponikli u ovom klubu - vratar Soldo, zatim Ćorić, Marić, Špikić i Ljubić. Još trojica njih Hercegovaca u sastavu - D. Džidić, J. Barišić i Pehar, potom Brazilac Wagner koji već desetu sezonu nosi dres ovog kluba i na travnjaku je kao starosjedilac postao istinski vođa ovoj mladoj družini.
Tu je također i Goran Zakarić, koji je istina iz Gradiške, ali kao vrlo mlad stigao u ovaj klub, pa se i njega na neki način može dobrim dijelom smatrati produktom širokobriješke škole nogometa (premda nikako ne treba umanjiti ni zasluge trenera u podmlatku FK Kozara). Jedini ono što bi rekli stvarni igrač sa strane u toj početnoj postavi bio je Zoran Plazonić, koji je prošle sezone stigao iz Hajduka.
Pored nabrojanih od domaćih tu su još Ivanković, Kožul, Zadro, Peko, Marković, Ćorluka, Ivan Barišić, uz podršku iskusnih susjeda - Mostaraca Kordića, Nikole Marića i Ivice Džidića, te Landeke iz Posušja, uz još svega tri igrača sa strane - Blaića (Šibenik), Brazilca Huga i drugog vratara Bilobrka (Travnik).
Jedna ono prava domaća momčad kakvu na Pecari odavno ne pamte, no usprkos tome i nadalje ovim momcima s tribina stadiona Pecara izostaje prava podrška pa se pitamo hoće li se nakon svih ovih posljednjih rezultata takvo stanje promijeniti.
Ovi momci su u tekućoj sezoni pored pobjeda 3:2 i 3:0 nad aktualnim prvakom Željezničarom u dva navrata tukli i Sarajevo - 2:0 i 2:1, momčad Veleža su u oba međusobna sraza pobijeđivali s 3:0, Čelika u Zenici tukli 2:0, protiv Borca u Banja Luci odigrali 2:2 u vrijeme kada su se Banjalučani već doimali nedodirljivima.
Rezultatom 6:0 s Pecare su ispraćena dva gosta - Mladost iz Velike Obarske i Zvijezda iz Gradačca. Peticu su "fasovali" i Travničani! Širokobriježani su u 23 prvenstvena nastupa zabili čak 50, a primili 20 golova! Wagner je vodeći topnik lige sa 12 postignutih zgoditaka.
Za Mirka Marića već "tihi rat" vode Nogometni savezi BiH i Hrvatske, mogli bi uskoro i za Jozu Špikića, možda i Josipa Ćorluku i još neke druge momke.
Povrh svega toga širokobriješka škola nogometa zadnjih godina je izbacila još čitav niz odličnih igrača, mladih i A reprezentativaca poput Borisa Pandže, Ivana Sesara, Marija Kvesića, Tomislava Tomića, Josipa Kvesića...
Širokobriježani su nakon domaće 2:0 pobjede na odličnom putu da eliminiraju Olimpic i izbore poluzavršnicu Kupa BiH, natjecanja u kojem su prošle sezone otišli do samoga kraja. Mogu li to ponoviti? Itekako mogu samo što se sada još lakšim nekako doima put do titule državnog prvaka.
Naime, do kraja Prvenstva preostalo je sedam kola. Momčad trenera Slavena Muse, čiji rad u ovom klubu posebno treba pozdraviti, kao i rad kompletne Uprave te Omladinskog pogona, do kraja ima četiri domaća nastupa - Radnik, Slavija, Borac, Čelik, te tri gostujuća - Zrinjski, Leotar, Olimpic.
Raspored se doima idealnim za uzeti naslov najboljeg. Samo da se momci sada ne uzdignu nakon što su Željezničaru polomili i prednji i zadnji krak i tako primirili "plavi vlak".
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Jozo Špikić takodjer pod velikom prismotrom Dinama, transfer izvjestan.
Za njega vec moram reci da je jedan od najboljih mladih obrambenih igraca koje sam vidio u cijeloj BiH u zadnjih najmanje 5 godina, igra 5 godina ispred svih svojih vrsnjaka, zrelije, sigurnije i pametnije. Uostalom, posjeo je Jesu na klupi, i vise se nije ni ustao do odlaska.
Za njega vec moram reci da je jedan od najboljih mladih obrambenih igraca koje sam vidio u cijeloj BiH u zadnjih najmanje 5 godina, igra 5 godina ispred svih svojih vrsnjaka, zrelije, sigurnije i pametnije. Uostalom, posjeo je Jesu na klupi, i vise se nije ni ustao do odlaska.
...Život za Široki...
ohohoho..izgleda ode Marić za dobru lovu
a i kako reče Fidelis i za Špikića su zagrizli..
ima klubova iz lige petice

a i kako reče Fidelis i za Špikića su zagrizli..
ima klubova iz lige petice
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
+ 15ak posto od iduceg transfera koliko cujem, ako su moje informacije tocne, a nece odsteta biti mala za BH uvjete.
...Život za Široki...
Pa nece valjda odmah na kraju sezone ici?
...da Široki vječno ostane ponos naše Hercegovine...
HRHB
HRHB
Cestitam na dobroj igri, uzvratak je izgledao zanimljiviji, ili barem se meni cini. 
S E M P E R - V I R I D I S
!!!! VU - VU - VUKOVI !!!!
2-249
💮🍀💮🍀💮🍀💮
!!!! VU - VU - VUKOVI !!!!
2-249
💮🍀💮🍀💮🍀💮
Nevjerovatno da mozes procitati u jednoj recenici "cestitam na dobroj igri" i izgleda bilo je zanimljivo, pa mislim ako nisi gledao, a nisi kako znas da su dobro igrali i da jesu znaci samo nagadjas , vela havleMokroguz je napisao/la:Cestitam na dobroj igri, uzvratak je izgledao zanimljiviji, ili barem se meni cini.
Bilo bi lijepo sarajevo izvuć u polufinalu (ako prođu) 
mene nešto vuče da ćemo zrinjski izvuc
Ja bih Sarajevo,a finale nek bude hercegovacki derbi
HRHB
HRHB
ti znaci vec racunas da smo u finalu?Android je napisao/la:Ja bih Sarajevo,a finale nek bude hercegovacki derbi
ne bi ja tako siguran bio, u dvije utakmice sve je moguce..
evo bio sam na utakmici malo prije derbija pa da prenesem utiske ako zanima nekoga od sirokobrijezana ,inace gledao sam 2 poluvrijeme samo kad je olimpik vodio 2 1 ,drugo poluvrijeme standardno olimpik krenuo na sve ili nista siroki brani rezultat jako dobro bez problema ,ovaj malac 21 mislim da vam je taj spikic dominira odbranom a ja se cudim reko balavac a igra kao da mu je 30 godina ,olimpik je imao apsolutni posjed lopte i zeba je pokusavao na svoj standardni nacin malonogometnim potezima koji su slabo prolazili ,siroki nije puno prelazio centar ali cim su presli imali su strasnu priliku i neko je iz odbrane olimpik jedva skrenuo loptu u korner ,gledam vezni red nigdje vagnera kad vidim ulazi oko 60 -65 minute ,cim je usao olimpik gubi sredinu terena i wagner ima topovski sut koji je fejzic skinuo jedva ,siroki se oslobadza pritiska bila je neka akcija razmjena pasova lopta dolazi na 16 metara i zakucava je igrac sirokog za 2 2,olimpik krece sa centra i za par minuta je 3 2 ni oni ne znaju kako ali su dali gol
,par minuta poslije olimpik je imao zicer za 4 2 ali promasio je ne znam koji igrac mislim onaj rahmanovic novi sto je usao ,do kraj utakmice nista znacajnije siroki osigurao prolaz ,siroki po meni igrao koliko im treba imao sam osjecaj da mogu dati gol kad hoce mada je bilo propusta i da je onaj malac zabio za 4 2 svasta bi bilo ,siroki je sigurno najkopletnija ekipa u ligi trenutno i ima tu materijala cak i za milionske transfera ako mamic ne pokupi to za sebe ,olimpik onako po imenima mozda i najaca ekipa u ligi ali vidi se taj nedostatak morala bez navijaca ,ovaj mali arezina i smajic su im po meni najlosije karike ,eto mini izvjestaj od manijaka ako koga zanima 
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Hvala na izvjestaju.
Bitno je bilo proci dalje.
Naravno, u dvije utakmice svasta se moze dogoditi, igra tu i sreca faktor katkad. Mada imamo i mi svojih aduta za proci dalje u dvije utakmice protiv bilo koga, nitko nece htjeti Široki za protivnika. Ja bih Celik. U finalu Zrinjski.
Kevin je napisao/la:ti znaci vec racunas da smo u finalu?Android je napisao/la:Ja bih Sarajevo,a finale nek bude hercegovacki derbi![]()
ne bi ja tako siguran bio, u dvije utakmice sve je moguce..
Naravno, u dvije utakmice svasta se moze dogoditi, igra tu i sreca faktor katkad. Mada imamo i mi svojih aduta za proci dalje u dvije utakmice protiv bilo koga, nitko nece htjeti Široki za protivnika. Ja bih Celik. U finalu Zrinjski.
...Život za Široki...
hvala..Cuspajz je napisao/la:evo bio sam na utakmici malo prije derbija pa da prenesem utiske ako zanima nekoga od sirokobrijezana ,inace gledao sam 2 poluvrijeme samo kad je olimpik vodio 2 1 ,drugo poluvrijeme standardno olimpik krenuo na sve ili nista siroki brani rezultat jako dobro bez problema ,ovaj malac 21 mislim da vam je taj spikic dominira odbranom a ja se cudim reko balavac a igra kao da mu je 30 godina ,olimpik je imao apsolutni posjed lopte i zeba je pokusavao na svoj standardni nacin malonogometnim potezima koji su slabo prolazili ,siroki nije puno prelazio centar ali cim su presli imali su strasnu priliku i neko je iz odbrane olimpik jedva skrenuo loptu u korner ,gledam vezni red nigdje vagnera kad vidim ulazi oko 60 -65 minute ,cim je usao olimpik gubi sredinu terena i wagner ima topovski sut koji je fejzic skinuo jedva ,siroki se oslobadza pritiska bila je neka akcija razmjena pasova lopta dolazi na 16 metara i zakucava je igrac sirokog za 2 2,olimpik krece sa centra i za par minuta je 3 2 ni oni ne znaju kako ali su dali gol,par minuta poslije olimpik je imao zicer za 4 2 ali promasio je ne znam koji igrac mislim onaj rahmanovic novi sto je usao ,do kraj utakmice nista znacajnije siroki osigurao prolaz ,siroki po meni igrao koliko im treba imao sam osjecaj da mogu dati gol kad hoce mada je bilo propusta i da je onaj malac zabio za 4 2 svasta bi bilo ,siroki je sigurno najkopletnija ekipa u ligi trenutno i ima tu materijala cak i za milionske transfera ako mamic ne pokupi to za sebe ,olimpik onako po imenima mozda i najaca ekipa u ligi ali vidi se taj nedostatak morala bez navijaca ,ovaj mali arezina i smajic su im po meni najlosije karike ,eto mini izvjestaj od manijaka ako koga zanima
barem neki konkretan izvjestaj
a kad gledas opet nije igrao prvi sastav, miksao je Musa..
Ipak idemo na Celik,prva gore,mogu reci da sam zadovoljan
Mirko Maric prihvatio poziv U-21 reprezentacije Hrvatske
Takodjer Siroki je navodno odbio 500 000 eura od talijana i Mirko na kraju sezone ide u Dinamo
Takodjer Siroki je navodno odbio 500 000 eura od talijana i Mirko na kraju sezone ide u Dinamo
HRHB
HRHB
Samo da ne bude slucaj Zakaric.Android je napisao/la:
gdje si procitao to za talijane?Android je napisao/la:Ipak idemo na Celik,prva gore,mogu reci da sam zadovoljan![]()
Trenutno korisnika/ca: AvantiBL, Bing [Bot], rishovski, roccosiffredi, Zeljoo1921 i 26 gostiju.