Ludi snovi

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

zizu1991
Kontakt:

Re: Ludi snovi

Post Postao/la zizu1991 » 16 nov 2012, 00:40

To za mokrenje u krevetu, to je " normalno " i prođe s vremenom u djece, mislim da te nisu trebali istući, al kako god :D
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

truts
Kontakt:

Post Postao/la truts » 16 nov 2012, 00:44

Ma nisu oni mene zato što sam se upišo, nego zato što sam nastavio spavat 4-5 sati u mokrom krevetu :lol: :lol:

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 16 nov 2012, 00:45

E to je opravdano, i ja bih ti dao :x :P :lol:
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 16 nov 2012, 00:48

truts je napisao/la:Ma nisu oni mene zato što sam se upišo, nego zato što sam nastavio spavat 4-5 sati u mokrom krevetu :lol: :lol:
Brate moj ja kao mali imao proljev a prdio.. Dalje necu da pricam. :mrgreen:

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 16 nov 2012, 01:04

Joj ja vazda sanjam nesto nidje veze s vezom...

Sanj'o sam da sam otis'o s jednom trebom na gostovanje, i sa velika tribina, sve Manijaci navijaju, bas se ori, a dole se ne igra fudbal nego šine i prolaze vozovi :roll: :lol:

I prije sam sanj'o da me ganja vazda nek'o, a ja usporen spor'o trcim i kad me stignu probudim se ili kad sam k'o dijete is'o iza starog i ufati me neko da me kidnapuje a ja ga ne mogu dozvat izgubim glas nagl'o :roll:
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

gojzerica
Kontakt:

Post Postao/la gojzerica » 16 nov 2012, 02:20

Edin TM87 je napisao/la:Joj ja vazda sanjam nesto nidje veze s vezom...

Sanj'o sam da sam otis'o s jednom trebom na gostovanje, i sa velika tribina, sve Manijaci navijaju, bas se ori, a dole se ne igra fudbal nego šine i prolaze vozovi :roll: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ja volim kad sanjam da imam veliki skok, znači iz jednog skoka mogu skočiti na krov kuće. Uvijek kad se probudim poslije tog sna lijepo se osjećam. Zna li neko šta više o tome?

vedofeelgood
Kontakt:

Post Postao/la vedofeelgood » 16 nov 2012, 11:17

To su ti tzv. kengur-snovi
vrlo zahebana vrsta sna, desavalo se da prilikom skoka ljudi ustanu u kuci, nesvjesni naravno sta rade, i skacu tako pa probude sve ukucane i tako to :mrgreen:
If you do not believe you can do it then you have no chance at all.
Arsene Wenger

Od kolijevke do tabuta JACK WILSHERE vam je babuka !!!

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 16 nov 2012, 11:29

gojzerica je napisao/la:
Edin TM87 je napisao/la:Joj ja vazda sanjam nesto nidje veze s vezom...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ja volim kad sanjam da imam veliki skok, znači iz jednog skoka mogu skočiti na krov kuće. Uvijek kad se probudim poslije tog sna lijepo se osjećam. Zna li neko šta više o tome?
Neku noc sam sanjo da trebam preci preko rijeke, samo sto se umjesto mosta nalazilo nekoliko omanjih ploca leda, a izmedju svake razmak bio 5,6 metara. I ono zaletim se, i ko na super mariju iz prve sve preskocim, i kad sam na zadnji trebo skocit probudim se, osjecaj ko Rocky Balboa, samo sto nisam poceo vikat Adrian po kuci. Predobro.

A sto se lucidnih snova tice, maloprije sam imao jedan. Mislim skonto sam da sanjam i sve to, cak i ostao budan, ali nisam uspio manipulisati san da dobijem sta hocu kao sto rade u inceptionu. Sjecam se, stojimo u skoli mi u vrsti na tjelesnom, pored mene sa jedne strane direktor, a ulogu profeosora igra neka milfaca, ono dekolte grand slam. Ja direktoru sapnem, reko znam da vam je zena, al zvekno bih je. On se nasmije samo. I probam ja reko ako sanjam, a sanjam 100%, da izmajmunisem nesto da se to i ostvari al nema sanse. Valjda treba vjezbe jos, jer to nije lahko za ostvarit. ;)

gojzerica
Kontakt:

Post Postao/la gojzerica » 16 nov 2012, 11:57

Ma u snu samo agresivno ništa pitati hoćeš nećeš kad se sex u pitanju.. svaka da.. bar meni. :mrgreen: :lol:

DevilS
Kontakt:

Post Postao/la DevilS » 16 nov 2012, 11:59

gojzerica je napisao/la:Ma u snu samo agresivno ništa pitati hoćeš nećeš kad se sex u pitanju.. svaka da.. bar meni. :mrgreen: :lol:
OJJJJJ padooooooo :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: king si...
.....In David we trust.....
.....SAF najbolji trener ikada.....

Unica_Liverpool_
Kontakt:

Post Postao/la Unica_Liverpool_ » 16 nov 2012, 14:18

TEHNIKE ZA POSTIZANJE LUCIDNOG SNA

Indukcija lucidnog sna

Za sve one koji nestrpljivo očekuju da što prije iskuse lucidni san, najefikasnija je tehnika za brzu quick indukciju lucidnog sna. Ona nije zamjena za vođenje dnevnika i rad na snovima ali može dati omogućiti određeni stepen lucidnosti. Svi koji žele postići da po volji i neograničeno budu svjesni u snovima, trebaju sistemski, od temelja graditi sve elemente budnog sanjanja. Instrukcije za ovu „brzinsku“ tehniku indukcije (bez ulaženja u objašnjenje zašto se treba raditi upravo na takav način) su slijedeće:

1. Pođite na spavanje između 22 i 01 sat, te planirajte buđenje nakon približno 6 sati spavanja. Prije spavanja, ležeći na leđima, zatvorite oči, i radite koncentraciju na prostor između obrva (treće oko), kroz zatvorene kapke. Za to vrijeme mentalno i sa osjećajem, ponavljajte autosugestiju poput: „Noćas ću postati svjestan/svjesna da sanjam“. Ako um počne lutati, ponovo usmjerite pažnju na treće oko i nastavite sa autosugestijom sve dok ne utonete u san.
2. Nakon otprilike 6 sati spavanja, ustanite iz kreveta i budite budni 1 – 1.5 sat (po mogućnosti čitajte ili razmišljajte o lucidnom sanjanju). Važno je potpuno se razbuditi za to vrijeme.
3. Vratite se u krevet i ponovo radite tehniku koncentracije na treće oko uz autosugestiju. Moguće je da ćete imati problema da ponovno zaspete, što može potrajati i do 1 h, ali nakon što konačno zaspete, počinje zabava. Da ne bi bili iznenađeni rezultatima ove tehnike, ovako je moguće pored lucidnog sna, izazvati i svjesno iskustvo astralne projekcije kao i iskustvo tzv. „lažnog buđenja“, kada je osoba uvjerena da je budna i počinje obavljati svoju svakodnevnu jutarnju rutinu a da u stvari još uvijek sanja. U svakom slučaju, možete imati zanimljivo iskustvo
.

Je l' neko pokušavao ovo... Je l' ima kakvih nus-pojava :lol: , nekako mi ovo ne izgleda baš vjerski (treće oko, ovo-ono) :D

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 16 nov 2012, 14:41

Nije direktno san, ali ima veze sa snom :mrgreen: .

Kad sam imao oko 12-13 godina, trebao ja ujutro rano u skolu, i legnem ja vec u 11 spavati, a jos neki gosti sjedili u dnevnom boravku, i nesto sam ja sanjao, ne sjecam se sna, uglavnom, ja sam izisao iz kreveta, usao u dnevnu gdje su sjedili gosti i moji roditelji i s vrata upatio ih ''Koliko ima zica na gitari ? :lol: '' , i vratio se u krevet :mrgreen: .

Inace imao sam obicaj pricati u snu, pogotovo kad sanjam da igram nogomet :lol: . Al eto, ima vec par godina otkad vise ne pricam u snu :D , dobro je :mrgreen:

truts
Kontakt:

Post Postao/la truts » 16 nov 2012, 15:44

S ovim tutorialom za postizanje lucidnog sna to izgleda teško, a zapravo je važno samo spavati na leđima, što je i slučaj s astralnim putovanjima. Lezi na leđa, spavaj, i doći će ti nekad :D
Goalgetter je napisao/la:Inace imao sam obicaj pricati u snu, pogotovo kad sanjam da igram nogomet :lol: . Al eto, ima vec par godina otkad vise ne pricam u snu :D , dobro je :mrgreen:
Ja sam prije godinu - dvije pričao u snu često, pravo se nasmijem kad mi brat ujutro priča šta sve ispričam :D
Jednom sam povratio tako dok sam pričao s njim i uopšte se nisam probudio :lol: :lol:

neurofunk
Kontakt:

Post Postao/la neurofunk » 16 nov 2012, 16:18

Unica_Liverpool_ je napisao/la:TEHNIKE ZA POSTIZANJE LUCIDNOG SNA

Indukcija lucidnog sna

Za sve one koji nestrpljivo očekuju da što prije iskuse lucidni san, najefikasnija je tehnika za brzu quick indukciju lucidnog sna. Ona nije zamjena za vođenje dnevnika i rad na snovima ali može dati omogućiti određeni stepen lucidnosti. Svi koji žele postići da po volji i neograničeno budu svjesni u snovima, trebaju sistemski, od temelja graditi sve elemente budnog sanjanja. Instrukcije za ovu „brzinsku“ tehniku indukcije (bez ulaženja u objašnjenje zašto se treba raditi upravo na takav način) su slijedeće:

1. Pođite na spavanje između 22 i 01 sat, te planirajte buđenje nakon približno 6 sati spavanja. Prije spavanja, ležeći na leđima, zatvorite oči, i radite koncentraciju na prostor između obrva (treće oko), kroz zatvorene kapke. Za to vrijeme mentalno i sa osjećajem, ponavljajte autosugestiju poput: „Noćas ću postati svjestan/svjesna da sanjam“. Ako um počne lutati, ponovo usmjerite pažnju na treće oko i nastavite sa autosugestijom sve dok ne utonete u san.
2. Nakon otprilike 6 sati spavanja, ustanite iz kreveta i budite budni 1 – 1.5 sat (po mogućnosti čitajte ili razmišljajte o lucidnom sanjanju). Važno je potpuno se razbuditi za to vrijeme.
3. Vratite se u krevet i ponovo radite tehniku koncentracije na treće oko uz autosugestiju. Moguće je da ćete imati problema da ponovno zaspete, što može potrajati i do 1 h, ali nakon što konačno zaspete, počinje zabava. Da ne bi bili iznenađeni rezultatima ove tehnike, ovako je moguće pored lucidnog sna, izazvati i svjesno iskustvo astralne projekcije kao i iskustvo tzv. „lažnog buđenja“, kada je osoba uvjerena da je budna i počinje obavljati svoju svakodnevnu jutarnju rutinu a da u stvari još uvijek sanja. U svakom slučaju, možete imati zanimljivo iskustvo
.

Je l' neko pokušavao ovo... Je l' ima kakvih nus-pojava :lol: , nekako mi ovo ne izgleda baš vjerski (treće oko, ovo-ono) :D
Meni se ovo stalno dešavalo kad sam bio mali, kontam ustajem, idem kroz hodnik, dodjem do kupatila počnem pišat a ustvari za to vrijeme ja sanjam i upisam se u krevet. :?
I don't believe in God, but I'm afraid of him.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 16 nov 2012, 19:56

truts je napisao/la:S ovim tutorialom za postizanje lucidnog sna to izgleda teško, a zapravo je važno samo spavati na leđima, što je i slučaj s astralnim putovanjima. Lezi na leđa, spavaj, i doći će ti nekad :D
Ja ne mogu na ledjima zaspat nema sanse
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 16 nov 2012, 20:12

prije kad god je bilo sijelo kod mene, bude prica o vukovima, ja njih onda moram sanjati, ono standard, vidim ih da idu na mene a ja ne mogu trcati

nedavno kad sam povrijedio skocno zglob i istegao ligamente (inace sam imao dosta problema sa zglobom) morao sam pauzirati 1 mjesec, vratio se opet fudbalu ali ne ide, meni krivo, zao, i evo sad svaku noc sanjam da igram fudbal, onda mrdam trzam nogama, jer prije nego sto cu se povrijediti odigrao sam jednu jako losu utakmicu, sve sam lopte propustao, i ja u snu, (snu vec onako kad si polutrijezan i u polusnu, znate vec) sanjam tu utakmicu, i trzam pomjeram noge da primim kao tu loptu, i naravno sav se probudim znojan, nekako izmoren, cudno je to sto mi se desava u zadnje vrijeme :oops:

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 16 nov 2012, 20:17

Pa ja sam sinoc imao to lucidno.

Sanjam da su mi ukrali mobitel, i ja govorim u snu: "Ma ovo ja sanjam" i nastavim sanjati, pa poslije(u snu) nas petorica s puskama trazimo te sto su mi ukrali, ma ludnica. :lol:

A sinoc sam imao jos 5. snova, i svi su povezani s nekim dogadjajima sto su mi se desili...

Paljetkas
Kontakt:

Post Postao/la Paljetkas » 16 nov 2012, 21:03

QUARESMA 18<<< je napisao/la:prije kad god je bilo sijelo kod mene, bude prica o vukovima, ja njih onda moram sanjati, ono standard, vidim ih da idu na mene a ja ne mogu trcati

nedavno kad sam povrijedio skocno zglob i istegao ligamente (inace sam imao dosta problema sa zglobom) morao sam pauzirati 1 mjesec, vratio se opet fudbalu ali ne ide, meni krivo, zao, i evo sad svaku noc sanjam da igram fudbal, onda mrdam trzam nogama, jer prije nego sto cu se povrijediti odigrao sam jednu jako losu utakmicu, sve sam lopte propustao, i ja u snu, (snu vec onako kad si polutrijezan i u polusnu, znate vec) sanjam tu utakmicu, i trzam pomjeram noge da primim kao tu loptu, i naravno sav se probudim znojan, nekako izmoren, cudno je to sto mi se desava u zadnje vrijeme :oops:
I jos vise sj...s zglob :(

teletovic12
Kontakt:

Post Postao/la teletovic12 » 16 nov 2012, 22:38

kmecalica je napisao/la:Ja nekad utrnem u snu, zelim da se pomjerim ali ne mogu...nema goreg osjecaja. Jos pokusavam da se izderem da probudim nekog da me podigne ali sam kao ostao bez glasa. NEVJEROVATNO !

i meni se to desava ja sam cuo da se zove PARALIZA SNA ono ti urlas deres se iz sve snage a ono nista ima vise vrsta te paralize isto mi se desavalo nema sanse da se pomjerim isto ko da sam zavezan necim skroz **** osjecaj

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 16 nov 2012, 22:41

Ima li iko na ovom forumu da zaspi normalno i probudi se isto tako?

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.