Rukometni transferi u BiH
- gradacac10
- Kontakt:
Re: Rukometni transferi u BiH
RK Gradacac dobio 2-3 nova igraca...
-
- Kontakt:
Džinović,Pedić,Šijaković(novi-stari igrač),Maksimović,Mehinović,Petrović...trenutna pojačanja RK Gradačac...otišli Ilić(Sloga),Mutapčić(Maglaj),Šarenac(?)...pregovara se sa još jednim do dva igrača...
Znači radi se radi u RK Gradačac i pored otkazivanja Cimosa,novoizabrana Uprava je usvojila budžet i krenula sa pojačanjima za sezonu 2013/2014...sretno! ! !

ima li gdje da se konačno vide svi transferi pred početak nove sezone , rok je bio do 15.07.2013 ... nevjerujem da je ovim iz saveza sada naum da to objave , sada su prezauzeti Svjetskim Prvenstvom 

"Zvanično"- RK Konjuh napustili: Suhonjić - Gračanica, Dedić ?, Rahimić nema ugovor i čeka angažman.
Došli: Brkić - Čelik, Omerović - Vogošća, čeka se još jedan igrač iz Egipta da završi ljekarski
Hasić i Aljić - Qatar.
Hadžiomerović Gafar ne prelazi u RK Borac BL "definitivno".
Na kraju ekipa možda i jača nego prošle sezone.
Došli: Brkić - Čelik, Omerović - Vogošća, čeka se još jedan igrač iz Egipta da završi ljekarski
Hasić i Aljić - Qatar.
Hadžiomerović Gafar ne prelazi u RK Borac BL "definitivno".
Na kraju ekipa možda i jača nego prošle sezone.
Čičkušić , Zvekić , Bjelobrković... iz Krivaje u Maglaj , Jaškić se ponovo aktivirao naravno u Krivaji... tako u avazu piše...
edit:
imaju transferi na stranici rsbih , čini mi se da Bosna S. radi odličan posao dovođenjem mladih igrača , za Vranca i Građana znamo da su odlični , intertesuju me ovi ostali , dali zna neko da nam kaže nešto više o njima ?
Vranac Tarik (Bosne V) - Bosna (S)
Građan Elmir (Borac) - Bosna (S)
Mehičević Edo (Maglaj) - Bosna (S)
Fejzović Adnan (Kakanj) - Bosna (S)
Dramac Marko (Jajce) - Bosna (S)
Zahirović Ajdin (Igman II) - Bosna (S)
Pavičić Leonardo (Izviđač) - Bosna (S)
Šporer Dino (Krivaja) - Bosna (S)
Grab Mario (DIP Kozara) - Bosna (S)
edit:
imaju transferi na stranici rsbih , čini mi se da Bosna S. radi odličan posao dovođenjem mladih igrača , za Vranca i Građana znamo da su odlični , intertesuju me ovi ostali , dali zna neko da nam kaže nešto više o njima ?
- samo_lijevo
- Kontakt:
I sta ce sada biti?87. SIRČO ENES – igrač RK „ Bosna „ iz Visokog se 14.07.2013. godine obratila Registracionoj komisiji
RS BiH i RK „ Bosna „ sa zahtjevom za prelazak u RK „ Čelik „ iz Zenice.
Uvidom u dokumentaciju igrača pod Ugosorom evidentno je da Sirčo Enes sklopio ugovor od 0101.2012.
godine 01.06.2017. godine.
U skladu sa Pravilnikom o statusu igrača a uz činjenicu da je Sirčo Enes navršio 18 ( osamnaest ) godina
živola, članom 17. se ne može udovoljiti zahtjev za prelezak u RK „ Čelik „ iz Zenice.
Moze li mi neko ko zna pojasniti je li ovo konacno,kakva je sada situacija?
Ako je ovo konacno onda i Vranac visi jer je koliko se ja sjecam isto potpisao ugovor.
Cudno mi ovo jer je vec i u novinama i na TVu izaslo da je presao u Celik.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
zao mi je ako je istina da je celik napustio nermin basic, strasan igrac kojeg bi svaka ekipa volila imat u svojoj ekipi, neznam samo da li ovo zvanicno...............
Zahirović Ajdin - lijevo krilo i srednji bek iz Igmana. Ima dobar skok šut, ima hrabrosti za prolaz. Igra slično kao Perić. Mislim da je u Bosnu doveden kao krilo, on i Delić - ekstra kombinacija (ako je Delić još u Bosni)no rules je napisao/la:Čičkušić , Zvekić , Bjelobrković... iz Krivaje u Maglaj , Jaškić se ponovo aktivirao naravno u Krivaji... tako u avazu piše...
edit:
ma Bosna S ima najbolje predispozicije za dovođenje ovih mladih igrača...daj mu kakve stipendije, nek dečko studira i trenira, najbolja moguća kombinacija...4 godine su sasvim dovoljne da se vidi hoćel hljeb zarađivat od rukometa ili neće
znam nekoliko slučajeva konkretno kada je u pitanju Gračanica, tokom godina skoro svake sezone je barem po jedan talentovan igrač napustio klub zbog studija i sl...
znam nekoliko slučajeva konkretno kada je u pitanju Gračanica, tokom godina skoro svake sezone je barem po jedan talentovan igrač napustio klub zbog studija i sl...
Undici stelle - ACM 1899
Vrijeme je i bilo da Savić pređe u jaču ligu , vjerujem da će se dokazati u Španiji ... , a Čakić bi se sada mogao nadati i povratku u Reprezentaciju...Bh. dvojac seli u Asobal ligu: Adam Savić i Amir Čakić igrat će za špansku Juanfersu
Nekadašnji golman Banovića, tuzlanske Sloboda Solane, Konjuha i Goražda Adam Savić i nekadašnji igrač visočke Bosne Amir Čakić potpisat će jednogodišnje ugovore sa novim članom španske Asobal lige Juanfersom iz Gijona.
Transfer se pripremao već mjesec dana, a Savić i Čakić su čekali pozitivan odgovor iz Španije koji je danas, napokon, stigao.
O transferu naših igrača u jednu od najboljih rukometnih liga na svijetu izvjestio je i ugledni španski dnevnik Marca. Za Savića su naveli kako ima iskustva u duelima sa španskim ekipama, jer je branio za Konjuh u utakmicama sa Valladolidom.
Savić i Čakić poslali su video snimke svojih utakmica, rezultate ljekarskih pregleda, a prije potpisa ugovora za Juanfersu Gijon dužni su da prođu klupske ljekarske pretrage.
[youtube][/youtube]
Adam Savić napreduje stepenicu po stepenicu , prešao u Huescu , igrati će neki Evropski kup sa njima...
jel' ovo Međić se skrasio napokon u Žepču ?
Nevjerujem RK Konjuh je u finansiskim problemima igraci polako napustaju klubkanarinac je napisao/la:davor kadic iz celika u konjuh

pričaš o tariku međiću? ne mogu da vjerujem da je tako propao!no rules je napisao/la:Adam Savić napreduje stepenicu po stepenicu , prešao u Huescu , igrati će neki Evropski kup sa njima...
savić mi se svidio ono malo u repci. treba ga nekako ugurat kao trećeg golmana na SP.
igrao je ovu prijateljsku utakmicu za Žepče ...frenki je napisao/la: pričaš o tariku međiću? ne mogu da vjerujem da je tako propao!
http://sportsport.ba/rukomet/zepce-i-za ... icu/133470" onclick="window.open(this.href);return false;
Maadridd je napisao/la:Nevjerujem RK Konjuh je u finansiskim problemima igraci polako napustaju klubkanarinac je napisao/la:davor kadic iz celika u konjuh![]()
Ma nece davor kadic nigdje iz celika......
..
Zna li se gdje će igrači Sloge (Dejanović,Šarenac ,Đurđević,Bosić) završiti,priča se da Sloga i Maglaj nece igrati sledeću sezonu?
dali su dobili donacije od EHF , IHF što se pričalo... i u kakvom su im stanju dvorane , nadam se da će igrati kod komšija , ako im dvorane nebudu na vrijeme popravljene..., jer šteta bi bilo i za njih i za Ligu da neigraju ...
@ što se tiče igrača mali Bosić je izrastao u odličnog srednjeg beka , a Peđi zbog odbrana na Islandu želim inostrani angažman
@ što se tiče igrača mali Bosić je izrastao u odličnog srednjeg beka , a Peđi zbog odbrana na Islandu želim inostrani angažman

Purić iz Krivaje potpisao za Vogošću
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.