Luka Garza
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Re: Luka Garza
Pa eto sto ne dodje. Nece ni ovdje igrati za kikiriki, a sigurno nece nosati peskire i povremeno ulaziti.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Momak je amerikanac i njima je NBA sve. Igrac koji moze u NBA ce radije tamo mahati peskirom, nego doci u Evropu.
Volio bi ga vidjeti u Euroligi
Garza pohvalio atmosferu na utakmicama Partizana, volio bi doći u Euroligu
https://www.klix.ba/sport/kosarka/garza ... /240615104
Narednu sezonu Plata 2,3 miliona 

Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Nece igrati za kikiriki, ali da bi imao ovu spominjanu platu u evropi od 2,3 mil Eura/dolara, mora biti jedan od najboljih igraca, a u Americi to dobije sto mase peskirom i odigra svaku desetu utakmicu pa 7-8 minuta. - a sad to sto ima potencijal i sto bi bilo odlicno da konstantno igra i da taj potencijal ispliva i da se izgradi to je drugi par cipela
Ako će gledati pare. bolje mu je da ostane u USA i maše peškirima, a ako će gledati karijeru bolje mu je da dođe u Evropu gdje se može afirmisati i onda ponovo vratiti i opet uzeti i bolje pare. Mislim da bi dolazak u Evropu bio njegov najpametniji potez.
Negdje procita prije par dana da je viden u Cikagu
ili Ima rodbinu tamo...

- baboedindzeko09
- Kontakt:
Uh kad prije i on napuni 25 godina
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
2 miliona razloga

- baboedindzeko09
- Kontakt:
Pa to je minimum, nije mogao manje dobiti od toga a sigurno da je negdje mogao isti ugovor potpisati i imati mjesta u rotaciji, barem 10minuta po utakmici.
Uz to, u Minnesoti je jedan od najvećih poreza u čitavom SAD-u, tako da mu ništa ne znači to.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
baboedindzeko09 je napisao/la: ↑01 jul 2024, 20:03Pa to je minimum, nije mogao manje dobiti od toga a sigurno da je negdje mogao isti ugovor potpisati i imati mjesta u rotaciji, barem 10minuta po utakmici.
Uz to, u Minnesoti je jedan od najvećih poreza u čitavom SAD-u, tako da mu ništa ne znači to.
Ostane njemu milion

Sta je tu je ,decko hoce da se bori .
Ne treba zaboravit da je ovo sad najvjerovatnije (tako bi trebalo) pravi ugovor a ne onaj dvosmjerni. Ovaj ugovor osim $$$, ga stavlja u dosta bolju poziciju i u klubu a i eventualno za trade.
S druge strane ne vjerujem da su ga u Minesoti podpisali kao free agenta tek tako. Pustili ba ga oni da nemaju plan. Ili ce dobit vise prostora za igru ili ce im bit jako koristan u nekom tradeu sto opet moze izaci na dobro.
Dobro je to. Samo da mu je skinut “zvjezdicu”
S druge strane ne vjerujem da su ga u Minesoti podpisali kao free agenta tek tako. Pustili ba ga oni da nemaju plan. Ili ce dobit vise prostora za igru ili ce im bit jako koristan u nekom tradeu sto opet moze izaci na dobro.
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Minnesota je u 2nd apronu i ne mogu kombinovati plate u trejdovima.badboy je napisao/la: ↑02 jul 2024, 16:48Ne treba zaboravit da je ovo sad najvjerovatnije (tako bi trebalo) pravi ugovor a ne onaj dvosmjerni. Ovaj ugovor osim $$$, ga stavlja u dosta bolju poziciju i u klubu a i eventualno za trade.
Dakle, npr. ako Garza ima platu od $2.3m godišnje, mogu ga trejdati samo za igrača(e) koji prima istu ili manju platu. On je na minimalcu i nema smisla za ikakvim trejdom 1/1, mogu ga se samo nekad riješiti za pick 2. runde.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Odlican sinoc. Sad mu je jedinstvena prilika da pruzi maksimum u predsezoni. Odlaskom KAT-a mislim da bi trebao ove sezone imati vecu minutazu sto treba i opravdati naravno.
i dalje je rezerva, i trojica igrača su ispred njega u rotaciji
Opet je odličan
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.