BiH - Finska/BiH - Ukrajina (13.11/16.11)
Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_
Re: BiH - Finska/BiH - Ukrajina (13.11/16.11)
Tada je savez precutno a i osiguranje i policija pustili navijace da jedan udje sa propusnicom oko vrata, dodje do ograde da drugom i tako svi ulaze na stadion iako je vec na stadionu bilo 15 000 ljudi.. nas je minimalno 500 tako na jug, a znam da je isto bilo i na sjeveru, kad sam vidio sta je raje na istoku Reko jebote ima 20 000 ljudi da ne bude stampedo i hejsel tragedija..navijači su je i ugurali u 86 nekako u gol..kakve su to atmosfere bile drago mi je sto sam sve to dozivio...
To je ova utakmica.
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
- kolezeljovac
- Kontakt:
Tu sam na zapadu bio.avenija je napisao/la: ↑14 okt 2021, 23:07Najvise gledalaca je bilo protiv Rumunije kad smo preokrenuli ima snimak na YouTubeu.dovoljno je čuti huk sa tribina na pregledu da vidis da nesto ne stima..
Tada je savez precutno a i osiguranje i policija pustili navijace da jedan udje sa propusnicom oko vrata, dodje do ograde da drugom i tako svi ulaze na stadion iako je vec na stadionu bilo 15 000 ljudi.. nas je minimalno 500 tako na jug, a znam da je isto bilo i na sjeveru, kad sam vidio sta je raje na istoku Reko jebote ima 20 000 ljudi da ne bude stampedo i hejsel tragedija..navijači su je i ugurali u 86 nekako u gol..kakve su to atmosfere bile drago mi je sto sam sve to dozivio...
E jes tad Lulić odigrao životinjski, bolju tekmu u dresu repke nije odradio. Još je mogao i zabiti tad. Je li tad ono bilo pred gašenje saveza ili sam pogriješio? Kakvo drugo poluvrijeme je to bilo, evo naježio sam se.
- Goalgetter
- Kontakt:
Lulic u toj utakmici osigurao transfer u Lazio.
- kolezeljovac
- Kontakt:
Ali i ova tekma i himna Grčke
O tome sam i ja pisao, o našem umoru i odmornim Ukrajincima.mostar_mo je napisao/la: ↑14 okt 2021, 21:27Čitao sam malo ukrajinske portale , ne vjeruju puno ovom selektoru i nisu zadovoljni s njim , traze da se u reprezentaciju vrati obavezno Malinovsky za utakmicu u Zenici, glavne nade polazu u to sto mi igramo dvije utakmice , tj da ce oni bit odmorniji !
Ima logike, ali ne znaju da gdje prestaje logika tu počinje Bosna![]()
Stoga podržavam ovaj termin od 15h jer nam je svaki sat bitan. Vrlo važno je da vrijeme protiv Finske bude potaman, kiša i sl.vremenski uvjeti bi duplo više iscrpili naše reprezentativce.
Taj umor zavisi i od kretanja rezultata. Ako moraš ganjati rezultat 90 minuta onda ćeš crknuti...ali ako imaš sigurno vodstvo, npr. 2:0 nakon 20ak min, onda čuvaš posjed sto vise možeš, odnosno čuvaš snagu.
Također, od krucijalne važnosti je da imamo širinu za tu utakmicu: na klupi Prcic, Vrancic, Nalic, možda i Krunic itd. - koga god da ubacis prilikom vodstva ili negativnog rezultata, dobro ti dodje, a da odmoriš malo Amira, Pjanica, Cimirota ili koga vec.
Mada su igrači tipa Amira, Stevanovica i Cimirota neumorni...odnosno njima su 3 dana dovoljna da se 100% refresiraju, bar ja takav dojam sticem...dok kod Pjanica, Kolasinca je vec druga priča.
U prilog bi nam trebalo ići sto su Ukrajinci uvidjeli koliko smo zapravo opasni tako da pretpostavljam da ce oni igrati jednu jako opreznu, laganu utakmicu, pravu partiju šaha na 1 gol.
Znaju oni da ako prime 1 gol da će im povratak biti izuzetno težak jer im samo pobjeda ide u prilog (Ovo pod pretpostavkom da ćemo pobijediti Fince
Opet kažem, povoljni vremenski uvjeti su nam jako bitni kako se igrači ne bi dodatno umarali.
Đurić!!!
Edit: protiv Rumunije na jugu bio...sjedio na jednom mjestu a onda kad se ustalo i počelo navijati izgurali su me 10 metara od moje stolice...Bilo je brat bratu bar 20% više od dozvoljenog na toj tribini. Tada sam rekao nikad vise i moja stanica je bila zapad, ako nestane karata onda istok...u protivnom radije pred tv-om.
Takodjer najjača tekma..strasna atmosfera, rezultatski zaostatak, Marica ti se ruga nakon golčine, preokret, rezultatska neizvjesnost itd...ma sve na jednom mjestu.
Captain4 je napisao/la: ↑14 okt 2021, 23:11Tu sam na zapadu bio.avenija je napisao/la: ↑14 okt 2021, 23:07Najvise gledalaca je bilo protiv Rumunije kad smo preokrenuli ima snimak na YouTubeu.dovoljno je čuti huk sa tribina na pregledu da vidis da nesto ne stima..
Tada je savez precutno a i osiguranje i policija pustili navijace da jedan udje sa propusnicom oko vrata, dodje do ograde da drugom i tako svi ulaze na stadion iako je vec na stadionu bilo 15 000 ljudi.. nas je minimalno 500 tako na jug, a znam da je isto bilo i na sjeveru, kad sam vidio sta je raje na istoku Reko jebote ima 20 000 ljudi da ne bude stampedo i hejsel tragedija..navijači su je i ugurali u 86 nekako u gol..kakve su to atmosfere bile drago mi je sto sam sve to dozivio...![]()
E jes tad Lulić odigrao životinjski, bolju tekmu u dresu repke nije odradio. Još je mogao i zabiti tad. Je li tad ono bilo pred gašenje saveza ili sam pogriješio? Kakvo drugo poluvrijeme je to bilo, evo naježio sam se.![]()

Ponovilo se abd
Drzava Bosna,,
Sa nostalgijom se čovjek prisjeti tih vremena, nekad je zemlja živjela za reprezentaciju, bilo je loše ekonomski, lošije vjerovatno nego sada, ali svaki čovjek koji voli BiH je danima pričao o reprezentaciji, u svakom mjestu, selu, zaseoku.
Sad kada smo raseljeni širom Evrope, kad nam članovi porodica žive bolje živote negdje daleko od domovine, u momentima kad je zemlja u najvećoj krizi od Daytona, jedino što može vratiti vjeru u ovu državu je kao i bezbroj puta do sada nacionalni tim, reprezentacija.
Hvala momcima na ove dvije krasne utakmice. Živjela nam zajednička domovina, naša draga BiH! Hvala Ivaylo, hvala Zmajevi.
-
Brazzzoo123
- Kontakt:
Umjesto Cipetica bi zvao Susica koji je se pokazao kao dobra alternativa.Od stopera se vraca Sanicanin, neke druge opcije i nemamo.Bicakcic se nece jos vratiti na teren.Posto mi Kovacevic ne ulijeva neku sigurnost, treba provjeriti glasine da li postoji zelja da taj Medic u buducnosti igra sa nas, jer je jos relativno mlad,a Zweite i Pauli nisu losa destinacija.
Posto nije sigurno da li ce Cimirot biti spreman pozvao bih Besica kao i Prcica i nasu pticu trkacicu Sarica, koji su opravdali poziv. Za naprijed bi pozvao Djurica koji je zahvalan igrac, a i zbog opasnosti ako Dzeko drugu bude kartoniran.
- kolezeljovac
- Kontakt:
-
PatriceKwedi
- Kontakt:
On se prodao kad je s Young Boysima oderao Tottenham
- kolezeljovac
- Kontakt:
Nema od toga ništa druže... Ovo je sve predizborna predstava, a politiku necemo miješati na ovim temama... A vala neće ti se Vico tek tako povući kad mu je sad ko bubregu u loju...
Cimirot će biti van stroja nekih desetak dana, tako da bi trebao biti spreman.Brazzzoo123 je napisao/la: ↑15 okt 2021, 20:37Posto ukratko igramo dvije zahtjevne tekme trebalo bi se vise igraca zvati na okupljanje.Kako znam nase igrace posle Finske ce biti povrijedenih i kartoniranih.
Umjesto Cipetica bi zvao Susica koji je se pokazao kao dobra alternativa.Od stopera se vraca Sanicanin, neke druge opcije i nemamo.Bicakcic se nece jos vratiti na teren.Posto mi Kovacevic ne ulijeva neku sigurnost, treba provjeriti glasine da li postoji zelja da taj Medic u buducnosti igra sa nas, jer je jos relativno mlad,a Zweite i Pauli nisu losa destinacija.
Posto nije sigurno da li ce Cimirot biti spreman pozvao bih Besica kao i Prcica i nasu pticu trkacicu Sarica, koji su opravdali poziv. Za naprijed bi pozvao Djurica koji je zahvalan igrac, a i zbog opasnosti ako Dzeko drugu bude kartoniran.
- kolezeljovac
- Kontakt:
Auu brt poslije 7 godina tek naiđem na snimak slučajno, šta je frajer uspio potrefiti da snimi... Gol Hajrovića.... Alal mu vera!
I Tuta Petrov se mora pridriziti kao pravoslavac.
Tuta Petrov
Ne kaže džaba onaj stih:
"Trinaeste, trinaeste pred Bugare stala."
kolezeljovac je napisao/la: ↑16 okt 2021, 09:43
Auu brt poslije 7 godina tek naiđem na snimak slučajno, šta je frajer uspio potrefiti da snimi... Gol Hajrovića.... Alal mu vera!![]()
![]()
Ima i ovaj snimak, historija i jedan od najljepsih trenutaka naseg fudbala.
- kolezeljovac
- Kontakt:
DefinitivnoMachak je napisao/la: ↑16 okt 2021, 11:10kolezeljovac je napisao/la: ↑16 okt 2021, 09:43
Auu brt poslije 7 godina tek naiđem na snimak slučajno, šta je frajer uspio potrefiti da snimi... Gol Hajrovića.... Alal mu vera!![]()
![]()
Ima i ovaj snimak, historija i jedan od najljepsih trenutaka naseg fudbala.
Trenutno korisnika/ca: Beli98, Blackwargreymon, boki86, Brazzzoo123, CHR, Confiance, CrvenoCrnaArmija, DeeWa, DoktorXabaras, DUVNO1921, eaglebvb09, ELDIABLO20, enobarca, ErosViverosViv, FerdinandF, Google [Bot], GrbavicaHrammm, guillermo, Hafiz00, HariTz, Imamkarbarum, invincible1921, Invincibles14, J1897, jasmin10, JohannWolfgang, Kapetan, karajlo, Kaunas, labostarmomosa, Lavcina, legendarnadruga, Maestro^^, MaroonBjelave, omanovski, Pensioner26, PointBlank, Proximic, PSV, RaZuti, Shevko, Sheyi, StevieG8, THEC, Venom, VibeTribeX, Wolffire i 373 gosta.