Kikan za Rizvica je igracina!!! pogledajte sta radi srbima u njihovoj ligi!!!ars01 je napisao/la:Po Nikici Petroviću samo uz dozvolu generalnog sekretara FIBA-e, igrači koji su nastupali u utakmicama za EU, svjetskog ili olimpijskog takmičenja stariji od 17 godina , imaju pravo nastupa za novu (staru )selekciju.
dakle po ,meni interesantni igrači kao što su Mirza Begić i Preldžić, ne mogu nastupiti za nas.
Hasan Rizvić je već sad slabiji od Zimića i Kikanovića, a Varda i Kuljanin da valjaju bi već nastupali za nove selekcije, DOSTA je više ŠKARTOVA ala Kovačević koji je počeo nastupati za nas pošto nije bio iole vrijedan za selekciju SCG.
Ratna dejstva su završena 1995 godine, kad je Rizvić bio u Zenici pionir, jer je do 2001/2002 godine bio igrao u Zenici, odatle je otišao u Sloveniju, kao i Alispahić i Prelđić kasnije i uzeo SLO državljanstvo.
Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
-
- Kontakt:
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
T r i V j e r e J e d n a N a c i j a !!!
88.4
A player who has played in a main official competition of FIBA before reaching his seventeenth (17th)
birthday may play for a national team of another country if both national member federations agree.
In the absence of an agreement, the Secretary General decides.
88.5.
A player who has played in a main official competition of FIBA after having reached his seventeenth
(17th) birthday may not play for a national team of another country.
However, in exceptional circumstances the Secretary General may authorise such a player to play
for the national team of his country of origin if he is ineligible to play for such country according to
this Article and this is in the interest of the development of basketball in this country.
Evo iz FIBA-inog pravilnika,crno na bijelo!Znaci,trebaju se Janezi sloziti sa tim da Preldzic i Begic igraju za nas,mi moramo dokazati da bi to doprinijelo razvoju kosarke u BiH,posto su poslije 17-og rodjendana igrali za Sloveniju u nekom oficijelnom takmicenju.Ako se Slovenci ne sloze,onda odlucuje GS,a to znaci pisi propalo,jer ipak je malo veci uticaj Slovenije u FIBA-i!
A player who has played in a main official competition of FIBA before reaching his seventeenth (17th)
birthday may play for a national team of another country if both national member federations agree.
88.5.
A player who has played in a main official competition of FIBA after having reached his seventeenth
However, in exceptional circumstances the Secretary General may authorise such a player to play
for the national team of his country of origin if he is ineligible to play for such country according to
this Article and this is in the interest of the development of basketball in this country.
Evo iz FIBA-inog pravilnika,crno na bijelo!Znaci,trebaju se Janezi sloziti sa tim da Preldzic i Begic igraju za nas,mi moramo dokazati da bi to doprinijelo razvoju kosarke u BiH,posto su poslije 17-og rodjendana igrali za Sloveniju u nekom oficijelnom takmicenju.Ako se Slovenci ne sloze,onda odlucuje GS,a to znaci pisi propalo,jer ipak je malo veci uticaj Slovenije u FIBA-i!
pa nije bas nismo se mi slagali da nasi igraci igraju za sloveniju i niko nas nije pitao, pa prema tome niko nece pitati ni slovencemgogic je napisao/la:88.4
88.5.
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
Evo boldirao si,i opet kazes niko nece Slovence pitati.Kako to?Moraju se i Slovenci pitati,a tek u slucaju da oni ne pristanu(u sto sumnjam,jer ipak u oni puno ulozili u Begica,pretpostavljam i u Preldzica,znam da je Mirza u Sloveniju otisao sa cini mi se 15-16 godina,tamo su ga othranili da 215cm bukvalno).A to sto nas niko nije pitao,nije ni morao!Mi se nismo trudili da ih zadrzimo,Slovenci su ih pokupili kao klince od 15 godina,tako da je tu sve jasno!
Srpska liga jos nije pocela.Kikan za Rizvica je igracina!!! pogledajte sta radi srbima u njihovoj ligi!!!

treba nama trener a ne igrači
bolje bi im bilo da su se pozabavili nastupima A selekcije koji nisu bili na nivou te doveli trenera koji je u stanju izvući maksimum od igrača
Varda je odličan centar al oduvjek je imao želju da nastupa isključivo za istočne susjede
Rizvić je nazadovo u karijeri, Preldžić i Begić će zasigurno prije za Sloveniju....
tako da je to što rade ćorav posao al eto kad bi se zaštitili neki mlađi talentovani igrači onda bi to bilo nešto
bolje bi im bilo da su se pozabavili nastupima A selekcije koji nisu bili na nivou te doveli trenera koji je u stanju izvući maksimum od igrača
Varda je odličan centar al oduvjek je imao želju da nastupa isključivo za istočne susjede
Rizvić je nazadovo u karijeri, Preldžić i Begić će zasigurno prije za Sloveniju....
tako da je to što rade ćorav posao al eto kad bi se zaštitili neki mlađi talentovani igrači onda bi to bilo nešto
Zadnja izmjena: blazz, dana/u 29 nov 2008, 20:31, ukupno mijenjano 2 puta.
Učinak naših potencijalnih centara u ovom kolu NLB Lige:
11 *Zimić, Emir 20:45 5 100 2 2 100 0 0 0 1 5 20 4 2 1 2 1 1 0 4 6 12
9 *Kikanović, Elmedin 16:00 14 78 7 9 78 0 0 0 0 0 0 0 2 0 0 0 0 0 4 0 10
11 *Bajić, Goran 20:45 6 29 2 7 29 0 0 0 2 2 100 0 1 0 0 4 1 2 3 3 -3
kao što sam prije pisao poredali su se prema mojim očekivanjima.
Izvinjam se blazzu, što nisam dao linkove, smatram da je ovako puno jednostavije, na jednom mjestu vidjeti učinak svih potencijalnih centara naše repke.ars01 je napisao/la:Učinak naših potencijalnih centara u ovom kolu NLB Lige:

-
- Kontakt:
u NLB !!! zezno sam se!!!gavra je napisao/la:Srpska liga jos nije pocela.Kikan za Rizvica je igracina!!! pogledajte sta radi srbima u njihovoj ligi!!!
-
- Kontakt:
blazz je napisao/la:treba nama trener a ne igrači
TAko je!!! i treba nam trener jbt. samo bajramovic isto ko da nema nijedan drugi trener pa gdje su ti svi silni kosarkasi iz bivse drzave!!!! kolikko ih je samo bilo a nemoze se barem 1 naci da nas trenira!!!
znaš i sam da sam se više šalioars01 je napisao/la:Izvinjam se blazzu, što nisam dao linkove, smatram da je ovako puno jednostavije, na jednom mjestu vidjeti učinak svih potencijalnih centara naše repke.ars01 je napisao/la:Učinak naših potencijalnih centara u ovom kolu NLB Lige:
nego bataliti tu statistiku
zna se otprilike koliko ko može
Zimić i Kikanović su centri koji teško sami sebi stvaraju prostor tako da bez kvalitetnih napada i asistencija njih nema nigdje
što znači da ih kod Mensura možeš pomnožiti sa nulom
Bajića možda ne treba ni zvati dok kod Tubaka jedino valja mjesto rođenja
još je on zelen za reprezentacije
nismo novoformirana republika Kosovo pa da zovemo sve i svašta te da stvaramo reprezentaciju od nekih anonimusa
u svaklom slučaju nek dovedu Petrovića iz Zadra ili postave Vukoičića
ima da procvjeta reprezentacija
ovaj prvi je stvoren da je dovede u red
i da evo vidim kod ovih potencijalnih reprezentativaca mora se pitati i druga strana
pa ništa onda jednu desetak hiljada vinjeta nek kupe za svakog igrača pa će Slovenci možda i razmisliti
Bajića možda ne treba ni zvati dok kod Tubaka jedino valja mjesto rođenja
Definitivno, on i menso tandem snova, i Izet Fzlinović bi bio mala maca za njih
Evo učinak tog mladca u jakoj Srbijanskoj ligi bez najboljih pet klubova,uključujući i Vojvodinu.
Odigrane utakmice - Liga 08/09
Utak. PO MIN SB SB% P2 P2% P3 P3% FN FP IZ OS SN SO AS BN BP IND
BOR - RNS 9 20 1/1 100.0 4/4 100.0 - - 5 2 1 1 2 4 2 1 - 15
SLO - BOR 6 15 2/2 100.0 2/2 100.0 - - 3 1 3 - 1 4 - - - 6
BOR - VIZ - 3 - - - - - - 1 - - - 1 - - - - -
TAM - BOR - - - - - - - - - - - - - - - - - -
BOR - ZDR - 6 - - - - - - 4 - 1 - - - - - - -5
BOR - NS - 7 - - - - - - 1 - - - 2 - - - - 1
MAŠ - BOR - 1 - - - - - - - - 1 - - - - - - -1
BOR - MET 4 14 0/2 0.0 2/3 66.7 - - 5 2 2 2 3 3 - 1 - 5
ERG - BOR 2 12 2/4 50.0 - - - - 3 2 1 - 1 4 - 1 1 3
BOR - NAP - 5 - - - - - - - - 1 - - - - - - -1
U prijedu, trči,trči pa zaigraj koju minuticu, zlatna rezerva drvosjeći Žigeranoviću....
i da evo vidim kod ovih potencijalnih reprezentativaca mora se pitati i druga strana
pa ništa onda jednu desetak hiljada vinjeta nek kupe za svakog igrača pa će Slovenci možda i razmisliti[/quote]
Ova ti je definitivno dobra, vole "hudići" eure, ja bih na mjestu KS BIH dao za Begiča i Prelđiča.
Definitivno, on i menso tandem snova, i Izet Fzlinović bi bio mala maca za njih

Evo učinak tog mladca u jakoj Srbijanskoj ligi bez najboljih pet klubova,uključujući i Vojvodinu.
Odigrane utakmice - Liga 08/09
Utak. PO MIN SB SB% P2 P2% P3 P3% FN FP IZ OS SN SO AS BN BP IND
BOR - RNS 9 20 1/1 100.0 4/4 100.0 - - 5 2 1 1 2 4 2 1 - 15
SLO - BOR 6 15 2/2 100.0 2/2 100.0 - - 3 1 3 - 1 4 - - - 6
BOR - VIZ - 3 - - - - - - 1 - - - 1 - - - - -
TAM - BOR - - - - - - - - - - - - - - - - - -
BOR - ZDR - 6 - - - - - - 4 - 1 - - - - - - -5
BOR - NS - 7 - - - - - - 1 - - - 2 - - - - 1
MAŠ - BOR - 1 - - - - - - - - 1 - - - - - - -1
BOR - MET 4 14 0/2 0.0 2/3 66.7 - - 5 2 2 2 3 3 - 1 - 5
ERG - BOR 2 12 2/4 50.0 - - - - 3 2 1 - 1 4 - 1 1 3
BOR - NAP - 5 - - - - - - - - 1 - - - - - - -1
U prijedu, trči,trči pa zaigraj koju minuticu, zlatna rezerva drvosjeći Žigeranoviću....

pa ništa onda jednu desetak hiljada vinjeta nek kupe za svakog igrača pa će Slovenci možda i razmisliti[/quote]
Ova ti je definitivno dobra, vole "hudići" eure, ja bih na mjestu KS BIH dao za Begiča i Prelđiča.
e sad ce se vidjeti kolike su patriote rizvici ,begici, preldzici i slicni izdajnici domovine,
da li njihovo srce zaista kuca za bih ili su vise janezi?
evo im sanse da se pokaju i daju doprinos tamo gdje su rodjeni, u slucaju da odustanu, treba im zabraniti ulazak u drzavu, uzeti pasose i zauvijek ih prekriziti, ipak je bolje u dezeli,
i drago mi je da je vukoicic pokazao razliku u kvaliteti od narodnog heroja MB, da nam hoce dovesti jos nekoga u repku pa da procvjetamo definitivno, a ukocenom zelim sto vise uspjeha i para u sirji, taman mu godi
da li njihovo srce zaista kuca za bih ili su vise janezi?
evo im sanse da se pokaju i daju doprinos tamo gdje su rodjeni, u slucaju da odustanu, treba im zabraniti ulazak u drzavu, uzeti pasose i zauvijek ih prekriziti, ipak je bolje u dezeli,
i drago mi je da je vukoicic pokazao razliku u kvaliteti od narodnog heroja MB, da nam hoce dovesti jos nekoga u repku pa da procvjetamo definitivno, a ukocenom zelim sto vise uspjeha i para u sirji, taman mu godi
Cuva Bog Zelju svog!
Nemoj tako mirza, ali MB je nas. Jest da ga ne ide zadnjih par godina ali ako se istrpimo jos desetak godina bice on spreman sa Celikom za ponovni nastup. A nije problem ni ako ne zna ali karakter mu je vrlo destruktivan i opasan za trenera.
Vuki je najvece pojacanje Bosne od vremena Markovica samo ga treba podrzati. Mozda bude i par tijesnih poraza u Skenderiji ali covjek je ogroman strucnjak i vraca ovu kokuznu Bosnu na stari put. Sigurno bi repka sa njim prosla kvalifikacije ali ne znam kako bi se to odrazilo na klub.
Ko god ga je doveo - pozlatila mu se. Ja uvijek pitam za imena krivaca kad upropaste a sada bi trebalo znati ko je doveo Vukoicica, jer je to bio potez decenije.
Vuki je najvece pojacanje Bosne od vremena Markovica samo ga treba podrzati. Mozda bude i par tijesnih poraza u Skenderiji ali covjek je ogroman strucnjak i vraca ovu kokuznu Bosnu na stari put. Sigurno bi repka sa njim prosla kvalifikacije ali ne znam kako bi se to odrazilo na klub.
Ko god ga je doveo - pozlatila mu se. Ja uvijek pitam za imena krivaca kad upropaste a sada bi trebalo znati ko je doveo Vukoicica, jer je to bio potez decenije.
Kako ono kažu na ružičastoj,MB - "svetsko, a naše"
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
zasto ne ponuditi Vukoicicu mjesto selektora ili koji trener bi ja bio najsretniji da nas preuzme ..nekadasnji trener Dite i Borca Velimir Gasic,za moj ukus jedan od najboljih strucnjaka na ovom prostoru,ne znam gdje je sad,al znam da je vodio Vojvodinu i bio pomocnik u reprezentaciji SiCG
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
Nemojte pricati protiv MB-a ja mislim on nebih mogao sa Lakersima da udje u playoff 

"My Favorite Ring is Always the Next One"
ma tesko da ce MB biti smijenjen, ima ugovor na 4 godine, naravno bez ikakvog imperativa rezultatskog, tako da ....
Cuva Bog Zelju svog!
Dosta je bilo te politike "trener KK Bosna = trener reprezentacije". Imam osjecaj da ne bi mogli dovesti trener u KK Bosnu, a da mu sa strane ne ponude i reprezentaciju. Kad se MB bude mijenjao neka KS BIH potegne malo za dzep i nek urade kao sto je NS BIH uradio i nek dovedu kvalitetnog i iskusnog trenera.
Ama sta god da urade bolje nego da MB ostane!Kad bi igrali bez trenera bolje bi prosli!Citam danas u novinama,KS BiH nisu jos se culi sa MB,ne mogu da ga dobiju na telefon,samo ponekad im posalje email!Pa ovo je crni humor jebote,gdje im je obraz,pa nismo mi neka zajebancija,ljudi mi smo top 15 timova Evrope,a za 2 godine i top 10 bi realno mogli da budemo,a ne mozemo na prvenstvo da se plasiramo!
Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 20 gostiju.