Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers
I jos cudnije kako brzo dobijaju "svoje navijace"...Na fb vec sam vidio desetine koji tvrde da navijaju za Monaco vez deset godinaMarseille_CU84 je napisao/la:zacudo kako temu na forumu odmah dobiju klubovi koji se preko noci obogate
Ako ti radis u nekoj firmi, da li ti poslodavac placa obaveze drzavi ili ti od svoje plate dajes drzavi?? Glavnicu snosi Rus, igrac daje neki minimalac i to je to...Claus je napisao/la:Igrači prije biraju Monaco nego PSG iz očitog razloga - izuzetog poreza. Što bi 70% zarađenog novca davao državi, kad možeš proći neokrznut u Kneževini.
M4kaveli je napisao/la:
Da, prokleti francusko-ruski gadovi su prislili Falcaoa bogapitaj kakvim metodama da potpise za Monaco.Johny je napisao/la:Ja sam uvjeren da je zelja Radovana da ostane.Fudbal je biznis i niko te ne pita.
Nece njemu lose biti sigurno u Monacu sto se tice dubine dzepa i disfunkcije poreza ali sam uvjeren da je zelio igrati za Jorgandzije jos koju godinu.
Steta , ali fudbal je jedno velko pranje novca i biznis.
Jah zato je iz Porta otisao u Atletico da igra za platu od 6 miliona a ne u City da igra za 14 milionaBigBigBang je napisao/la:Da, prokleti francusko-ruski gadovi su prislili Falcaoa bogapitaj kakvim metodama da potpise za Monaco.Johny je napisao/la:Ja sam uvjeren da je zelja Radovana da ostane.Fudbal je biznis i niko te ne pita.
Nece njemu lose biti sigurno u Monacu sto se tice dubine dzepa i disfunkcije poreza ali sam uvjeren da je zelio igrati za Jorgandzije jos koju godinu.
Steta , ali fudbal je jedno velko pranje novca i biznis.
Ovaj Falcao je dokazao da je placenik jos kad je presao u neambiciozni Atletico. Mogao je poslije Porta bilo gdje otici svi su ga trazili a ispade on ode u nista bolji klub od Porta samo za vece pare, naravno nije Atletico imao toliko para vec su bili angazovani dodatni investitori koji su pomogli Atleticu. Uglavnom Falcao pravi moneyhunter, dosao bi i u Gradinu da su ponudili vise od Monaca.
Sta ti mislis da je njega samo Atletico zelio dovesti ?BigBigBang je napisao/la:Daj molim te, City je taj transfer rok doveo Aguera upravo iz Atletica i ocigledno je da je ta ponuda Citya obicna laz doveli su ljudi Aguera koji je bolji od Falcaa po meni a i mladji, a pola godine prije toga doveli Dzeku a imali od ranije Teveza i Balu. Falcao dosao ko zamjena za Aguera.
Evo ga Psajdak upravo ono sto sam ti pokusao objasnitiBigBigBang je napisao/la:Naravno da nije, samo ostali nisu htjeli platiti toliko novca za njega. Da je imao bolju ponudu od Atleticove sigurno ne bi u Atletico otisao. I sad ga jos vise zele veliki klubovi negoli one sezone u Portu ali niko ne nudi pare i platu ko Monaco pa naravno on tamo ni nece. Njega niko ne moze prisiliti da potpise ugovor, Atletico moze prihvatiti ponudu ali uvijek na kraju Falcao bira.
Uglavnom lik uvijek bira lovu ispred svega, to se vidi po njegovim transferima. Atletico u trenutku njegovog dolaska je bio onako iznadprosjecan evropski klub koji godinama ne moze LP da izbori, evo ove godine su tek uspjeli, tim koji u zadnjih deset godina ima jedno ili 2 ucesca u LP ali ponudio je kes i to je dovoljno.
Kolumbijac Radamel Falcao posljednjih nekoliko sezone izrastao je u jednog od najboljih napadača na svijetu.
Koliko god novca ruski milijarder potrošio na pojačanja, Monaco nikad neće biti u rangu Manchester Uniteda, Reala, Barcelone, Juventusa, Milana, Chelseaja, Bayerna… Barem ne dok Falcao igra
Igrajući za River Plate, Porto i Atletico Madrid, ovaj je sjajni Kolumbijac postao je jedan od najboljih svjetskih napadača i mogao je birati u koji će klub otići iz Atletico Madrida.
Za njega je bilo zainteresovano pola Evrope, a najozbiljnije su ga tražili Chelsea i Manchester United.
Međutim, umjesto Stamford Bridgea ili Old Trafforda, Falcao je završio u – Monacu.
Monaco mu je ponudio platu od 12 miliona eura po sezoni, što je vjerovatno nešto više od onog što su mu nudili Chelsea i Manchester United, ali to uopšte nije razlog zašto je ovaj Kolumbijac završio u Francuskoj.
Kako tvrde izvori bliski Falcaou, ovaj Kolumbijac je želio u Englesku, da igra na Stamford Bridgeu ili Old Traffordu, ali završio je stadionu Louis II, na kojem u prosjeku bude oko 5.000 gledalaca. Došao je u klub bez navijača i u prosječnu francusku ligu. Ne svojom voljom.
Falcao je 2009. godine pao u zamku, kada je iz River Platea prešao u Porto. Prilikom tog transfera 55 odsto vlasništa nad njim (koliko god to bizarno zvučalo) preuzela je agencija Doyen Sports, koja se nalazi u vlasništvu Jorgea Mendeza, agenta koji između ostalih zastupa i Cristiana Ronalda i Josea Mourihna.
O tome se već pisalo, ali sada u javnost izlaze informacije kako je Falcao bio protiv Monaca i Francuske, želio se okušati u Engleskoj, ali nije se pitao, jer se nalazi u pravom položaju roba.
Koliko god novca ruski milijarder potrošio na pojačanja, Monaco nikad neće biti u rangu Manchester Uniteda, Reala, Barcelone, Juventusa, Milana, Chelseaja, Bayerna… Barem ne dok Falcao igra.
Sramno pravilo da menadžeri i agencije doslovno preuzmu VLASNIŠTVO nad igračima u ovom je slučaju vjerovatno za sva vremena unazadilo jednu veliku karijeru.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.