Teretana

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88,Crixus

ramiral
Kontakt:

Re: Teretana

Post Postao/la ramiral » 16 sep 2011, 15:11

GunnerS je napisao/la:eh da je se meni udebljat još nekih 10 tak kila ja bih dao sve.... Negdje početkom marta do početkom Aprila odjednom sam se udebljao 10 kila i onda stao i dalje stojim ni pomaka ni gore ni dole :) Inače isok sam nekih 176-7 cm a težina, sad, je 74-75 kg.
Hehee samo primakni tanjir buraz...
Vidim u potpisu ''Učesnik Marša mira'' Takođe sam bio, i na istom sletjeo 2 kg... nevjerovatno.. dosuše slabo smo jeli, a naveče u kampu radili sklekove i trbušnjake 8-) :D
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Edin.-
Kontakt:

Post Postao/la Edin.- » 16 sep 2011, 15:15

underground je napisao/la:[youtube][/youtube]

izvoli der :D
Strasne su vjezbe ovo.

Ali, kao i mnogima i meni fali kilaza. Nakon bolnice i operacije, smrsao sam min 6-7kg. Sada stojim na 73-74. To je ta kilaza, samo te 2 cifre se mijenjaju. A visok sam oko 184 negdje. Znaci, pojedoh sve zivo, ali nakon te **** operacije kile ne mogu dobit.

Imal sta (da nisu ti proteini,kreatini) da se kupi u apoteci, bilo gdje, da mi poveca apetit, ili da se pocne primat hrana ova. Najvise navece jedem poslije 10, ali dzaba.

Eto, sretno svima sa teretanom, ali od toga nikakve koristi. Dosadit ce i **** to, a i ne dobija se neka snaga sa tim...

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 16 sep 2011, 16:30

ramiral je napisao/la:
GunnerS je napisao/la:eh da je se meni udebljat još nekih 10 tak kila ja bih dao sve.... Negdje početkom marta do početkom Aprila odjednom sam se udebljao 10 kila i onda stao i dalje stojim ni pomaka ni gore ni dole :) Inače isok sam nekih 176-7 cm a težina, sad, je 74-75 kg.
Hehee samo primakni tanjir buraz...
Vidim u potpisu ''Učesnik Marša mira'' Takođe sam bio, i na istom sletjeo 2 kg... nevjerovatno.. dosuše slabo smo jeli, a naveče u kampu radili sklekove i trbušnjake 8-) :D
Jedam ja jarane, mislim da se više ne može, po 5-6 puta na dan :) Evo dok ovo pišem taman jedem :D hehe.
Da, bio sam. Zeznuto je pravo al ja imam osjećaj da sam se udebljo tamo :D Ono jedeš oko 10-tak sati ( doručak ) sve mesto ( konzerva naravno ), onda oko 2-3 opet nešto što je ostalo prigrizeš i onda navečer opet se buba meso ( opet konzerva naravno ) i tako 3 dana i navečer se još malo zalogaji šta slatko :D
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 16 sep 2011, 18:09

Sklekovi su uvijek bili zakon , spoj snage i izdržljivosti , znao sam raditi 50 serija po 50 ponavljanja računajte sami :D .Bez obzira koliko trenirali sedmično vrlo je važno raditi sve mišićne skupine u suprotnom radite sebi međveđu uslugu.Takođe ne smije se zanemariti ni kardio vježbe bez obzira da li radite na masi ili definiciji.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 16 sep 2011, 19:17

Edin.- je napisao/la:
underground je napisao/la:[youtube][/youtube]

izvoli der :D
Strasne su vjezbe ovo.

Ali, kao i mnogima i meni fali kilaza. Nakon bolnice i operacije, smrsao sam min 6-7kg. Sada stojim na 73-74. To je ta kilaza, samo te 2 cifre se mijenjaju. A visok sam oko 184 negdje. Znaci, pojedoh sve zivo, ali nakon te **** operacije kile ne mogu dobit.

Imal sta (da nisu ti proteini,kreatini) da se kupi u apoteci, bilo gdje, da mi poveca apetit, ili da se pocne primat hrana ova. Najvise navece jedem poslije 10, ali dzaba.

Eto, sretno svima sa teretanom, ali od toga nikakve koristi. Dosadit ce i **** to, a i ne dobija se neka snaga sa tim...
Mozes ti imati i deset obroka dnevno ali da ne doprinose izgradnji misica. Na tvoju visinu ti je za optimalan rast potrebno 200 grama proteina dnevno. To je znaci nekih 6 kvalitetnih obroka. Eh sad, ne kazem da 6 puta moras imati obrok poput rucka, ali da trebas organizovati svoju ishranu da unos proteina razvuces tokom dana. Ako si na materinoj kuhinji, to je onda problem, a ako si sam, to se da lako sloziti...

NIkakve gluposti ne uzimaj, proteini tj bjelancevine su osnovno gradivno sredstvo. Ako ne mozes kroz ishranu unositi pomenutu kolicinu proteina, povecaj suplementaciju, dakle proteine. neka ti whey ujutro bude prvi obrok, a danom kada treniras mozes recimo uzimati 2 puta. Ma ima hiljadu opcija gdje je napredak zagarantovan, samo je stvar toga koliko ce se covjek organizovati/zrtvovati...

ako ti treba detaljnijih savjeta, javi se na pp.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Zabac
Kontakt:

Post Postao/la Zabac » 25 sep 2011, 17:25

najzdravije ti je da se udebljas prirodnim putem.Dakel bez ijednog preparata ,mozda da probas sa B-comleyom koji ce ti otvorit apetit i tjerati te na konstantnu glad.Uz sve to da treniras i pijes sto vise tecnosti.
Mozda ce ti trebati duzi vremenski period ali bar znas da su tvoji misici i tvoja masa.

Ja sam visok 198 cm i tezak 106 kg.Prakticno idealno.U kuci imam vratilo,par bucica,klupicu.Kosu i ravnu sipku,leptir i razboj.
Radim jedno 5 godina a uz to sam se bavio karateom i judoom.
Mislim da ti nista nije potrebo,sad ne znam te i ne znam tvoju genetiku.Ali uvjeren sam da sve mozes sam postici bez pretjeranog trosenja novca i nekih suplemenata koji te vise manje ne guraju.
Vecina tih suplemenata je pravljena na psiholoskoj bazi.Dakle krhneš amino i kratin i kontas evo me doziem se.
Isto sam sebi mozes reci evo pojedem 5 jabuka , 2 kiwija i 1 bananu i hem si sit,hem si zdravo unio u sebe a ne hemikalije ;)

Samo polako,nista ne moze preko noci dok se ne ubodes anabolikom u guzu :D

brw: ako vec planiras pokusati postepeno napredovati i rasti moja topla preporuka je da makar jednom do dva puta hefticno odes istrcati dionicu ili bar voziti bicikl.
Jer **** ti misice i sve ako se ispod toga krije covjek koji ne moze 2 kilometra u cugu istrcati :D
Stranger in the night. SIDA in the morning!

Zabac
Kontakt:

Post Postao/la Zabac » 25 sep 2011, 17:33

ramiral je napisao/la:Hehe buraz...
Ja rođen sa 7 mjeseci.. 1 kg i 500 gr bio težak.. i kroz djetinjstvo uvijek bio mršav i žgoljav, sa 13 godina imao 35 kg, kost i koža, uvijek me mogli otpuhati stariji dječaci i momčići..
Sa 15 upisao školu borilačkih sportova, spašavalo me to što volim mliječne proizvode i slatko, škola, trening, kod oca u garažu na posao, preko vikenda daidži i amidži na selo raditi sve poslove vezane za ishranu stoke, cijepanje drva, prevoženje sijena, istovari, utovari...
Zdrava domaća hrana + mlijeko u svim verzijama, treninzi taekwondo i kick boks, kilaža malo pomalo rasla dok se nije rasporedila na 95 kg...
hah vjeruj imamo dosta slicnosti.Rodjen sam takodjer u 7mom mjesecu prinudno vjerovatno kao i ti :D
tezak bio 1 i 400 grama. :D
Kao djete bio najnizi i najtanji do svoje 15neste godine.
Uvjek ganjao loptu , trcao povazdan ko djete sta ces :D
Mrsko mi bilo jesti itd
U medjuvremenu poceo trenirati Karate i juddo i masu poceo dobivati.
Potom poceo kosarkom se baviti i evo od njamanjeg do najvisocijeg u drustvu i najsireg ;)

Nikada u sebe nikakvu hemikaliju nisam unio vec je sve nekako ili genetski ili neprestanom zeljom za sportom i tezenju savrsenstva.

Inace genetika mi je jaca strana.Iako mi je otac visok svega 177 u odnosu na mojih 198 je jako malo.Ali taj covjek je i dan danas jaci od mene a fizicki ko masina :D

Izrastao sam tamo nekad drugi srednje oko 20tak centi za 9-10 mjeseci i onda polako prestajao dok nisam nakucao na ovih trenutnih gdje bi trebao jos koji cent a mislim da hocu do 2m.

Inace imam 21 god ;)
Stranger in the night. SIDA in the morning!

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 03 okt 2011, 16:04

ma kakva teretana, ako hoces da izgubis reflekse i slicno, izvoli ;) isao sam u teretanu jedno vrijeme i kada sam prestao poceo sam kuci razne vrste trbusnjaka, razne vrste sklekova i sl. Nema potrebe za teretanom, vise se "nabildo" od kuce nego od teretane (radio po vrhunskim programima, bez preparata)...Jedino sto tesko da mozes kuci rucke nabacit, ali nabavis neke bucice i cao :D
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 03 okt 2011, 16:09

Zabac je napisao/la:
ramiral je napisao/la:Hehe buraz...
Ja rođen sa 7 mjeseci.. 1 kg i 500 gr bio težak.. i kroz djetinjstvo uvijek bio mršav i žgoljav, sa 13 godina imao 35 kg, kost i koža, uvijek me mogli otpuhati stariji dječaci i momčići..
Sa 15 upisao školu borilačkih sportova, spašavalo me to što volim mliječne proizvode i slatko, škola, trening, kod oca u garažu na posao, preko vikenda daidži i amidži na selo raditi sve poslove vezane za ishranu stoke, cijepanje drva, prevoženje sijena, istovari, utovari...
Zdrava domaća hrana + mlijeko u svim verzijama, treninzi taekwondo i kick boks, kilaža malo pomalo rasla dok se nije rasporedila na 95 kg...
hah vjeruj imamo dosta slicnosti.Rodjen sam takodjer u 7mom mjesecu prinudno vjerovatno kao i ti :D
tezak bio 1 i 400 grama. :D
Kao djete bio najnizi i najtanji do svoje 15neste godine.
Uvjek ganjao loptu , trcao povazdan ko djete sta ces :D
Mrsko mi bilo jesti itd
U medjuvremenu poceo trenirati Karate i juddo i masu poceo dobivati.
Potom poceo kosarkom se baviti i evo od njamanjeg do najvisocijeg u drustvu i najsireg ;)

Nikada u sebe nikakvu hemikaliju nisam unio vec je sve nekako ili genetski ili neprestanom zeljom za sportom i tezenju savrsenstva.

Inace genetika mi je jaca strana.Iako mi je otac visok svega 177 u odnosu na mojih 198 je jako malo.Ali taj covjek je i dan danas jaci od mene a fizicki ko masina :D

Izrastao sam tamo nekad drugi srednje oko 20tak centi za 9-10 mjeseci i onda polako prestajao dok nisam nakucao na ovih trenutnih gdje bi trebao jos koji cent a mislim da hocu do 2m.

Inace imam 21 god ;)
slicna situacija :D ista kilaza kad sam se rodio, uvijek bio najnizi i ostao najnizi u drustvu (174 :( ) ali zato 74 kile, izgleda mjera... steta sto nije bilo jos koji cm up, ali nejma veze, bitna je tehnika :D 19 god

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Number1
Kontakt:

Post Postao/la Number1 » 03 okt 2011, 16:16

187, 87 kila, krupnije građe, idem 4 mjeseca u teretanu, išao i prije, al eto sad konstanta 4 8-) 8-)
NEMA BOLJE STVARI!
Nil Satis Nisi Optimum

Boateng_27
Kontakt:

Post Postao/la Boateng_27 » 03 okt 2011, 21:08

Ko se hoce udebljat samo neka ubacuje dosta kalorija, vjerovali ili ne ja sam za 5 dana se udebljao oko 7kg.Pravim sebi shake u onom sokovniku otprilike ovo stavljam

Uzmem posudu stavim :

150g Nutelle ... znači da je 100% Pravi eurokrem
100g Margarina
One žitarice ali ne sad Nesquik nego samo one zobe žitarice. Ne one pahuljice nego žitarice ...
Pospem onog Kakaa ili kraša onog
Jednu bananu narežem
200g Putera od kikirijika

i sve to pomijesaj i ubaci u sokovnik, pusti 2 minute neka se miksa i onda to popij.Popij na dan 2 čaše toga. Ukus je sranje ali djeluje ... Svi oni koji misle da će vas boliti stomak od ovog shakea NEĆE jer miješanje stvari bogatih kalorijama ne uzrokuju stomačne tegobe, to mi je rekao od druga otac inače među 3 najbolja doktora u Zenici ... Za otprilike 7 dana sam se udebljao oko 10kg ... naravno nemoj dopustiti da ti to ide u salo nego treniraj da to pretvaraš u mišić.

Nisam htio piti tablete za debljanje jer im ne vjerujem ;)
Ricardo Quaresma coming to Bosnia & Herzegovina :)

Zlatan Ibrahimović- 8 Seasons. 8 Years of Success. A season for the Ultimate Champion

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 03 okt 2011, 21:26

Boateng_27 je napisao/la:Ko se hoce udebljat samo neka ubacuje dosta kalorija, vjerovali ili ne ja sam za 5 dana se udebljao oko 7kg.Pravim sebi shake u onom sokovniku otprilike ovo stavljam

Uzmem posudu stavim :

150g Nutelle ... znači da je 100% Pravi eurokrem
100g Margarina
One žitarice ali ne sad Nesquik nego samo one zobe žitarice. Ne one pahuljice nego žitarice ...
Pospem onog Kakaa ili kraša onog
Jednu bananu narežem
200g Putera od kikirijika

i sve to pomijesaj i ubaci u sokovnik, pusti 2 minute neka se miksa i onda to popij.Popij na dan 2 čaše toga. Ukus je sranje ali djeluje ... Svi oni koji misle da će vas boliti stomak od ovog shakea NEĆE jer miješanje stvari bogatih kalorijama ne uzrokuju stomačne tegobe, to mi je rekao od druga otac inače među 3 najbolja doktora u Zenici ... Za otprilike 7 dana sam se udebljao oko 10kg ... naravno nemoj dopustiti da ti to ide u salo nego treniraj da to pretvaraš u mišić.

Nisam htio piti tablete za debljanje jer im ne vjerujem ;)
ovo je malo previse jaro ;) moras uzeti u obzir glukozu, masnocu i neke druge stvari... pa sama nutela u 100gr. sadrzi preko 25% masti :o

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 03 okt 2011, 21:30

odakle mi pare za toliku Nutelu bolan :lol: :lol: :lol:
FORZA MARŠAL !!!

Boateng_27
Kontakt:

Post Postao/la Boateng_27 » 03 okt 2011, 21:31

nezz meni djeluje

Zlatan Ibrahimović- 8 Seasons. 8 Years of Success. A season for the Ultimate Champion

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 03 okt 2011, 21:55

Sta je ovo malo bildera ovdje :D ... Ja idem gotov 4 mjeseca i zadovoljan sam napretkom. Visok sam oko 204cm ... Trenutno imam 104kg nedavno sam imao 108kg , ali sad sam na pauzi sa kreatinom tako da me to ne zabrinjava :D ...Inace od supsa koristim Whey , glutamin , aminokiseline i kreatin , ponekad tu zna uletit koji NO i BCAA ... Ne cudite se sto ovoliko preparata koristim jer je na moju visinu trebas dobro da oznojis jaja da se nabildas. Treniram sa jaranom koji ima 175 cm , on nista ne koristi od preparata , ali vise je napredavao od mene , jedino sam po kilazi ja vise napredovao (imao 93-94 , sad kao sto napisah 104 kg bez vode u sebi). Pored visine problem mi je sto sam 2 godine trenirao fudbal i 5 godina kosarku pa su moji misici navikli na tezak napor i to ne sokira moje misice vec im je to normalno. Prije nisam bio neki ljubitelj teretane , ali kad sam usao u nju ne izlazim. Djeluje na mene kao droga. Ne bih mjenjao osjecaj poslije dobro odradjenog treninga ni zašta. Inace me ljudi savjetuju kad nabijem 120 kg na moju visinu da pucam reket po gradu :D :D :D ... Sto se tice moje prehrane samo cu reci slika govori vise od 1000 rijeci
slika

Boateng_27
Kontakt:

Post Postao/la Boateng_27 » 03 okt 2011, 22:04

Moj frend puca se kreatinom, trenira karate 10 godina i Evropski je prvak i trenira atletiku trči na 100m strašno je brz, evo par njegovih fotki.Postavio sam ih s njegovom dozvolom
Fino je građen ima 17god ...

Čvrst je ko kamen samo mu nevalja što se ku'rči s ovim :mrgreen:

slika
slika
slika
slika

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 03 okt 2011, 22:06

Prema bodybuilding normama,on i ne zasluzuje da se spomene,pa nema u njemu 60 kila :roll:
Btw,koliko mi to imamo evropskih prvaka u karateu :roll:
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 03 okt 2011, 22:08

Kost i koža . Mase nigdje. Inace nije lose kad ga uporedis sa obicnim smrtnicima. :mrgreen: Ali za nas bildere :mrgreen: ovo je kost i koža

Boateng_27
Kontakt:

Post Postao/la Boateng_27 » 03 okt 2011, 22:14

opet ja bi vise volio da sam ovakav nego žgoljo, pi'ćići se lijepe za tebe ovo ono :D

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 03 okt 2011, 22:16

Boateng_27 je napisao/la:opet ja bi vise volio da sam ovakav nego žgoljo, pi'ćići se lijepe za tebe ovo ono :D
Ma lijepe se 15 godisnjakinje. Kod punoljetnica ti nece proci ovo :D

Odgovori

Natrag na “Fitness & Bodybuilding”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.