meepo je napisao/la: ↑11 jun 2022, 23:40
marconato je napisao/la: ↑11 jun 2022, 22:21
Na stranu nepotrebna poredjenja sa Hr, ali kad si poslednji put gledao Srbiju kad kazes da je igra losa?! Pa Srbija igra najbolji fudbal jos od doba Antića, mozda cak i dosta bolje nego tada.
Dominacija kroz kvalifikacije, nadigran Portugal u Lisabonu, nadigrana Norveska, Švedska, Slovenija pregazena...O kakvoj ti losoj igri pricas?
Norveska nadigrana ali izgubili 1:0 ?

Svedska i Slovenija su solidne reprezentacije i nista vise. Portugal je zadnjih godina u padu , mislim nisu u rangu Engleske, Italije, Belgije, Spanije , Njemacke , Francuske pa ni Holdanije a tu su negdje malo ispred Poljske i Srbije. Osim toga nije im priznat cist gol u Beogradu.
Da se ne razumijemo ne kazem da je reprezentacija Srbije losa, vec da igraju sve nesto na silu. Pogledao sam cijelu utakmicu protiv Norveske i iako su imali posjed i inicijativu nisu napravili 2 izgledne sanse za postizanje gola. Ona prilika kad je Jovic napucao golmana sa 6-7 metara najbolja na cijeloj utakmici.
Uostalom ne poredimo trenutnu Srbiju s nekom od prije vec s Hrvatskom i ovim najjacim repkama i u poredenju s njima Srbija fkt ima losu igru s obzirom na igracki kadar.
Razumijem da te nose emocije i taj nacionalni naboj , ali iz prizme nekog sa strane to izgleda drugacije.
Da nadigrana, bio sam na utakmici. 3 x presli centar, dali gol i branili se citav mec k'o Staljingrad! Takvi mecevi se desevaju. Smijes li opkladu da ih dobijamo tamo?!
Portugal je u padu u smislu da vise nisu top 3 ekipe evrope ili top 5 svijeta, ali su svakako i dalje rang najjacih ekipa, nista slabiji od Njemacke, Belgije, cuj Italije

...
Portugal je samo godinu prije poraza od nas trpao Hrvatima 4 komada, Švedjanima 3, Švajcarcima sada 4...
Niko nije ni rekao da je Srbija top 5 ekipa evrope po igri, ali ovo sto se igra pod Pixijem nije uopste zanemarivo. Skoro svaki mec u
najvecoj mjeri zavisi od nas, izuzev prvog poluvremena s Portugalcima u Bgu. U Lisabonu Portugalci potpuno nadigrani, Irci pukom nesrecom u Dablinu nisu primili 4-5 komada, Sveđani preksinoc vecinu meca imali 30-40 posjed lopte, Slovenci koji uzese u Norveskoj bod potpuno rutinirani, a moglo je biti i vise od 4 gola da Oblak nije skinuo par zicera.
Treba uzeti u obzir da smo u ova sva 3 meca bili liseni usluga Vlahovića, sto nije zanemarivo.
Porazi kao onaj s Norvezanima se desavaju i desavace se, a moze se reci da je to mozda bila i najlosija partija pod Pixijem ako racunamo samo takmicarske meceve, iako je i ova LN po meni miki maus takmicenje. Igraci iscijedjeni kao krpe i sad treba da giljaju u junu mjesecu za neko manje-vise nebitno takmicenje...

Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...