Zamrli-zaboravljeni klubovi
Re: Zamrli-zaboravljeni klubovi
u ovom textu ima još ime jednog kluba, koji je vjerovatno sada ugašen, Panteri iz Bijeljine. ili je i on promjenio ime.
a za Željezničar sam čuo da su igrali u Višegradu poslije rata, te sezone dok se nisu ugasili...
a za Željezničar sam čuo da su igrali u Višegradu poslije rata, te sezone dok se nisu ugasili...
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!
Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!
- Sarajlijc@
- Kontakt:
E ne mogu da vjerujem hahahahahahahhaa
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
To je sadasnji Radnik,koji se tako zvao par sezona za vreme rata.Pasha je napisao/la:u ovom textu ima još ime jednog kluba, koji je vjerovatno sada ugašen, Panteri iz Bijeljine. ili je i on promjenio ime.

Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
@Devil
Moguće, mada sam siguran da sam pročitao da je to predzadnji rang takmičenja.
Ali dobro ti si upućeniji u srpski fudbal pa ti vjerujem.
A čuj Panteri prijašnje Radnikovo ime...

Moguće, mada sam siguran da sam pročitao da je to predzadnji rang takmičenja.

A čuj Panteri prijašnje Radnikovo ime...

Ja pogođen nisam, ni umro ni pao, samo sam morao skočiti dole, nastaviću tačno tamo gdje sam stao, izroniće stari za one što ga vole... FKBB 1947
i taj fk zeljeznicar ali i fk sarajevo iz "srpskog" sarajeva su osnovani kao neki nasljednici pravih zeljeznicara i sarajeva, i sa pravom su rasformirani odmah nakon rata 1998 i 1999.
bilo je mnogo klubova u bih koji su tokom i nakon rata osnovani kako "kobajagi" nasljednici pravih klubova...
koliko znam fk sarajevo iz srpskog sarajeva je igrala na palama a fk zeljeznicar u lukavici...
bilo je mnogo klubova u bih koji su tokom i nakon rata osnovani kako "kobajagi" nasljednici pravih klubova...
koliko znam fk sarajevo iz srpskog sarajeva je igrala na palama a fk zeljeznicar u lukavici...
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!
ako ima neko iz Jajca ja mislim da im se klub zvao Elektrobosna ako se ne varam
Sa juga pjesma cuje se
sve se trese ori se
CELIK sampion CELIK sampion
sada pjeva se
cuje se pjesma robova
viori nasa zastava
crno crvena boja najdraza
svih zenicana
SAMO CELIK
sve se trese ori se
sada pjeva se
cuje se pjesma robova
viori nasa zastava
svih zenicana
SAMO CELIK
da dodam jos Bratstvo Pucarevo/Novi Travnik,Rudar Zenica,Aik Backa Palanka
Pasching u Austriji
Pasching u Austriji
Sa juga pjesma cuje se
sve se trese ori se
sada pjeva se
cuje se pjesma robova
viori nasa zastava
svih zenicana
SAMO CELIK
sve se trese ori se
sada pjeva se
cuje se pjesma robova
viori nasa zastava
svih zenicana
SAMO CELIK
u Novom Travniku postoji klub, al' nisam siguran je li nasljednik Bratstva. Rudar Zenica je reaktiviran prije tri godine i jedan je od boljih klubova u ligi ZDK...
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
Jesi siguran da je postojao Aik Backa Palanka ?tareizo je napisao/la:da dodam jos Bratstvo Pucarevo/Novi Travnik,Rudar Zenica,Aik Backa Palanka
Pasching u Austriji
Cenim da si pomesao sa Aik Backa Topola,koji i sada postoji,koji je u proslosti dao Tadica,Zigica,Pavicevica,Kaludjerovica,Krmpotica....
Posle bi se mog'o malo zabaviti klubovima iz Srbije,ako nekoga cisto zanima ta sfera ugasenih klubova.

I evo da zavrsimo pricu o ugasenim klubovima iz RS.
PFS Banja Luka
"Krila Krajine" Banja Luka
Sindjelic Banja Luka
Fk Mrkonjic Grad
OFK Sloboda Piskavica
PFS Trebinje
Fk Kalinovik
Fk Alat Trebinje
PFS Banja Luka
"Krila Krajine" Banja Luka
Sindjelic Banja Luka
Fk Mrkonjic Grad
OFK Sloboda Piskavica
PFS Trebinje
Fk Kalinovik
Fk Alat Trebinje
u pravu si mislio sam na Backu Topolu,reci mi sta je sa OFK Kikinda dali oni igraju jos i gdjeDevil je napisao/la:Jesi siguran da je postojao Aik Backa Palanka ?tareizo je napisao/la:da dodam jos Bratstvo Pucarevo/Novi Travnik,Rudar Zenica,Aik Backa Palanka
Pasching u Austriji
Cenim da si pomesao sa Aik Backa Topola,koji i sada postoji,koji je u proslosti dao Tadica,Zigica,Pavicevica,Kaludjerovica,Krmpotica....
Posle bi se mog'o malo zabaviti klubovima iz Srbije,ako nekoga cisto zanima ta sfera ugasenih klubova.![]()
Sa juga pjesma cuje se
sve se trese ori se
sada pjeva se
cuje se pjesma robova
viori nasa zastava
svih zenicana
SAMO CELIK
sve se trese ori se
sada pjeva se
cuje se pjesma robova
viori nasa zastava
svih zenicana
SAMO CELIK
Fk Igman Ilidža 

Ja mislim da se oni još takmiče u kantonalnoj ligi
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
da, bili su dno dna, tj. zadnji u zadnjoj ligi, vise nepratim, u rangu su s Butmirom i sl.anonimni je napisao/la:Ja mislim da se oni još takmiče u kantonalnoj ligi
Da klub iz Jajca se zove Elektrobosna.Bio je prestao sa radom a sada se natjece u 2.zupanijskoj ligi.Prije rata su u Jajcu jos postojali OFK.Vrbas, Boksit i Ferohem. A sada postoje pored Elektrobosne jos NK Jajce i Maestral'95tareizo je napisao/la:ako ima neko iz Jajca ja mislim da im se klub zvao Elektrobosna ako se ne varam
nisu zamrli, ali zaboravljeni jesu, sigurnosonik24 je napisao/la:da, bili su dno dna, tj. zadnji u zadnjoj ligi, vise nepratim, u rangu su s Butmirom i sl.anonimni je napisao/la:Ja mislim da se oni još takmiče u kantonalnoj ligi
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
Tu su jos,treci rang takmicenja tj.Srpska liga grupa Vojvodina,sredina tabele.tareizo je napisao/la:u pravu si mislio sam na Backu Topolu,reci mi sta je sa OFK Kikinda dali oni igraju jos i gdjeDevil je napisao/la:Jesi siguran da je postojao Aik Backa Palanka ?tareizo je napisao/la:da dodam jos Bratstvo Pucarevo/Novi Travnik,Rudar Zenica,Aik Backa Palanka
Pasching u Austriji
Posle bi se mog'o malo zabaviti klubovima iz Srbije,ako nekoga cisto zanima ta sfera ugasenih klubova.![]()

Klub sa tradicijom,jedan od najstarih klubova Srbije,mislim 1909 ili 10 nisam siguran.

Kad več spominjete ove kao klubove srpsko Sarajevo i srpski Željezničar, jednom sam gledao "derbi" na tv mislim da se igrao u Vogošći rezultata se ne sjećam ni godine kad je to bilo jbg bio sam klinac ali se sječam da su kao bile Horde zla, a čini mi se i Manijaci
Kad bi neko iskopao neki snimak toga zlata bi vrijedilo, tražio sam na youtube al nema...

BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
Cek govoris o navijacima ta dva kluba ili o pravom Sarajevu i Zelji ?Lik je napisao/la:Kad več spominjete ove kao klubove srpsko Sarajevo i srpski Željezničar, jednom sam gledao "derbi" na tv mislim da se igrao u Vogošći rezultata se ne sjećam ni godine kad je to bilo jbg bio sam klinac ali se sječam da su kao bile Horde zla, a čini mi se i ManijaciKad bi neko iskopao neki snimak toga zlata bi vrijedilo, tražio sam na youtube al nema...

Nesta se ne secam cak ni kroz pricu da su ova dva kluba iz sadasnjeg Istocnog Sarajeva imali organizovane navijacke grupe.

Govorim o tkz srpskim hordama,Devil je napisao/la:Cek govoris o navijacima ta dva kluba ili o pravom Sarajevu i Zelji ?Lik je napisao/la:Kad več spominjete ove kao klubove srpsko Sarajevo i srpski Željezničar, jednom sam gledao "derbi" na tv mislim da se igrao u Vogošći rezultata se ne sjećam ni godine kad je to bilo jbg bio sam klinac ali se sječam da su kao bile Horde zla, a čini mi se i ManijaciKad bi neko iskopao neki snimak toga zlata bi vrijedilo, tražio sam na youtube al nema...
![]()
Nesta se ne secam cak ni kroz pricu da su ova dva kluba iz sadasnjeg Istocnog Sarajeva imali organizovane navijacke grupe.![]()

BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.