Euroleague 2020/2021
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Re: Euroleague 2020/2021
Mogu li se sve utakmice svih sportova kako igrati u Rusiji ?
Koliko je drugacije kad je ovako makar trecina dvorane ispunjena.
Koliko je drugacije kad je ovako makar trecina dvorane ispunjena.
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
Zvezda po cetvrtini odigra jednu smislenu akciju, kakav disbalans izmedju stranih i domacih igraca to je strasno...
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
Sasha sere ,ali samo Tako...Ovo sto on radi ,isto sranje radi Bartzokas,jbt svaki napad traje 20+ sekundi..To je dobra kosarka za Davidovca,Kuridu,Lazica ali ne za amere Koji idu 120 na sat.
Zadnja izmjena: lumani, dana/u 03 dec 2020, 23:23, ukupno mijenjano 1 put.
-
- Kontakt:
Obradovica dizali u nebesa ja nista nisam vidjeo od njeg. Nema discipline, ispucavanje, napadi bez organizacije, disciplinu trenira na dobricu, davidovcu, kuridzi a ameri rade sta hoce. Ne gledljiva cz, bolji su kod šakote bili.
Lazic, Kuzmic, Jagodic-Kuridza, Dobric, Davidovac i Simonovic je upitno da li su igraci za Eurocup ekipu a ne za Euroligu. Imaju uzasnu domacu bazu od koje s vremena na vrijeme Davidovac i Kuridza daju neki doprinos.
I onda kad imas takvu ocajnu bazu, a nema teorije da pogodis sa svih 6 stranaca koje si doveo dobijes to da imas dva igraca u formi i na nivou Loyda i Waldena i da ti oni moraju iznijeti kompletnu ekipu.
Razumijem da njih vjerovatno i najvise kosta ovo igranje pred praznim tribinama, ali stvarno timske igre ni na vidiku. Igra duge napade i na kraju se opet to svede na igru 1 na 1, 1 na 2, 1 na 3... Loptu Loydu, Waldenu ili O'Bryantu pa ako sta izvuku super.
I onda kad imas takvu ocajnu bazu, a nema teorije da pogodis sa svih 6 stranaca koje si doveo dobijes to da imas dva igraca u formi i na nivou Loyda i Waldena i da ti oni moraju iznijeti kompletnu ekipu.
Razumijem da njih vjerovatno i najvise kosta ovo igranje pred praznim tribinama, ali stvarno timske igre ni na vidiku. Igra duge napade i na kraju se opet to svede na igru 1 na 1, 1 na 2, 1 na 3... Loptu Loydu, Waldenu ili O'Bryantu pa ako sta izvuku super.
#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
Yogi Ferrell moguce pojacanje Barcelone.
#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
Kuzmic od sudara nije isti igrac, Dobric je dobar za igraca rotacije i licno mi nije jasno sto nema vecu ulogu, Simonovic je za kraj klupe, Lazic definitivno nije EL kvalitet, a Kuridza me sasvim pozitivno iznenadio od dolaska i on svoje minute opravdava. Davidovac ne treba ici u istu grupu sa ovim igracima jer on ima svoje kvalitete, a bogami i muda, sto je bitno.Ethel je napisao/la: ↑04 dec 2020, 00:08Lazic, Kuzmic, Jagodic-Kuridza, Dobric, Davidovac i Simonovic je upitno da li su igraci za Eurocup ekipu a ne za Euroligu. Imaju uzasnu domacu bazu od koje s vremena na vrijeme Davidovac i Kuridza daju neki doprinos.
Ali da je slaba domaca baza to je jasno. Niko nema muda da istrpi Radanova na racun Lazica i njegovih minuta. Simanic onako odigra onu seriju protiv Buducnosti i onda opet ode u kanal. Garantujem da bi on dosta bolje napredovao da je Tomic ostao trener. Uskokovic (kojeg ja dosta gotivim) ce vjerovatno mahati peskirom do kraja sezone. Stefan Djordjevic iz FMP-a je mogao lagano upasti u centarsku rotaciju ove sezone.
U grupi od 12 igraca mislim da je optimalno makar da 7-8 bude domace, a medju njima makar 2-3 da budu mladji igraci (oko 20 godina) koje ces razvijati. Reprezentacija kao reprezentacija mislim da nece patiti, ali dosta zakazuju i klubovi koji igraju ABA2 i KLS, gdje isto glavnu rijec vode stranci, sto mi nije jasno jer vecina tih igraca nema neki imperativ rezultata.
Negdje sam procitao da postoji mogucnost da Heurtel napusti Barcu i ovaj dolazi kao zamjena
#Bosnianbeast
#DLOading
#WeGoHard
#DLOading
#WeGoHard
Nekako sam utiska da Zvezdini rezultati u Euroligi bas pate zbog tog nedostatka, ta baza sa Davidovcem, Radanovom, Dobricem, Kuridzom, Uskokovicem i Djordjevicem bi mnogo vise energije i koristi donijela, mada mi nisu ni Davidovac ni Dobric ni Kuridza po ukusu ali ajde za tu platu koju imaju uz korektnu minutazu mogu dati doprinos, Davidovac i Kuridza ga i daju za razliku od ostalih.dscile je napisao/la: ↑06 dec 2020, 14:48Kuzmic od sudara nije isti igrac, Dobric je dobar za igraca rotacije i licno mi nije jasno sto nema vecu ulogu, Simonovic je za kraj klupe, Lazic definitivno nije EL kvalitet, a Kuridza me sasvim pozitivno iznenadio od dolaska i on svoje minute opravdava. Davidovac ne treba ici u istu grupu sa ovim igracima jer on ima svoje kvalitete, a bogami i muda, sto je bitno.Ethel je napisao/la: ↑04 dec 2020, 00:08Lazic, Kuzmic, Jagodic-Kuridza, Dobric, Davidovac i Simonovic je upitno da li su igraci za Eurocup ekipu a ne za Euroligu. Imaju uzasnu domacu bazu od koje s vremena na vrijeme Davidovac i Kuridza daju neki doprinos.
Ali da je slaba domaca baza to je jasno. Niko nema muda da istrpi Radanova na racun Lazica i njegovih minuta. Simanic onako odigra onu seriju protiv Buducnosti i onda opet ode u kanal. Garantujem da bi on dosta bolje napredovao da je Tomic ostao trener. Uskokovic (kojeg ja dosta gotivim) ce vjerovatno mahati peskirom do kraja sezone. Stefan Djordjevic iz FMP-a je mogao lagano upasti u centarsku rotaciju ove sezone.
U grupi od 12 igraca mislim da je optimalno makar da 7-8 bude domace, a medju njima makar 2-3 da budu mladji igraci (oko 20 godina) koje ces razvijati. Reprezentacija kao reprezentacija mislim da nece patiti, ali dosta zakazuju i klubovi koji igraju ABA2 i KLS, gdje isto glavnu rijec vode stranci, sto mi nije jasno jer vecina tih igraca nema neki imperativ rezultata.
Mislim da se mogla sansa pruziti i Dusanu Risticu nakon odlicne sezone u VTB ligi, taj mi potez isto nije jasan nikako.
Nadam se da je istina Huertela jer igra kriminalno i nikako se ne uklapa u Sarasovu igru i svaki put kad je bio na terenu bio je igrac manje za Barcu, organizacija igre 0, nedisciplinovana igra do bola i neke odluke koje na rekreaciji ne bi donio. Mada je i Ferrell macak u vreci jer bi mu bila prva sezona u Europi i to sa 27 godina.
#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
@ethel
Imao je Ristic fine brojke, ali je prespor za odbrane. U napadu mu je arsenal bas fin, bukvalno evroligaski nivo. ali je odbrana bas haos, ogromna disproporcija, narocito u danasnjoj kosarci. Nije npr. ni Bobi bio sjajan u defanzivi kada je bio u Zvezdi, ali vjeruj mi na rijec da je za Ristica bio sasvim pristojan. Ne sjecam se da sam vidio onoliko spore noge na tom nivou kosarke.
Apropo Dobric/Davidovac/Kuridza.. Kao sto si rekao, oni pruzaju nesto na terenu i to je skladno sa njihovom platom. Fazon je sto ti fali domaci igrac tipa Jovic/Bobi/Kalinic/Guduric/Simonovic(iz mandata prije ovog). Fali domaci igrac koji moze imati "ulogu stranca". Ovi svi koji su trenutno u rosteru su igraci rotacije, da dobiju koronu i moraju izostati bez njih se moze igrati.. A svi znamo kakav su nedostatak onda bile povrede Jovica ili Kaline.
Imao je Ristic fine brojke, ali je prespor za odbrane. U napadu mu je arsenal bas fin, bukvalno evroligaski nivo. ali je odbrana bas haos, ogromna disproporcija, narocito u danasnjoj kosarci. Nije npr. ni Bobi bio sjajan u defanzivi kada je bio u Zvezdi, ali vjeruj mi na rijec da je za Ristica bio sasvim pristojan. Ne sjecam se da sam vidio onoliko spore noge na tom nivou kosarke.
Apropo Dobric/Davidovac/Kuridza.. Kao sto si rekao, oni pruzaju nesto na terenu i to je skladno sa njihovom platom. Fazon je sto ti fali domaci igrac tipa Jovic/Bobi/Kalinic/Guduric/Simonovic(iz mandata prije ovog). Fali domaci igrac koji moze imati "ulogu stranca". Ovi svi koji su trenutno u rosteru su igraci rotacije, da dobiju koronu i moraju izostati bez njih se moze igrati.. A svi znamo kakav su nedostatak onda bile povrede Jovica ili Kaline.
Mislim da bi i uz te nedostatke Ristic bio koristan za ABA ligu, a Djordjevic i u rotaciji za Euroligu pogotovo uz sadasnju situaciju sa centrima u Zvezdi.dscile je napisao/la: ↑06 dec 2020, 15:51@ethel
Ako postoji i promil sanse za Gudurica trebaju pokusati, mada ce on ako bude dolazio iz NBA sigurno ganjati neki unosan ugovor, ali Guduricev povratak bi bio mokri snovi a spominje se Olympiacos...
#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
fenerbahce puni ko stigne ove sezone
Mislim da je samo pitanje vremena kad ce Kokoskov dobiti otkaz.
A i Obradovica bi mogao ubrzo kostati uzasno sklopljen roster.
#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
fener ima koš razliku minus 75 ,samo je khimki u tome slabiji
Ovaj drugi je prije par dana strucni stab mijenjao tako da tipujem na Kokoskova, a ima i nekog kredita zbog ranijih uspjeha prije par sezona u Khimkiju

#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça