http://www.caportal.info/port/4-port/48 ... nad-bosnom" onclick="window.open(this.href);return false;
Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz
Koji je konačni rezultat protiv Čapljine?Nisam vidio.nerminh74 je napisao/la:vidim razvaljujemo na pripremama![]()
http://www.caportal.info/port/4-port/48 ... nad-bosnom" onclick="window.open(this.href);return false;
vlada u sjeni je napisao/la:Koji je konačni rezultat protiv Čapljine?Nisam vidio.nerminh74 je napisao/la:vidim razvaljujemo na pripremama![]()
Ko je bio na trurniru "MD"mogao je zaključiti dosta toga.Ulazi se u treću sezonu sa manje više istim igračima koji nisu napredovali ni za milimetar.Prošle godine je mlađim igračima Rahimić uzimao minute dok će ove godine isto to raditi Lerić koji je uzeo 40 godinu života.Ekipa bez trunke somopouzdanja(a bogami ni kvalitete) gdje kada protivnik stisne odbranu nema igrača koji smije uzeti šuta što je i logično kada se zna da je prošle godine svaki drugi napad završavao Rahimić.Rezultati forsiranje Rahimića prošle godine ove godine su došli na "naplatu".Druga utakmica protiv MZT-a, Ali Demić ulazi prvi put u 25 minuti utakmice dok se Lerić do tada naigrao.Politika kluba,nema dalje![]()
roberto je napisao/la:vlada u sjeni je napisao/la:Koji je konačni rezultat protiv Čapljine?Nisam vidio.nerminh74 je napisao/la:vidim razvaljujemo na pripremama![]()
Ko je bio na trurniru "MD"mogao je zaključiti dosta toga.Ulazi se u treću sezonu sa manje više istim igračima koji nisu napredovali ni za milimetar.Prošle godine je mlađim igračima Rahimić uzimao minute dok će ove godine isto to raditi Lerić koji je uzeo 40 godinu života.Ekipa bez trunke somopouzdanja(a bogami ni kvalitete) gdje kada protivnik stisne odbranu nema igrača koji smije uzeti šuta što je i logično kada se zna da je prošle godine svaki drugi napad završavao Rahimić.Rezultati forsiranje Rahimića prošle godine ove godine su došli na "naplatu".Druga utakmica protiv MZT-a, Ali Demić ulazi prvi put u 25 minuti utakmice dok se Lerić do tada naigrao.Politika kluba,nema dalje![]()
Uljepsao si mi noc sa ovim koji je vozac hitne pomociroberto je napisao/la:Lera za vozaca je NBA liga, nije Lera jos u mirovini sad je politicar:)
Upravu si Lerić jeste najbolji igrač Bosne i to dovoljno govori o politici kluba koja qrcu ne valja.Dok se god budu dovodila djeca iz vukojebina i zauzimala mjesto Bosninoj djeci koja su čitav košarkaški život provela u Bosni takva će nam situacija biti. Najbolji primjer za to nam je generacija 95/96 koja je od minibasketa na okupu, sve su ih rastjerali po drugim sarajevskim klubovima (što direktno, što indirektno), mislim da ih je ostalo samo 2 ili 3. Ja bih to dovodjenje razumio da su ta djeca koja dodju u Sarajevo bolja od djece koja su iz Sarajeva , ali to nije slučaj, čak ako nisu i gora.Trener Dž. ih mora sve iz početka učiti i tehniku i taktiku, dok ova djeca iz Sarajeva već to znaju, jbt 6 godina treniraju sigurno znaju , jer su radili ozbiljno sa njima (licno sam bio na nekim treninzima).Sve dok se ovo ne promijeni dešavat će nam se slučajevo Hota, Demića i ostalih polutalenata koji su se sa ozbiljnim radom dotakli tek u juniorima.Da su pravoj Bosninoj djeci davali šanse koliko i njima sigurno bi postali ozbiljniji igrači nego ovi što ih sada imamo u rosteru.dnalydal je napisao/la:Taj isti Lera je izmislio košarku za sve bosnine igrače, pogotovo centre... i kada je sve oko bosne lakrdija, zašto i on ne bi igrao, kada objektivno i jeste najbolji bosnin igrač. kakav crni Demić, Čamdžić, Vuković, Buza, Alispahić, Damjanović, Hot i slični koje nazivaju talentima. Ja tvrdim, ali baš tvrdim da niko od njih nije kalibar da u doglednoj budućnosti zaigra ma ni za tu čapljinu od koje jučer ispušismo, ili mrkonjić grad, niti će ikada biti za narednih 15 godina svoje karijere, mada teško da će i sami izdržati toliko, kad vide kroz par godina i sami da nisu za toga. Slavija je njihov vrhunac, eventualno da neko ode da igra na Kosovo... Kada pogledamo ko su ti koji bi trebali da nam predstavljaju neke talente, lično bih skinuo i Halimića. ostavio Leru, vratio Rahimića. aktivirao Firića, Valjevca, Subašića, Čengu, Terzu i doveo još par ovih penzionera sa stomacima, bar bi bilo zanimljivo gledati kako im se isti tresu, a rezultat bi zasigurno bio i bolji nego s ovim u kosarku zalutalim balavcima....,Nikakva šteta ne bi bila, jer, ponavljam, oni nikome vrijednom ne bi uzeli mjesto trenutno, a s obzirom kakva je situacija i koliko se ulaže u omladinski pogon, neće ni za narednih 20 godina...
Poenta je u pogrešnoj politici kluba i prosipanju šuplje priče o podmalđivanju ekipe.Uz dužno poštovanje prema Rahimiću i Leriću moram reči da su ušli u godine kada se ne može više igrati košarka na vrhunskom nivou.U nekoj ligi veterana svakako da imaju mjesta.dnalydal je napisao/la:Taj isti Lera je izmislio košarku za sve bosnine igrače, pogotovo centre... i kada je sve oko bosne lakrdija, zašto i on ne bi igrao, kada objektivno i jeste najbolji bosnin igrač. kakav crni Demić, Čamdžić, Vuković, Buza, Alispahić, Damjanović, Hot i slični koje nazivaju talentima. Ja tvrdim, ali baš tvrdim da niko od njih nije kalibar da u doglednoj budućnosti zaigra ma ni za tu čapljinu od koje jučer ispušismo, ili mrkonjić grad, niti će ikada biti za narednih 15 godina svoje karijere, mada teško da će i sami izdržati toliko, kad vide kroz par godina i sami da nisu za toga. Slavija je njihov vrhunac, eventualno da neko ode da igra na Kosovo... Kada pogledamo ko su ti koji bi trebali da nam predstavljaju neke talente, lično bih skinuo i Halimića. ostavio Leru, vratio Rahimića. aktivirao Firića, Valjevca, Subašića, Čengu, Terzu i doveo još par ovih penzionera sa stomacima, bar bi bilo zanimljivo gledati kako im se isti tresu, a rezultat bi zasigurno bio i bolji nego s ovim u kosarku zalutalim balavcima....,Nikakva šteta ne bi bila, jer, ponavljam, oni nikome vrijednom ne bi uzeli mjesto trenutno, a s obzirom kakva je situacija i koliko se ulaže u omladinski pogon, neće ni za narednih 20 godina...
vlada u sjeni je napisao/la:Poenta je u pogrešnoj politici kluba i prosipanju šuplje priče o podmalđivanju ekipe.Uz dužno poštovanje prema Rahimiću i Leriću moram reči da su ušli u godine kada se ne može više igrati košarka na vrhunskom nivou.U nekoj ligi veterana svakako da imaju mjesta.dnalydal je napisao/la:Taj isti Lera je izmislio košarku za sve bosnine igrače, pogotovo centre... i kada je sve oko bosne lakrdija, zašto i on ne bi igrao, kada objektivno i jeste najbolji bosnin igrač. kakav crni Demić, Čamdžić, Vuković, Buza, Alispahić, Damjanović, Hot i slični koje nazivaju talentima. Ja tvrdim, ali baš tvrdim da niko od njih nije kalibar da u doglednoj budućnosti zaigra ma ni za tu čapljinu od koje jučer ispušismo, ili mrkonjić grad, niti će ikada biti za narednih 15 godina svoje karijere, mada teško da će i sami izdržati toliko, kad vide kroz par godina i sami da nisu za toga. Slavija je njihov vrhunac, eventualno da neko ode da igra na Kosovo... Kada pogledamo ko su ti koji bi trebali da nam predstavljaju neke talente, lično bih skinuo i Halimića. ostavio Leru, vratio Rahimića. aktivirao Firića, Valjevca, Subašića, Čengu, Terzu i doveo još par ovih penzionera sa stomacima, bar bi bilo zanimljivo gledati kako im se isti tresu, a rezultat bi zasigurno bio i bolji nego s ovim u kosarku zalutalim balavcima....,Nikakva šteta ne bi bila, jer, ponavljam, oni nikome vrijednom ne bi uzeli mjesto trenutno, a s obzirom kakva je situacija i koliko se ulaže u omladinski pogon, neće ni za narednih 20 godina...
O ovim mlađim moji komentari i mišljenje se mogu vidjeti jednu stranu unatrag.
Kad si nam se već ponudio bili bi zahvalni na kraćem izvještaju sa tekme.TaRgEt_ je napisao/la:Imate poziv dodjite sutra na turnir u Tuzli ko moze XD Ko ne moze dacu mu broj pa cu ga izvjestavati
Ima li tog izvještaja?TaRgEt_ je napisao/la:Nema frke nikakve, utakmica je u 19 h pa cim dodjem napisacu sve . PRva je inace u 17 h a igraju Osjecki Sokol i Radnik
TaRgEt_ je napisao/la:Pošto sam se cuo sa nenon mislio sam da ce on napisati ali evo ja cu. Pobjede Bosne 89:87 u jednoj jako nezanimljivoj recimo anti kosarci i nelogicnosti trenera.
Lera pokazao zasto je Lera i ako je igrao 38 minuta mozda manje malo ali pokazao da ce Bosna tesko bez njega, kada se lomila utakmica sa svojim blokovima i iskustvom donio potrebnu pobjedu.
Avdibegovic sjajan sem proseravanja i smijanja na svaku sudijsku odluku, sto je iritiralo dobro popunjenu malu dvoranu.
Vuleta me odusevio sigurno pokazuje da je bolji play i igrac od indisponiranog Dine Hodzica, koji se u jednom trenutku krenuo da obracunava sa sudcima gdje je dobio i tehnicku.
Hasandic jedna pogodjena trojka cini mi se i to je to. Igrac sa brojem 4 Vujic ili tako nesto solidna partija 10 12 poena i 7 skokova.
Ali Demic 13 poena, ali tu ostaje dosta nelogicnost Halimica mali polozi odigra odbranu ovaj ga izvede uvede Demica 2 ili Buzu starijeg koji veceras nisu licili na kosarkase, Sindis divljao nevjerovatnozabio 14 poena cini mi se ali da su ovi iz Slobode dovoljno brzo skupljali odbranu svaki bi bio faul u napadu. Sutra od 13 h Bosna - Radnik za prvo mjesto za 3 od 11 Osjecki Sokol Sloboda. Ako vas jos sta zanima stojim na raspolaganju.
Hvala ti. Ove godine ne ocekujem da izborimo Ligu za prvaka.TaRgEt_ je napisao/la:Pošto sam se cuo sa nenon mislio sam da ce on napisati ali evo ja cu. Pobjede Bosne 89:87 u jednoj jako nezanimljivoj recimo anti kosarci i nelogicnosti trenera.
Lera pokazao zasto je Lera i ako je igrao 38 minuta mozda manje malo ali pokazao da ce Bosna tesko bez njega, kada se lomila utakmica sa svojim blokovima i iskustvom donio potrebnu pobjedu.
Avdibegovic sjajan sem proseravanja i smijanja na svaku sudijsku odluku, sto je iritiralo dobro popunjenu malu dvoranu.
Vuleta me odusevio sigurno pokazuje da je bolji play i igrac od indisponiranog Dine Hodzica, koji se u jednom trenutku krenuo da obracunava sa sudcima gdje je dobio i tehnicku.
Hasandic jedna pogodjena trojka cini mi se i to je to. Igrac sa brojem 4 Vujic ili tako nesto solidna partija 10 12 poena i 7 skokova.
Ali Demic 13 poena, ali tu ostaje dosta nelogicnost Halimica mali polozi odigra odbranu ovaj ga izvede uvede Demica 2 ili Buzu starijeg koji veceras nisu licili na kosarkase, Sindis divljao nevjerovatnozabio 14 poena cini mi se ali da su ovi iz Slobode dovoljno brzo skupljali odbranu svaki bi bio faul u napadu. Sutra od 13 h Bosna - Radnik za prvo mjesto za 3 od 11 Osjecki Sokol Sloboda. Ako vas jos sta zanima stojim na raspolaganju.
kada sam vidio da smo produzili sa avdibegovicem, potpisali hasandica pomislio sam da nam dino vise i netreba pogotovi sto je isfrustriran da se nije uspio prodati i nije mu drago nastavljati agoniju u bosnivlada u sjeni je napisao/la:TaRgEt_ je napisao/la:Pošto sam se cuo sa nenon mislio sam da ce on napisati ali evo ja cu. Pobjede Bosne 89:87 u jednoj jako nezanimljivoj recimo anti kosarci i nelogicnosti trenera.
Upravo ono što sam i ja primjetio na turniru MD.Dino Hodžić je prošle godine mogao zabiti iz ulaza,ove godine ni to ne koristi,šuta nikada nije imao,ako je on prvi play neće ispasti dobro.Što je najgore Halimić ga forsira.
Ne znam šta se desilo na relaciji A.Demić-Halimić ali se vidjelo da Halimić nema povjerenja u njega i da se često "isčuđava" Demićevim potezima kada je ovaj i ono malo minuta u igri.Po meni nezasluženo jer u ovoj ekipi ima dosta lošijih od Alija.
Sve u svemu ono što sam je vidio slijedi lošija sezone od prethodne dvije ili da budem precizniji sa ovako limitiranom ekipom teško ćemo u ligu za prvaka.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.