Turkcell Süper Lig
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers
- Bianconeri1988
- Kontakt:
Re: Turkcell Süper Lig
Volkan poludio 

Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
- Bianconeri1988
- Kontakt:
Eboue, aposlutno zaluženo... 
Ali vodili su i prošle sezone pa izgubili...

Ali vodili su i prošle sezone pa izgubili...
Ž '21!
2:0, s ovakvom igrom, posao skoro završen, odlična tekma, Galatasaray vodi 2:0 apsolutno zasluženo. Elmander u 41-oj, za predah kako treba 

Wir sind Borussia!
Imperator postavio strašnu taktiku
noc je tmava, noc je horka je to spramne cas pro tebe pane Murga
- Bianconeri1988
- Kontakt:
Preslušala ih Galata.
Ž '21!
- dr.van nostrand
- Kontakt:

"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black
silver & black
- kumkalesic
- Kontakt:
Razočaran sam sinošnjom partijom igrača Fenerbahcea u derbiju, ali, opet, kada se sagledaju sve okolnosti u kojima se klub nalazi, moram biti zadovoljan što su još uvijek pri vrhu ljestvice šampionata...
Jednostavno, moralo se to odraziti, jer dok su se glavni konkurenti pojačavali za ovo prvenstvo, Fener je ono najbolje u svojim redovima prodavao, a to, definitivno, nije način kako bi jedan klub trebao da uđe u novu sezonu, pogotovo ako se zoveš Fenerbahce. Ali to što se dogodilo je stvar pravosuđa i o tome ne vrijedi govoriti dok se proces ne okonča, iako to mnogo utiče i na sadašnje stanje u momčadi, jer apsurdno je igrati i boriti se za naslov prvaka, ako će ti ga netko, opet, to sve osporiti i ako ćeš, ponovno, doživjeti sve ovo sa početka ove sezone. To, nažalost, može zadesiti ovaj klub i to vidim, kao jedan od razloga što se klub nije pojačavao nešto posebno u prethodnom prelaznom roku...
Ali da se osvrnem malo i na sinoćnju derbi utakmicu... Nema šta, zaslužena pobjeda rivala. Može se konstatovati da je gost dobro i prošao u ovom meču u kojem su izgledali tragično, pogotovo štoperska linija sa Bilicom i Yobom, od kojih se ne zna koji je gori defanzivac. Igraju u prvom sastavu samo iz razloga što nema nitko drugi i što klub nije doveo nikakvo rješenje, nakon odlaska kapitena Lugana u Paris.
Veliku odgovornost za ovaj poraz snosi i Aykut Kocaman, koji je previše defanzivno ušao u utakmicu. I taj njegov privatni sukob sa Miroslavom Stochom je dosta uzeo poena momčadi u dosadašnje toku šampionata, a o kakvom se fudbaleru radi, moglo se vidjeti u drugom poluvremenu sinošnje utakmice, gdje jer pokazao mnogo više od svih ostalih suigrača iz prvog dijela meča.
14. kola prvenstva je okončano i po onome što tabela pokazuje, ovo prvenstvo bi moglo biti zanimljivije od nekoliko prethodnih. Galata i Fener, nakon ovog kola dijele prvo mjesto sa 28. bodova, ali i Besiktas se večerašnjom pobjedom u Manisi, sasvim približio pomenutom dvojcu i sada zaostaju samo jedan bod. Sada, nakon ispadanja iz lige prvaka, treba očekivati i Trabzon da zaigra dosta bolje, jer posjeduju kvalitet, a i bodovno nisu u velikom deficitu, pogotovo ako pobijede svoju zaostalu utakmicu...
Jednostavno, moralo se to odraziti, jer dok su se glavni konkurenti pojačavali za ovo prvenstvo, Fener je ono najbolje u svojim redovima prodavao, a to, definitivno, nije način kako bi jedan klub trebao da uđe u novu sezonu, pogotovo ako se zoveš Fenerbahce. Ali to što se dogodilo je stvar pravosuđa i o tome ne vrijedi govoriti dok se proces ne okonča, iako to mnogo utiče i na sadašnje stanje u momčadi, jer apsurdno je igrati i boriti se za naslov prvaka, ako će ti ga netko, opet, to sve osporiti i ako ćeš, ponovno, doživjeti sve ovo sa početka ove sezone. To, nažalost, može zadesiti ovaj klub i to vidim, kao jedan od razloga što se klub nije pojačavao nešto posebno u prethodnom prelaznom roku...
Ali da se osvrnem malo i na sinoćnju derbi utakmicu... Nema šta, zaslužena pobjeda rivala. Može se konstatovati da je gost dobro i prošao u ovom meču u kojem su izgledali tragično, pogotovo štoperska linija sa Bilicom i Yobom, od kojih se ne zna koji je gori defanzivac. Igraju u prvom sastavu samo iz razloga što nema nitko drugi i što klub nije doveo nikakvo rješenje, nakon odlaska kapitena Lugana u Paris.
Veliku odgovornost za ovaj poraz snosi i Aykut Kocaman, koji je previše defanzivno ušao u utakmicu. I taj njegov privatni sukob sa Miroslavom Stochom je dosta uzeo poena momčadi u dosadašnje toku šampionata, a o kakvom se fudbaleru radi, moglo se vidjeti u drugom poluvremenu sinošnje utakmice, gdje jer pokazao mnogo više od svih ostalih suigrača iz prvog dijela meča.
14. kola prvenstva je okončano i po onome što tabela pokazuje, ovo prvenstvo bi moglo biti zanimljivije od nekoliko prethodnih. Galata i Fener, nakon ovog kola dijele prvo mjesto sa 28. bodova, ali i Besiktas se večerašnjom pobjedom u Manisi, sasvim približio pomenutom dvojcu i sada zaostaju samo jedan bod. Sada, nakon ispadanja iz lige prvaka, treba očekivati i Trabzon da zaigra dosta bolje, jer posjeduju kvalitet, a i bodovno nisu u velikom deficitu, pogotovo ako pobijede svoju zaostalu utakmicu...
Joint_fc
- dr.van nostrand
- Kontakt:

"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
silver & black
silver & black
konacno prvi, a imperator zna kako se i zadrzati do kraja na vrhu 

Wir sind Borussia!
Galatasaray očigledno ušao u formu,melje sve pred sobom,pa i ove velikane prvo Fenera,pa evo i Trabzon bi mogao nastradati.
http://fkbuducnostbanovici.****/
Ja pogođen nisam, ni umro ni pao,samo sam morao skočiti dole,nastaviću tačno tamo gdje sam stao,izroniće stari za one što ga vole.
Ja pogođen nisam, ni umro ni pao,samo sam morao skočiti dole,nastaviću tačno tamo gdje sam stao,izroniće stari za one što ga vole.
- dr.van nostrand
- Kontakt:
GALATASARAY:
25 Muslera (7),
27 Eboue (7), 17 Ujfalusi (6), 26 Semih (7), 22 Hakan Balta (6),
80 Kazım Kazım (6), 6 (Dk. 87 Ceyhun 5) , 8 Selçuk (7), 10 Melo (7), 52 Emre (6), 18 (Dk. 82 Ayhan),
9 Elmander (8), 15 Baros (6)
50 (Dk. 70 Engin 4).
Elmander dobio 8. i igrac utakmice

25 Muslera (7),
27 Eboue (7), 17 Ujfalusi (6), 26 Semih (7), 22 Hakan Balta (6),
80 Kazım Kazım (6), 6 (Dk. 87 Ceyhun 5) , 8 Selçuk (7), 10 Melo (7), 52 Emre (6), 18 (Dk. 82 Ayhan),
9 Elmander (8), 15 Baros (6)
50 (Dk. 70 Engin 4).
Elmander dobio 8. i igrac utakmice

silver & black
silver & black
nostrand bravo
treba jos spomenuti Selčuka i Gulselama koji su ga zabili i tako jos vise zabetonirali Galatasaray na prvo mjesto, a naravno tu je i Kazim-aga sa svojim ubacajima
mada licno najdrazi mi je Gulselamov u devedestoj, da ga zakuca za demonstraciju sile najačeg turskog kluba
. Iduca tekma protiv Orduspora u petak, 16 Decembar, bojim se podcjenjivanja i kiksa, al valjda nece brate, mada je svasta moguce u Turskoj ligi.

treba jos spomenuti Selčuka i Gulselama koji su ga zabili i tako jos vise zabetonirali Galatasaray na prvo mjesto, a naravno tu je i Kazim-aga sa svojim ubacajima

Wir sind Borussia!
- dr.van nostrand
- Kontakt:

silver & black
silver & black
- alan_kardec
- Kontakt:
Konačno i da ovo vidim, tri istanbulska kluba na samom vrhu tabele turske lige. Ovo se odavno nije desilo, koliko se ja sjećam, a već godinama ulažu milione u svoje ekipe. Još im u vrhu samo fali Trabzon, ali oni su lošije startovali zbog učešća u lš.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
jos ljepsi pogled kad je Galatasaray na vrhu
inace slazem se u potpunosti alane, milioni se ulazu, iako nekad neslazem se licno sa nekim ulaganjima, neka ulaganja su mi maltene smijesna kao recimo dovodjenje nekih zvijezda na izmaku karijere za ogroman novac, kad to vise nije "onaj" igrac kakav je bio u svojim najboljim danima, al sta je tu je. Konacno Galatasaray ima ekipu za sampiona, za obraz turskog fudbala, da izadje u Evropu i da se nepostidi ni jedan jedini trenutak, da neprima po sedam, osam komada, ipak je GS klub koji je igrao protiv skoro svih najjacih evropskih klubova.

Wir sind Borussia!
Mislim da ce sada polako da se iskristalise kvalitet ekipa u ovoj ligi.Prvenstveno se tome nadam u sledecoj sezoni,jer su mnogi prsli sada zbog namestanja,i dosta ih vise nece imati muda da povuku za namestanjem.Rekao bih da su tu najjaci bili kolateralna steta,jer su na inicijativu relativno manjih klubova namestali rezultate.Pa secam se pre par sezona Rizespora koji je bio u zoni ispadanja,mozda cak te sezone i ispao,a nije porazen od 4 najjaca kluba Turske.I da mi neko kaze da je sve cisto.Ili Sivasspor one sezone kad nije imao poraza kuci do pred sami kraj.
Kako da ne.

Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
" onclick="window.open(this.href);return false; nema sta bolja Galata proslava 3 gola
covjek sinu glumi pitbulla na terenu.. Na 4:01 ako se ne varam mlo ga polomio driblinogm 

Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.
slabo u kojoj ligi se nenamjesta, turska se najvise proziva zbog nekih drugih, politickih stvari, a poznato mi je da ima namjestanja u utakmicama visoke evropske klase, u kojima nikada nebi pomslili na takvo nesto, al se o tome manje-vise suti...Devil je napisao/la:Mislim da ce sada polako da se iskristalise kvalitet ekipa u ovoj ligi.Prvenstveno se tome nadam u sledecoj sezoni,jer su mnogi prsli sada zbog namestanja,i dosta ih vise nece imati muda da povuku za namestanjem.Rekao bih da su tu najjaci bili kolateralna steta,jer su na inicijativu relativno manjih klubova namestali rezultate.Pa secam se pre par sezona Rizespora koji je bio u zoni ispadanja,mozda cak te sezone i ispao,a nije porazen od 4 najjaca kluba Turske.I da mi neko kaze da je sve cisto.Ili Sivasspor one sezone kad nije imao poraza kuci do pred sami kraj.Kako da ne.
Wir sind Borussia!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.