Euro 2020 - Kvalifikacije
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
- tuzlak1987
- Kontakt:
Re: Euro 2020 - Kvalifikacije
Jos uvijek ne kontam logiku nekih o tom najslabijem iz prvog pota. Najslabiji iz prvog pota nam je dobar jedino ako bude grupa izjednacena u 3 i 4 potu. Ako dobijemo lagan 3 i 4 pot onda je bolje dobiti najjaceg moguceg da uzme tim ekipama 12 bodova.
Naravno nama nije cilj prvo mjesto vec plasman.
Naravno nama nije cilj prvo mjesto vec plasman.
- JavierBosnia
- Kontakt:
Mislim da ce se zrijeb malo poigrati i spojiti nas sa Hrvatima
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
Od ovih ekipa iz 3. i 4. Pota treba vidjeti koje su u padu a koje u usponu, koje su ostarile a koje imaju obećavajuću generaciju(Rumuni su izdominirali U21 grupu a imaju još nekih mladih igrača, ali pitanje koliko im to može značiti u ovim kvalifikacijama) ili barem jednog ili dvojicu opasnih igrača. Koje reprezentacije imaju pozorišnu atmosferu i ne puno navijača na domaćim utakmicama jer na primjer Škoti su u stanju napuniti stadion bez obzira na nekvalitet svog tima a Izrael je uvijek daleko i neugodno gostovanje.
35 000 navijača na utakmici Škotska Litvanija(1 : 1)
35 000 navijača na utakmici Škotska Litvanija(1 : 1)
Zadnja izmjena: Drape, dana/u 21 nov 2018, 13:32, ukupno mijenjano 1 put.
Pa sta hoces da cujes? Svi znamo po kojim okolnostima mi redovno ispadamo. Da smo od tih tri puta dva puta prosli baraz (sto je realno bilo moguce i sa Portugalom bar jednom a da ne pricam da nas je potrefila neka druga reprezentacija) - te ona Danska tada - ima li bi znaci 4-5 zavrsnih turnira i pikali bi se kao "sila".Kaunas je napisao/la:To i ja sve vrijeme pitam al niko da odgovori...Vucevich je napisao/la:Amarinho je napisao/la:Bravo. Kakvi crni Svicarci to je odron od ekipe koja nam nije prismrdila golu prije 2-3 godine kad smo igrali protiv njih u Cirihu. Izgledali su smjiesno zaista.![]()
Ako je jedna Švicarska, koja redovno ide na velika takmicenja i koja je 5 komada uvalila Belgiji, 'odron od ekipe', šta je tek BiH?
Generalno kvalitet je jedan faktor. Svicarci kao sto sam rekao imaju ludu srecu u zdrijebu kad god. Evo sad u ovom zadnjem barazu su dobili Sj. Irsku - JEDVA ih dobili sa ukupnim skorom od 1:0. A mogli su recimo i dobit Svedsku, koja je izbacila Italijane i izbacila i bas tu Svicarsku sa SP.
Dobro mozda nisu odron. Solidni su, okay su. Ali daleko od neke sile a svi znamo, da mi nikad nismo uzeli neku "silu". (Ne brojeci Belgiju od prije 100 godina kad je Hazard imao 17 godina ili koliko vec).
Znaci ako mogu da biram Svicarska ili Italija, uzimam Svicarce naravno.
Kao što ste već pisali, iz trećeg pota najvažnije je izbjeći Tursku i Srbiju, a četvrtog Rumuniju i Grčku. Sve ostale ekipe iz šešira (a i sa ovima smo najmanje jednaki po snazi) koji su niži od nas jednostavno moramo pobijediti i biti bolji od njih jer ako to nismo u mogućnosti onda ni ne zaslužujemo odlazak na Euro 2020. Te ostale nešto jače ekipe iz ovih potova ranga (i slabije) kao Slovačka ili Mađarska moramo rutinski riješavati 

U prvom šeširu izbjeći Francusku, Belgiju, Španiju, Portugal i Hrvatsku (poželjno dobiti Poljsku, Švicarsku, Holandiju, Italiju i Englesku). Treći šešir izbjeći Srbiju, Tursku, Slovačku i R. Irsku (poželjni Finska, Bugarska, Izrael, Škotska, Norveška i Sj. Irska). U četvrtom izbjeći Rumuniju i Grčku (ostali mogu: Albanija, Crna Gora, Estonija, Slovenija, Kipar, Gruzija, Litvanija i Mađarska), u petom Bjelorusiju, a u šestom bilo ko da dođe.
U posljednja 4 kvalifikacijska ciklusa smo imali srece s zrijebom, a i u LN, ovaj put bi mogli losije proci.
Sretno dobili Belgiju iz 2. Pota jedini put kad smo mi bili u 1. Potu, a Belgiji je to bio zadnji put u 2. Potu u narednih 15 godina?DrFilgud je napisao/la:U posljednja 4 kvalifikacijska ciklusa smo imali srece s zrijebom, a i u LN, ovaj put bi mogli losije proci.
Ne mogu se sada sjetiti detalja, ali znam da sam, od kvalifikacija za Brazil, svaki put bio zadaovoljan zrijebom kao i velika vecina raje.Drape je napisao/la:Sretno dobili Belgiju iz 2. Pota jedini put kad smo mi bili u 1. Potu, a Belgiji je to bio zadnji put u 2. Potu u narednih 15 godina?DrFilgud je napisao/la:U posljednja 4 kvalifikacijska ciklusa smo imali srece s zrijebom, a i u LN, ovaj put bi mogli losije proci.
- QUARTERBACK
- Kontakt:
Daj Engleze da se igramo 
it's coming home...

it's coming home...
U proslim kvalifikacijama za EURO nismo bas imali srece u zrijebu. Bili smo nosioci, a izvukli Belgiju, ubjedljivo najtezeg protivnika iz pot-a 2. Iz cetvrtog smo izvukli Vels i kasnije se pokazalo da ni tu nismo dobro prosli obzirom na njihove rezultate u kvalifikacijama i na tom EURO-u.DrFilgud je napisao/la:U posljednja 4 kvalifikacijska ciklusa smo imali srece s zrijebom, a i u LN, ovaj put bi mogli losije proci.
Ovo protiv svice i poljaka potpisujem,ovo ostalo mi je malo preoptimisticno,al opet to je moje misljenjeHantraga je napisao/la:Pa priželjkujemo najlošije, logično. Evo, budimo samo malo realni.
Španija - apsolutno nam ne leže. Pored njih izgledamo nekonkuretntno totalno, kao prosječna ekipa. U 8 utakmica s njima, tek 2 puta remizirali. Oba remija iz perioda kad nisu bili ovo što su sad. Znači, u 10 utakmica bi im otkinuli sad bod ili dva. Koji će nam onda? Još postoji šansa da te resetuju. Plus, svako malo igramo s njima, a lokacija im nije neka.
Belgija - daj nam i Španiju, samo nemoj ove. OK, Belgiji se kući i može uzeti bod, jer su nekad nekakvi anemični. Ali, isto tako, Belgiji će ti i nekakva Bugarska uzeti bodove kad najmanje budeš želio. Isto kao što im je Vels uzeo za Euro 4/6 i praktično na taj fol i prošao, ili ko što im je Grčka uzela sad bod i na taj fazon prošla. Plus, dosadile su utakmice protiv levata.
Francuska - historija nam veli da im možemo i uzeti pokoji bod, ali danas je Francuska ipak dimenzija više. Kako god, bolje i oni neko Španija i Belgija, utakmice nekako budu bolje, a i lokacijom taman.
Engleska - Englezi su me zadivili kontra Hrvatske i baš igraju možda i najljepše u posljednjih 20 godina. Međutim, njima se sigurno može otkinuti bod. Problem je kao i sa Belgijom, što njima bod mogu otkinuti i slabije ekipe, vrlo lahko. Recimo, Grčka-Engleska. Apsolutno nisam siguran da bi Englezi izrutinirali to. Plus, potrebne nam vize za gostovanje gorePrednost je što nikad nismo igrali s njima, pa zanimljivije.
Portugal - meni se čini da nisu u odnosu na nas onako neugodni i dominantni kad su nam 6 komada trpali. Uostalom, i tad smo im otkinuli "bod" kućiNeatraktivno gostovanje, nabili nam kompleks i niko ih ne želi. Vrlo jednostavno.
Italija - posustala velesila. I ne igraju Talijani uopšte loše, ali je jasno da nemaju WC igrače poput Francuske recimo. Ili barem ne toliko njih. Jasno je da bi se s Italijom mogli hrabro nositi, ali i ovdje je rizik da će druge ekipe uzeti i više bodova. Kako god, Italija ne bi izdominirala, nismo igrali s njima osim one prijateljske, a i može biti zanimljivo gostovanje. Sasvim ok opcija.
Holandija - Kao pokazali su nešto u ovoj Ligi nacija, ali nije to ni blizu ekipa poput ovih svjetskih, iznad nabrojanih. Znači, protiv njih bih očekivao da ne izgubimo obje, pa taman da smo desetkovani. I možete li zamisliti pobjedu u Amsterdamu? Ja mogu. S druge strane, u Murciji, Lisabonu ili Briselu je to praktično nemoguće. I oni su lokacijom sasvim ok, makar za dijasporuPlus i jer nismo igrali nikad s njima.
Hrvatska - njih treba izbjeći zbog političkih i navijačkih sranja i ni zbog čega drugog. Uopšte nas Hrvati ne bi izdominirali. Čak bi bilo vrlo lijepo oprobati se u utakmici s njima i vidjeti koliko nam još pure fali. Jači jesu, ali sigurno možemo uzeti neke bodove. Ali eto, opet kažem, zbog navijačkih preseravanja, bolje ne.
Poljska - želimo ih iz prostog razloga: lakše je dobiti Poljsku u obje utakmice nego kontra Španije u gostima izvući bod. Poljska jeste jača od nas, ali ništa ogromno i drastično da im ne možemo primirisati. Plus, glavni igrači im lagano ulaze u godine i oni će kroz ovaj ciklus praviti i malu smjenu generacija.
Švicarska - kao što neko reče, umislili da su velesila, a ustvari ništa specijalno. Plus, rješavaju ove sitne ekipe vrlo lagano. Uzeli smo ih u Cirihu, pa se usuđujem reći da bi čak bili favoriti kući kontra njih. U krajnjoj liniji, po čemu je ta Švica strašna? Po tome što su nabili Belgiju? Prije 5 godina su imali najbolju generaciju decenijama unazad, pa opet ništa specijalno nisu uradili. Na Euro 2016. jedva dobili Albance s čovjekom više CIJELU utakmicu. Remiji kontra Rumunije, Francuske i Poljske su bili sve dalje što su uspjeli. Na SP smo ih vidjeli. Protiv Brazila 101 nafaka, portiv Srbije ni iz čega okrenuli i onda ih Švedi izrutinirali. Na to SP otišli jer mrtvu Sjevernu Irsku zaklaše sudije. I na kraju krajeva, koje to WC igrače ima Švicarska? U napadu ubjedljivo glavna igla Sefer, koji proradi svaku 12. utakmicu. Gavranović prva rezerva, a budimo ozbiljni, koji je to nivo? Nazad Rodriguez, Schar, Lang ok, ali jesu li svjetska klasa? Jok. Ispred sebični Šaćiri, teškaš Xhaka, za poželjeti protivnici. Zuber, Freuler, Fernandes - ok igrači, ali ništa vrhunsko.
Dan tmuran ja mahmuran
Kipar je najteži protivnik, sa ostalima se može igrati. Ovi uvaljaju kad im treba.
Remember, remember the 5th of November.
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
"Three for me, two for them."
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
"Three for me, two for them."
Iz prvog pota bi bilo najbolje neka jaka ekipa,Francuska ili
Spanija uz uslov da izdominira sviju u grupi pa i nas,problem su svi ostali potovi osim zadnjeg jer svuda imas nagazne mine,u svakom slucaju nadam se najboljem
Spanija uz uslov da izdominira sviju u grupi pa i nas,problem su svi ostali potovi osim zadnjeg jer svuda imas nagazne mine,u svakom slucaju nadam se najboljem
Dan tmuran ja mahmuran
Jedini put kad smo imali srece u zrijebu bilo je kad smo dobili Slovacku i GrckuDrape je napisao/la:Sretno dobili Belgiju iz 2. Pota jedini put kad smo mi bili u 1. Potu, a Belgiji je to bio zadnji put u 2. Potu u narednih 15 godina?DrFilgud je napisao/la:U posljednja 4 kvalifikacijska ciklusa smo imali srece s zrijebom, a i u LN, ovaj put bi mogli losije proci.
Dan tmuran ja mahmuran
Mozemo skinuti odmah gace ako izvucemo Kipar,nema vise mese takticara da ih izvrti svojim kombinacijama u timu i tako nas izvuce iz govanaTonySosa je napisao/la:Kipar je najteži protivnik, sa ostalima se može igrati. Ovi uvaljaju kad im treba.
Dan tmuran ja mahmuran
Što se tiče zadnja tri šešira, ne bi nam niko trebao predstavljati problem tako da mi je svejedno koga će izvući.
Iz trećeg bi bilo poželjno izbjeći par reprezentacija, ali činjenica je da nijedna reprezentacija nije jača od nas i da sa svima možemo igrati i dobiti ih.
Iz prvog je manje-više nebitno, jedino bih volio izvući nekoga s kim nismo tako često igrali, poput Italije ili Poljske.
Samo da izbjegnemo Srbiju i Hrvatsku, ne trebaju nam nova sranja.
Iz trećeg bi bilo poželjno izbjeći par reprezentacija, ali činjenica je da nijedna reprezentacija nije jača od nas i da sa svima možemo igrati i dobiti ih.
Iz prvog je manje-više nebitno, jedino bih volio izvući nekoga s kim nismo tako često igrali, poput Italije ili Poljske.
Samo da izbjegnemo Srbiju i Hrvatsku, ne trebaju nam nova sranja.

Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
upravo sam pročitao sva ograničenja za izvlačenje.
suludo!!!!!
onaj idiot platini, je.bo mu katar cijelu familiju, je napravio toliko sranja da ga nije trebalo samo suspendovati nego momentalno i zatvoriti ... na svetu helenu! i onda njegov mali od palube elefantino preuzme fifu i sjebe i nju do kraja!
strašno!

suludo!!!!!
onaj idiot platini, je.bo mu katar cijelu familiju, je napravio toliko sranja da ga nije trebalo samo suspendovati nego momentalno i zatvoriti ... na svetu helenu! i onda njegov mali od palube elefantino preuzme fifu i sjebe i nju do kraja!
strašno!
- JavierBosnia
- Kontakt:
Nebitno koga cemo izvuci iz prvog sesira. Nama je treci bitan.
Ja bih sutra potpisao Francusku, BiH i neku laksu iz treceg
Nego Svicarsku/Poljksku i neku jaku u trećem
Ja bih sutra potpisao Francusku, BiH i neku laksu iz treceg
Nego Svicarsku/Poljksku i neku jaku u trećem
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
Najlaksamire96 je napisao/la:Znaci ovako sesiri izgledaju za Euro:
Pot 1: Svicarska, Portugal, Holandija, Engleska, Belgija, Francuska, Spanija, Italija, Hrvatska, Poljska
Pot 2: Njemacka, Island, BiH, Ukrajina, Danska, Svedska, Rusija, Austrija, Vels, Ceska
Pot 3: Slovacka, Turska, Irska, Sjev. Irska, Skotska, Norveska, Srbija, Finska, Bugarska, Izrael
Pot 4: Madjarska, Rumunija, Grcka, Albanija, Crna Gora, Kipar, Estonija, Slovenija, Litvanija, Gruzija
Pot 5: Makedonija, Kosovo, Bjelorusija, Armenija, Luksemburg, Azerbejdzan, Kazahstan, Moldavija, Gibraltar, Farski Otoci
Pot 6: Latvija, Lihtenstajn, Andora, Malta, San Marino
Neka ide nesta tipa:
Italija
BiH
Bugarska
Litvanija
Luksemburg
Lihtenstajn
Najgora po meni bi bila:
Francuska
BiH
Slovacka/Srbija
Rumunija
Bjelorusija
Latvija
Ovdje imas supermocne Francuze i tri ekipe koje su tu negdje i svi mogu pretendirati za drugo mjesto. A i Bjelorusija mi je dovoljno zivaca pojela u Zenici prije 7 godina.
Poljska
BiH
Finska
Litvanija
Gibraltar
Andora
Prihvatljiva
Svicarska
BiH
Norveska
Estonija
Moldavija
grupa smrti
Francuska
BiH
Turska
Rumunija
Bjelorusija
Standardna
Belgija
BiH
Izrael
Grcka
Armenija
Nesto novo
Engleska
BiH
Bugarska
Crna gora
Kazahstan
Nad Banja Lukom svice sudnja zora, s rusima se ratovati mora!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.