Prva liga FBiH 2015./2016.

Moderator/ica: GracanicaAA

GracanicaAA
Moderator
Kontakt:

Re: 1. kolo Prve lige FBIH

Post Postao/la GracanicaAA » 03 avg 2015, 03:28

nebeskasila je napisao/la:Daj zapamtite više da morate komentarisati nešto za svaku utakmicu, za svaku ekipu, ne samo kec dvica, šta vam je. Zašto admin ili moderator ne brišu ove postove, bezveze i stoje ovdje. Ako vam se već ne da komentarisasti, nemojte ni 1,2,X, stavljati, isto je kao i da niste.
Zato jer ih nema :D mislim na mod.

GracanicaAA
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la GracanicaAA » 03 avg 2015, 14:21

NK Bratstvo -NK Jedinstvo 1 (Ma sigurno kolo kod nas...Dzindo ce sve ljepo poslozit i 2-0 tamam)
NK Gorazde - NK Zvijezda 2 (Gorazde otislo prvih 11 kako znam tj nekoliko ih je ostalo pa eto Zvijezdi prilike da pobjedi dole)
NK Sloga - HNK Branitelj 1x (Sloga tek usla pojacavaju se odakle mogu nadam se nekom 1-0 ili ti ga 1-1)
HNK Orasje - NKPodgrmec 1 (I Orasje se pojacava odakle moze i umije nekih 1-0)
FK Buducnost - FKRudar 1x (Tezak mec za Buducnost i Rudar ocekujem cvrstu igru i jednih i drugih 1-0, 0-0)
NK GOSK - FK Radnicki 1 (Ma Gosk igra dobro na svom stadionu tako da sigurica kola kao i kod nas)
HNK Capljina - NK Bosna V. 1 (Capljina uvijek ima dobru ekipu pa se nadam da ce i ostati u ovoj ligi... 3-0)
NK Novi Travnik - Mettaleghe 2 (Novog Travnika nez ko ekipu, ali dajem prednost Mettalu 0-1)

theboss_RD07
Kontakt:

Post Postao/la theboss_RD07 » 03 avg 2015, 15:26

GracanicaAA je napisao/la:
nebeskasila je napisao/la:Daj zapamtite više da morate komentarisati nešto za svaku utakmicu, za svaku ekipu, ne samo kec dvica, šta vam je. Zašto admin ili moderator ne brišu ove postove, bezveze i stoje ovdje. Ako vam se već ne da komentarisasti, nemojte ni 1,2,X, stavljati, isto je kao i da niste.
Zato jer ih nema :D mislim na mod.
Fakat. Kad su bile one glupe prepirke na nasoj temi i onoj borba za pl nema sta nisam radio. Prijavljivao postove, slao pp i niko nista. Ne yebu ovaj pdf ni 2%

NK Bratstvo -NK Jedinstvo 1 (Mislim da je Bratstvo kvalitetnija ekipa i jedan od konkurenata za prvu poziciju. Imaju prednost domaceg terena.. 2-1)
NK Gorazde - NK Zvijezda x2 (vise 2 nego x. X cisto zato jer smo izmijenili skoro kompletan sastav, a ove pripremne utakmice uopste ne uljevaju nadu da je tim iole uigran. Ali i dalje mislim da smo najozbiljniji konkurent za PL i trebali bi bez problema dobiti Gorazde koje je ostalo bez skoro cijelog tima. 1-1, 0-2)
NK Sloga - HNK Branitelj 1 (Sloga bi mogla iznenaditi u ovoj sezoni i biti u samom vrhu. fino su se pojacali a organizacijom podsjecaju malo na metalleghe kad je tek usao 3-2)
HNK Orasje - NKPodgrmec 1 (Orasje tu i tamo, Podgrmec ispada 99%. 1-0)
FK Buducnost - FKRudar x (Dosta spora utakmica sa malo prilika.. 0-0)
NK GOSK - FK Radnicki 1 (GOSK ima ambicije i kvalitetnu ekipu, Radnicki ih moze namuciti, ali bodove izvuci - ne. 2-1, 2-0)
HNK Capljina - NK Bosna V. 1 (Capljina konstantna sto se kvalitete tice, Bosna mi je nepoznanica.. 1-0)
NK Novi Travnik - Mettaleghe 2 (Mettaleghe jak, imaju sve predispozicije za sami vrh tabele. Novi Travnik tek usao, a nisu mogli gore krenuti u sezonu sto se rasporeda tice.. 0-2)
Zadnja izmjena: theboss_RD07, dana/u 03 avg 2015, 15:37, ukupno mijenjano 1 put.

sodaacm
Kontakt:

Post Postao/la sodaacm » 03 avg 2015, 15:30

NK Bratstvo -NK Jedinstvo 1..... ( Komsiluk sacuvao okosnicu ekipe uz par solidnih pojacanja i zbog Sir Dzinde vjerujem u pobjedu ali Biscani uz malo srece moze do boda jer je prva tekma)
NK Gorazde - NK Zvijezda x2... ( ovde mi mirise na utakmicu bez golova ali vjerujem da moji "prijatelji" iz Gradacca mogu i do tri boda jer se domaci tim mnogo izmijenio u odnosu na proslu sezonu)
NK Sloga - HNK Branitelj 1 ....( ne poznajem situaciju mnogo oko ovih klubova ali mi sve mirise da bi Ljubusaci mogli biti hit prvenstva cak im predvidjam borbu za ulazak u PL ako nista onda borbu ako nista onda do posljednjih kola prvenstva)
HNK Orasje - NKPodgrmec 1 ,,,, ( mislim da su se gosti provukli prosle sezone , nepravedno jer Simin Han je zasluzio da budu u ovoj ligi tako da vjerujem da ove sezone mogli biti glavni kandidat za ispadanje)
FK Buducnost - FKRudar 1 ....( Buducnost je top 5 ekipa u prvenstvu to je sigurno ako nista zbog uigranosti ekipe )
NK GOSK - FK Radnicki 1x ....( Iako svi pisu da ce nas domaci sigurno dobitim ja ipak daje malu sansu za remi ako nista zbog pocetka prvenstva i recimo da bi moglo biti 0-0 ili pobjeda domacina 1-0,,,Nas ne mogu i..ebati koliko mi mozemo izdrzati :D)
HNK Capljina - NK Bosna V. 1 ....( Capljina domacinska ekipa i vjerujem da ce sigurno doci do pobjede , tvrdi su na svom terenua mozda cak 3 za 3 )
NK NoviTravnik - Mettaleghe 2..... ( Iako rezultati nisu obecavajuci u pripremnom periodu za "metalce" vjerujem da ce odigrati dobru partiju . Ovde ocekujem najvise golova recimo 1-3 )

jasminka
Kontakt:

Post Postao/la jasminka » 03 avg 2015, 17:51

NK Bratstvo -NK Jedinstvo 1 (treba da se krene sa pobjedom , neka igraju za ljude koji 30 ghodina prate klub)
NK Gorazde - NK Zvijezda 2 (idu komsije na ulazak)
NK Sloga - HNK Branitelj x hercegovcki derbi
HNK Orasje - NKPodgrmec 1podgrmec rasulo
FK Buducnost - FKRudar 1
NK GOSK - FK Radnicki x nekako zbog njihovih dosadasnnih susreta
HNK Capljina - NK Bosna V1 visocani nekih hiljade rokada prave
NK NoviTravnik - Mettaleghe 2 cestitke travniku na ulasku , keno moj zabija 2 komada abd

SPASIOC
Kontakt:

Post Postao/la SPASIOC » 04 avg 2015, 10:53

bratstvo-jedinstvo x (gledajući prijateljske utakmice bratstvo se mučilo na 2 turnira ,neuvjerljivo -vjerujem da će bihać igrat jaču odbranu , a trener bihaća za razliku od trenera bratstva zna ,,voditi,, utakmicu , motivisati igrače , učestvuje u igri cijelo vrijeme)
goražde zvijezda x ( nije goražde tako loše.plus domaći teren.a gosti će proigrati poslije nekoliko kola, još oni ne liče na ekipu.treba to uigrati)
sloga-branitelj 1 (domaći u euforiji. mada će ih branitelj namučiti. igraju bunker na gostovanju.ipak pobjeda domaćih.)
orašje - podgrmeč 1 (ove će sezone orašje osvojiti maksimalan broj bodova kao domaćin.tradicionalno tako igraju. a prošlo proljeće je pokazalo da neretljak dobro radi . ove će godine biti u gornjem dijelu tabele)
budućnost- rudar x (budućnost sam gledao u prijasteljskoj. oni su svjetlosnu godinu daleko od postizanja gola.otišla su im 2 momka koji su davali golove.a rudar kolko god bio nepoznanica trenutno. ipak je ekipa sa tradicijom.)
gošk- radnički 1 (volio bi da se nastavi tako da moj radnički odigra remi , ali gošk je po meni najozbiljnija ekipa ove saezone. prvi favorit za ulazak u pl. i mislim da će od početka krenuti jako, i na terenu i van njega.)
čapljina - bosna 1 (kec bez ikakve šanse za visočane.mislim da visočane čeka borba za opstanak)
novi travnik- mettaleghe x (sva ta silna pojačanja gostiju i hvalospjevi o njima , izgledaju mi smiješna .ponoviće se prošla sezona.a domaći će bar nekoliko prvih kola ostaviti srce na terenu.iako mislim da će kako sezona bude odmicala igrati sve lošije.i da će biti prikovani za dno tabele.)

nadam se da nisam nekoga uvrijedio. a vrijeme će pokazati ko je od nas dobar prognozer.

cesc4
Kontakt:

Post Postao/la cesc4 » 04 avg 2015, 12:45

Hajde vi pouzdani (kao Renato) recite nam delegiranje. Mrsko mi cekat da se ovi iz saveza smiluju pa objave :D
www.nkbratstvogracanica.com

GracanicaAA
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la GracanicaAA » 04 avg 2015, 15:45

@SPASIOC nisi nekog uvrijedio, ali nisi realan...
U nas trener na turnirima mjeso prvu i drugu postavu zato smo i igrali kako smo igrali jer sad u Subotu ces vidit pravu stranu Bratstva...

Ma ja mislim da ce neki doc iz Sarajeva sudija ;)

DevilsAdvocate
Kontakt:

Post Postao/la DevilsAdvocate » 04 avg 2015, 16:58

NK Bratstvo -NK Jedinstvo - 1 (razlog je cisto prednost domaceg teretna, ekipe su manje vise podjednake)
NK Gorazde - NK Zvijezda - X2 (Zvijezda ima puno jaci sastav, ali su jos uvijek neuigrani, pravu Zvijezdu ocekujem tek od 4-5 kola)
NK Sloga - HNK Branitelj X
HNK Orasje - NKPodgrmec 1 (par solidnih pojacanja i prednost domaceg terena)
FK Buducnost - FKRudar 1 (cisto zbog dmaceg terena, igracki kadar nisam pratio)
NK GOSK - FK Radnicki 1 (GOSK je u Zvijezdu i Metalleghe najozbiljniji kandidat za PL, zadrzali su vecinu igraca dok je Lukavac veoma tanak)
HNK Capljina - NK Bosna V. -1 (Vremenski uslovi kojima je domacin prilagodjen haha)
NK NoviTravnik - Mettaleghe X2 (iako je Metallegghe dosta jaca ekipa mislim da ce potcjeniti Novi Travnik i da ce rezultat biti neizvjestan)
'I was young, I was survivin' the times. Waitin' for my moment, I was destined to shine..'

jasminka
Kontakt:

Post Postao/la jasminka » 06 avg 2015, 13:18

http://www.nsfbih.ba/upload/documents/D ... 20KOLO.pdf

Ljudi ,gdje nam je Kazlagic :D

sony_91
Kontakt:

Post Postao/la sony_91 » 06 avg 2015, 13:59

Zvijezdu će najviše pratiti Hercegovci ove sezone ;)

sony_91
Kontakt:

Post Postao/la sony_91 » 06 avg 2015, 14:06

Bratstvo - Jedinstvo 1 (Domaći teren bi trebao biti presudan)

Goražde - Zvijezda 2 (Goražde nije ni malo naivna ekipa kako se piše. Oni mogu svakoga dobiti ali i od svakoga izgubiti. Zvijezdi neće biti nimalo lako, međutim, imaju sreće da su u ranoj fazi u Goraždu. Kvalitet je na strani gostiju i zbog toga tipujem na dvojku)

Sloga - Branitelj 1 (Derbi Hercegovine. Domaćin bi trebao krenuti pobjedom u novu sezonu, mada, lako im ne bi trebalo biti. Branitelj je solidna ekipa koje ide svuda da se nadigrava)

Orašje - Podgrmeč 1 (Orašje kvalitetnija ekipa i pobjeda neće doći u pitanje)

Budućnost - Rudar 1 (Duel prijateljskih ekipa. Očekujem domaću pobjedu jednim golom razlike)

GOŠK - Radnički 1 (Svi znamo da nije lako igrati u Gabeli. Međutim, nakon što sam pogledao delegiranje zaključio sam da bi Radnički trebao imati sve uvjete i ko bude bolji na zelenom terenu odnijeti će pobjedu)

Čapljina - Bosna 1 (Domaćin iskusniji)

Novi Travnik - Mettaleghe 2 (Da bi potvrdili visoke ambicije Jajčani moraju startati pobjedom)

sodaacm
Kontakt:

Post Postao/la sodaacm » 06 avg 2015, 15:45

jasminka je napisao/la:http://www.nsfbih.ba/upload/documents/D ... 20KOLO.pdf

Na mjesalici u Doboju kod Kaknja :lol:

cokara
Kontakt:

Post Postao/la cokara » 06 avg 2015, 16:46

sodaacm je napisao/la:
jasminka je napisao/la:http://www.nsfbih.ba/upload/documents/D ... 20KOLO.pdf

Na mjesalici u Doboju kod Kaknja :lol:
Mirza je šef gradilišta na novoj tribini u Dobuju :urnebes:

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 06 avg 2015, 23:02

Prvo je kolo pa će biti teško prognozirati. Ali evo, da pokušam:

NK Bratstvo -NK Jedinstvo X
U susjednoj Gračanici je bilo prometno tokom prelaznog roka, mnogo je igrača dolazilo i odlazilo, a moje subjektivno mišljenje je da ekipu nema ko posložiti. Pojedinačno su to dobri igrači, ali fali dirigent što jest' - jest'. S druge strane, solidna ekipa Jedinstva ima pravog virtouza na klupi, tako da su snage u cjelini nekako izjednačene. Blaga prednost Gračanlijama zbog domaćeg terena, ali X mi ovdje nekako najviše "miriše".

NK Goražde - NK Zvijezda 2
Nije se Goražde još konsolidovalo kako treba. Povlačenje i čvrsta odbrana bi im mogli donijeti bod jer Zvijezda je u napadu najtanja. Ipak, mislim da će Fejina brigada odnijeti puni plijen iz Goražda.

NK Sloga - HNK Branitelj 1
Mislim da će Branitelj u ovoj sezoni igrati na to da ne gubi bodove na domaćem terenu. Sloga je novajlija u ligi, po imenima (a i rezultatima kontrolnih utakmica) nisu nimalo naivna ekipa.

HNK Orašje - NK Podgrmeč 1
Zicer kola. Orašje se opasno pojačalo, čak se priča da će biti jedan od kandidata za sami vrh tabele. Podgrmeč u igračkom deficitu, tek su prije par dana krenuli s pripremama.

FK Budućnost - FK Rudar 1
U zeleno-crnom derbiju prednost dajem komšijama iz Banovića. Zadržali su okosnicu ekipe, imaju dosta iskusnih igrača koji na terenu podržavaju ove nešto mlađe i na terenu to lijepo izgleda. Rudar u nezavidnoj situaciji. Još uvijek su u knock-downu zbog onoga što je napravila Mladost, te je moral u Kaknju što se Rudara tiče znatno opao u svim segmentima (lično sam se uvjerio u to u razgovorima s nekoliko igrača i sportskih radnika iz Kaknja).

NK GOŠK - FK Radnički 2
Navijački!! Nedavno su ove ekipe baš u Gabeli igrale prvenstvenu utakmicu koju je domaćin s minimalnih 1-0 rješio u svoju korist. Bila je to predzadnja utakmica u sezoni, nakon koje je GOŠK privremeno zasjeo na prvo mjesto s dobrim šansama da osvoji titulu prvaka. Jednostavno, tada su MORALI pobijediti. Ekipe su u prelaznom roku doživjele mnogo promjena što se igračkog kadra, a i samog stručnog štaba tiče. Sada GOŠK-u ne trebaju bodovi za prvaka i nadam se da se u poluvremenu neće dešavati ono čemu sam svjedočio tokom zadnje utakmice, te da ćemo odigrati jednu fer utakmicu u kojoj će bolji pobijediti.

HNK Čapljina - NK Bosna V. 1
Čapljina će kao i Branitelj u ovoj sezoni spašavanje prvoligaškog statusa tražiti isključivo u pobjedama na domaćem terenu, tako da novajlijama / povratnicima u Prvu ligu, tj. Bosni dajem minimalne šanse u ovom susretu. Ne isključujem iznenađenje jer Čapljina i nije baš ekipa za velike domete.

NK Novi Travnik - NK Mettaleghe X
Ne vjerujem da će N. Travnik u premijernom nastupu dozvoliti da bude poražen, ali ekipu iz Jajca igrački ne mogu savladati. Vuče na nerješeno.
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar

renato
Kontakt:

Post Postao/la renato » 07 avg 2015, 10:49

HNK CAPLJINA - FK BOSNA 1 sigurna pobijeda domacina u HENDIKEPU imaju odlicnu ekipu
i sigurno ce opet ove godine biti jedna od najefikasniji ekipa u ligi po broju pogodaka.opstanak
u ligi sigurno nece doci u pitanje ni jednog trenutka a pogotovo sad sto su se promijenila pravila
za ovu sezonu jer samo 2 tima iz drugih liga FBIH upadaju u 1 LFBIH tako da i ove sezone ispada 4
eventualno 5 timova sto je dobra stvar koja je napravljena u savezu.

Benjo_AFC86
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Benjo_AFC86 » 07 avg 2015, 11:27

Orašje - Podgrmeč h1 (Podgrmec los, samo ga savez moze spasiti ponovo)

Goražde - Zvijezda X (Gorazde mozda i neuigrano, dosta igraca napustilo. Zvijezda moze do bod/ova)

Novi Travnik - Metalleghe 2 (Gosti kvalitetniji, mislim da Travnik nema sta trazit u ligi, s obzirom da sam vidio ko su im neki od prvotimaca i od kojih se ocekuje nesto vise)

Sloga - Branitelj 1

Bratstvo - Jedinstvo h1 (Bratstvo standardno dobro, na krilima Huseinbasica do tri boda)

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Zadnja izmjena: Benjo_AFC86, dana/u 07 avg 2015, 11:29, ukupno mijenjano 1 put.
OFK Gradina Srebrenik
Silver Town Boys

sodaacm
Kontakt:

Post Postao/la sodaacm » 07 avg 2015, 11:28

Sretno svima u novoj sezoni kojoj se nadam da ce biti manje ofirna nego prosla i neka najbolja ekipa obezbjedi zasluzen plasman u premierno izdanje liga 12 PL BH

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 07 avg 2015, 13:11

renato je napisao/la:a pogotovo sad sto su se promijenila pravila
za ovu sezonu jer samo 2 tima iz drugih liga FBIH upadaju u 1 LFBIH tako da i ove sezone ispada 4
eventualno 5 timova sto je dobra stvar koja je napravljena u savezu.
Otkud ovo? Kako se samo mijenjaju pravila kad se sjete, krše sve moguće zakone i pravilnike. :urnebes:
Hayley <3

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], BosnianRahatluk i 8 gostiju.