Albanija - BiH
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog
- bosanac035
- Kontakt:
Re: Albanija - BiH
Kad čujem ovo od pojedinih da Rahimić nema mjesta. Halo ba pa čovjek je Tito na defanzivnom veznom, bez njega bi bilo obična 0, to samo "vrhunski stručnjaci" mogu reći da nema mjesta. Dođite sebi malo ba!!!
I Love this game !!!
@cooly
Ti care ocigledno ne poznajes Albaniju niti nacin na koji igraju. Trkacki su i oni jaci od nas mozda cak i kao repka u kompletu su jaci od nas. Mozda imena na papiru ne izgledaju impresivno ali su recimo sigurno bolji od Qatara koji je nama ocitao lekciju na sred Grbavice.
U neku ruku bih cak i volio da Susic izvede opet dizelase : Dzeko,Miske,Ibricic ... pa da opet potvrde svoju nemoc igranja u ekipi u kojoj nema 4-5 Rahimicaaaa ...
Imamo repku u kojoj pola igraca lagano kl.ati neku stvar u toku tekme dok druga polovina krv pisa. Zapitate li se ikada zasto se nikada nije desilo da recimo Miske, Dzeko ili vec neko drugi u 70-80 oj minuti trazi zamjenu jer su se istrosili ili da grceve dobiju od umora ...YES AHA .. MODERNI FUDBALERI AHA ...
Ti care ocigledno ne poznajes Albaniju niti nacin na koji igraju. Trkacki su i oni jaci od nas mozda cak i kao repka u kompletu su jaci od nas. Mozda imena na papiru ne izgledaju impresivno ali su recimo sigurno bolji od Qatara koji je nama ocitao lekciju na sred Grbavice.
U neku ruku bih cak i volio da Susic izvede opet dizelase : Dzeko,Miske,Ibricic ... pa da opet potvrde svoju nemoc igranja u ekipi u kojoj nema 4-5 Rahimicaaaa ...
Imamo repku u kojoj pola igraca lagano kl.ati neku stvar u toku tekme dok druga polovina krv pisa. Zapitate li se ikada zasto se nikada nije desilo da recimo Miske, Dzeko ili vec neko drugi u 70-80 oj minuti trazi zamjenu jer su se istrosili ili da grceve dobiju od umora ...YES AHA .. MODERNI FUDBALERI AHA ...
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,
Nekako jos uvjek smrdi ta utakmica sa Francuskom.
evo malo Dzeke diselasa da nas malo osvjezi.
Nego Vladavic ako bude slijedece sedmice igrao protiv Chelsea i ako se nesto pokaze u toj utakmici treba ga zvati.
Ima mjesec dana da udje u formu.
Jos nesto. Svabe igraju sa dva def u sredini, Schweini i Kadira. Sto nebi i mi onda igrali. Jahic i Rahimic i onda Sejo kad se vrati.
Svabe nama nisu mogli prici golu sa lijeve strane kad je Sejo igrao def veznog a Jahic lijevo nazad. Onda kad se je Mravac povrijedo to je nekako sve propalo.
Dzeko i Ibi nek se mjenjaju naprijed.
evo malo Dzeke diselasa da nas malo osvjezi.
Nego Vladavic ako bude slijedece sedmice igrao protiv Chelsea i ako se nesto pokaze u toj utakmici treba ga zvati.
Ima mjesec dana da udje u formu.
Jos nesto. Svabe igraju sa dva def u sredini, Schweini i Kadira. Sto nebi i mi onda igrali. Jahic i Rahimic i onda Sejo kad se vrati.
Svabe nama nisu mogli prici golu sa lijeve strane kad je Sejo igrao def veznog a Jahic lijevo nazad. Onda kad se je Mravac povrijedo to je nekako sve propalo.
Dzeko i Ibi nek se mjenjaju naprijed.
Ako Sušić ostane selektor, zijan nam je od Albanije 2:0.
Da Sušić nezna voditi reprezentaciju i nema nikakvog talenta ni šlifa za taj posao, pokazale su sve utakmise reprezentacije, od kad je on na klupi.
Da Sušić nezna voditi reprezentaciju i nema nikakvog talenta ni šlifa za taj posao, pokazale su sve utakmise reprezentacije, od kad je on na klupi.
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...
Željo i samo Željo...
- VolimLiverpool
- Kontakt:
mah kad razvaljujete ewo i mojee
..................Hasagic....................
Mujdza...Nadarevic...Spahic...Lulic....
.........Rahimic......Jahic...........
Ibricic......Misimovic......Zec.....
.......Dzeko.....Ibisevic........

You'll never walk alone.
- Principatus
- Kontakt:
Mislim da nije isto kada bi Rahimic i Salihovic igrali def. vezne, ili kombinacija Rahimic/Jahic. Ali isto tako ne mislim, da ce nam takav nacin igre biti prijeko potreban protiv recimo Albanije. Nama su ta igra iz Njemacke i Salihovic trebali protiv Francuske. Protiv Albanije ne vidim veliki razlog za komplikovanje, jaci smo od njih, bitna je borba. Uostalom cemo imati u Albaniji jos jednu prednost naspram utakmicom sa Francuskom: Igramo pred nasom publikom.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
Da se i ja prikljucim temi i malo palamudim-))
Mislim da smo preprano poceli pricati o Albaniji i taktici. Neznamo ni ko ce nam se od igraca povrijediti a vrlo dobro znamo da bilo koji da se povrijedi nema zamjene.
Ja mislim da cemo mi u Tirani izvuci nejrijeseno, jer i puno jace i psihicki stabilnije repke se tamo nisu naigrale.
Albanci nisu uopste tako losi kako ih neki zele predstaviti, a protiv nas su svi jaki jer smo mi slabi i to ono pravo slabi, i organizacijski i fizicki i psihicki.
Albanija nama u ovoj grupi uopste nije problem, mislim da cemo zijaniti makar jednu od Bjelorusije ako ne i obadvije.
Bjelorusi imaju iskusnog i dobro Njemackog trenera, a uzeli su 3 boda od najjaceg protivnika u grupi.
Na kraju ceemo mi zavrsiti na 3 mjestu i sve je u dure, kao i uvijek.
A i da smo drugi, kakve to veze ima. Mi baraz nemozemo proci to je sigurno, jer smo siromasni.
Reprezentacija nam nema ni terene sa treniranje, trenira se u Hrasnici!!!!!
U hotelu familija i novinari, non stop visi mac suspenzije nad glavom. Ljudi koji vode reprezentaciju su nestrucni, ljudi koji vode savez su nestrucni. I kada se sve to sabere, dobro smo i Belgiju pobjedili. Poslije te pobjede smo bili prvaci svijeta, tako smo se ofirali sa slavljem. Kao da smo pobijedili EP. A ono obicna kvalifikacijska utakmica o kojoj se nigdje posebno ne prica. Trebamo se malo iskulirati i reci repki kada donesete rezulatate i publika ce biti tu, do tada pauza.
Mislim da smo preprano poceli pricati o Albaniji i taktici. Neznamo ni ko ce nam se od igraca povrijediti a vrlo dobro znamo da bilo koji da se povrijedi nema zamjene.
Ja mislim da cemo mi u Tirani izvuci nejrijeseno, jer i puno jace i psihicki stabilnije repke se tamo nisu naigrale.
Albanci nisu uopste tako losi kako ih neki zele predstaviti, a protiv nas su svi jaki jer smo mi slabi i to ono pravo slabi, i organizacijski i fizicki i psihicki.
Albanija nama u ovoj grupi uopste nije problem, mislim da cemo zijaniti makar jednu od Bjelorusije ako ne i obadvije.
Bjelorusi imaju iskusnog i dobro Njemackog trenera, a uzeli su 3 boda od najjaceg protivnika u grupi.
Na kraju ceemo mi zavrsiti na 3 mjestu i sve je u dure, kao i uvijek.
A i da smo drugi, kakve to veze ima. Mi baraz nemozemo proci to je sigurno, jer smo siromasni.
Reprezentacija nam nema ni terene sa treniranje, trenira se u Hrasnici!!!!!
U hotelu familija i novinari, non stop visi mac suspenzije nad glavom. Ljudi koji vode reprezentaciju su nestrucni, ljudi koji vode savez su nestrucni. I kada se sve to sabere, dobro smo i Belgiju pobjedili. Poslije te pobjede smo bili prvaci svijeta, tako smo se ofirali sa slavljem. Kao da smo pobijedili EP. A ono obicna kvalifikacijska utakmica o kojoj se nigdje posebno ne prica. Trebamo se malo iskulirati i reci repki kada donesete rezulatate i publika ce biti tu, do tada pauza.
Jedna od onih gdje su navijači trinaesti igrač, a ne dvanaestivolimliverpool je napisao/la:mah kad razvaljujete ewo i mojee![]()
![]()
100% sportski i krajnje opušten potpis
Principatus je napisao/la:Mislim da nije isto kada bi Rahimic i Salihovic igrali def. vezne, ili kombinacija Rahimic/Jahic. Ali isto tako ne mislim, da ce nam takav nacin igre biti prijeko potreban protiv recimo Albanije. Nama su ta igra iz Njemacke i Salihovic trebali protiv Francuske. Protiv Albanije ne vidim veliki razlog za komplikovanje, jaci smo od njih, bitna je borba. Uostalom cemo imati u Albaniji jos jednu prednost naspram utakmicom sa Francuskom: Igramo pred nasom publikom.
at principatus, sto pred nasom publikom, hoces da kazes da ce puno fanatikosa ici tamo ili da je toliko losa atmosfera bila na kosevu?
a jos nesto, albanci nisu kosovo albanci, u albaniji a pogotovo tirani su oni dosta drugaciji, i to sigurno nece biti "bratski duel", oni nas ni 1% negledaju kao braca.
- Principatus
- Kontakt:
Pa ne mislim, da ce biti ikakav "bratski" duel, nisam na to zelio da ukazem.
Isto neznam koliko ce fanatikosa ici tamo. Samo znam da nemoze biti gore nego na Kosevu, cisti optimizam koji sebi odrzavam. Isto nisam u polozaju da analiziram ko je pruzio taku zlatnu podrsku tamo, odmah na pocetku sa "savez napolje", pa na kraju kad treba igrace podrzati da pokusaju jos nesto bacati petardu, a o ostalim stvarima da ne govorim. Sad ce neko doci sa onim, da je svejedno gdje se igra, ali to se moze macki o rep okaciti, jer kad igras "kod kuce", a moras strahovati terora od publike, jos o tome razmisljati da je to sto radis ionako udjabe jer ce te mozda diskvalifikovati zbog saveza, kojem vise skandiraju oni koji mu kroz ulaznice placaju opstanak, nego tebi kao igracu. I na kraju te hebu u zdrav mozak zvizdanjem. Budi iskren, pa bolje je onda igrati pred 100% albanskom/bijeloruskom ili sta ja znam cijom publikom.
Isto neznam koliko ce fanatikosa ici tamo. Samo znam da nemoze biti gore nego na Kosevu, cisti optimizam koji sebi odrzavam. Isto nisam u polozaju da analiziram ko je pruzio taku zlatnu podrsku tamo, odmah na pocetku sa "savez napolje", pa na kraju kad treba igrace podrzati da pokusaju jos nesto bacati petardu, a o ostalim stvarima da ne govorim. Sad ce neko doci sa onim, da je svejedno gdje se igra, ali to se moze macki o rep okaciti, jer kad igras "kod kuce", a moras strahovati terora od publike, jos o tome razmisljati da je to sto radis ionako udjabe jer ce te mozda diskvalifikovati zbog saveza, kojem vise skandiraju oni koji mu kroz ulaznice placaju opstanak, nego tebi kao igracu. I na kraju te hebu u zdrav mozak zvizdanjem. Budi iskren, pa bolje je onda igrati pred 100% albanskom/bijeloruskom ili sta ja znam cijom publikom.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
Kolega, jesi li još optimista?
P.S. Samo provjeravam

P.S. Samo provjeravam

Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Albanija je do bola opasna.
U proslim kvalifikacijama su velikim ekipama otkinuli hrpu bodova, a taj trend su sada i u nasoj grupi nastavili kad su remizirali sa Rumunima. Po meni su Albanci defanzivno orijentisana ekipa, ali imaju i kvalitetnih igraca naprijed, koji su svoj kvalitet dokazali i u Njemackoj Bundesligi (Kapillani, Skela)Definitivno najbolji igrac im je Cana sto sad igra za Galatu sa Misketom.
Jako opasan protivnik, i nimalo nam nece biti lako.
U proslim kvalifikacijama su velikim ekipama otkinuli hrpu bodova, a taj trend su sada i u nasoj grupi nastavili kad su remizirali sa Rumunima. Po meni su Albanci defanzivno orijentisana ekipa, ali imaju i kvalitetnih igraca naprijed, koji su svoj kvalitet dokazali i u Njemackoj Bundesligi (Kapillani, Skela)Definitivno najbolji igrac im je Cana sto sad igra za Galatu sa Misketom.
Jako opasan protivnik, i nimalo nam nece biti lako.
- Principatus
- Kontakt:
Haha samo sam cekao na tebe. Reko gdje je onaj stari ironicar. 
Ma vidis da pucam od optimizma. Nesto mi je mozda poslije one utakmice, ponasanja nasih ljudi, citanja prostakluka po portalima postalo jasnije. Mozda nije do igraca, do selektora, saveza, nego mozda je razlog za to negdje mnogo dublje, ali to bi sad oslo predaleko u offtopic.
Nego sta ti kazes kao stari pitar i podrzivac Papeta?

Ocemo li bre da rastavimo te Albance? Znali se vec ko je sudija?
Ja bi predlozio da bude neko iz Srbije. Bio bi to interesantan susret, sa bezbroj crvenih karti.

Ma vidis da pucam od optimizma. Nesto mi je mozda poslije one utakmice, ponasanja nasih ljudi, citanja prostakluka po portalima postalo jasnije. Mozda nije do igraca, do selektora, saveza, nego mozda je razlog za to negdje mnogo dublje, ali to bi sad oslo predaleko u offtopic.
Nego sta ti kazes kao stari pitar i podrzivac Papeta?

Ja bi predlozio da bude neko iz Srbije. Bio bi to interesantan susret, sa bezbroj crvenih karti.

hahhahhhaha......ovako bi pobjedili i francuze u ovoj formaciji:4-2-3-2..jest da imamo igraca manje al ettRiNo je napisao/la:Jedna od onih gdje su navijači trinaesti igrač, a ne dvanaestivolimliverpool je napisao/la:mah kad razvaljujete ewo i mojee![]()
![]()

Nigdje ljepšeg kraja nema,nego što je moj...NOVI TRAVNIK,Vitez,Bila u dolini Lašvanskoj...
----------------------------------------SAVEZ NAPOLJE---------------------------------------------------
----------------------------------------SAVEZ NAPOLJE---------------------------------------------------
Neka Papeta, da imam na kome da izbacujem negativnu energiju.Principatus je napisao/la:Haha samo sam cekao na tebe. Reko gdje je onaj stari ironicar.
Nego sta ti kazes kao stari pitar i podrzivac Papeta?![]()

Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Ja sam za opciju, da se Lulic prebaci na krilo, a Jahica na bazad. Lulic mi izgleda dobro, ali ocito je da za odbrane bas i nije, nesto kao i Ibro i kiks protiv Portugala bi se moglo s njim desavati. S tim, da kada se Salihovic vrati, staviti ga na defanzivnog sa Rahimicem. I igrati samo sa Dzekom u napadu. I ja sam primjetio, da je u zadnje vrijeme bahat i nesto zivcan na terenu. Ne znam sta je razlog, ali ce se morati popraviti. Razumijem, da se njega puno vise pazi, da nema dovoljno pasova i upotrijebljivih lopti, ali zato se i on sam mora vise potuditi pa makar i ne zabio nista. Ibisevica na klupu, imati ga za zamjenu. Koliko se ja sjecam, najbolje smo igrali kada njega nije bilo. Misimovic iza Dzeke, u sredini Lulic, Salihovic, Rahimic, Pjanic i Ibricic ili Vladalic. Odbrana sa Mujdzom, Nadarevicem, Spahicem i Jahicem. Nadarevica bih rado poslao na klupu, vidi se gdje igra. Mada mi ni zamjene ne ulijevaju povjerenje i bilo bi stvarno dobro kada bi kakvo defanzivno ime uslo u kadar. Sudic, Cocalic i drugi se obavezno moraju probati. Nakon tekme sam razocaran ostao i malo me brine, jer sam mnogo ocekivao. Imao sam osjecao, da cemo razbiti Francuze. Ipak, vjerujem da cemo u Albaniji uzeti bodove uz odlicnu igru.
''Otpimista'' je vazda za ''bolje sutra''Virtu4l je napisao/la:Kolega, jesi li još optimista?![]()
P.S. Samo provjeravam
Pesimista je onaj koji slaze pjesme na ekavskom.

Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
Kako se zove onaj što ne vidi dalje od nosa

Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- Sehic (za svaki slucaj na gol liniji i da ne mrda naprijed)
Begovic i Hasagic
Spaha i Barbarez (Barba je malo star ali je iskusan)
Mujdza___Nadarevic__Vranjes__Pandza__Mravac___Papac___Salihamidzic
Jahic___Rahimic_____Muratovic____Ibricic____Salihovic
Vladavic_____Pjanic___Stilic____Misimovic____Medunjanin____Lulic
Zec____Muslimovic____Ibisevic___Dzeko
JA i Adnan Catic (Felix Sturm treba mi samo da zabavlja protivnickog golmana)
Ako nas bude Pape vodio sa ovom formacijom bi vrlo lahko mogli doci do minimalnog poraza a mozda cak i do jednog boda
Begovic i Hasagic
Spaha i Barbarez (Barba je malo star ali je iskusan)
Mujdza___Nadarevic__Vranjes__Pandza__Mravac___Papac___Salihamidzic
Jahic___Rahimic_____Muratovic____Ibricic____Salihovic
Vladavic_____Pjanic___Stilic____Misimovic____Medunjanin____Lulic
Zec____Muslimovic____Ibisevic___Dzeko
JA i Adnan Catic (Felix Sturm treba mi samo da zabavlja protivnickog golmana)
Ako nas bude Pape vodio sa ovom formacijom bi vrlo lahko mogli doci do minimalnog poraza a mozda cak i do jednog boda

20:30 Albanien 3.40 X 3.25 Bosnien und Herzegowina 2.10
Jesu ove kladionice levati...
Jesu ove kladionice levati...
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.