Najbolji golman svih vremena

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

LeBronJamesKing

Re: Najbolji golman svih vremena

Post Postao/la LeBronJamesKing » 11 sep 2009, 20:49

KK_Bosna je napisao/la:
L'Avvocato je napisao/la:Smajhel jest bio golmančina , kao što je bio i Kahn ili kao što je to sada Cassilas ali niti jedan od njih nije kompletan kao Buffon ... on jednostavno nema loših osobina ... zna i može skinuti skoro svaki šut , u svom šesnaestercu je glavni , džaba korneri , slobodnjaci , centaršutevi ... laganini istrčava , kupi lopte, koordinira odbranu, prati igru ... ma sve

za razliku od npr. cassillasa koji je klasični linijski golman mada ima prejak reflex ... smajhel je znao često da pogriješi u procjeni leta lopte i razvoja napada protivnika a kahn je bio podložan kiksevima ko niko ... primao golove kroz noge i to kad mu vrati njegov igrač loptu a sa godinama mu je koncentracija padala nenormalno ...

a da ne pričam o smajhelovim ispucavanjima lopte ... taj nije mogao ispucati loptu koja ide prema njemu nema tih para ... svaka druga u autu završavala
da li si ti ikada gledao schmeichela kako brani?

schemichel je bio golman bez mane - odlican na liniji, na istrcavanjima skoro nikada nije pogrijesio, komandant odbrane u svakom smislu, bez kikseva (osim ponekih u poznim godinama u man cityju).

uostalom, peter je rekorder u engleskoj premier ligi - u 42% meceva nije primio gol.

je.bote pa onda je Kahn bio carobnjak pa imao je uvijek puno manje pogresaka i bio realno puno bolji golman od smajhela....

cuj je li ti stvarno pises o najboljem golamanu ili nas zaje.bajes?

ma niko ba Buffonu nije ni do koljena!!!!!
U ime Gospodara...

LeBronJamesKing

Post Postao/la LeBronJamesKing » 11 sep 2009, 20:55

A_d_0 je napisao/la:Lev Jasin i ja mislim da je najbolji. Istina nisam ga gledao al mi je otac pricao kako je bio daleko najbolji. Kaze da je nekom Kosticu koji je imao najjaci udarac u SFRJ (davao golmanima golove sa centra iz koraka) odbranio penal i to ne odbranio vec mu ufatio loptu jednom rukom.

e sto tebe stari laze prvo niko sa centra iz koljena ne moze dobaciti do gola
2. pa i da moze gdje su tada ti strasni golmani bili da hvataju zive lopte
3. pa i ako mu je ufati penal ne znaci da je uputio taj razoran sut pa nije pucao od svog sesnaesterca.

e stvarno smijesno golovi iz koraka i golman koji hvata bombe bez osiguraca, tj. zive lopte sa penala , covjeka koji je imao sut jaci nego sejad i karlos zajedno ako im pride das baljica i mihajlovica da ne povjerujes al sam se ismijo majko mila
ali nije to nista kako ovaj kkbosna fali smajhela ko da ga gledo nisam :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :D :D :D :D 8-) :?: :twisted:
U ime Gospodara...

Phill Jackson
Kontakt:

Post Postao/la Phill Jackson » 11 sep 2009, 20:57

[youtube][/youtube]

Braoo Buffon :mrgreen:
http://liverpool.bosnianforum.com/

It's Always Sunny in Philadelphia

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 11 sep 2009, 21:08

LeBronJamesKing je napisao/la:
A_d_0 je napisao/la:Lev Jasin i ja mislim da je najbolji. Istina nisam ga gledao al mi je otac pricao kako je bio daleko najbolji. Kaze da je nekom Kosticu koji je imao najjaci udarac u SFRJ (davao golmanima golove sa centra iz koraka) odbranio penal i to ne odbranio vec mu ufatio loptu jednom rukom.

e sto tebe stari laze prvo niko sa centra iz koljena ne moze dobaciti do gola
2. pa i da moze gdje su tada ti strasni golmani bili da hvataju zive lopte
3. pa i ako mu je ufati penal ne znaci da je uputio taj razoran sut pa nije pucao od svog sesnaesterca.

e stvarno smijesno golovi iz koraka i golman koji hvata bombe bez osiguraca, tj. zive lopte sa penala , covjeka koji je imao sut jaci nego sejad i karlos zajedno ako im pride das baljica i mihajlovica da ne povjerujes al sam se ismijo majko mila
ali nije to nista kako ovaj kkbosna fali smajhela ko da ga gledo nisam :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :D :D :D :D 8-) :?: :twisted:
joj jesi ti bukvalac jarane....tako se kaze ti odma ccc...al ozb kaze frajer u jugoslaviji mogo je dat gol kome god hoces i odakle god (mislim realisticna udaljenost)...i svi pricaju da je to istina da je ufatio loptu pa ti pricaj sta hoces..

LeBronJamesKing

Post Postao/la LeBronJamesKing » 11 sep 2009, 21:14

Nerko_Juventino je napisao/la:Ne znam jel ovo ko postavio,ako nije uzivajte...http://www.youtube.com/watch?v=sBSCghfoAm4

fil Jackson i kkbosna ai ti ado ili kako vec uzmite pogledajte ovaj video sto je nas nerko spremio i nemojte pricati gluposti , ali i ako vam ovo nije dovoljno znate li vi i jednog golmana da nije na SP primio gol , vvam jedan iz penala i jedan autogol , na citavom turniru , ali i to sve da bacis u vodu , nego da vas pitam nesto ozbiljno jeste li vi ikada gledali kako Buffon brani ono bez zaj.bancije?
U ime Gospodara...

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 11 sep 2009, 21:25

Nerko_Juventino je napisao/la:Ne znam jel ovo ko postavio,ako nije uzivajte...http://www.youtube.com/watch?v=sBSCghfoAm4

fil Jackson i kkbosna ai ti ado ili kako vec uzmite pogledajte ovaj video sto je nas nerko spremio i nemojte pricati gluposti , ali i ako vam ovo nije dovoljno znate li vi i jednog golmana da nije na SP primio gol , vvam jedan iz penala i jedan autogol , na citavom turniru , ali i to sve da bacis u vodu , nego da vas pitam nesto ozbiljno jeste li vi ikada gledali kako Buffon brani ono bez zaj.bancije?
**** momak jel jasno?? ufati se svog reala pa tamo pricaj sta hoces....ja sam rekao svoj izbor i dovidjenja...ko te sta pita...???ja te ozb nisam pito za misljenje.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 12 sep 2009, 00:23

evo ti jedan klip, posto ocito ne znas nista o smajhelu:

http://www.youtube.com/watch?v=32bK9BfxFMQ

kao sto vidis, ima i izlijetanja, i udaraca onakvih kao sto je pippu odbranio gigi, i 1 na 1 situacija, i voleja, i pripucavanja...

al pogledaj samo detalj izmedju 4:05 i 4:20... kada HVATA loptu iz slobodnjaka iz raslji... bezveze golman slazem se

a i bezvezni su mu igraci pucali... bergkamp, klinsman, bierhoff, ronaldo, zamorano, dublin...
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 12 sep 2009, 00:32

KK_Bosna je napisao/la:

kao sto vidis, ima i izlijetanja, i udaraca onakvih kao sto je pippu odbranio gigi, i 1 na 1 situacija, i voleja, i pripucavanja...

al pogledaj samo detalj izmedju 4:05 i 4:20... kada HVATA loptu iz slobodnjaka iz raslji... bezveze golman slazem se

a i bezvezni su mu igraci pucali... bergkamp, klinsman, bierhoff, ronaldo, zamorano, dublin...
Dosad ti nisam odgovarao, nisam imao vremena, ali moram ti reci da ti malo previse potcjenjujes Kahna i njegove golmanske kvalitete. Jer stvarno nema smisla od tebe da kazes da je Schmeichel duplo bolji od Kahna. Obojica su imali kikseva i naprimali se pacerskih golova, ali je i Kahn isto kao i Peter imao odbrana od kojih zastaje dah, a nisu mu pucali nista slabiji ograci od tih koje si ti naveo...

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 12 sep 2009, 00:44

Bijeljinac je napisao/la:Ma slazemo se manje-vise, samo sam ja izostavio jos neke poput Tonija Sumahera, iako je posle onoga sto je uradio mislim Belonu, nisam siguran, 82. u Spaniji, bio dosta neomiljen kod mene (legendarni kung-fu udarac). Klemens je po meni bio strasan golman, ali su Englezi imali, danas se ispostavlja peh, sto su u isto vrijeme imali dva fantasticna golmana, pa nisu mogli oba na go, a posle povlacenja Siltona 1990. su bili slabi na kecu. Vuds, Simen, Martin, Dzejms i Robinson nisu ni blizu ove dvojice legendi. Da, Pfaf je bio odlican golman, a imao je srecu da je branio u vrijeme kad su Belgijanci bili svjetska sila u fudbalu, a ni Bajern nije bio slab, za razliku od Misela Prudoma, koji je branio kada Belgijanci vec nisu vise bili medju prvih 7-8 reprezentacija u svijetu. Ko se ne sjeca njegovih legendarnih panterskih skokova. Imao je nevjerovatan odraz. Inace mozda i ponajbolji belgijski golman svih vremena, barem kada su refleksi u pitanju, je bio njihova jedinica s kraja 60-ih i pocetkom 70-ih Kristijan Pio (Christian Piot), ali tada je Belgija bila drugi razred evropskog fudbala. Ustvari, paralelno sa usponom Holandjana (totalni fudbal), pocinju i Belgijanci da se pojavljuju na fudbalskoj mapi Evrope, pa su zato Pfaf i Prudom danas popularniji od Pioa.
da da belonu je uradio

jeste vala u pravu si za engleze... od 90 nemaju golmana, simen im je bio najbolji godinama ali on je bio rupa... da je barem grobelar mogao nastupati za englesku, osvojili bi euro 96 sto posto sam siguran

ja se pfafa najbolje sjecam po tome sto je bio veoma siguran golman, ne sjecam se kad je napravio neki kiks... branio je ono sto se odbraniti moglo (a sutevi covjeka po imenu igor bjelanov se nisu mogli zaustaviti - dok moj omiljeni van brojkelen nije to ucinio u finalu evropskog '88) ;)

prudom je bio zaista zivotinja, sto jest jest, a piota se ne sjecam
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 12 sep 2009, 00:51

The Game je napisao/la:
KK_Bosna je napisao/la:
LeBronJamesKing je napisao/la: fil Jackson i kkbosna ai ti ado ili kako vec uzmite pogledajte ovaj video sto je nas nerko spremio i nemojte pricati gluposti , ali i ako vam ovo nije dovoljno znate li vi i jednog golmana da nije na SP primio gol , vvam jedan iz penala i jedan autogol , na citavom turniru , ali i to sve da bacis u vodu , nego da vas pitam nesto ozbiljno jeste li vi ikada gledali kako Buffon brani ono bez zaj.bancije?

Dosad ti nisam odgovarao, nisam imao vremena, ali moram ti reci da ti malo previse potcjenjujes Kahna i njegove golmanske kvalitete. Jer stvarno nema smisla od tebe da kazes da je Schmeichel duplo bolji od Kahna. Obojica su imali kikseva i naprimali se pacerskih golova, ali je i Kahn isto kao i Peter imao odbrana od kojih zastaje dah, a nisu mu pucali nista slabiji ograci od tih koje si ti naveo...
kahn je bio odlican golman, bez ikakve sumnje je medju 5 najboljih njemackih golmana ikada... bio je jedan od tri najbolja golmana svojevremeno (schmeichel i buffon su bolji) a imao je samo jednu manu - bio je linijski golman (ono sto ljudi govore za casillasa). da je bio bolji na izlijetanjima bio bi zasigurno bolji od schmeichela

ne potcjenjujem kahna, evo ovako na skali od 1 do 10

branjenje na liniji:

Kahn 10
Schmeichel 9
Buffon 10

izlijetanje:

Kahn 7
Schmeichel 10
Buffon 9

komandovanje odbranom:

Kahn 10
Schmeichel 10
Buffon 9

refleksi:

Kahn 9
Schmeichel 10
Buffon 10

1 na 1 situacije:

Kahn 9
Schmeichel 10
Buffon 9

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 12 sep 2009, 01:02

KK_Bosna je napisao/la: ne potcjenjujem kahna, evo ovako na skali od 1 do 10

branjenje na liniji:

Kahn 10
Schmeichel 9
Buffon 10

izlijetanje:

Kahn 7
Schmeichel 10
Buffon 9

komandovanje odbranom:

Kahn 10
Schmeichel 10
Buffon 9

refleksi:

Kahn 9
Schmeichel 10
Buffon 10

1 na 1 situacije:

Kahn 9
Schmeichel 10
Buffon 9
I ovdje je desetka
[youtube][/youtube]
samo prvi sut

ribery
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la ribery » 12 sep 2009, 01:17

@kk bosna, pa kud kahnu bas za reflekse 9. ako njegovi nisu za desetku, nisu niciji.
sto se tice schumachera (ne ovog mog na avataru :lol: ), mogao je ubiti covjeka na licu mjesta. konjina.

Nerko_Juventino
Kontakt:

Post Postao/la Nerko_Juventino » 12 sep 2009, 11:49

Evo posto mi je vise dosadilo gledat' raznorazne i glupe postove,odlucio sam nekim neznalicama ovdje predocit' cinjenice i dokaze, jer im se izgleda sve mora crtat'. Ja ovdje ne mislim na ono : ,,Pricala mi nena,djed, amidza....'',nego na ocjene ljudi koji su kompetentniji od nas svih ovdje,Institut za nogometnu historiju i statistiku (IFFHS). Pogotovo me nerviraju neki stariji koji misle da, ako su gledali te neke golmane ranije, da sve znaju,i da se fudbal igr'o samo tad,ovo danas je smece. Stvarno smijesno.Jos jednom iznosim dokaze da je Gigi najbolji svih vremena. Evo pronadjite u ovoj listi te svoje golmane...
P.S. Ove nagrade i priznanja,nisam mu dodijelio ja,tako da, ko god misli da je subjektivno,sta drugo da kazem nego glup je. Ah da, i tema moze pod kljuc,jer nema se vise sta diskutovat',ovdje vam je sve rečeno.

Individualne nagrade Gigija Buffona: preuzeto sa http://www.celebritygenius.com/Gianluig ... raphy.html
* Bravo Award: 1999
* UEFA Champions League Most Valuable Player: 2003
* UEFA Club Football Awards Best Goalkeeper: 2003
* FIFA 100
* Yashin Award: 2006
* 2006 FIFA World Cup All-Star Team
* European Footballer of the Year (Silver Ball): 2006
* Serie A Goalkeeper of the Year: 1999, 2001, 2002, 2003, 2005, 2006, 2008
* Onze d'Or (Best Goalkeeper): 2003, 2006
* UEFA Team of the Year: 2003, 2004, 2006
* FIFPro World XI: 2006, 2007
* IFFHS Best Goalkeeper: 2003, 2004, 2006, 2007
* UEFA Euro 2008 Team of the Tournament

Eh sad ono najvaznije...
Buffon najbolji golman svih vremena!
Već godinama slovi za 'nepogrešivog i savršenog', a sada su takvi epiteti dobili i statističku potvrdu. Gianluigija Buffona je institut za nogometnu povijest i statistiku (IFFHS) iz Kölnu proglasio za najboljeg svih vremena.

Institut za nogometnu povijest i statistiku (IFFHS) u Kölnu objavio je ažurirani popis najboljih svjetskih golmana svih vremena, zapravo od 1987. godine. Sustav bodovanja takav je da omogućuje usporedbu aktivnih i neaktivnih golmana počev od 1987. godine, što u bolju poziciju gura moderne, još uvijek aktivne vratare. Lista najboljih golmana svijeta od 1987. godine ažurira se svakog siječnja temeljem bodovanja za najboljeg golmana tekuće godine.

Prvo mjesto nakon 2008. godine drži talijanski i čuvar mreže Juventusa Gianluigi Buffon sa 78 bodova. Devet bodova za njim zaostaje Danac Peter Schmeichel, dok se na treće mjesto sa 73 boda probio Iker Casillas. Najbolji golman po IFFHS-u za 2008. godinu prestigao je na trećem mjestu Olivera Kahna, od ove sezone umirovljenog golmana minhenskog Bayerna.

IFFHS, najbolji golmani svijeta od 1987. do danas:

goalkeeper nationality points

1. Gianluigi Buffon Italia 78
2. Peter Schmeichel Danmark 69
3. Iker Casillas España 63
4. Oliver Kahn Deutschland 62
5. José Luis Félix Chilavert Paraguay 58
6. Walter Zenga Italia 55
7. Edwin van der Sar Nederland 53
8. Petr Čech Česká Republika 44
9. Michel Preud’homme Belgique 43
10. Claudio André Taffarel Brasil 40
11. David Seaman England 38
12. Fabien Barthez France 37
13. Andoni Zubizarreta España 35
Nélson de Jesus e Silva »Dida« Brasil 35
15. Rinat Dasaev Russia 27
16. Sergio Javier Goycochea Argentina 26
17. Johannes Franciscus van Breukelen Nederland 23
18. Peter Shilton England 22
Vítor Manuel Martins Baía Portugal 22
20. Andreas Köpke Deutschland 21
Francesco Toldo Italia 21
22. Gianluca Pagliuca Italia 20
23. Bodo Illgner Deutschland 19
Jean-Marie Pfaff Belgique 19
Neville Southall Wales 19
26. Thomas Ravelli Sverige 17
27. Jens Lehmann Deutschland 13
Rogério Ceni Brasil 13
29. Jerzy Dudek Polska 12
Jorge Campos México 12
Oscar Eduardo Córdoba Colombia 12
Roberto Carlos Abbondanzieri Argentina 12
33. Angelo Peruzzi Italia 11
34. Bernard Lama France 8
Harald Schumacher Deutschland 8
José Manuel Reina España 8
Luis Gabelo Conejo Costa Rica 8
Patrick Bonner Ireland 8
Rüstü Reçber Türkiye 8
40. Dmitry Kharin Russia 7
Grégory Coupet France 7
Marcos Roberto Silveira Reis Brasil 7
43. Andonios Nikopolidis Hellas 6
Armelino Donizetti Quagliato »Zetti« Brasil 6
Igor Akinfeev Russia 6
Júlio César Soãres Espíndola Brasil 6
Sebastiano Rossi Italia 6
48. Bradlay Howard Friedel USA 5
Eike Immel Deutschland 5
José Francisco Cevallos Ecuador 5
René Müller DDR 5
Santiago Cañizares España 5
Stefan Klos Deutschland 5
54. Timo Hildebrand Deutschland 5
55. Andrew Goram Scotland 4
Erik Thorstvedt Norge 4
Ricardo Alexandre Martins Soares Portugal 4
58. Andrés Palop España 3
Badou Zaki Maroc 3
Drazen Ladic Croatia 3
Jan Stejskal Česká Republika 3
Juan Carlos Henao Colombia 3
Petr Kouba Česká Republika 3
Timothy Howard USA 3
65. Boris Mihaylov Bulgaria 2
József Młynarczyk Polska 2
Roberto Fernández Paraguay 2
Stevan Stojanović Jugoslavija 2
69. Alain Gouaméné Côte d’Ivoire 1
Carlos Roa Argentina 1
Justo Wilmar Villar Paraguay 1
Luca Marchegiani Italia 1
Ruslan Nigmatullin Russia 1

preuzeto sa http://www.iffhs.de/?388d85ff8b00388f05 ... aeedb88419
BE A JUVE FAN OR PRAY THAT YOUR TEAM WINS!!!!!!!!

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 12 sep 2009, 14:24

The Game je napisao/la:
KK_Bosna je napisao/la: refleksi:

Kahn 9
Schmeichel 10
Buffon 10
I ovdje je desetka
[youtube][/youtube]
samo prvi sut
mislis ovo nogom? kakav je ovo refleks, pogodila ga lopta. refleksna odbrana je ona pippo - gigi ili zamorano - schmeichel ;)

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 12 sep 2009, 14:29

A_d_0 je napisao/la:

**** momak jel jasno?? ufati se svog reala pa tamo pricaj sta hoces....ja sam rekao svoj izbor i dovidjenja...ko te sta pita...???ja te ozb nisam pito za misljenje.
Nije on madridista,da jeste ne bi pricao tako :D
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 12 sep 2009, 14:31

Nerko_Juventino je napisao/la:bla bla bla...

Ja ovdje ne mislim na ono : ,,Pricala mi nena,djed, amidza....'',nego na ocjene ljudi koji su kompetentniji od nas svih ovdje,Institut za nogometnu historiju i statistiku (IFFHS).

Već godinama slovi za 'nepogrešivog i savršenog', a sada su takvi epiteti dobili i statističku potvrdu. Gianluigija Buffona je institut za nogometnu povijest i statistiku (IFFHS) iz Kölnu proglasio za najboljeg svih vremena.

Lista najboljih golmana svijeta od 1987. godine ažurira se svakog siječnja temeljem bodovanja za najboljeg golmana tekuće godine.

ti si ocito bjezao sa casova bosanskog... naslov teme je najbolji golman SVIH VREMENA a ne OD '87!

a eto, kazes da je IFFHS kompetentan. a po IFFHS najbolji golman svijeta je Lev Yashin.

evo ti link: http://www.iffhs.de/?b40f8ca85bd0e027e8 ... 0f40390418

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 12 sep 2009, 14:33

ribery je napisao/la:@kk bosna, pa kud kahnu bas za reflekse 9. ako njegovi nisu za desetku, nisu niciji.
sto se tice schumachera (ne ovog mog na avataru :lol: ), mogao je ubiti covjeka na licu mjesta. konjina.
e jbga 8-)

i maradona je narkoman pa je opet najbolji svih vremena ;)

toni je bio vrhunski golman

RuudVanGoal
Kontakt:

Post Postao/la RuudVanGoal » 12 sep 2009, 14:40

KK_Bosna je napisao/la:
ribery je napisao/la:@kk bosna, pa kud kahnu bas za reflekse 9. ako njegovi nisu za desetku, nisu niciji.
e jbga 8-)

i maradona je narkoman pa je opet najbolji svih vremena ;)

toni je bio vrhunski golman
ako je maradona najbolji svih vremena - ti si patka :mrgreen:
Steve Gerrard, Gerrard
He runs around on the pitch
On a lead co's he's Essien's bitch
Steve Gerrard, Gerrard

Nerko_Juventino
Kontakt:

Post Postao/la Nerko_Juventino » 12 sep 2009, 20:31

@ KK Bosna, sto si tol'ki bukvalista?
BE A JUVE FAN OR PRAY THAT YOUR TEAM WINS!!!!!!!!

LeBronJamesKing

Post Postao/la LeBronJamesKing » 12 sep 2009, 20:50

KK_Bosna je napisao/la:
Nerko_Juventino je napisao/la:bla bla bla...

Ja ovdje ne mislim na ono : ,,Pricala mi nena,djed, amidza....'',nego na ocjene ljudi koji su kompetentniji od nas svih ovdje,Institut za nogometnu historiju i statistiku (IFFHS).

Lista najboljih golmana svijeta od 1987. godine ažurira se svakog siječnja temeljem bodovanja za najboljeg golmana tekuće godine.

ti si ocito bjezao sa casova bosanskog... naslov teme je najbolji golman SVIH VREMENA a ne OD '87!

a eto, kazes da je IFFHS kompetentan. a po IFFHS najbolji golman svijeta je Lev Yashin.

evo ti link: http://www.iffhs.de/?b40f8ca85bd0e027e8 ... 0f40390418

Nije sa casova bosanskog vec engleskog isto kao i ti sto si bjezao sa tih casova ili si ti mozda po godinama ucio bratski ti Yashinski ruski jezik inace da je drugacije vidio bi da je ovo bio izbor najboljeg golmana stoljeca 1900-2000g a Buffon je ako mozda ne znas '78godiste i ne bi bilo ni fer da bude najbolji golman stoljeca sa 22 godine, ali pored ovih statistika i svega stvarno je smijeso kako neki ljudi ne mogu da priznaju najboljima ono sto jesu!!!
U ime Gospodara...

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.