Scottish Premier League

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Ko ce biti novi/stari/ prvak Skotske Premier Lige?

Celtic
91
54%
Rangers
44
26%
Hearts
4
2%
Aberdeen
4
2%
Kilmarnock
6
4%
Dundee United
9
5%
Motherwell
5
3%
Hibernian
4
2%

Ukupno glasova: 167

Nimla_RZ
Kontakt:

Re: Scottish Premier League

Post Postao/la Nimla_RZ » 02 jun 2011, 20:34

jacky09 je napisao/la:
Nimla_RZ je napisao/la:Pošto nisam upućen, jel istina da je Celtic klub koji u svojoj ekipi želi samo katolike ili Rangersi žele samo protestante?
Nekad bilo tako.
Eh vidiš. Znaš li kada se to promijenilo?
Čelik Zenica 1945

jacky09
Kontakt:

Post Postao/la jacky09 » 02 jun 2011, 20:46

Nimla_RZ je napisao/la:
jacky09 je napisao/la:
Nimla_RZ je napisao/la:Pošto nisam upućen, jel istina da je Celtic klub koji u svojoj ekipi želi samo katolike ili Rangersi žele samo protestante?
Nekad bilo tako.
Eh vidiš. Znaš li kada se to promijenilo?
Prvi katolik u Rangersima je Maurice Johnston, inače prije toga igrao u Celticu, pa prešao u Nantes i došao kasnije u Rangers. Bilo je dosta emisija na tu temu i spominjalo se njegovo ime. Prvi katolik je zaigrao za Rangers 1989., a klub je osnovan 1872.
Najekstremniji navijači ga nikada nisu prihvatili, čak im se i jednom prekrižio (protestanti se nikad ne križaju) kada je napuštao teren. Bilo je još slučajeva tipa Hateley za kojeg nisu znali šta je, Francis koji je navodno djecu vodio u katoličku školu, Falco koji je bio protestant, a križao se..itd..
...što je više lome to je volim jače...

marijo_leeds
Kontakt:

Post Postao/la marijo_leeds » 17 jun 2011, 09:16

To je prije bilo....danas se to više tolko ne gleda...mržnja izmeđe Celtica i Rangersa danas je ostala samo među navijacima....to sta se govori mržnja katolika i protestanata to je ostalo iz tih davnih vremena još dok su se Irci naseljavali u Škotsku i tih ratova između protestanata i katolika.....
danas je normalno da Englez ili Škot(protestanske vjere) igra za Celtic....jer takva je politika u klubu Celtica
di se zabranjuju mržnja i rasizam u klubu....a svaki igrac koji voli Celtic nije bitno jer je Katolik,Protestant,Pravoslavac ili Musliman....ako mu je želja igrat u tom klubu njemu su vrata uvijek otvorena...normalno ako je igrac dobre kvalitete da igra za taj klub....a Rangersova politika je ista ko i Celticova samo mislim,možda griješim
da u Rangers-u mogu svi igrat igraci bilo koje vjere i narodnosti osim Iraca....mislim da se njima
ne dopušta da igraju za Rangerse....zbog navijaca koje znaju pjevat vrlo pogrdne pjesme protiv Iraca a i zbog velike mržnje prema tom narodu...pogledajte si samo Sj.Irsku.....

Celtic and Leeds United 4ever :D
Zadnja izmjena: marijo_leeds, dana/u 17 jun 2011, 15:11, ukupno mijenjano 1 put.

marijo_leeds
Kontakt:

Post Postao/la marijo_leeds » 17 jun 2011, 13:37

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 21 jun 2011, 19:22

Niko Kranjcar se pominje kao moguce pojacanje Seltika u novoj sezoni.
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 15 jul 2011, 12:15

Champions League third qualifying round

Rangers FC - Malmo /Torshavn
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

Sasha L.F.C.
Kontakt:

Post Postao/la Sasha L.F.C. » 18 jul 2011, 20:04

Jel stigao ko u Celtic?? nisam nesto pratio njih, cuo sam samo kako Efrain Juarez hoce i dalje da bude clan Celtica i zeli da se dokaze menadzeru.
1st Liverpool F.C.
2nd Celtic F.C.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 19 jul 2011, 00:26

Sasha L.F.C. je napisao/la:Jel stigao ko u Celtic?? nisam nesto pratio njih, cuo sam samo kako Efrain Juarez hoce i dalje da bude clan Celtica i zeli da se dokaze menadzeru.
Dosao Matthews iz Cardifa,Wilson iz Nottinghama,te Wanyama sto je ujedno i najskuplje kupljeno pojacanje u Skotskoj ovo leto.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Sasha L.F.C.
Kontakt:

Post Postao/la Sasha L.F.C. » 19 jul 2011, 16:33

Devil je napisao/la:
Sasha L.F.C. je napisao/la:Jel stigao ko u Celtic?? nisam nesto pratio njih, cuo sam samo kako Efrain Juarez hoce i dalje da bude clan Celtica i zeli da se dokaze menadzeru.
Dosao Matthews iz Cardifa,Wilson iz Nottinghama,te Wanyama sto je ujedno i najskuplje kupljeno pojacanje u Skotskoj ovo leto.
Hvala za info, po ovome bili su veoma zauzeti sa transferima, a kako i ne bi kad cekaju titulu 4 god.
1st Liverpool F.C.
2nd Celtic F.C.

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 23 jul 2011, 13:51

Utakmicom Rangersa i Heartsa započinje još jedna sezona Škotske Premier League. Favoriti se znaju, to su Rangersi koji brane naslov te Celtic. Za branitelja naslova nije dobro počelo budući da već nakon 20-tak minuta gube kući od Heartsa 1:0
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 23 jul 2011, 14:03

UTakmicom Rangers-Hearts danas krece novo izdanje Skotkse Premier lige.Vec nekoliko puta sam rekao da to takmicenje i ne pratim nesta ekstra,jer samo par utakmica tokom sezone moze da zadovolji ukuse,ostale su mi sve "suhoparne".Kao i mnogo godina unazad,prvenstvo ce se opet vrlo verovatno svesti na "vecite" ne verujem da im iko moze prici u vidokrug.Vecina ekipa je dosta menjalo svoje sastave,naravno najmanje najbolji,pa je tako Celtic u svoje redove doveo Matthewsa,Wilsona i Wanyamu,a otisli su Ljunberg,Hinkeg,McGown,Hutchinson.
SA druge strane "Policajci" doveli u svoje redove BEdoyu,Afolabia,Ortiza i Wallacea,a sut kartu su dobili Shinnie,Perry i little,dakle nista nisu izgubili a dobili su dosta,te smem reci da su odradili najbolji prelazni rok u Skotskoj ove sezone i opet ce biti glavni favoriti za osvajanje.
Treba izdvojiti i dobar posao Aberdeena u prelaznom roku,koji je nasao odlicne igrace,a nije mnogo izgubio u prelaznom roku.
U ligu je usao Dunfermline,povratnik u elitu,ali ocekujem od njega isto tako grcevitu borbu za opstanak,istina doveli su neke kvalitetne igrace,resili se "panjeva" ali da li je to dovoljno za opstanak....

Nasih predstavnika tamo nema mnogo kao i svake godine,tako je tu samo Sasa Papac u Rangersu iz BIH,te Jelavic takodje u Rangersu.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

ThE_mAnIaCs_1987
Kontakt:

Post Postao/la ThE_mAnIaCs_1987 » 23 jul 2011, 14:06

Devil je napisao/la:UTakmicom Rangers-Hearts danas krece novo izdanje Skotkse Premier lige.Vec nekoliko puta sam rekao da to takmicenje i ne pratim nesta ekstra,jer samo par utakmica tokom sezone moze da zadovolji ukuse,ostale su mi sve "suhoparne".Kao i mnogo godina unazad,prvenstvo ce se opet vrlo verovatno svesti na "vecite" ne verujem da im iko moze prici u vidokrug.Vecina ekipa je dosta menjalo svoje sastave,naravno najmanje najbolji,pa je tako Celtic u svoje redove doveo Matthewsa,Wilsona i Wanyamu,a otisli su Ljunberg,Hinkeg,McGown,Hutchinson.
SA druge strane "Policajci" doveli u svoje redove BEdoyu,Afolabia,Ortiza i Wallacea,a sut kartu su dobili Shinnie,Perry i little,dakle nista nisu izgubili a dobili su dosta,te smem reci da su odradili najbolji prelazni rok u Skotskoj ove sezone i opet ce biti glavni favoriti za osvajanje.
Treba izdvojiti i dobar posao Aberdeena u prelaznom roku,koji je nasao odlicne igrace,a nije mnogo izgubio u prelaznom roku.
U ligu je usao Dunfermline,povratnik u elitu,ali ocekujem od njega isto tako grcevitu borbu za opstanak,istina doveli su neke kvalitetne igrace,resili se "panjeva" ali da li je to dovoljno za opstanak....

Nasih predstavnika tamo nema mnogo kao i svake godine,tako je tu samo Sasa Papac u Rangersu iz BIH,te Jelavic takodje u Rangersu.
mozda jesu najbolji posao uradili sto se tice prelaznog roka, al njih hearts sad ubi nogama, bukvalno, nisu nijednom osutali na go kako treba, sve nekako jalovo, bez ikakve ideje u igri, dok je hearts puno konkretniji i ima puno vise loptu u svojim nogama, nadam se da ce rangers preokrenuti zbog kladionice :mrgreen:
Za zivot cijeli!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 23 jul 2011, 14:09

Imam X prvo poluvrijeme, a oni primiše gol i ne priđoše protivničkom u ovih 35. minuta. :mrgreen: Što se tiče i ove sezone, pa sve se zna. Celtic i Rangersi će se boriti za 1. mjesto, a kako ne'am neke simpatije ni prema jednim (dobro, malo su mi draži Rangersi zbog Cannigie, Andrei Canchelskisa i De Boera), svejedno mi je ko će osvojiti.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

efedroni
Kontakt:

Post Postao/la efedroni » 23 jul 2011, 14:18

zalosno nesto, al pored Celtica i Rangersa, ostali i nisu ni vrijedni pomena toliko. Svako malo nadje se neki klub koji bi im mogao parirati, al sve to bude jednu do dvije sezone, a toliko pored njih i nenapravi neki uspjeh. Sto se mene tice ja simpatisem Dundee United.
Metropole

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 23 jul 2011, 14:28

Aje Hearts izdrži da Rangersi ne pobijede, pa Celtic da bude u prednosti već nakon 1.kola
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

Frantisek Planicka
Kontakt:

Post Postao/la Frantisek Planicka » 23 jul 2011, 14:31

efedroni je napisao/la:zalosno nesto, al pored Celtica i Rangersa, ostali i nisu ni vrijedni pomena toliko. Svako malo nadje se neki klub koji bi im mogao parirati, al sve to bude jednu do dvije sezone, a toliko pored njih i nenapravi neki uspjeh. Sto se mene tice ja simpatisem Dundee United.
Tacno tako.

Harts je jedini klub koji se tu i tamo izdigao iznad proseka no i to je dosta tanko.

Secam se da je njihov vlasnik Roman Romanov par puta dizao galamu zaleci se da je Glazgovski dvojac previse favorizovan i da u takvim okolnostima niko ne moze da im parira,misleci pre svega na svoj Harts.

efedroni
Kontakt:

Post Postao/la efedroni » 23 jul 2011, 14:50

to je nesto zbog cega ova liga nikad nece biti popularnija nego sad, a ujedno derbi izmedju vodeceg dvojca sve vise popularise, raznoraznim sredstvima, te kampanjama, te medijima, pravi se od ovog derbija el clasico.
Metropole

jacky09
Kontakt:

Post Postao/la jacky09 » 23 jul 2011, 15:01

Zna li netko šta je sa Mihaelom Kovačevićem, igrao za hrvatsku i švicarsku u21 reprezentaciju. Po transfermarktu je slobodan igrač, prije je igrao za Dundee Utd?

efedroni
Kontakt:

Post Postao/la efedroni » 23 jul 2011, 15:14

Kovacevic je i rodjen u Svici, a koliko znam jos uvjek je u Dundee-ju.
Metropole

jacky09
Kontakt:

Post Postao/la jacky09 » 23 jul 2011, 15:18

efedroni je napisao/la:Kovacevic je i rodjen u Svici, a koliko znam jos uvjek je u Dundee-ju.
Da, rođen je u Švici ali je izrazio želju da igra za Hrvatsku... ali vidim izgubio se negdje u međuvremenu.

Odgovori

Natrag na “Ostale lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.