GOAT!

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

enobarca
Kontakt:

Re: GOAT!

Post Postao/la enobarca » 21 okt 2022, 08:55

De nek neko okaci broj zlatnih lopti. Nebitna nagrada kako kazu navijaci reala a sad kad je benzema osvojio najbitnija je :rol:
Nikakve statistike ne trebaju, cak ni broj zlatnih lopti, ma apsolutno nista, samo par zdravih ociju i to je to.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 21 okt 2022, 09:07

Messi ima 7, CR 5.
Ne znam kako vam je to argument.
Vi tvrdite da je Roki panj koji zna jedino penale davati.
Otkud mu onda 5 Balona?

Debeli Rona ima samo dvije. Zamisli tek kakav je on panj :think:
Koševo Zapad

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 21 okt 2022, 09:10

Ko tvrdi, tvrde ovi trolovi. Poslije Messija najveci igrac svih vremena, prvo njih dvojica pa onda nek se redaju Maradona i ostali.

Wanderson
Kontakt:

Post Postao/la Wanderson » 21 okt 2022, 09:10

🇵🇹 More Goals - 𝐑𝐨𝐧𝐚𝐥𝐝𝐨
🇦🇷 More Goal in Finals - 𝐌𝐞𝐬𝐬𝐢
🇦🇷 More Goal Ratio - 𝐌𝐞𝐬𝐬𝐢
🇦🇷 More Assists (OPTA) - 𝐌𝐞𝐬𝐬𝐢
🇦🇷 More Assists (Non-OPTA) - 𝐌𝐞𝐬𝐬𝐢
🇦🇷 More G/A - 𝐌𝐞𝐬𝐬𝐢
🇦🇷 More Trophies - 𝐌𝐞𝐬𝐬𝐢
🇦🇷 More International Trophies - 𝐌𝐞𝐬𝐬𝐢
🇦🇷 More International MVPs - 𝐌𝐞𝐬𝐬𝐢
🇦🇷 More Ballon D’Ors - 𝐌𝐞𝐬𝐬𝐢
🇵🇹 More Dubai D'Ors - 𝐑𝐨𝐧𝐚𝐥𝐝𝐨
🇦🇷 More FIFA POTYs - 𝐌𝐞𝐬𝐬𝐢
🇦🇷 More European Golden Boots - 𝐌𝐞𝐬𝐬𝐢
🇦🇷 More IFFHS Playmaker Awards - 𝐌𝐞𝐬𝐬𝐢
🇦🇷 More Free-Kicks - 𝐌𝐞𝐬𝐬𝐢
🇵🇹 More Penalties - 𝐑𝐨𝐧𝐚𝐥𝐝𝐨
🇦🇷 More Outside The Box Goals - 𝐌𝐞𝐬𝐬𝐢
🇦🇷 More G/A in Major Tournaments - 𝐌𝐞𝐬𝐬𝐢
🇦🇷 More G/A in El Clasicos - 𝐌𝐞𝐬𝐬𝐢
🇦🇷 More Key Passes - 𝐌𝐞𝐬𝐬𝐢
🇦🇷 More Dribbles - 𝐌𝐞𝐬𝐬𝐢
🇦🇷 More League Top Scorer Awards - 𝐌𝐞𝐬𝐬𝐢
🇦🇷 More Individual Awards - 𝐌𝐞𝐬𝐬𝐢
🇦🇷 More MOTM Awards - 𝐌𝐞𝐬𝐬𝐢

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 21 okt 2022, 09:23

enobarca je napisao/la:
21 okt 2022, 09:10
Ko tvrdi, tvrde ovi trolovi. Poslije Messija najveci igrac svih vremena, prvo njih dvojica pa onda nek se redaju Maradona i ostali.
Ma dobro, navikli smo na tu priču, pa tako se recimo priča i za Federera, Đokovića i Nadala.
Jedan je krampa, drugi goat i šta znam.
Koševo Zapad

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 21 okt 2022, 10:09

Shategabri je napisao/la:
21 okt 2022, 08:30
Ma ja, ta će Roki, ko da pričate o Wilfredu Bonyju, sve u želji da istaknete svog pulena. Ne valja vam to. Evo malo Rokijevih driblinga.

Kad se već kačimo za nešto, de nek neko okači ko je dao najviše golova za reprezentaciju, u CL :kafa:
De okaci samo kome je davao golove za repku .90% golova Estoniji , Azerbejdzanu , Lihtenstajnu i Moldaviji.

Dobar je Roki , za klasu slabiji u svakom segmentu igre osim u penalima od Messija.
Egomanijak koji gleda samo sebe i kako ce zabiti.Messi je playmaker koji ima bolji goalratio od njega.Dovoljno

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 21 okt 2022, 10:19

JoeBleck je napisao/la:
21 okt 2022, 10:09
Ma ja, ta će Roki, ko da pričate o Wilfredu Bonyju, sve u želji da istaknete svog pulena. Ne valja vam to. Evo malo Rokijevih driblinga.

Kad se već kačimo za nešto, de nek neko okači ko je dao najviše golova za reprezentaciju, u CL :kafa:
De okaci samo kome je davao golove za repku .90% golova Estoniji , Azerbejdzanu , Lihtenstajnu i Moldaviji.

Dobar je Roki , za klasu slabiji u svakom segmentu igre osim u penalima od Messija.
Egomanijak koji gleda samo sebe i kako ce zabiti.Messi je playmaker koji ima bolji goalratio od njega.Dovoljno
Tako je, slabiji i u igri glavom.

Ma hajde, playmaker. Dobro pa nije zadnji vezni.

Roni krampa :kafa:

Koševo Zapad

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 21 okt 2022, 10:28

21 okt 2022, 10:19
JoeBleck je napisao/la:

Ma top je Roki , u drugoj klasi tamo gdje su Pele i ostala kompanija.Igracki Messiju jedino je mogao prici Diego ali on je narkomancina teska tako da nije relevantan za bilo koju usporedbu.

Ne omalovazavam Rokija , sjajan je ali realno nikada nije bio nivo Messija.Jednostavo jedan je sve na terenu , drugi je egzekutor.Nije to vise stvar ukusa ,stvar ukusa je Nadal vs Djokovic , ovdje kada ih poredis i izjednacavas neznalica si.Kad neko kaze da su Messi i Ronaldo u istoj klasi , odmah znas da pricas sa neznalicom o fudbalu.Ne kazem da ti tako mislis , ti samo volis Rokija ali sam siguran da u dubini duse znas da je Messi na tronu pa prazno mjesto.Messiju pogledas kompilaciju iz 2022 godine , kada je pred gasenje karijere i shvatis zasto je najveci.Lik je i ove godine / ove sezone najbolji igrac Svijeta , najbolje ocjenjen za sada.Jednostavno prirodan talent , ne moze se silom i marketingom protiv toga.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 21 okt 2022, 10:36

JoeBleck je napisao/la:
21 okt 2022, 10:28
21 okt 2022, 10:19
JoeBleck je napisao/la:

Ma top je Roki , u drugoj klasi tamo gdje su Pele i ostala kompanija.Igracki Messiju jedino je mogao prici Diego ali on je narkomancina teska tako da nije relevantan za bilo koju usporedbu.

Ne omalovazavam Rokija , sjajan je ali realno nikada nije bio nivo Messija.Jednostavo jedan je sve na terenu , drugi je egzekutor.Nije to vise stvar ukusa ,stvar ukusa je Nadal vs Djokovic , ovdje kada ih poredis i izjednacavas neznalica si.Kad neko kaze da su Messi i Ronaldo u istoj klasi , odmah znas da pricas sa neznalicom o fudbalu.Ne kazem da ti tako mislis , ti samo volis Rokija ali sam siguran da u dubini duse znas da je Messi na tronu pa prazno mjesto.Messiju pogledas kompilaciju iz 2022 godine , kada je pred gasenje karijere i shvatis zasto je najveci.Lik je i ove godine / ove sezone najbolji igrac Svijeta , najbolje ocjenjen za sada.Jednostavno prirodan talent , ne moze se silom i marketingom protiv toga.
Vidi nešto, većina Argentinaca se ne bi složila s tobom. Njima to ne pije vode što je Diego vodio nesportski život. Za njih je on božanstvo, donio im svjestsko prvenstvo. Messiju je ovo posljednja prilika da ga tu proba oboriti. Ne uzme li SP, u Argentini neće biti najveći, sve da osvoji još 3 LP sa PSG-om i zabije 300 golova.

Tako je, ja sam neznalica jer ću reći da smo imali 10-godišnje rivalstvo u La Ligi, CR vs Messi. Nije Messi bio rival sa Benzemom sigurno.
Meni nije prazno mjesto, ja ih držim na tom tronu obojicu. Stvar je samo ukusa, odnosno subjektivnog odnosa, neko navija za Barsu, logično da neće CR-a hvaliti, ista stvar za navijače Madrida.
Pa eto, imaš skills i od CR-a. Jel moguće da takve stvari radi bukva koja zabija penale i tap-inove?
Mogu se složiti da je Roki više postigao radom nego talentom, dok je kod Messija obrnuta stvar. No, radio je i Messi itekako puno da se ne lažemo. Nije sigurno pio pivo i pušio dok se Roki lomio od treninga.

Ljudi su obilježili eru fudbala. Prihvatam etiketu neznalice što neću da se složim da jedan zaslužuje to mjesto, a drugi ide u koš sa ostalim fudbalerima.
Koševo Zapad

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 21 okt 2022, 10:50

Argentinci kao jedina mjerodavna nacija kad je u pitanju izbor za Goata.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 21 okt 2022, 10:59

Pa mjerodavni su kao i mi recimo za Džeku. Ili Sušića.

I debeli Rona je unikat od fudbalera, no povrede su mu dosta usmjerile karijeru. Naravno, tome je kumovao dosta i način života mimo terena.
Al eto, neko će opet reći da je najveći, neko da nije.
Koševo Zapad

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 21 okt 2022, 11:26

Što se tiče igračkog/individualnog nivoa Messiju je blizu bio jedino Maradona u peaku. A to ko je veći kome, o tome će se raspravljati do pamtivijeka jer i Ronaldo ima trofeje i brojeve za sebe, ali je dovoljno upaliti youtube i pogledati Messija iz prajma da zaključiš da se bolji fudbaler nije rodio. Toliku razliku na terenu niko nije pravio, osim još pomenutog Diega kojem su droga i kurve skratili karijeru.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 21 okt 2022, 11:30

Poredite Ronalda i Messija. Messi se oprostio prije dvije godine, a Ronaldo i dalje igra.

TheWeekndXO
Kontakt:

Post Postao/la TheWeekndXO » 21 okt 2022, 11:34

arelinho je napisao/la:
21 okt 2022, 11:30
Poredite Ronalda i Messija. Messi se oprostio prije dvije godine, a Ronaldo i dalje igra.
Ubi se od igranja, 2 gola dao hahahahaha zamisli iz je.benog Uniteda te istjeraju...

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 21 okt 2022, 11:46

arelinho je napisao/la:
:mrgreen:
Koševo Zapad

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 21 okt 2022, 12:16

arelinho je napisao/la:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 21 okt 2022, 12:29

@stategabri

Istina , pitaj Argentince u 2014 godini i pitaj danas misljenje je vise na strani Messija danas nego Maradone.Pa Messije im je bukvalno digao onakav savez i onakvu kantu od ekipe na nivo same kreme Svijeta , uostalo igrali su 4 finala velikih natjecanja , osvojili Copu koju Maradona nije.Messi nije osvojio SP istina ali je odvro tim do finala isto kao i Diego koji isto tako nije davao golove u finalima ali je imao bolje saigrace koji su znali pospremiti sanse.
Portugal je recimo osvojio EP , Ronaldo bio bitan faktor protiv Madjarske , finale prakticno nije igrao.Ne mozes tako stvari gledati.Pa ovdje ima 22 igraca na terenu.Ali uzmi 22 najjaca igraca Svijeta u bilo kojoj epohi , jedan ce se isticati jer je jednostavno bolji od drugih.Messijev peak je fudal kakav ja mislim nikada niko nece ponoviti, njegova mogucnost i stvaralastvo sa loptom je nemoguce porediti sa bilo kojim fudbalerom.Ne podcjenjujem Ronalda , sjajan je , jedan od najvecih ali jednostavno nije level Messija.Kad jedan primi loptu i kad drugi primi loptu nemam isti dojam.Od Messija mogu ocekivati na centru kad je primi da ce zagorcati zivot rivalu sto driblingom , trkom , pasom , navlacenjem igraca i cime vec ne.To je kvalitet koji on ima a koji je samo imao jos Maradona.

Jasno da ja favoriziram Messija , ali isto tako si mogao zakljuciti da pokusavam uvijek diskutovati objektivno.Mene brojke ne zanimaju , mene zanima sta je ko u mogucnosti uciniti i sta cini.Messi fudbal cini najednostavnijom igrom na Svijetu i danas.Nije vise toliko brz i prodoran ali je i dalje carobnjak koji je svoje tjelo shvatio i prilagodio igru njemu.Pa on 5 go sansi kreira po utakmici , najbolji playmakeri u historiji igre nisu mu nu blizu.

Moj poredak izgleda ovako :

Messi
Maradona
Pele
Cristiano
Ronaldo

Kad saberem sve sto su u stanju bili , kada uzmem i sam peak , trajanje , impact i sve ostalo , mislim da je ovo vise nego realno.

Recimo meni je debeli bolji igrac od Cristiana ali debeli nije trajao ni u frtalj kao Roki.Maradona je drugi jer je imao ono nesto , jednostavno taj kvalitet da uradi sta drugi ne pomisle.Samo on i Messi to imaju od svih nabrojanih.
Pelea nisam gledao , ali radi utjecaja na sam fudbal i komplet tu epohu moras ga rangirati jako visoko.
Opet kazem , u novijom historiji Cristiano je definitivno broj 2 pa cak i bez imalo konkurencije.

Samo nemoj da tvrdis da neko misli da je kanta.Opet ponavljam , u novijoj historiji a tu ubrajam i 90-te i cak ranije godine , definitivno broj 2.Nije sramora biti iza najboljeg ikada.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 21 okt 2022, 15:37

Jbt 2022 na izmaku, a još se drobi Messi vs Ronaldo :tokralju:

Još od 2009 je jasno da je Messi Goat, al eto mora raspravljati i oko toga.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 21 okt 2022, 15:52

JoeBleck je napisao/la:
21 okt 2022, 12:29
@stategabri

Istina , pitaj Argentince u 2014 godini i pitaj danas misljenje je vise na strani Messija danas nego Maradone.Pa Messije im je bukvalno digao onakav savez i onakvu kantu od ekipe na nivo same kreme Svijeta , uostalo igrali su 4 finala velikih natjecanja , osvojili Copu koju Maradona nije.Messi nije osvojio SP istina ali je odvro tim do finala isto kao i Diego koji isto tako nije davao golove u finalima ali je imao bolje saigrace koji su znali pospremiti sanse.
Portugal je recimo osvojio EP , Ronaldo bio bitan faktor protiv Madjarske , finale prakticno nije igrao.Ne mozes tako stvari gledati.Pa ovdje ima 22 igraca na terenu.Ali uzmi 22 najjaca igraca Svijeta u bilo kojoj epohi , jedan ce se isticati jer je jednostavno bolji od drugih.Messijev peak je fudal kakav ja mislim nikada niko nece ponoviti, njegova mogucnost i stvaralastvo sa loptom je nemoguce porediti sa bilo kojim fudbalerom.Ne podcjenjujem Ronalda , sjajan je , jedan od najvecih ali jednostavno nije level Messija.Kad jedan primi loptu i kad drugi primi loptu nemam isti dojam.Od Messija mogu ocekivati na centru kad je primi da ce zagorcati zivot rivalu sto driblingom , trkom , pasom , navlacenjem igraca i cime vec ne.To je kvalitet koji on ima a koji je samo imao jos Maradona.

Jasno da ja favoriziram Messija , ali isto tako si mogao zakljuciti da pokusavam uvijek diskutovati objektivno.Mene brojke ne zanimaju , mene zanima sta je ko u mogucnosti uciniti i sta cini.Messi fudbal cini najednostavnijom igrom na Svijetu i danas.Nije vise toliko brz i prodoran ali je i dalje carobnjak koji je svoje tjelo shvatio i prilagodio igru njemu.Pa on 5 go sansi kreira po utakmici , najbolji playmakeri u historiji igre nisu mu nu blizu.

Messi
Maradona
Pele
Cristiano
Ronaldo

Kad saberem sve sto su u stanju bili , kada uzmem i sam peak , trajanje , impact i sve ostalo , mislim da je ovo vise nego realno.

Recimo meni je debeli bolji igrac od Cristiana ali debeli nije trajao ni u frtalj kao Roki.Maradona je drugi jer je imao ono nesto , jednostavno taj kvalitet da uradi sta drugi ne pomisle.Samo on i Messi to imaju od svih nabrojanih.
Pelea nisam gledao , ali radi utjecaja na sam fudbal i komplet tu epohu moras ga rangirati jako visoko.
Opet kazem , u novijom historiji Cristiano je definitivno broj 2 pa cak i bez imalo konkurencije.

Samo nemoj da tvrdis da neko misli da je kanta.Opet ponavljam , u novijoj historiji a tu ubrajam i 90-te i cak ranije godine , definitivno broj 2.Nije sramora biti iza najboljeg ikada.
Vjerujem da se taj omjer promjenio, a pogotovo nakon Cope, zato i kažem da bi SP bilo uteg koji bi prevagnuo na njegov tas i definitivno.

A vidi jednu stvar, vjerujem da ćeš se složiti, i Ronaldinho je bio čarobnjak s loptom, što bi rekli unikatan igrač.
I još je dosta onih koji su nas dovodili do toga da ne trepćemo dok ih gledamo.
Sad recimo u poređenju Ronaldinha i Messija ili npr. Ronalda debelog i Messija, svako će odabrati Messija. A opet ovako fudbalski gledano, realno i jedan i drugi imaju kvalitete i pokazali su magiju dok su igrali ovu igru. Samo što nisu trajali koliko Messi, dakle to je njegov glavni argument.
Jasno da ne možemo suditi samo po trofejima, jer eto taj Ronaldo ima 2 SP i 2 Cope, a opet nema ni blizu Messijevih klupskih trofeja.

Roki je u svom prajmu bio strašan igrač, samo se to brzo zaboravlja i kao namjerno mu se spotiče da je penaldžija i tap-in.
Od eurogolova, od poteza na terenu, nije to tako davno bilo. Naravno da je sasvim drugačiji tip igrača od Messija, no zar bi mu zbog te različitosti trebalo oduzeti to da je na tronu u jednoj eri sa drugim top igračem?
Da li je imao tehniku, imao je svakako, da li je trajao na nivou, itekako, pa pričamo o igraču koji u Realu ima više golova nego utakmica, a to je trajalo 9 sezona. O igraču koji je najbolji strijelac LP i koji tu drži apsolutno sve rekorde.
No dobro...opet kažem, iako je Messi bio uvijek na opozicionoj strani od moje, neukusno bi mi bilo pričati ovakve stvari kao pojedini za Rokija.
Pa ima ih koji i taj argument koriste, CR je letva koja je eto srećom došla do toga gdje je danas na kraju karijere.
Koševo Zapad

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 21 okt 2022, 16:24

21 okt 2022, 15:52
JoeBleck je napisao/la:
21 okt 2022, 12:29
@stategabri

Messi
Maradona
Pele
Cristiano
Ronaldo

Vjerujem da se taj omjer promjenio, a pogotovo nakon Cope, zato i kažem da bi SP bilo uteg koji bi prevagnuo na njegov tas i definitivno.

A vidi jednu stvar, vjerujem da ćeš se složiti, i Ronaldinho je bio čarobnjak s loptom, što bi rekli unikatan igrač.
I još je dosta onih koji su nas dovodili do toga da ne trepćemo dok ih gledamo.
Sad recimo u poređenju Ronaldinha i Messija ili npr. Ronalda debelog i Messija, svako će odabrati Messija. A opet ovako fudbalski gledano, realno i jedan i drugi imaju kvalitete i pokazali su magiju dok su igrali ovu igru. Samo što nisu trajali koliko Messi, dakle to je njegov glavni argument.
Jasno da ne možemo suditi samo po trofejima, jer eto taj Ronaldo ima 2 SP i 2 Cope, a opet nema ni blizu Messijevih klupskih trofeja.

Roki je u svom prajmu bio strašan igrač, samo se to brzo zaboravlja i kao namjerno mu se spotiče da je penaldžija i tap-in.
Od eurogolova, od poteza na terenu, nije to tako davno bilo. Naravno da je sasvim drugačiji tip igrača od Messija, no zar bi mu zbog te različitosti trebalo oduzeti to da je na tronu u jednoj eri sa drugim top igračem?
Da li je imao tehniku, imao je svakako, da li je trajao na nivou, itekako, pa pričamo o igraču koji u Realu ima više golova nego utakmica, a to je trajalo 9 sezona. O igraču koji je najbolji strijelac LP i koji tu drži apsolutno sve rekorde.
No dobro...opet kažem, iako je Messi bio uvijek na opozicionoj strani od moje, neukusno bi mi bilo pričati ovakve stvari kao pojedini za Rokija.
Pa ima ih koji i taj argument koriste, CR je letva koja je eto srećom došla do toga gdje je danas na kraju karijere.
U zivotu ne postoji sreca 15 godina , moze postojati godinu dana i to je max.Ima takvih igraca koji su godinu srali sta god su osutali ali dugorocno to ne postoji.Naravno bit ce hejtera uvijek na obe strane to je normalno.Isto kao sto neki kazu Federer letva ili Nadal letva…

Sto se tice poredjenja Messijevog primea sa Ronnyem ili Debelim , opet nedvojbeno Messi je na razini vise.Jeste Ronny bio spektakt ali Messi je bio to i produktivnost.Debeli , nema se sta komentarisati , sigurno najbolji napadac Svih vremena.Roki je dio karijere igrao kao krilo , dio kao CF njega ne racunam jer mu to nije cisto prirodna pozicija , on je jednostavno izgubio neke mogucnosti na terenu i adaptirao se savrseno na poziciju napadaca.

Roki je naravno bolji od obojice , nedvojbeno.Dalo bi se diskutovati njegov prime vs prime ove dvojice ali Roki traje 15 godina a ova dvojica su epizodiste u poredjenju sa njim.Meni licno od 1990 godine pa do danas , definitvno tu odmah poslije Messija, ostale redati kako hoce i kako zeli ko.Debelog naravno kao vecina najvise volim i znamo sta je mogao ali imao je i on bubice , neprofesionalan stav i veliki broj povreda da mi uopste bio konkurencija Cristianu.

Rokijev peak , sila.Ne znam kad datira ta era jer on je zadnju godinu u Unitedu i same pocetke u Realu igrao najbolji fudbal.Bio je preopasan sa lijeve strane a ujedno i strasan u tandemu sa Benzemom/Pipitom.Mislim da je to njegov zenit , sve poslije toga je i dalje sjajno ali bez onih driblinga i golcina.

Messijev peak je isto tako tesko definisati.Najkompletniji je bio tamo nekad dok je Tito bio trener i Enrique .Taj fudbal i njegove partije su meni licno cista rapsodija i fudbalska privilegija.Neki dan sam bas gledao reprizu utakmice United vs Barcelona na Wembleyu.To je strasno sta je taj covjek radio na terenu.

Ja licno ne volim Rokija kao personu.Pun je sebe i nekako sticem dojam da bi radije da on zabije a tim izgubi nego da on uknjizi 0 a tim dobije.Messi je recimo tu ono klasicni boliqrac.

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.