FK Rudar Prijedor
Re: FK Rudar Prijedor
Pri kraju rekonstrukcija Gradskog stadiona u Prijedoru
Datum: 30.07.2009 21:00
Autor: Snežana Tasić
PRIJEDOR - Radovi na rekonstrukciji stadiona novog premijerligaša Rudar Prijedora su pri kraju. Poslovi na renoviranju Gradskog stadiona počeli su sredinom juna, blizu su završetka, a već sljedeće sedmice očekuje se dolazak Komisije Fudbalskog saveza BiH koja bi trebalo da kaže svoje mišljenje o ispunjenosti uslova za odigravanje utakmica na ovom zdanju.
Ovo je potvrdio predsjednik Skupštine Fudbalskog kluba Rudar Prijedor Božo Grbić, koji je istakao da je izuzetno zadovoljan dinamikom i kvalitetom izvedenih radova. On se nada da će njegovo mišljenje podijeliti i nadležna Komisija za prijem stadiona.
- Malo ko ne zna da je ovaj stadion, inače smješten u centru grada, bio njegovo ruglo, ali smo uz pomoć opštine i brojnih prijatelja sporta uspjeli da pokrenemo sveobuhvatnu akciju njegove sanacije. Radovi su pri kraju i mislim da potpuno spremni dočekujemo premijernu sezonu u Premijer ligi BiH - kazao je Grbić.
On je dodao da će do dolaska članova Komisije biti završeni radovi na uređenju svlačionica, kupatila, prostora za sudije i delegate, izlaznog tunela, unutrašnje i spoljašnje ograde.
- To je ono što su osnovni preduslovi koje moramo da ispunimo, mada očekujemo da će do zvaničnog početka sezone biti završena i rekonstrukcija centralne tribine. Na njoj će biti postavljeno 1.500 stolica - rekao je Grbić.
Prema njegovim riječima, šansu da se dostojno predstave u društvu prvoligaša prijedorskim "plavo-žutima" dala je opština Prijedor koja je sa 300.000 maraka finansirala rekonstrukciju stadiona. Izvođači radova su četiri prijedorska građevinska preduzeća "Niskogradnja", "Mozaik", "Unijat" i "Gradinvest".
Inače, prema rasporedu takmičenja FK Rudar Prijedor prvu utakmicu igra u gostima, u Trebinju, 1. avgusta, dok će prvu pred domaćom publikom, koja se u gradu na Sani sa nestrpljenjem očekuje, igrati 8. avgusta protiv zeničkog Čelika.
Druga faza
Prema riječima predsjednika Skupštine Rudar Prijedora, druga faza rekonstrukcije Gradskog stadiona biće sprovedena sljedeće godine. Tada bi trebalo da se nastave radovi na rekonstrukciji, tako što će se izgraditi i istočna tribina na kojoj će se obezbijediti još dodatnih 1.500 sjedećih mjesta.
Datum: 30.07.2009 21:00
Autor: Snežana Tasić
PRIJEDOR - Radovi na rekonstrukciji stadiona novog premijerligaša Rudar Prijedora su pri kraju. Poslovi na renoviranju Gradskog stadiona počeli su sredinom juna, blizu su završetka, a već sljedeće sedmice očekuje se dolazak Komisije Fudbalskog saveza BiH koja bi trebalo da kaže svoje mišljenje o ispunjenosti uslova za odigravanje utakmica na ovom zdanju.
Ovo je potvrdio predsjednik Skupštine Fudbalskog kluba Rudar Prijedor Božo Grbić, koji je istakao da je izuzetno zadovoljan dinamikom i kvalitetom izvedenih radova. On se nada da će njegovo mišljenje podijeliti i nadležna Komisija za prijem stadiona.
- Malo ko ne zna da je ovaj stadion, inače smješten u centru grada, bio njegovo ruglo, ali smo uz pomoć opštine i brojnih prijatelja sporta uspjeli da pokrenemo sveobuhvatnu akciju njegove sanacije. Radovi su pri kraju i mislim da potpuno spremni dočekujemo premijernu sezonu u Premijer ligi BiH - kazao je Grbić.
On je dodao da će do dolaska članova Komisije biti završeni radovi na uređenju svlačionica, kupatila, prostora za sudije i delegate, izlaznog tunela, unutrašnje i spoljašnje ograde.
- To je ono što su osnovni preduslovi koje moramo da ispunimo, mada očekujemo da će do zvaničnog početka sezone biti završena i rekonstrukcija centralne tribine. Na njoj će biti postavljeno 1.500 stolica - rekao je Grbić.
Prema njegovim riječima, šansu da se dostojno predstave u društvu prvoligaša prijedorskim "plavo-žutima" dala je opština Prijedor koja je sa 300.000 maraka finansirala rekonstrukciju stadiona. Izvođači radova su četiri prijedorska građevinska preduzeća "Niskogradnja", "Mozaik", "Unijat" i "Gradinvest".
Inače, prema rasporedu takmičenja FK Rudar Prijedor prvu utakmicu igra u gostima, u Trebinju, 1. avgusta, dok će prvu pred domaćom publikom, koja se u gradu na Sani sa nestrpljenjem očekuje, igrati 8. avgusta protiv zeničkog Čelika.
Druga faza
Prema riječima predsjednika Skupštine Rudar Prijedora, druga faza rekonstrukcije Gradskog stadiona biće sprovedena sljedeće godine. Tada bi trebalo da se nastave radovi na rekonstrukciji, tako što će se izgraditi i istočna tribina na kojoj će se obezbijediti još dodatnih 1.500 sjedećih mjesta.
I ko se nad'o ale...
Ja sam iz Prijedora i samo da kazem da ovo sto covek pod nikom 052 pise su ciste gluposti.
Niko nikog nije prebijao i sl.
Ima samo problema sa svojom licnosti i hoce da navuce sto vise neprijatelja sa tim sto pise ovakve postove i siri mrznju.
To mozete da zakljucite kroz svaki njegov post.
Dobro je poznato da je rudar potpuno multietnicka ekipa, u prvom sastavu igraju...
Asmir Avdukic
Arnes Brkic
Zeric (ujedno i najbolji igrac)
Fajic(sad dosao)
itd.
Znaci ovo je cisto navlacenje mrznje prema ovom gradu i neko jako ogorcen pise, veceras kad sam prolazio gradom dosta ljudi iz inostranstva nosi obiljezija BiH i dresove igraca koji igraju za BiH reprezentaciju...Ibiscevic,Dzeko i sl.
Nije bilo nikakvog incidenta al ovaj momak bi ocigledno volio da bude jer mu izgleda ne odgovara kad nema neke kavge.
Molio bi administraciju da prije objave njegovih postova provjeri tacnost da nebi na dalje sirio mrznju i pricao gluposti a samim tim i stvarao ruznu sliku o Prijedoru koja nije tacna.
Pozdrav
*Takodje njegova prica o ratnim zlocinima i sl. treba da bude sankcionisana jer ovo je sportski forum i nije fino da se prica o takvim stvarima, za to postoje druga mjesta.
Ima samo problema sa svojom licnosti i hoce da navuce sto vise neprijatelja sa tim sto pise ovakve postove i siri mrznju.
Dobro je poznato da je rudar potpuno multietnicka ekipa, u prvom sastavu igraju...
Asmir Avdukic
Arnes Brkic
Fajic(sad dosao)
itd.
Znaci ovo je cisto navlacenje mrznje prema ovom gradu i neko jako ogorcen pise, veceras kad sam prolazio gradom dosta ljudi iz inostranstva nosi obiljezija BiH i dresove igraca koji igraju za BiH reprezentaciju...Ibiscevic,Dzeko i sl.
Nije bilo nikakvog incidenta al ovaj momak bi ocigledno volio da bude jer mu izgleda ne odgovara kad nema neke kavge.
Molio bi administraciju da prije objave njegovih postova provjeri tacnost da nebi na dalje sirio mrznju i pricao gluposti a samim tim i stvarao ruznu sliku o Prijedoru koja nije tacna.
Pozdrav
*Takodje njegova prica o ratnim zlocinima i sl. treba da bude sankcionisana jer ovo je sportski forum i nije fino da se prica o takvim stvarima, za to postoje druga mjesta.
Kao prvo nisam znao da Avdukić gore brani hehe.
Hvala ti za ovaj iskreni post i evo dokaza da ipak postoji nada za suživot , toleranciju i harmoniju. Zaista kada pogledaš one postove onog momka, može se uočiti dosta kompleksa koje on širi. Zaista bi bilo šteta da se stvara nekakva mržnja izazvana pojedincem. Također sam dobijao nekoliko poruka od navijača iz Prijedora koji željno očekuju Čelik i Robijaše, valjda željni navijanje. Nadam se da će ovo ako Bog da ići na pozitivnu stranu, idemo ka boljitku.
Također bih volio da učestvuješ više u raspravama, vidi se da se razumiješ u nekim stvarima.
Hvala ti za ovaj iskreni post i evo dokaza da ipak postoji nada za suživot , toleranciju i harmoniju. Zaista kada pogledaš one postove onog momka, može se uočiti dosta kompleksa koje on širi. Zaista bi bilo šteta da se stvara nekakva mržnja izazvana pojedincem. Također sam dobijao nekoliko poruka od navijača iz Prijedora koji željno očekuju Čelik i Robijaše, valjda željni navijanje. Nadam se da će ovo ako Bog da ići na pozitivnu stranu, idemo ka boljitku.
Također bih volio da učestvuješ više u raspravama, vidi se da se razumiješ u nekim stvarima.
Rz88 je napisao/la:Kao prvo nisam znao da Avdukić gore brani hehe.
Hvala druze

Skoro je na TV-u bila emisija u kojoj je gost bio trener Nesterovic i pitanje je bilo...
``Gospodine Nesterovicu Rudar je jedna od ekipa u kojoj igra najvise Bosnjaka i Srba zajedno kako funkcionise``
Nesterovic je odgovorio u sali i nonsalantno da se momci dlicno slazu i da sve perfeknto funkcionise i da je to veliki plus za Rudar,U ovom prelaznom roku je doslo vise Bosnjaka neg Srba u klub sto i samo pokazuje da to nema nikakve veze sa zivotom, jer su svi jednaki i niko trenutno ne gleda to vec samo gledaju sto bolje rezultate da ostvare.
Na proslavi titule (koju mozete da pogledate ovde u losem snimku
svi su bili jedan, igraci Rudara (sada nabrajam bosnjake posto je to diskusija bila) Zeric i Brkic su ostali bez dresova i hodali u gacama zagrljeni sa navijacima,kada se proglasavao najbolji igrac prvenstva Zeric je dobio aplauz i huk sa tribina koji ce da pamti dok je ziv,nikad nije izvizdan ni jedan igrac Rudara samo zato sto je druge nacionalnosti i vjere.
Jedva cekamo gostovanje Celika jer smo mi jedan fudbalski grad kojem je dosta ``sranja`` i trebaju nam utakmice da budu puni stadioni i da se gleda fudbal a ne ponavljati iste greske...
Pozdrav druze.
Heh, tako i treba. Gledao sam ovaj video i još neke. Vidim ima tu neka grupica navijača, siguran sam da će se i to dići na veći nivo sada u Premier ligi. Gledajući ekipu, solida, mislim nema šanse da ispadnete. Važna je kontinuitet , vidite Škripara, nekad ih je znalo ići po 15-tak ali opet su išli. Ma biti će to sve okej, jedva čekam lično ja Prijedor, i zaista se nadam da ću biti u mogučnosti ići gore ako Bog da.
Jedva i Prijedor ceka vas jer odavno ovde nije bila ozbiljnija neka navijacka grupa da napravi ludnicu,
a svi su culi za Robijase i jedva cekaju utakmicu na kojoj ce sa obe strane stadiona da gori.
Iskreno nadam se da cete da dodjete u velikom broju, a stadion ce da bude prepunjen jer mislim da ce ljudi da navale na ovu prvu utakmicu kao da nisu normalni...
1. Novi stadion renovirani i njegovo premijerno otvaranje
2. Klub igra prvi put u premijer ligi
3. Euforija od osvajanja nije jos ni upola prosla, a vec je zavladala euforija od premijer lige i igranja sa ekipama kalibra -Sarajevo, Celik, Zeljo.
4. Ovo je drugi grad po velicini u RS ispred je samo Banja Luka i ovako mu je nesto trebalo jer Prijedor je sportska sredina.
8.8 Rudar Prijedor - Celik...Svi to jedva cekaju
a svi su culi za Robijase i jedva cekaju utakmicu na kojoj ce sa obe strane stadiona da gori.
Iskreno nadam se da cete da dodjete u velikom broju, a stadion ce da bude prepunjen jer mislim da ce ljudi da navale na ovu prvu utakmicu kao da nisu normalni...
1. Novi stadion renovirani i njegovo premijerno otvaranje

3. Euforija od osvajanja nije jos ni upola prosla, a vec je zavladala euforija od premijer lige i igranja sa ekipama kalibra -Sarajevo, Celik, Zeljo.
4. Ovo je drugi grad po velicini u RS ispred je samo Banja Luka i ovako mu je nesto trebalo jer Prijedor je sportska sredina.

- dolina cupova
- Kontakt:
slazem se ovaj area ocito glumi nekoga i zeli navuci,ali brate kad dodu SARAJEVSKI MANGUPIima da se leti po prijedoru 

dolina cupova je napisao/la:slazem se ovaj area ocito glumi nekoga i zeli navuci,ali brate kad dodu SARAJEVSKI MANGUPIima da se leti po prijedoru
Ko god dosao, dobrodosao.
Evo nadam se da ce vec posle prve utakmice kolega koji navija za Celik moci da vam prenese utiske sa utakmice i kao je bilo u Prijedoru.

NedzadPD je napisao/la:Jedva i Prijedor ceka vas jer odavno ovde nije bila ozbiljnija neka navijacka grupa da napravi ludnicu,
1. Novi stadion renovirani i njegovo premijerno otvaranje![]()
Heheh, nadam se i ja da ćemo ako Bog da doći u velikom broju, također kada vi budete dolazili obećavamo spektakl. Vjeruj mi, nismo mi nikad navijčka skupina bila koja traže neke probleme, nama se stalo do Čelika i da ga bodrimo, a ne neke nevezane stvari uz Čelik radimo. E tako drug moj, i ja se nadam spektaklu.
Naravno, ali opet kažem ako budem u mogučnosti da idem, teško za objasniti

Eto ostalo je jos nekih 8 dana do utakmice sa Celikom pa cemo da vidimo,
Nadam se da cemo u ovoj temi da podijelimo iskustva kako je bilo u najboljem raspolozenju,
treba gleadti napred, ima ``pojedinaca`` kao.... sto bi isli na bilo kakvu proslavu i sa jedne i sa druge strane da naprave kavgu i zavadu, al to je ocigledno komplex nize vrijednosti, povratak bosnjaka u Prijedoru pokazuje da se ovdje suzivot odvija sasvim normalno.
Al opet kazem necu da pisem o tom jer ovo je sportska tema nije mi samo jasno kako je proslo pored administracije da se provuku neke takve stvari(ratni zlocini) da se pisu i da se siri mrznja, mozda momci nisu vidjeli al to pod hitno treba ukloniti.
Nadam se da cemo u ovoj temi da podijelimo iskustva kako je bilo u najboljem raspolozenju,
treba gleadti napred, ima ``pojedinaca`` kao.... sto bi isli na bilo kakvu proslavu i sa jedne i sa druge strane da naprave kavgu i zavadu, al to je ocigledno komplex nize vrijednosti, povratak bosnjaka u Prijedoru pokazuje da se ovdje suzivot odvija sasvim normalno.
Al opet kazem necu da pisem o tom jer ovo je sportska tema nije mi samo jasno kako je proslo pored administracije da se provuku neke takve stvari(ratni zlocini) da se pisu i da se siri mrznja, mozda momci nisu vidjeli al to pod hitno treba ukloniti.
Ma spavaju ti oni sada, hahah, ima nas ovdje par dežurnih koji čekaju nešto pa će spavati, a ima i drugih koji nešto zanimljivo rade pa su tu na netu malo.
Kako god, pusti ti toga momka, siguran sam da će administracija odraditi svoj posao na dobar način.
Kada budeš imao vremena, upoznaj nas malo sa navijačkom grupom Alkohol Boysi, neke šalove stavi, dresove i te stvari da malo vidimo, ili ako ima neki dobar klip navijanja i to bi bilo veoma interesantno.
Kako god, pusti ti toga momka, siguran sam da će administracija odraditi svoj posao na dobar način.
Kada budeš imao vremena, upoznaj nas malo sa navijačkom grupom Alkohol Boysi, neke šalove stavi, dresove i te stvari da malo vidimo, ili ako ima neki dobar klip navijanja i to bi bilo veoma interesantno.
I da samo napmenem da lose igre u pripremnim ne moraju nista da znace.
Prisjetimo se da je rudar na zimskoj pauzi uzeo Laktase(3-0) u jos slabijem sastavu i da se sa njima poigrao kao i sa travnikom u istom tom periodu.

Prisjetimo se da je rudar na zimskoj pauzi uzeo Laktase(3-0) u jos slabijem sastavu i da se sa njima poigrao kao i sa travnikom u istom tom periodu.

Da zaboravio sam da napomenem jos nesto...
Rudar Prijedor ima dobre odnose sa klubom iz Kozarca (Bratsvo) u koji salju svoje igrace na kaljenje.
A ako neko nije upoznat, Kozarac je opstina koju 99.9 posto stanovnistva cine Bosnjaci i to govori takodje o odnosima,
Rudar Prijedor ima dobre odnose sa klubom iz Kozarca (Bratsvo) u koji salju svoje igrace na kaljenje.
A ako neko nije upoznat, Kozarac je opstina koju 99.9 posto stanovnistva cine Bosnjaci i to govori takodje o odnosima,
Bogami nedzad pd dobro radi na pokušaju suživota i tolerancije. Šta da kažem ovo o ratnim zločincima je istinita zaista ih je najviše iz Prijedora. To znam jer sam osjetio na vlastitoj koži... Po drugoj strani je tako da se u Prijedoru itekako prodaju dresovi i majice sa obilježjima BIH. Pa mi je onda čudno da i njih neko ne napadne...
Ma istina je vjerovatno negdje izmedju......
Ma istina je vjerovatno negdje izmedju......
sa Bosnom tugujem, Bosni se radujem
Bosna je život, života mog
Bosno ti si šampion.........
Bosna je život, života mog
Bosno ti si šampion.........
area052 je napisao/la:Ti si lažov... jedan od onih što dolaze preko ljeta iz inozemstva i nama ovde prodaju muda za bubrege, kao BH patriotizam i suživot... kad si tako oduševljen, haj se vrati zapravo... ma jok, ljepše je u Njemačkoj jelde... kako je nama povratnicima, svakodnevna šikaniranja, napadi, diskriminacija, segregacija.... kao južnoafrički aparthejd.... sve bih ja to sada dokumentovao ali administracija bi reagirala pa neću gubit vrijeme.NedzadPD je napisao/la:Ja sam iz Prijedora i samo da kazem da ovo sto covek pod nikom 052 pise su ciste gluposti.
Asmir Avdukic
Arnes Brkic
Fajic(sad dosao)
itd.
Pozdrav
Uostalom, vidjet ćemo šta će bit kad dođe Čelik. Bit će jedan praznik nacionalističkog divljanja, a o fer navijanju neće bit ni riječi. Pazite šta kažem.
S ovim deckom stvarno nesto nije u redu, nisam iz inostranstva i zivim u Prijedoru, za prijatelje imam Srbe, Hrvate. Niko nikog ne diskriminira i ja ne mogu vjerovati sta ti pises, ljudi mogu steci utisak da je ovdje jos rat.
Dosao si ovde da bi sirio mrznju i kao napucavao navijace Celika da ih cekao neki pakao ovamo i sta ti ja znam...
Kako objasnjavas sto se u Prijedoru vec tri veceri u samom centru grada(pjesackoj zoni ili ti korzu) odrzavaju veceri bosanske kulture gdje momci u dimijama i djevojke igraju i posle toga setaju kroz grad u istim tim dimijama, i gdje se skupi 400-500 ljudi i najavljuje se kulturno umjetnicko drustvo ``OSMAN DZAFIC`` a nikad nije bio ni jedan incindent, i jos hiljadu primjera.
Ovde se zivot odvija sasvim normalno bez ikakve diskriminacije a to sto ti mrzis druge rase i vjere obrati se nekom za pomoc, ovdje nema nikakve diskriminacije i zivi se sasvim normalno samo sto lupetas gluposti da covjek ne moze da vjeruje.
Pojedinaca je bilo i bice, kako u prijedoru tako i zenici, sarajevu i cijeloj BiH.
Prestani da siris mrznju, nikom dobro donjeti nece.
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
vratite se na temu,imate pp pa jedan drugom razjasnjavajte..ovo je ipak sportski forum,a ne politicki pa da ne ode predaleko...bolje da se odma vratimo temi

crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
ultrasstyle_tz je napisao/la:vratite se na temu,imate pp pa jedan drugom razjasnjavajte..ovo je ipak sportski forum,a ne politicki pa da ne ode predaleko...bolje da se odma vratimo temi![]()
Tako je.
Mrznju i zavadu stvara onaj ko je bolestan il ima koristi od tog a to je veoma ruzno.
Necu da mi grad predstavljaju neki ljudi koji mozda i ne zive tu neg im je samo cilj navuci neprijatelje.
I pitanje jel dal uopste posjecuje utakmice il je cilj samo siriti mrznju na vjerskoj osnovi.
Nemam se ja sta raspravljati ni na PM, ja sto sam imao to sam rekao i cao.
Utakmica u Trebinju nije još počela. Ekipa Rudara, naime, nije isupnula kotizaciju za nastup u Premijer ligi, pa je za sada neizvjesno odigravanja susreta na Policama. Sezona nije praktično ni počela, a prvi skandal na vidiku. hebem ti zivot :PPP
R.I.P Amna Fazlić
KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001
KK Sloboda Tuzla
Koliko je ova liga smjesna smjesna zajedno i od prve rs i federacije.
Pa komisija je dolazila i sta sad?
Nasli sad da se sjete, e zivote **** te
NedzadPD je napisao/la:Koliko je ova liga smjesna smjesna zajedno i od prve rs i federacije.
Dolazila komisija i to je ok sad ti kazem ali nisu ovi iz Rudara pare dali da mogu da ucestvuju sto se mora platiti

R.I.P Amna Fazlić
KK Sloboda Tuzla
KK Sloboda Tuzla
Trenutno korisnika/ca: Burberry46, Giuseppe1 i 25 gostiju.