Snooker: Indian Open
P. Ebdon - M. Williams 2 @1.50
Sukob dvojice bivših svjetskih prvaka. Mnogo sam pisao o njima kroz zadnje dvije godine rada na forumu. Ebdon najsporiji igrač na touru i jedan od sporijih u povijesti, Mark klasni snookeraš sa promjenljivom formom zadnjih mjeseci, ako ne i godina. Williams je 15. , a Ebdon trenutno 29. igrač svijeta. Zasigurno ovo nije meč u kojem se prije početka može reći: "pobjedit će taj i taj, trpajte što imate". Svjestan sam da vrlo lako može otići u Ebdonovu korist, ali to je rizik koji sam spreman prihvatiti po tečaju od 1,50. Williamsa igram prvenstveno zato što poznaje Petera i njegovu igru, te je previše iskusan da bi se dao omesti onim smicalicama poput odugovlačenja i gušenja partije. Najviše me brinu nišanske sprave izvjesnog gospodina, ali ima stari Velšanin još štošta za reći. Nek malo magije pokaže i danas protiv velikog rivala.
M. Selt - M. White 2 @1.75
Moram priznati da sam ovdje kliknuo dvojku sa oduševljenjem, bez ikakvog prethodnog pogleda u statistiku, ranking listu, formu itd. itd. Matthewa Selta sam oduvijek smatrao zalutalim indijancem svakog turnira, a Michaela Whitea kao jednog od rijetkih wunderkindova koji bi nešto i mogao napraviti od svoje karijere. Za koju godinu vjerujem da će stajati rame uz rame sa "nedodirljivima" iz TOP-a 5. Za sat vremena mu je idealna prilika da me u to i uvjeri. U zadnjih 15 mečeva ima maestralnih 13 pobjeda, dok je Selt na na neloših 9 pobjeda. White zauzima 22. mjesto na svjetskoj rank ljestvici, Selt 36. Na snooker stolu našli su se samo jednom (prošle godine u finalu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo) i Michael je slavio 10:7. Valja naglasiti da je Whitea nakon toga meča u 1/16 finala dočekao najteži mogući ždrijeb: prvi igrač svijeta - Mark Selby. Ne bi bilo loše spomenuti da je
Selby JEDVA prošao mladog Whitea (10-9). A kad smo već išli toliko duboko moramo reći da je to Svjetsko prvenstvo otišlo u ruke gore spomenutog Marka Selbya jer je u finalu svladao velikana O'sullivana sa 18:14. Treba li nekome još analize da danas opali na Michaela Whitea po ovakvoj kvoti?!?
N. Bond - D. Poomjaeng 2 @1.55
Slična reakcija kao za par poviše. Sunce mi zasja kad vidim strašnog Dechawata u ponudi. Najveći tajlandski sin protiv omraženog Nigela Bonda, koji, ponavljam, nema nikakve veze sa slavnim prezimenjakom. Dapače, totalna je suprotnost agentu 007

Smiješan, nespretan i netalentiran. Zapravo, Poomjaeng danas igra protiv Johnnya Englisha! Šalu na stranu, Tajlanđanin pokazuje ogroman talent i pruža odlične partije otkad se za njega otkrilo zadnjih par godina. Jedan je od simpatičnijih snookeraša uopće i sigurno mi jedan od favorita protiv koga god igrao. Da ne bude samo "navijačka" analiza, Dechawat trenutno na 38. poziciji, dok je Nigel 65. u svijetu. Igrali su samo jednom i to 2011. kad je "Mr. Poombastic" slavio sa 4:2. Ne znam što više napisati, jednostavno između ove dvojice preferiram njega i uvjeren sam da je mnogo bolji i kvalitetniji igrač od Bonda, a i sama statistika to nalaže.
https://www.youtube.com/watch?v=wcdWDbr_gdo Pa ko ga ne bi volio??
Ukupna kvota: 4,0688