EURO 2012 - općenito

Poljska i Ukrajina / 8. juni - 1. juli 2012.

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,Devil,dubrava

EURO 2012 uzima :

Spanija
56
22%
Holandija
21
8%
Njemacka
82
33%
Engleska
27
11%
Portugal
6
2%
Italija
31
12%
Hrvatska
12
5%
Danska
2
1%
Francuska
7
3%
Neko drugi
7
3%

Ukupno glasova: 251

ramiral
Kontakt:

Re: EURO 2012

Post Postao/la ramiral » 16 apr 2012, 22:26

Porugalu i Francima želim bolno ispadanje... posebno ovim drugima... pa u bilo kojoj fazi :mrgreen:
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

bambina
Kontakt:

Post Postao/la bambina » 17 apr 2012, 11:24

slažem se i još fuj Englezi bahati uz Portugalce što prije via home ;)
Furija IN navijam za njih defnitivno su mi naj kao tim ,igrači, cool ;)

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 17 apr 2012, 15:31

Za engleze navijam uvijek na velikim takmičenjima, ali nesrećnici nikad ništa napravili nisu s obzirom na to kakve su sve kvalitetne igrače i selektore imali.
Sad sam krajnje presimističan po pitanju njihovog plasmana na ep pošto su praktično bez selektora dva mjeseca prije eura, glavni igrači su im već u nekim poznim igračkim godinama... Jbg mrka kapa. :roll:
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

dean_
Kontakt:

Post Postao/la dean_ » 17 apr 2012, 15:53

majke ti mile i drage,ne ide mi u glavu kako netko može navijat za engleze

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 17 apr 2012, 16:03

dean_ je napisao/la:majke ti mile i drage,ne ide mi u glavu kako netko može navijat za engleze
Možda zbog toga što navija za Liverpool (nemoj postaviti pitanje "kako neko može navijat za Liverpool"), možda zbog toga što mu je omiljeni igrač Englez, možda zbog toga što voli britanski humor, možda zbog toga što je živio u Engleskoj, možda je prva fudbalska utakmica koju je gledao bila Engleska vs neko drugi...Ide l' sad? :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

dean_
Kontakt:

Post Postao/la dean_ » 17 apr 2012, 16:08

Monolog je napisao/la:
dean_ je napisao/la:majke ti mile i drage,ne ide mi u glavu kako netko može navijat za engleze
Možda zbog toga što navija za Liverpool (nemoj postaviti pitanje "kako neko može navijat za Liverpool"), možda zbog toga što mu je omiljeni igrač Englez, možda zbog toga što voli britanski humor, možda zbog toga što je živio u Engleskoj, možda je prva fudbalska utakmica koju je gledao bila Engleska vs neko drugi...Ide l' sad? :mrgreen:
ne ide :mrgreen:
nek navijaju, ali moraju znati da većina engleza gleda s prijezirom na njihovu zemlju i nogomet(pogotovo naše ex-yu zemlje) i misle da su viša rasa u odnosu na nas....ne zanimaju ih manje zemlje, a misle da znaju sve o njima...

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 17 apr 2012, 17:39

dean_ je napisao/la:
Monolog je napisao/la:
ne ide :mrgreen:
nek navijaju, ali moraju znati da većina engleza gleda s prijezirom na njihovu zemlju i nogomet(pogotovo naše ex-yu zemlje) i misle da su viša rasa u odnosu na nas....ne zanimaju ih manje zemlje, a misle da znaju sve o njima...

Ne gledam ja na to na način na koji ti gledaš i to je to. ;) Jer da gledam, vjerovatno u evropi ne bi bilo repke za koju mogu navijati osim Srbije i još ponekog rijetkog izuzetka.
Za Engleze navijam odmalena. Volim gledati fudbal kakav oni igraju, tvrd fudbal, muški. Sviđa mi se to što im je fudbal bitan u mjeri u kojoj recimo njemci, španci ili holanđani ne mogu ni zamisliti. Volim to kad se zagrle na početku utakmice, pjevaju (ne da pjevaju nego urlaju, (još se sjećam polufinala eura 1996. protiv njemaca na wembliju kako tony Adams nadglasava publiku :lol: )) himnu sa tridesetak hiljada svojih navijača, ma gdje se igralo na kugli zemaljskoj. Za Liverpool navijam od 97. ili 98. godine kad su počinjali gerrard i owen, tako da i to ima neke veze. Englezi su mi na neki način simpatični zbog toga što su na mnogim prethodnih takmičenjima ispadali nesrećno, zbog vlastite gluposti ili sudijske nepravde (Božja ruka). 96.-penali, 98.-penali uz glupost beckhama, 2000.-loše prošli u grupi iako su imali 2:0 sa portugalom i zijanili 3:2, 2002. poveli protiv brazila pa ih seaman ukopao, 2004.-penali, 2006. penali uz crveni za rooneya, 2008. hebali ih `rvati i golmani, 2010. isprašili ih njemci uz nepriznat gol lamparda.

što reče @monolog, britanski humor obožavam (mućke, falični pansion, crna guja....). volim čitati agathu cristie.
Čaj ipak organski ne podnosim. :mrgreen:

Kamara raje na forumima, pa i na ovom, navijaće za njemce. zašto? nemam pojma. ja recimo švabe mrzim iz dna duše. jednostavno ne volim ih i gotovo.

po toj nekoj tvojoj logici, onda mladi ne bi uopšte slušali ove neke strane grupe i pjevače za koje se pouzdano zna da su uzimali droge, mnogi su od toga i umrli, ali su i dan-danas popularni i slušaju se.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 17 apr 2012, 21:50

dao Bog da englezi ispadu odma
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 17 apr 2012, 22:28

Dao Bog da se opameti neki selektor pa da zovne Scholesa da diriguje sredinom,da otvara malo krila,da se to sve podmaze i onda Englezi mogu komotno do titule.I fali jedno krilo dobro,al sta je tu je,niko nije savrsen :D
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 17 apr 2012, 22:53

Samo nek ispadnu sto prije furda Portugalci i Francuzi ;)
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

bekicamir
Kontakt:

Post Postao/la bekicamir » 17 apr 2012, 22:58

Portugal ,Njemacka i Spanjolska su jedini apsolutno favoriti za polufinala ako se prije ne sastanu ove tri momcadi ---jedine ekipe koje imaju glavu i rep...
Italija vec par godina nema neku posebnu mocad ,Francuzi nemaju taj nacionalni naboj jer je vecina crnaca koji uopce ne dozivljavaju nacionalni naboj koji trebaju da nose kada se igra za repku...Englezi su losi drama,em ih napustio tata talijan kad je vidio da od ove ekipe nema apsolutno nista...Hrvatska losa do bola ,nece niti boda u skupini osvojiti...ima jos par divljih ekipa uz domacine koji ce tu doci vise turisticki poput Ceske,Rusije i Irske!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 17 apr 2012, 23:02

A Holandija? Kako Portugal ispred Holandije, živ bio? :oops:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

High

Post Postao/la High » 17 apr 2012, 23:13

slika
Kraj priče. :D
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 17 apr 2012, 23:14

bekicamir je napisao/la:Portugal ,Njemacka i Spanjolska su jedini apsolutno favoriti za polufinala ako se prije ne sastanu ove tri momcadi ---jedine ekipe koje imaju glavu i rep...
Italija vec par godina nema neku posebnu mocad ,Francuzi nemaju taj nacionalni naboj jer je vecina crnaca koji uopce ne dozivljavaju nacionalni naboj koji trebaju da nose kada se igra za repku...Englezi su losi drama,em ih napustio tata talijan kad je vidio da od ove ekipe nema apsolutno nista...Hrvatska losa do bola ,nece niti boda u skupini osvojiti...ima jos par divljih ekipa uz domacine koji ce tu doci vise turisticki poput Ceske,Rusije i Irske!
Portugal nema golmana,odbrana im je slaba,vise onako brza odbrana da se nose sa Juznoamerikancima,nemaju centarhalfa,Ronaldo ce hodat sa krila na krilo,pa malo u sredinu,nema tu repa a kamoli glave.Njemacka ima dosta toga,al odbrana im je posuplja,pogotovo onaj centralni dio,nema tu nekog bas WC igraca,ostatak ekipe vise nego dobar.Spaniji ne znam hocel igrati Villa,i da hoce,od njegova 4 gola nema nista,Torresova 2 takodje mozes zaboraviti,jedina prednost je ta sredina,jeste ogromna,al da se to sjeckat.Nedostajat ce realizacije tako da mi nisu ni oni neki apsolutni favorit.Holandija je uz Njemce najkompletnija ekipa,al fali i njima jacine u sredini odbrane,cim izadju iz svojih 16 mogu se nositi sa svima.Nisu bas ove ekipe neki favoriti kao sto ih ti predstavljas.Nisu ni moji Englezi nesto,al imaju sigurno najjacu odbranu,a Rooney sta napravi,jos ako se pridoda slucajno neko gore u napad mogli bi oni daleko,ima u njima inata da se osvete Njemcima za SP,tako da mislim da su oni u 1/2 a dalje kud koji mili moji :D Francuzi i Talijani 0 bodova,max je prolaz grupe...Irci ce biti iznenadjenje prvenstva po meni
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

M. Scofield
Kontakt:

Post Postao/la M. Scofield » 19 apr 2012, 15:04

bekicamir je napisao/la:Portugal ,Njemacka i Spanjolska su jedini apsolutno favoriti za polufinala ako se prije ne sastanu ove tri momcadi ---jedine ekipe koje imaju glavu i rep...
vidi se da nemaš pojma o ovoj igri, igraj klikera sine, čuj divlje ekipe koje dolaze turistički, eto Rusi će skinuti gaće i reći navalite došli smo turistički. P.s. Portugal grupe neće proć
Audere est Facere

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 20 apr 2012, 01:30

Slažem se za Portugal. Iamju oni materijala za proći dalje (ronaldo, pepe, nanai) ali njihov najveći problem je to što su upali u grupu sa dva najveća favorita turnira tako da mislim da ne mogu do knock-out faze.
Njemci će na ep biti jači za Gotzea i Hummelsa, ali Miller nije ni blizu onog Millera sa sp kad je bio izvanredan. Za mene su prvi favorit turnira.
Holanđani sa kvalitetom igrača i kvalitetom koji pokazuju zadnjih godina, mogu ladno do polufinala.
O Englezima sam rekao sve.
Španci su mi nepoznanica. Nakon demonstirranja sile na ep 2008. i sp 2010., sad su naredali nekoliko slabijih igara i rezultata i pokazali su da su ranjivi. Neko iznad reče faliće im Villa. Ali zato je sad tu Soldado. ;)
Talijani sa Prandellijem i bez njega nisu isti tim. Čovjek ih je preporodio. Mogu biti iznenađenje turnira isto kao i Francuzi sa Blancom.
RIP Adis Selmanović

silenT
Kontakt:

Post Postao/la silenT » 20 apr 2012, 22:11

Njemci neće proći grupu.... Portugal i Nizozemska idu dalje i to do finala obadvoje... ;)
Inter, Zrinjski, Hajduk, NY Knicks, Medvešćak, NY Rangers, Andy Murray, Rafael Nadal, Fernando Alonso

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 20 apr 2012, 22:15

nista od toga sto si napisao se nece desiti
Thomas Müller - Fußballgott

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 20 apr 2012, 22:47

Opet finale Njemacka - Spanija , al sad gubi Spanija 8-)
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 21 apr 2012, 11:43

Jel to vas ima ovdje da vjerujete da će Englezi uzeti Euro :o :o
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Zaključano

Natrag na “EURO 2012”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.