Cim su izvucene grupe rekao sam da MORAMO igrati u Cairu,ali tako nasi vrli organizatori i RSS nisu mislili i dali su ponovo razmazenim Beogradjanima da uzivaju u igrama svoje reprezentacije,to sto je atmosfera ocajna i sto je ne bi ni bilo da nije bilo Nislija i Krusevljana njima puca ****.

Nije mi jasno da se Pionir ne moze napuniti,zar je problem uzeti karte za ovakav dogadjaj,ako je ovako sada sta tek da ocekujemo sledece godine kada bude prvenstvo za zene.

No da se vratimo igri.Od samog starta se videlo da smo zeljni pobede,vidi se da smo se uigrali do odredjene granice i da koristimo dosta krilnu igru.To je bilo i za ocekivati jer su Poljaci igrali jaku odbranu na nase bekove pa je lopta morala brze da ide i da se sto vise krila koriste.Sa druge strane igrali smo strasnu odbranu na celu sa Stanicem koji je skinuo par odlicnih suteva.
Poljaci su me totalno razocarali,ni bleda senka one sjajne Poljske sa nekih prethodnih takmicenja,nedostaje dosta Szmal to je evidentno,dosta ovih golova bi on rutinski skinuo to sam siguran,da ne pricam koliko je i sama ekipa tada sigurnija sa njim.U napadu su katastrofa,odavno nisam gledao losiju napadacku ekipu nego sto su to bili Poljaci veceras tako da bi bila moram reci sramota da ovo nismo uzeli.

Danci uz odredjenu nervozu i cini mi se olako shvatanje meca pobedili Slovake 30:25.Dosta nervozna utakmica,dosta vise sam ocekivao od nje,ali prva utakmica pa su odredjene kalkulacije kod Danaca jos uvek dozvoljene,jer ekipe kao sto su Danska,Francuska,Hrvatska iz najboljih dana grupu prodju "peske" i onda se zahuktaju kasnije.Tako je i sada bilo,s tim da su Danci imali pravu "crnu rupu" u igri od pocetka drugog dela pa sve nekad do 50.minute i onda su se digli i preko Lindberga najvise dobili ovaj mec.Krila Danske su odradila posao odlicno Lindberg 7/9,Eggert 6/7.Hansen poprilicno lose odigrao mec,mnogo,premnogo se ispucavao nije ni na 40% suta.Da li nije u formi ili sta ne mogu odgonetnuti,ali ovo danas nije pravi Mikel Hansen,za uspeh Danaca on mora biti bar 80% u mecu ali to danas nije bio.
Slovaci su pristojna ekipa,imaju Stochla na golu koji je izvadio par kvalitetnih suteva,cini mi se 14 odbrana na kraju,tu je glavna karika Daniel Valo sa 6 golova,a imao je lepu pomoc u Urbanu i Stranovskom koji bi cini mi se trebali mnogo vise sutirati jer sve sto su osutali uslo je(po 3 komada).