Borussia Monchengladbach
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers
-
- Kontakt:
Re: Borussia Monchengladbach
neka od imena koja se već nekoliko mjeseci povezuju sa nama: Tadić, Štilić, Rudnevs, Xhaxa, Henriksen, Odjidja - Ofoe, Guidetti, Raffael, Vossen, Dzemailli, Von Bergen, Assaidi, Strootman, Wijnaldum .... ima ih još, ali na kraju tu se pitaju Favre i Eberl koji će to bez sumnje najpametnije da odrade.... 

Agieren statt reagieren
- kraljttbvb
- Kontakt:
Omerbavarac je napisao/la:Pa kako ces zaraditi ako ispadas u grupnoj fazi?![]()
![]()
Bayern tu istu grupnu fazu redovno prolazi, kako god da okrenes financijski nece zaostajati ni za jednim Bundesligaskim klubom, a kamoli za nekim koga su do jucer cupali iz blata.![]()
U danasnjem drustvu postoji nesto sto se zove umjerenost, tako da treba da znas da se iz dojucerasnjeg ponora ne moze tako lako stici do vjecne slave.
Sta ima veze sto odmah ispadnes i sam znas da se samim takmicenjem u grupnoj fazi LP-a dobije vise love, nego da osvojis Europa ligu.
A ovo za cupanje iz blata, ja ne znam jeste li vi toliko ljubomorni sto ste ispod nas ili je nesto drugo u pitanju, pa se pravite glupi i nepismeni. Ipak mislim da je ovo prvo, jer ste svi procitali izjavu da je ta lova vracena sa KAMATAMA, a i dalje pricate o toj lovi. Ko je ikada procitao obicnu kolumnu o ekonomiji, zna da ce ti svako posuditi 2 miliona, ako ces mu vratiti (lupam) 2,2 miliona. To ti je ono: "Poso je dobar, a para laka." I nije tu bilo neko cupanje, to je bio obicni biznis!
A ovo za umjerenost... Do prije nekoliko mjeseci, kad je bajern imao 5-6 bodova vise od drugog i kad ste mislili da cete se prosetati ligom, mislim da nije bilo simpatizera bajerna koji u tom trenutku bar jednom nije napisao kako vi zelite jak Dortmund i ostale ekipe, jer je to dobro za Bundesligu i njen napredak. Imat cete jace protivnike i jace provjere. A kad ste vidjeli da se Dortmund ne sali, da Reus ode kod nas, a ne u minken, da vas BMG napumpa u obe utakmice, nesto ste se usutili

Mescini da vise ne zelite jaku Bundesligu i jake konkurente

Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
- Omerbavarac
- Kontakt:
Prvo kazes da bi Bayern za nekoliko godina po zaradi mogao kaskati za Borussijama a onda ovo napises.kraljttbvb je napisao/la:
Sta ima veze sto odmah ispadnes i sam znas da se samim takmicenjem u grupnoj fazi LP-a dobije vise love, nego da osvojis Europa ligu.
Ja ti opet ponavljam, Bayern redovno prolazi grupu i u svakom slucaju ce biti dominantniji nego bilo koji drugi tim u Njemackoj sto se tice zarade.

I ako budu i Europa ligu igrali, opet ce zaraditi vise, jer brend uvijek ostaje brend.
Ko vam je kriv sto ste trazili pozajmicu od giganta? Ova posudba ce vas pratiti cijeli zivot, pa makar da ste vratili 20 miliona vise.A ovo za cupanje iz blata, ja ne znam jeste li vi toliko ljubomorni sto ste ispod nas ili je nesto drugo u pitanju, pa se pravite glupi i nepismeni. Ipak mislim da je ovo prvo, jer ste svi procitali izjavu da je ta lova vracena sa KAMATAMA, a i dalje pricate o toj lovi. Ko je ikada procitao obicnu kolumnu o ekonomiji, zna da ce ti svako posuditi 2 miliona, ako ces mu vratiti (lupam) 2,2 miliona. To ti je ono: "Poso je dobar, a para laka." I nije tu bilo neko cupanje, to je bio obicni biznis!
Imao je Wolfsburg novca, imao je i Schalke, imale su i banke novca, ali ne, cilj je bio uvuci se u guzicu najmocnijem timu u drzavi.
Bojim se da sam krivo shvacen. Ne mora znaciti ako sam tebe citirao da se moj post odnosio na Dortmundsku Borussiju, u parici se negdje spominje i ona manje poznat Borussija.kraljttbvb je napisao/la:A ovo za umjerenost... Do prije nekoliko mjeseci, kad je bajern imao 5-6 bodova vise od drugog i kad ste mislili da cete se prosetati ligom, mislim da nije bilo simpatizera bajerna koji u tom trenutku bar jednom nije napisao kako vi zelite jak Dortmund i ostale ekipe, jer je to dobro za Bundesligu i njen napredak. Imat cete jace protivnike i jace provjere. A kad ste vidjeli da se Dortmund ne sali, da Reus ode kod nas, a ne u minken, da vas BMG napumpa u obe utakmice, nesto ste se usutili![]()
Mescini da vise ne zelite jaku Bundesligu i jake konkurente

Jedna lasta ne cini proljece, zivi bili pa vidjeli ih u narednom periodu. Niko sretniji od mene ako odrze ovo sto jesu, jer ja i dalje stojim iza one parole: sto jaca liga, jaci Bayern.

ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Omerbavarac je napisao/la: Imao je Wolfsburg novca, imao je i Schalke, imale su i banke novca, ali ne, cilj je bio uvuci se u guzicu najmocnijem timu u drzavi.
Zanimljiv nacin za pomenuti cilj...traziti od nekoga da ti posudi novce

- Omerbavarac
- Kontakt:
Vrlo zanimljiv.adnan24 je napisao/la:
Zanimljiv nacin za pomenuti cilj...traziti od nekoga da ti posudi novce
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
- anton 1983
- Kontakt:
Ma nisam niti mislio da se nepitaju oni. nego pito sam te to zato što mi je jako teško za ocijeniti kakvog igrača bi gladbach mogao dovesti kada bi ušao u LP.Pale_Companion je napisao/la:neka od imena koja se već nekoliko mjeseci povezuju sa nama: Tadić, Štilić, Rudnevs, Xhaxa, Henriksen, Odjidja - Ofoe, Guidetti, Raffael, Vossen, Dzemailli, Von Bergen, Assaidi, Strootman, Wijnaldum .... ima ih još, ali na kraju tu se pitaju Favre i Eberl koji će to bez sumnje najpametnije da odrade....
Dal bi se mogli recimo uputiti u avanturu zvanu marin koji bi ih koštao 10+ ili bi morali pucati na manje ribe, ak me razumiješ...
Ne bojim se ja za vas u LP. Taman da ništa i nenapravi Gladbach to nebi bilo ništa čudno jer svake godine jedan BUNDESLIGAš brutalno podbaci, kao recimo ove bvb, tako da to nebi biulo ništa čudno niti loše po BUNDESLIGU kada bi Gladbach ušao u LP. Samo je bitno da Gladbach na kraju nebude 4. jer bu im ulazak u LP tada bio brutalno otežan zbog nikakvog koeficijenta!
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"
-
- Kontakt:
anton 1983 je napisao/la: Ma nisam niti mislio da se nepitaju oni. nego pito sam te to zato što mi je jako teško za ocijeniti kakvog igrača bi gladbach mogao dovesti kada bi ušao u LP.
Dal bi se mogli recimo uputiti u avanturu zvanu marin koji bi ih koštao 10+ ili bi morali pucati na manje ribe, ak me razumiješ...
Ne bojim se ja za vas u LP. Taman da ništa i nenapravi Gladbach to nebi bilo ništa čudno jer svake godine jedan BUNDESLIGAš brutalno podbaci, kao recimo ove bvb, tako da to nebi biulo ništa čudno niti loše po BUNDESLIGU kada bi Gladbach ušao u LP. Samo je bitno da Gladbach na kraju nebude 4. jer bu im ulazak u LP tada bio brutalno otežan zbog nikakvog koeficijenta!
Eberl je izjavio nedavno da Gladbach nece dovoditi igrače koji koštaju preko 10 mil eura, već da će radije dovesti više igrača, i u principu mlađe igrače koji koštaju u prosjeku 7-8 miliona i koji su već pokazali svoj potencijal, i naravno one igrače za koje Favre ocijeni da bi se mogli prilagoditi Gladbachom sistemu igre i filozofije ....
Favre je nedavno dao jednu izjavu tipa da je lako dovoditi igrače tipa Ribery jer se tu već unaprijed zna šta dobijaš za ono što plaćaš masno, a klubovima našeg nivoa ( na kojem smo bili proteklih sezona) je taj posao puno teži jer si takve igrače ne možemo priuštiti niti ih privući, pa se treba paziti kod transfer politike da ne bude transfer flopova... Favre navodno proučava preko 50 sati materijala potencijalnog pojačanja, i istražuje sve osobine, kako one fudbalske, tako i one ljudske...
No ne bi me iznenadilo da se za jednog fudbalera ovo ljeto plati i više od 10 miliona, jer situacija na ljeto bi mogla takvo što i da zahtjeva, ove izjave su date prije početka proljetnog dijela sezone, a od tada situacija izgleda i dalje blistavo....

Naravno da je to 3. mjesto koje direktno vodi najbolja opcija za nas, strah me koje bi sve ekipe mogle da nas zapadnu u pretkolu... NIje da ja sad nešto strahujem da ne bi mogli možda izaći na kraj sa nekim opasnijim ekipama, ali kad nam je već to treće mjesto na dohvat ruke zašto ga onda i ne uzeti, a ako nastavimo ovako da igramo, ne strhujem ja nimalo za nas....

Agieren statt reagieren
-
- Kontakt:
svakoga dana u svakom pogledu sve vise napredujete
divim se favreu i onome sto je uradio od gladbaha. bio je to klub na kojem se popravljala gol-razlika, a danas imaju najbolju odbranu u evropi sa samo 12 primljenih golova - rekord
da se radi o nekom klubu iz ´serije a´ u kojoj svakako ne pada puno golova, ali 12 primljenih u bundesligi - cudo.
ali, najvece cudo je to sto ova ekipa konstantno napreduje i usavrsava se.
u jesenjem dijelu su totalno nezasluzeno slavili nad bayernom, dok su taj isti bayern razvalili u proljetnom.
u prvoj utakmici izgubise od salkea dok su ih u ovoj drugoj razvalili i ucinili da prilicno dobar salke izgleda poput nekog nizeligasa.
nadam se da ce uspjeti zadrzati malog hermana koji je, baremn za mene, bolji od arsenalovog vilsera.
vjerujem da ce u buducnosti postati jedan od najboljih igraca sredine terena.
evo, drug seco misli da ce ova borusija biti prvak njemacke.
ps.
efe, ne navijam za m´gladbah, ali me to ne sprjecava da kazem istinu koja glasi: borusija m´gladbah igra ubjedljivo najljepsi fudbal u ligi.

divim se favreu i onome sto je uradio od gladbaha. bio je to klub na kojem se popravljala gol-razlika, a danas imaju najbolju odbranu u evropi sa samo 12 primljenih golova - rekord

da se radi o nekom klubu iz ´serije a´ u kojoj svakako ne pada puno golova, ali 12 primljenih u bundesligi - cudo.
ali, najvece cudo je to sto ova ekipa konstantno napreduje i usavrsava se.
u jesenjem dijelu su totalno nezasluzeno slavili nad bayernom, dok su taj isti bayern razvalili u proljetnom.
u prvoj utakmici izgubise od salkea dok su ih u ovoj drugoj razvalili i ucinili da prilicno dobar salke izgleda poput nekog nizeligasa.
nadam se da ce uspjeti zadrzati malog hermana koji je, baremn za mene, bolji od arsenalovog vilsera.
vjerujem da ce u buducnosti postati jedan od najboljih igraca sredine terena.
evo, drug seco misli da ce ova borusija biti prvak njemacke.
ps.
efe, ne navijam za m´gladbah, ali me to ne sprjecava da kazem istinu koja glasi: borusija m´gladbah igra ubjedljivo najljepsi fudbal u ligi.
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD
film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!
film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!
-
- Kontakt:
druze seco, fino si to sročio, svaka čast
, rekao si samo istinu...
danas se navršilo tačno godinu od kako je Favre naš trener. Hvala Lucienu za sve što je uradio za nas, i nadam se još dugom periodu saradnje sa ovim genijalcem

danas se navršilo tačno godinu od kako je Favre naš trener. Hvala Lucienu za sve što je uradio za nas, i nadam se još dugom periodu saradnje sa ovim genijalcem

Agieren statt reagieren
i kao igrac je bio ´ljudjak´, prica kale rumenige, sjecajuci se vremena kojeg su proveli u svicarskim sesvetama.
ustajao bi ranom zorom i budio jadnog kaleta(bili su cimeri) da bi raspravljao o taktici i da bi se sto bolje pripremio za narednu tekmu
. koji kralj.
. nadam se da ce u narednom prelaznom krenuti put minhena
kakva bi tek cuda radio sa bayernom
ustajao bi ranom zorom i budio jadnog kaleta(bili su cimeri) da bi raspravljao o taktici i da bi se sto bolje pripremio za narednu tekmu

e, ja se ne nadamnadam se još dugom periodu saradnje sa ovim genijalcem

kakva bi tek cuda radio sa bayernom

-
- Kontakt:
Jak je Gladbach sad pravo. Odbrana im djeluje besprijekorno na celu s Danteom i kapitenom Daemsom a po bokovima su Stranz i Jantschke. Veza i krila su i najjaci dio tima gdje pripadaju Neustädter, Nordveit, Arango i Herrmann. U napadu se sve zna Igor de Camargo i Marco Reus, koji ce od sljedece sezone igrati za Dortmund. I Marc-André ter Stegen je na golu, njega sam zaboravio. Dobar vam je i onaj mali Ring, samo mu Favre ne daje priliku da igra. Ima tu i Hanke koji je u formi. Raul Bobadilla je bio ok ali je otisao zbog konkurencije.
Ne znam hoce li moci Borussia izdrzati ovakav tempo u Evropi, ali su osvjezenje u ligi.
Ne znam hoce li moci Borussia izdrzati ovakav tempo u Evropi, ali su osvjezenje u ligi.
Still learning...
njegova(favreova) najveca mahana je to sto je velika postenjacina, a da bi se osvojila bundeska trener, izmedju ostalog, mora biti namazan svim bojama.
da ikako mogu, savjetovao bih mu da namjerno izgubi od bayerna u pokalu.
jer ako pobjedi, pritisak medija ce postati neizdrzljiv a to bi znatno otezalo put ka tituli.
yebo kup, bitna je liga. ako izgubi onda ce pasti i pritisak plus sto ce se bayernove zvijezde ponovo ufurati da su najjaci i najbolji(malo im treba, vidjeti lahma). jer, ruku na srce, bayern je prvi konkurent za titulu.
iskljuciti bayern iz utrke i lahko cete sa dortmundom.
u ovih par kola do kraja imate 3 prilicno teska gostovanja(kuzen, hanofa i dortmund), dok je ostatak manje-vise jednostavan.
drzim vam palceve
ps.
gladbah nije jak zbog rojsa, ili hermana, ili dantea; gladbah je jak zato sto je gotovo do perfekcije doveo timsku igru.
oni se brane sa 10 igraca + golman - dakle svima
samo da se jos malo poprave u napadu(bekovi moraju raditi vise) i pocnu malo bolje koristiti sanse koje im se serviraju i to je to.
ps2
bas me zanima je li favre ´bacio oko´ na naseg mujdzu koji bi se na ljeto mogao dovesti bez centa obestecenja?
da ikako mogu, savjetovao bih mu da namjerno izgubi od bayerna u pokalu.
jer ako pobjedi, pritisak medija ce postati neizdrzljiv a to bi znatno otezalo put ka tituli.
yebo kup, bitna je liga. ako izgubi onda ce pasti i pritisak plus sto ce se bayernove zvijezde ponovo ufurati da su najjaci i najbolji(malo im treba, vidjeti lahma). jer, ruku na srce, bayern je prvi konkurent za titulu.
iskljuciti bayern iz utrke i lahko cete sa dortmundom.
u ovih par kola do kraja imate 3 prilicno teska gostovanja(kuzen, hanofa i dortmund), dok je ostatak manje-vise jednostavan.
drzim vam palceve

ps.
gladbah nije jak zbog rojsa, ili hermana, ili dantea; gladbah je jak zato sto je gotovo do perfekcije doveo timsku igru.
oni se brane sa 10 igraca + golman - dakle svima

ps2
bas me zanima je li favre ´bacio oko´ na naseg mujdzu koji bi se na ljeto mogao dovesti bez centa obestecenja?
-
- Kontakt:
Nisam znao da je ovaj tako "obojen".secer je napisao/la: a da bi se osvojila bundeska trener, izmedju ostalog, mora biti namazan svim bojama.

Eeej sad, ti bi da stvoris neku respektabilnu ekipu i da te mediji ne diraju. Ne, ne moze tako bate.secer je napisao/la: da ikako mogu, savjetovao bih mu da namjerno izgubi od bayerna u pokalu.
Kada se vec kod Bayerna mora sve znati i na svaki potencijalni kiks mediji jedva cekaju da naprave pricu (pa cak i onda kada ga/je nema - citaj slucaj Roben) zasto bi i ostali bili postedjeni toga?
Uostalom, ne mislim da bi im poraz u pokalu donjeo vise dobrog nego loseg.
Navijam za to da ovaj trener ostane duze u Gladbachu. Onda bi se mogle neke stvari sloziti/vidjeti.
Vom Jäger zum Gejagten
-
- Kontakt:
ma i već sada se stvara neka hajka oko Gladbacha i rezultata koje ostvaruju, no oni su i dalje imuni na to i vrijedno skupljaju bodove....
Od utakmice do utakmice, ne želimo da razmišljamo dalje od toga, to je i bukvalno filozofija ove sezone Gladbacha... Sasvim ispravno razmišljanje i jedini način da se nastavi put ka vrhu...
yebiga, razumijem, moraju i novinari od nečeg da žive...
Od utakmice do utakmice, ne želimo da razmišljamo dalje od toga, to je i bukvalno filozofija ove sezone Gladbacha... Sasvim ispravno razmišljanje i jedini način da se nastavi put ka vrhu...
yebiga, razumijem, moraju i novinari od nečeg da žive...
Agieren statt reagieren
Vossen bi im dosao odlicno, odlican igrac ima sluh za gol, inace Favre zna sta radi i ukoliko ostane duze u Gladbachu sigurno ce vratiti ovaj klub gdje mu je i mjesto a to je vrh njemackog nogometa, i jedan igrac na sredini jer koliko sam upratio tu su malo slabiji, zainteresovani su i za Xhaku isto odlican igrac samo 19 godina, uz Favrea moze samo napredovati, koliko su ovi transferi realni, vrijeme ce pokazati.
-
- Kontakt:
slažem se z Vossena, to bi bilo prejebeno kad bi njega uspjeli maznut
Agieren statt reagieren
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.