Newcastle United F.C.

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Otelo

Jeste li zadovoljni dosadasnjim transferima?

1. Da
21
72%
2. Ne
8
28%

Ukupno glasova: 29

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Re: Newcastle United F.C.

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 07 nov 2010, 15:30

-Paja je napisao/la:Newcastle ce na Emiratsu da osjeti sta je MOC!
:lol:

Možda Arsenal i izgleda moćno, ali Newcastle vodi. ;) Ponovno se dokazuje da rezultat nije mjerilo igre. :P ]

Prestoji teško poluvrijeme za Newcastle, vidjećemo da li će uspjeti da se održe u životu. :D

e2_ze
Kontakt:

Post Postao/la e2_ze » 07 nov 2010, 15:36

ma nema igre nikako, arsenal kao nesto pokusava ima 7 kornera 6 suteva ali newcastle vodi, iz jednog suta dali gol... dobro se brane, igraju pametno, mada je pitanje koliko ce moci izdrzati ako izdrze do neke 70. minute onda ce do kraja , a ako rano prime gol onda to moze biti pocetak kraja ...

__EmIr__
Kontakt:

Post Postao/la __EmIr__ » 07 nov 2010, 16:35

Lijepo lijepo 3 pobjede u nizu u PL.Hughton u odijelu=pobjeda:D.sad smo na petom mjestu i nadam se da mozemo do europe na kraju sezone.
@paja osjetili smo moc nema sta vadite se na drugima;)
Od malih nogu veliki navijac Anzija, Malage i Man CIty-a

RKO
Kontakt:

Post Postao/la RKO » 07 nov 2010, 16:39

Drago mi je zbog Newcastlea,ono bilo mi je zao sto su ispali a sad se vracaju....pravo su mi old school tim ;)
RIP SALE VILENJAK

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 07 nov 2010, 17:08

Čestitao sam vam na temi Arsenala da i ovdje, svaka čast na dobroj odbrani i na pametnoj igri. Nadam se da ćete idue godine u Europu jer sa ovim timom i još važnije sa ovim managerom možete daleko ;)
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

__EmIr__
Kontakt:

Post Postao/la __EmIr__ » 07 nov 2010, 17:26

Stvarno hughton pokazuje da ima potencijala fenomenalno je postavio igru nadam se da mozemo do europske lige.zna li ko s kim igramo slijedecu utakmicu??

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 07 nov 2010, 17:41

@Emir,

Igramo sa Blackburnom i Fulhamom kući, a onda gostujemo Boltonu.

@Gunners,
Hvala.

Što se tiče utakmice, moram priznati da smo imali dosta sreće, no nismo se samo došli braniti, to se moglo primijetiti u prvih 15-ak minuta prvog poluvremena, a i po samoj postavci igre(ušli smo sa 2 klasična napadača). Arsenal je imao više loptu u svom posjedu, što je i razumljivo obzirom da je to njihov stil igre. No, mora se priznati da danas Arsenal i nije imao pregršt šansi; imali su 2 prečke te sjajan pokušaj Nasrija kada je Krul izvadio tu loptu a da to ni sam ne zna kako, te pokušavali preko bokova doći u priliku. Previše komplikovanja ih je i ovog puta koštalo dobrog rezultata. Hughton je sjajan posao uradio sa Enriqueom i Simpsonom; jednostavno, oni su malo učestvovali u napadačkim akcijama, ali su zato bili sjajni u defanzivi. Coloccinija ne moram ni spominjati; danas je dobio nebrojeno puno duela, te je sjajno iznosio loptu i bez panike istu predavao Tioteu koji je pokazao da se može trkački nositi sa Songom, Wilshereom i Fabregasom. Williamson je također bio dobar, nije imao niti jednu jedinu pogrešku.

Što se tiče veznjaka, Tiote je tu broj jedan. Nolana danas nismo vidjeli u napadačkim akcijama, ali je i on učestvovao u destrukciji igre, te je nekoliko puta sjajno reagovao u defanzivi. Isti slučaj je i sa Bartonom. Ono što me danas malo iznerviralo je Jonasova nonšalantnost. Jednostavno, previše duela je izgubio od Sagne, a par puta je i loše primio loptu, no sreća pa nisu igrači Arsenala uspjeli napraviti neku ubojitu kontru.

Ameobi je odvlačio Squillacija i Koscielnog, ali je činjenica da se on danas nije našao niti u jednoj gol šansi. Carroll, s druge strane, je naplatio grešku golmana Fabianskog i sjajnim skokom postigao zlata vrijedan pogodak(6 u sezoni). Danas je dobio mnogo duela, a imponuje i njegova moć u svoj šesnaestercu u kojem je dobio svaki mogući zračni duel. Bravo momčino, izgleda da je dolazak Capella pozitivno djelovao na njega.

Hughton i odijelo. Kao što rekoh, to je ono što donosi sreću, te je i dalje na stopostotnom učinku. Crveni karton je čist kao suza, tako da se tome ne može ništa prigovoriti.

Trenutno smo na 5. poziciji, te smo i uvezali 3 pobjede(West Ham, Sunderland i Arsenal). Mislim da je ovo odličan pokazatelj da možemo igrati Premiership i da ćemo ove sezone igrati ipak zapaženu ulogu u istom.
Monolog je napisao/la:I, da ne zaboravim, nadam se da će na Emiratesu Hughton biti u odijelu, jer bi to značilo da ćemo iščupati bod(ove).
Ovo je napisano u petak i tako se i desilo. :D

Bravo Hughtone, bravo momci :!:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 07 nov 2010, 17:53

Mene ovaj poraz boli jer smo ga za razliku od prošlih u potpunosti zaslužili. Kako je samo odigrao Newcastle, to je strašno bilo. Nijedna nas ekipa u 2010-oj godini nije zatvorila ko Newcastle. Squillaci i Koscielny Carollu nisu mogli pera odbit, ali bukvalno. Teška srca vam čestitam na zasluženoj pobjedi, makar je utjeha što je Torrke zabio 2 gola i što će CSKA London kiksat.

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 07 nov 2010, 18:01

Pogotovo nakon danasnjega gola,tesko ce te uspjeti zadrzati Carolla,mogao bi on postici velike stvari ako se malo smiri,dosta se pise o njegovom problematicnome zivotu izvan terena,ta upravo je to sprijecilo njegovog suigraca Joey Bartona da napravi veliku karijeru..
Chelsea želi kupiti Andyja Carrolla
CHELSEA je pripremio ponudu od 15 milijuna funti da bi od Newcastle Uniteda otkupio ugovor 21-godišnjega engleskog centarfora Andyja Carrolla, piše Sunday Express.

Talijanski menadžer nogometnog premijerligaša iz Londona, Carlo Ancelotti, zaljubljen je u robusnu, a istodobno i profinjenu silinu mladog napadača, koji bi mogao dobiti debitantski poziv za seniorsku reprezentaciju Engleske uoči prijateljskog dvoboja s Francuzima za deset dana na Wembleyju.

Carrolla Talijan zapravo vidi kao idealnu zamjenu za Didiera Drogbu, očigledno svjestan da 32-godišnji Bjelokošćanin neće još dugo moći svojom igrom razarati suparničke obrane kao što je činio u šest proteklih sezona.

Prije mjesec je dana Carroll produljio ugovor s Newcastleom do ljeta 2015. godine. Ove je sezone u deset premijerligaških dvoboja zabio pet golova uz četiri asistencije.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

Per Ciljan Skjelbred
Kontakt:

Post Postao/la Per Ciljan Skjelbred » 07 nov 2010, 22:58

Dylan Dog je napisao/la:Pogotovo nakon danasnjega gola,tesko ce te uspjeti zadrzati Carolla,mogao bi on postici velike stvari ako se malo smiri,dosta se pise o njegovom problematicnome zivotu izvan terena,ta upravo je to sprijecilo njegovog suigraca Joey Bartona da napravi veliku karijeru..
Neće se Newcastle samo tako rješiti Carrolla. Momak je iz Newcastlea (predgrađa) cijeli život navija za Newcastle. Njegov dječački san ispunjen mu je ovo ljeto kad mu je dana devetka koja u Newcastelu znači više nego vjerojatno ijedan drugi broj u nekom drugom klub. Osim toga prije nekoliko tjedana je potpisao novi petogodišnji ugovor, tako da ne vjerujem da će ga još duže vremena prodati. Uvjeren sam da bi Carroll najradije cijelu karijeru htio provest u Nufc-u ;)
I Sheareru su svojevremenu nudili ogromne plaće i sve ostalo (najviše ga je želio Ferguson), ali jednostavno nije htio.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 10 nov 2010, 21:16

Sturio sam se dok nisam pronašao valjan link za utakmicu. Ukoliko postoji neki luđak koji bi želio gledati Newcastle, evo http://atdhe.net/27965/watch-newcastle-vs-blackburn.

Što se tiče utakmice, ne stojimo baš najbolje, ali nadam se da će se to promijeniti te da ćemo ostvariti i 4. uzastopnu pobjedu. Tiote je krivac za pogodak, ali valjda će se iskupiti do kraja utakmice. :D

Kada su postave u pitanju, nema niti jedne promjene u odnosu na meč sa Arsenalom, dakle ovako to izgleda:

Krul - Simpson - Williamson - Coloccini - Enrique; Tiote - Burton - Nolan - Jonas; Carroll - Ameobi

Primili smo gol u 3. minuti, a poslije toga se utakmica odvija na sredini terena; nema nekih izglednih prilika ni sa jedne ni sa druge strane.

Da ne zaboravim, Hughton je u odijelu, a to znači da je pobjeda pred nama. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

lcfc
Kontakt:

Post Postao/la lcfc » 10 nov 2010, 21:35

Valjda možete do pobjede,iako gubite :? :?
Kasnije ću ja pogledati sažetak ove tekme !
Shall I be Forest, or shall I be City,
This is what my mum said to me,
Wash your mouth out my son, go get your fathers gun
and shoot the forest scum,
WE HATE FOREST!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 10 nov 2010, 22:47

Ipak poraz protiv objektivno slabije ekipe Blackburna. Ono što je najžalosnije je da uopšte nismo nadigrani, ali, ruku na srce, nismo ni mi stvarali neke prilike, tako da...

U drugo poluvrijeme se ušlo sa prinudnom zamjenom Ranger - Ameobi(Shola se povrijedio), a već nakon 2 minute ide slobodnjak sa 40 metara i Barton centrira na drugu stativu, a tamo je Andy Carroll koji fenomenalnim udarcem glavom postiže pogodak. Proključalo je sve, ali izgleda da ni rasprodani St. James Park nije mogao dati krila Hughtonovim momcima da preokrenu rezultat u svoju korist. Poslije toga opet nikakva, nepovezana igra kako sa jedne, tako i sa druge strane. Moram priznati da nisam vidio 2. pogodak Blackburna, jer mi je par minuta prije toga internet o'šo u helać(hvala Bh Telekomu). Gol je pao u najnezgodnije vrijeme, tako da nije bilo vremena za neki manevar da bi se izjednačio rezultat.

Drugo poluvrijeme će biti upamćeno i po Bartonovoj gluposti kada je mogao komotno zaraditi crveni karton zbog udaranja P*edersena. Na sreću, sudija to nije vidio, pa je dobro prošao.

Ostalo je sve za baciti, bila je tu još jedna prava prilika kada Ranger probija po desnoj strani i umjesto da gurne loptu po zemlji za Carrolla koji je bio na petercu, Niel je centrirao iz sve snage pa je lopta završila u autu.

Hughton je prvi put doživio poraz dok je obučen u odijelo vodio ekipu, pa ga možda u sljedećem meču možemo opet očekivati u trenerci. :mrgreen:

Jbg, nije ništa izgubljeno, i dalje smo u gornjem dijelu tabele, tako da se još ništa ne može prigovoriti momcima.

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 11 nov 2010, 21:13

postoje velike sanse da ce Capello pozvati Carrolla za prijateljsku utakmicu sa Francuzima ..http://www.skysports.com/story/0,19528, ... 86,00.html
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

wenger
Kontakt:

Post Postao/la wenger » 12 nov 2010, 11:13

Šteta zbog našeg poraza protiv Blackburna :roll:
Nadam se pobjedi protiv Fulhama !

Zamolio bio administraciju još jednom da mi oslobodi account pod imenom Magpies !

HVALA UNAPRIJED !

wenger
Kontakt:

Post Postao/la wenger » 14 nov 2010, 11:14

Fucking Schwarzer and Fulham :evil:

Kako jučer nismo imali sreće,stvarno za ne povjerovati je.Koliko smo zicera promašili,ufff :roll:
Ali šta je tu je,malo me je jučer i Huhgton iznervirao sa onim glupim nigdje veze izmjenama :roll:

Blue_He4rt
Kontakt:

Post Postao/la Blue_He4rt » 14 nov 2010, 15:02

Da ste dobili jedan Wigan,Stoke,Blackpool,pa i Blackburn kod kuce bili bi 1. u ligi...Nevjerovatno tek sada sam uocio taj podatak!!....Govorim ovo iz razloga sto vas smatram kvalitetnijom od sve cetiri navedene ekipe...
Chelsea F.C.

wenger
Kontakt:

Post Postao/la wenger » 14 nov 2010, 16:28

Blue_He4rt je napisao/la:Da ste dobili jedan Wigan,Stoke,Blackpool,pa i Blackburn kod kuce bili bi 1. u ligi...Nevjerovatno tek sada sam uocio taj podatak!!....Govorim ovo iz razloga sto vas smatram kvalitetnijom od sve cetiri navedene ekipe...
U potpunosti se slažem sa tobom.Sa jačim momčadima igramo odlično,dok sa ekipa koje su evidentno slabije od nas prosipamo bodove,ali i sa trenutnom situacijom sam zadovoljan,jer mi smo došli iz Championshipa.Važno je sam da zadržimo Carrolla,Jonasa i Nolana i sljedeće aBd sezone u Europu(nadam se)

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 14 nov 2010, 17:09

Ja mislim da bi Newcastle bio prvi na tabeli da je igrao samo u gostima. :P

__EmIr__
Kontakt:

Post Postao/la __EmIr__ » 14 nov 2010, 17:37

OTNYS_YNWA je napisao/la:Ja mislim da bi Newcastle bio prvi na tabeli da je igrao samo u gostima. :P
:lol: živa istina ,ne mogu da vjerujem koloko bolje igramo u gostima.jes da su dvije najubjedljivije pobjede ostvarili kod kuće al opet . . . :? .protiv slabijih ekipa slabije igramo pojma nemam zašto. . :roll:

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: soxx i 3 gosta.