Estonija - Bosna i Hercegovina

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

Bosna i Hercegovina ce u Talinu:

1) Osvojiti 3 boda i osigurati baraz
213
92%
2) Igrati nerijeseno
7
3%
3) Izgubiti
11
5%

Ukupno glasova: 231

harishp
Kontakt:

Re: Estonija - Bosna i Hercegovina

Post Postao/la harishp » 10 sep 2009, 23:44

Adi_Zepce je napisao/la:
Dzoka The maniacs je napisao/la:a belgija nece pustit turrsku da ih pobjedi kod kuce...
Istog sam misljenja,Turska se jos uvijek nada da nasi nece dobiti ta 3 boda u Estoniji pa kasnije i u Bosni protiv Spanjolske ali ce oni samo nam pomoci jer ce Belgija i Turska neodlucno igrati kao i u Istanbulu.Belgijancima bod za ove grupu vise nista neznaci ali ce im znaciti za rejting u narednim kvalifikacijama zato nece Turci ih pobjediti
Pozitivnog misljenja sam da ce Belgijanci gristi kao nikada.Pa poraz u Belgiji bi dokrajcio i imali bi sansu da budu i zadnji na tabeli.A to im se nikada nije desilo.Imaju oni ekipu dobru samo sto ih je Ciro i co bacila u behut :lol: i otada im nista od ruke ne ide.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 10 sep 2009, 23:47

Ja sam sinoc odmah nakon utakmice napisao da za Tursku nece igrati Arda i Emre, ali niko nije obracao paznju. Sto se tice Belgije je pozitivno sto je njihov privremeni selektor danas podnio ostavku, pa smo mi u prednosti jer ce se ti igraci morati dokazati Advocatu koji ce prije vremena preuzeti klupu Belgije, i mislim da ce igrati kao da imaju jos sanse za kvalifikacije. Fellini, Vermalen i Simons iskreno nisu neki veliki izostanci ako se zan da ce odbranu igrati van Buyten i Vertoghen, a zadnjeg veznog tj. poziciju Fellainija mogu igrati Defour, onaj krkan Witsel i Kompany. Mislim da Turke vise boli izostanak Emre-a i Arde njihove dvojce najboljih igraca, mozda se do tad opravi Topal koji igra poziciju Emre-a, ali ne na tolikom nivou.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 10 sep 2009, 23:51

ako turci odigraju nerijeseno sa belgijancima mi mozemo komotno obje partije izgubiti jer nema sanse da turci na kraju imaju bolju gol razliku... naravno o ovoj kombinaciji necu ozbiljno ni da razmisljam, proleti mi tek onako kroz glavu.. :D
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 11 sep 2009, 00:52

_dreamer_ je napisao/la:ako turci odigraju nerijeseno sa belgijancima mi mozemo komotno obje partije izgubiti jer nema sanse da turci na kraju imaju bolju gol razliku... naravno o ovoj kombinaciji necu ozbiljno ni da razmisljam, proleti mi tek onako kroz glavu.. :D
buraz moramo ipak ganjati baraž.ne smijem,o gubiti.zbog gol razlike.ako nas napucaju bičemo najlošija druga.zatp moramo bar po bod uzet u slučaju da turci kiksaju
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

starmo76
Kontakt:

Post Postao/la starmo76 » 11 sep 2009, 03:50

smijesni ste ljudi...samo estonija nije jos pobjedila belgiju i turska....mislite da ce turci pasti tako nisko i otici porazeni iz belgije....i nemojte misliti da ce biti lako u estoniji....tako su i englezi mislili protiv hrvata...a trebao im samo 1 bod...

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 11 sep 2009, 03:56

starmo76 je napisao/la:smijesni ste ljudi...samo estonija nije jos pobjedila belgiju i turska....mislite da ce turci pasti tako nisko i otici porazeni iz belgije....i nemojte misliti da ce biti lako u estoniji....tako su i englezi mislili protiv hrvata...a trebao im samo 1 bod...
ma cuj sto da ne,turska ce se morat otvorit jedna frljoka i to je to,tako to uvijek biva kad moras dati go,belgija je sasvim solidno igrala do nas...jbg mora doci kraj ovom brukanju
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

Jack_Daniels
Kontakt:

Post Postao/la Jack_Daniels » 11 sep 2009, 08:18

Ako ne mozemo pobijediti Estoniju ili drugi sastav Spanije kuci onda nemamo sta ni da trazimo u barazu..Mi smo vec prosli iz ove grupe i ovo je samo formalnost kako ce se odigrati do kraja....

Samo bih volio da u barazu igramo prvu utakmicu u gostima, to je najvaznije....Bez obzira ko ce biti protivnik...

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 11 sep 2009, 08:22

Jack_Daniels je napisao/la:Ako ne mozemo pobijediti Estoniju ili drugi sastav Spanije kuci onda nemamo sta ni da trazimo u barazu..Mi smo vec prosli iz ove grupe i ovo je samo formalnost kako ce se odigrati do kraja....

Samo bih volio da u barazu igramo prvu utakmicu u gostima, to je najvaznije....Bez obzira ko ce biti protivnik...
Slazem se sa tobom u potpunosti.. :mrgreen:
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

princx
Kontakt:

Post Postao/la princx » 11 sep 2009, 08:51

Baja_Zvjerka je napisao/la:
Jack_Daniels je napisao/la:Ako ne mozemo pobijediti Estoniju ili drugi sastav Spanije kuci onda nemamo sta ni da trazimo u barazu..Mi smo vec prosli iz ove grupe i ovo je samo formalnost kako ce se odigrati do kraja....

Slazem se sa tobom u potpunosti.. :mrgreen:
evo citam svedske novine pisu da je zapisano medju zvijezdama da ce svedska igrati protiv bosne u barazu.u nekoliko clanaka voljeli bi nas za protivnike

Evil Genius
Kontakt:

Post Postao/la Evil Genius » 11 sep 2009, 08:57

bujrum svedjani, ionako su nam skandinavske zemlje uvijek bile musterije (samo da se ne ponovi danska)
''La maglia della Roma, anche da allenatore, te la togli, però ti rimane la pelle macchiata. Ci puoi mettere qualsiasi cosa sopra, ma il giallorosso sotto ti rimane sempre.'' Luciano Spalletti

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 11 sep 2009, 09:16

_dreamer_ je napisao/la:ako turci odigraju nerijeseno sa belgijancima mi mozemo komotno obje partije izgubiti jer nema sanse da turci na kraju imaju bolju gol razliku... naravno o ovoj kombinaciji necu ozbiljno ni da razmisljam, proleti mi tek onako kroz glavu.. :D
ako turci uzmu bod u belgiji i dobiju kuci armence, a mi izgubimo obje tekme, nismo u barazu jer se ne gleda gol razlika vec medjusobni duel a tu turci imaju 4 boda a mi 1
Cuva Bog Zelju svog!

Jack_Daniels
Kontakt:

Post Postao/la Jack_Daniels » 11 sep 2009, 09:24

Uh kako bih ja volio svedjane...auuuuuuuuuuuuu...razvalili bi ih, razmontirali....Igrali bi obe kao kuci, bio bi pun stadion nasih kao u Belgiji...

amir
Kontakt:

Post Postao/la amir » 11 sep 2009, 09:29

mirzza je napisao/la:
ako turci uzmu bod u belgiji i dobiju kuci armence, a mi izgubimo obje tekme, nismo u barazu jer se ne gleda gol razlika vec medjusobni duel a tu turci imaju 4 boda a mi 1
NEGLEDA SE MEDJUSOBNI DUEL NEGO GOL RAZLIKA
Zeljeznicar, Juventus, BiH, Italija, Salihamidzic, Del Piero, Ibisevic
Dok sunce sja, dok disem ja, voljet cu vas ja
Vedad Ibisevic-veliki igrac-veliki covijek-veliki golgeter

amir
Kontakt:

Post Postao/la amir » 11 sep 2009, 09:32

Evil Genius je napisao/la:bujrum svedjani, ionako su nam skandinavske zemlje uvijek bile musterije (samo da se ne ponovi danska)
I ja mislim da bi se mogli nositi sa Svedjanima i to mislim da bi igrali obadvije pred "domacom" publikom
Zeljeznicar, Juventus, BiH, Italija, Salihamidzic, Del Piero, Ibisevic
Dok sunce sja, dok disem ja, voljet cu vas ja
Vedad Ibisevic-veliki igrac-veliki covijek-veliki golgeter

Stipe
Kontakt:

Post Postao/la Stipe » 11 sep 2009, 09:36

slika

Eto im spisak igraca. Ako se usporede s nasim zmajevima onda nemam sta komentarisati. Idemo po pobjedu aBd u Estoniju!!!
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić VI STE PONOS NASE DRZAVE!!!!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 sep 2009, 10:03

amir je napisao/la:NEGLEDA SE MEDJUSOBNI DUEL NEGO GOL RAZLIKA
Da.

6. In the league format, the ranking in each group is determined as follows:

a) greatest number of points obtained in all group matches;
b) goal difference in all group matches;
c) greatest number of goals scored in all group matches.

If two or more teams are equal on the basis of the above three criteria,
their rankings will be determined as follows:

d) greatest number of points obtained in the group matches between the teams concerned;
e) goal difference resulting from the group matches between the teams concerned;
f) greater number of goals scored in all group matches between the teams concerned;
g) drawing of lots by the FIFA Organising Committee.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 11 sep 2009, 10:09

amir je napisao/la:
Evil Genius je napisao/la:bujrum svedjani, ionako su nam skandinavske zemlje uvijek bile musterije (samo da se ne ponovi danska)
I ja mislim da bi se mogli nositi sa Svedjanima i to mislim da bi igrali obadvije pred "domacom" publikom
Ja bih im isto rekao bujrum, ali ipak mislim da ce Portugalci biti drugi u toj grupi, tako da od Rogaticana :lol: nema nista.
U ovom trenutku Nijemci nisu nesto jaki, mislim da ce Rusi, predvodjeni Hiddinkom uzeti mjeru Svabama, pa bi nam i oni mogli doci u barazu.

Veliko NE Francuzima, Portugalcima ili Rusima ako ipak ne uspiju direktno otici na SP, Grci bi bili idealni, a ostale ne vjerujem da mozemo dobiti/izvuci. Opet sve zavisi kako ce se primjeniti pravila ovaj put, "caponje" stalno nesto mijenjaju.
Za Estoniju se treba ozbiljno pripremiti, ni u kojem slucaju je podcijeniti. Vjerujem da ce to Ciro valjano uraditi, pa onda se sa Spancima nadigravati ;)
Vom Jäger zum Gejagten

ackeey
Kontakt:

Post Postao/la ackeey » 11 sep 2009, 10:20

Ja bih licno volio svedjane, da vidi Ibrahimovic za koga je mogao igrati...
A pokajace se ako dodje u Zenicu, to sam 100 % siguran...
I naprijed, i naprijed, i naprijed....

Jack_Daniels
Kontakt:

Post Postao/la Jack_Daniels » 11 sep 2009, 10:33

UEFA objavila novo pravila...Dvije drugoplasirane ekipe idu direktno...Prva drugoplasirana ekipa koja ide direktno je ona koja do kraja kvalifikacija bude dala najvise golova..Druga drugoplasirana ekipa koja ide direktno je ona koja bude postigla najljepsi gol u kvalifikacijama a najljepsi gol ce izabrati troclani ziri u kome je mjesto dobio i nas Munib Usanovic a imat ce pravo da glasa cak i za nasu reprezentaciju ukoliko ista bude u ovoj konkurenciji, samo mi ne mozemo biti sigurni da ce strasni Munib bas nakoj ekipi dati glas.
Prema ovim novim pravilima, BIH moze direktno do SP jer ako natrpamo Estoniju u gostima i Spaniju kuci, mozda mozemo do najveceg broja golova. No i ako ne postignemo najvise golova, barem ce ovaj gol Salihovica uci u najuzu konkurenciju za najljepsi gol kvalifikacija pa ce ziri odluciti o tome. Ziri ce zadjedati u Kladnju 29. oktobra i odluciti koja ce repka ici direktno na SP po osnovu ovog pravila. Istog dana ce se u cast stranim zvanicnicima odrzati i korida bikova u Kladnju a pobjednik koride ce dobiti od strane UEFE besplatnu kartu za sve utakmice svjetskog prvenstva. Na koridi se po prvi put ocekuje i nastup bikova, ne samo iz BIH i regiona nego iz cijele Europe.

am333
Kontakt:

Post Postao/la am333 » 11 sep 2009, 10:59

Samo da ne bude zabune....ne možemo biti deveta drugoplasirana znači baraž nam ne gine. Druga stvar ima li kod estonaca pauziranja zbog žutih kartona. Pitam ovo iz razloga što Estonci su jedna gadna trkačka ekipa i sigurno im nije klupa jaka tako da bi im neigranje nekog iz prvih 11 bio veliki minus. Protiv španije na livescore-u piše da su 3 igrača dobila žuti R. Piiroja K. Vassiljev T. Rähn

HAJMO U TALLIN PO VIZU U J. AFRIKU :)
"na stadionu se nalazi tacno 10 kilometara raznih vrsta kablova"
"Riješio Chielini da i večeras nešto ubode, mislim na terenu"
"Takvo je pravilo: u fudbalu, kao i u ljubavi, ko ga ne zabije, mora ga primit."
-Sasha Vugdalich

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.