Paradox Games

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Koji Paradox serijal preferirate?

Crusader Kings
5
10%
Europa Universalis
20
42%
Victoria
1
2%
Hearts of Iron
1
2%
East India Company
0
Nema glasova.
Neki drugi
2
4%
Ne preferiram ništa od Paradoxa
19
40%

Ukupno glasova: 48

VolimTz
Kontakt:

Re: Paradox Games

Post Postao/la VolimTz » 25 jun 2014, 16:38

AsharaK je napisao/la:Ja igram Knights of Honor. I imam problema. Igram sa BiH, osvojio Zetu, Banat i Epirus... Al npr Kingdom Power mi je -4, i gore gubitak novčića mi je -76... Nemojte se zajebavat jer sam tek počeo igrat, tražim pomoć. :-P
Klikneš gore na "Kindom Power" i povećat će se za određenu svotu novčića i "vjere". Naravno ako posjeduješ taj novac. A meni je ta igra i na hard postala prelagana. Šteta što nema drugi dio.
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

AsharaK
Kontakt:

Re: Odg: Paradox Games

Post Postao/la AsharaK » 25 jun 2014, 16:48

VolimTz je napisao/la:
AsharaK je napisao/la:Ja igram Knights of Honor. I imam problema. Igram sa BiH, osvojio Zetu, Banat i Epirus... Al npr Kingdom Power mi je -4, i gore gubitak novčića mi je -76... Nemojte se zajebavat jer sam tek počeo igrat, tražim pomoć. :-P
Klikneš gore na "Kindom Power" i povećat će se za određenu svotu novčića i "vjere". Naravno ako posjeduješ taj novac. A meni je ta igra i na hard postala prelagana. Šteta što nema drugi dio.
Kako npr da mi raste prihod novca... Kof mene je - 66 trenutno... Možda zato što imam 4 maršala?
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 25 jun 2014, 22:00

AsharaK je napisao/la: Kako npr da mi raste prihod novca... Kof mene je - 66 trenutno... Možda zato što imam 4 maršala?
Maršal košta 10 golda, ja ti naprimjer uvijek imam 2 maršala. Oba potječu od kraljevske loze, ne kupujem nikad članove kraljevskog stola zbog špijuna. Prihod od novca ti može rasti od tvojih gradova, moraš izgradit neke objekte. Ako igraš za Bosnom, najbitnije ti je uzeti Zetu, Dalmaciju i Istru. Dole napraviš ribarnice, dokove, markete, i te tri provincije te mogu gurati dok ne osvojiš balkan.

Ako klikneš na gold, pokazat će ti se i prihodi i rashodi, kad to vidiš brzo ćeš skontat šta ti treba a šta ne. I kako da povećaš prihode.
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 25 jun 2014, 23:26

VolimTz je napisao/la:
AsharaK je napisao/la: Kako npr da mi raste prihod novca... Kof mene je - 66 trenutno... Možda zato što imam 4 maršala?
Maršal košta 10 golda, ja ti naprimjer uvijek imam 2 maršala. Oba potječu od kraljevske loze, ne kupujem nikad članove kraljevskog stola zbog špijuna. Prihod od novca ti može rasti od tvojih gradova, moraš izgradit neke objekte. Ako igraš za Bosnom, najbitnije ti je uzeti Zetu, Dalmaciju i Istru. Dole napraviš ribarnice, dokove, markete, i te tri provincije te mogu gurati dok ne osvojiš balkan.

Ako klikneš na gold, pokazat će ti se i prihodi i rashodi, kad to vidiš brzo ćeš skontat šta ti treba a šta ne. I kako da povećaš prihode.
Pa kako možeš stić sve sa dva maršala? Trebam onda poć ispočetka... Uzet samo ona sa početka dva maršala, i onda osvojit te tri regije pa samo njih gradit. Koju vojsku da gradim? Šta je najisplativije,prosjek?

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 26 jun 2014, 10:36

AsharaK je napisao/la:
Pa kako možeš stić sve sa dva maršala? Trebam onda poć ispočetka... Uzet samo ona sa početka dva maršala, i onda osvojit te tri regije pa samo njih gradit. Koju vojsku da gradim? Šta je najisplativije,prosjek?
Možeš ako ne ratuješ sa svima. Ako si mala zemlja tipa Bosna onda moraš biti kao lešinar, jedi ono što je na koljenima i što hoće da pojedu svi. Samo ti moraš biti najbrži, i pažljivo pratiti dešavanja u Evropi. Ko skim, ko je koga, i to. Srednja vojska ti treba, ništa puno, bitno je samo da ih ne mijenjaš često. Kad se povrijede zaliječiš ih. Jer vojska skuplja zvjezdice (iskustvo) a iskusna vojska može nadjačati brojnijeg protivnika. Ako nisi znao i maršal ti skuplja iskustvo u vidu zvjezdice koje možeš da iskoristiš na njegove posebne "prednosti". Klikni na portret maršala i vidjećeš to.

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 26 jun 2014, 10:38

VolimTz je napisao/la:
AsharaK je napisao/la:
Možeš ako ne ratuješ sa svima. Ako si mala zemlja tipa Bosna onda moraš biti kao lešinar, jedi ono što je na koljenima i što hoće da pojedu svi. Samo ti moraš biti najbrži, i pažljivo pratiti dešavanja u Evropi. Ko skim, ko je koga, i to. Srednja vojska ti treba, ništa puno, bitno je samo da ih ne mijenjaš često. Kad se povrijede zaliječiš ih. Jer vojska skuplja zvjezdice (iskustvo) a iskusna vojska može nadjačati brojnijeg protivnika. Ako nisi znao i maršal ti skuplja iskustvo u vidu zvjezdice koje možeš da iskoristiš na njegove posebne "prednosti". Klikni na portret maršala i vidjećeš to.
Znam, znam... Hajde pokušat ću nešto danas, pa ti javim kako je išlo. :-)

nidjeveze
Kontakt:

Post Postao/la nidjeveze » 26 jun 2014, 10:41

Ja sam sa Bosnom osvojio Balkan, Italiju, istok do Rusije, pola Afrike i pola Srednje Evrope, al yebemliga umre kralj, počnu pobune, politika se u sekundi okrene protiv mene, ne možeš stić na sve strane to pogušiti nema šanse

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 26 jun 2014, 11:45

Ma ja polako počinjem kontat sveee kakooo trebaaa... Malo mi još faliii, moram samo steći iskustvo haha

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 26 jun 2014, 19:40

revan je napisao/la: Ne drže u 1444. godini. Zlata su mi bili vrijedni u ratu protiv Srbije. Napadoše me da otmu Ragusu i ovi odmah svojih 4000 vojnika prikačiše na mojih 7000. Tu sam odmah Srbe bacio na koljena, ali nisam smio dugo u ratu biti jer su Osmanlije bile u naletu na Balkan. Sad pošto su u savezu samnom, a ja sa Mađarima, Osmanlije nas ne diraju. Okrenuli su se na istok više.

Crnu Goru bi rado vazalizirao, ali dok mi osmansko upozorenje ne istekne, ne smijem zaratiti. A pošto me smatraju rivalom (to mi je hvala što sam ih oslobodio srpskog jarma :evil: ) diplomatska aneksija ili savez neće prihvatiti nikako. Sa novim patchem i WoN ekspanzijom diplo-aneksija i savezi su dosta teži, ali i realniji za ostvariti.
" onclick="window.open(this.href);return false;
Pazi ove ogromne AI Bosne.Još su sad u ratu s Wallachiom,koju je Rusija oslobodila u ratu s Osmanlijama,i vjerovatno će ih aneksirat.
Sad imam jakog saveznika u rušenju Osmanlija.Bosni ostavim Balkan,a sebi Bliski Istok.
Došao sam u Indiju.Hindustan i Mughali :tokralju: Mughali vode PU s Qara Qoyunlu :crazy:
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 26 jun 2014, 19:52

Kawhi je napisao/la:
revan je napisao/la: Ne drže u 1444. godini. Zlata su mi bili vrijedni u ratu protiv Srbije. Napadoše me da otmu Ragusu i ovi odmah svojih 4000 vojnika prikačiše na mojih 7000. Tu sam odmah Srbe bacio na koljena, ali nisam smio dugo u ratu biti jer su Osmanlije bile u naletu na Balkan. Sad pošto su u savezu samnom, a ja sa Mađarima, Osmanlije nas ne diraju. Okrenuli su se na istok više.

Crnu Goru bi rado vazalizirao, ali dok mi osmansko upozorenje ne istekne, ne smijem zaratiti. A pošto me smatraju rivalom (to mi je hvala što sam ih oslobodio srpskog jarma :evil: ) diplomatska aneksija ili savez neće prihvatiti nikako. Sa novim patchem i WoN ekspanzijom diplo-aneksija i savezi su dosta teži, ali i realniji za ostvariti.
Pazi ove ogromne AI Bosne.Još su sad u ratu s Wallachiom,koju je Rusija oslobodila u ratu s Osmanlijama,i vjerovatno će ih aneksirat.
Sad imam jakog saveznika u rušenju Osmanlija.Bosni ostavim Balkan,a sebi Bliski Istok.
Došao sam u Indiju.Hindustan i Mughali :tokralju: Mughali vode PU s Qara Qoyunlu :crazy:
Kako su uspjeli tako, da ih Osmanlije ne pregaze. Sa WoN-om sada definitivno nije tako lako napraviti veliku imperiju. AE je pravo oštar. Diplo-aneksija sada košta kamaru diplomatskih poena i traje dugo, sve ovisno o broju provincija i tax value. AI puno pametnije radi koalicije.
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 27 jun 2014, 15:43

revan je napisao/la:
Kawhi je napisao/la:

Kako su uspjeli tako, da ih Osmanlije ne pregaze. Sa WoN-om sada definitivno nije tako lako napraviti veliku imperiju. AE je pravo oštar. Diplo-aneksija sada košta kamaru diplomatskih poena i traje dugo, sve ovisno o broju provincija i tax value. AI puno pametnije radi koalicije.
Osmanlije su dobro napredovale u Evropi dok se Francuska i Mađarska nisu ujedinile u PU.Ovako ih valjda strah Francuza pa su se okrenuli Aziji.Bosnu su dvaput pregazili,al Bosna je već tada bila prevelika za full annexation.

xaves
Kontakt:

Post Postao/la xaves » 27 jun 2014, 17:14

Koju igru preporucujete za pocetnika (a da je realna sa pravim drzavama i sve to)

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 27 jun 2014, 17:17

xaves je napisao/la:Koju igru preporucujete za pocetnika (a da je realna sa pravim drzavama i sve to)
Civilization V na lakšim težinama.

xaves
Kontakt:

Post Postao/la xaves » 27 jun 2014, 17:19

revan je napisao/la:
xaves je napisao/la:Koju igru preporucujete za pocetnika (a da je realna sa pravim drzavama i sve to)
Ok hvala probacu pa cemo vidjeri na sta ce to liciti

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 27 jun 2014, 17:22

xaves je napisao/la:
revan je napisao/la:
Ok hvala probacu pa cemo vidjeri na sta ce to liciti
Možeš probati i Total War igre. Empire, Medieval II, Napoleon, Shogun 2, Rome 2 ili prvi dio.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 29 jun 2014, 04:17

slika
:ljepota:
Oni su dobili Mađarsku,al ja ću dobit Portugal :njanjanja:

Nekih sam 200 brodova ispod naval forcelimitsa,al opet imam daleko najveću mornaricu.Portugal ima drugu :tokralju:
Dosad sam pazio da održavam dobre odnose s 3 glavna saveznika Bosnom,Švedskom i Francuskom sad mogu radit šta hoću :kafa:
Bosna :tokralju: Uskoro će biti westernizovani :tokralju:

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 29 jun 2014, 10:22

Gledaj zlata. Mogu misliti kako inflacija udara. :D Još ako imaš tovar rudnika zlata... Ja sam imao dobru partiju sa Škotskom (nisam želio stvarati UK iako sam zgazio Englesku), ali mi je postala nekompatabilna sa novom verzijom igre. Valja mi opet započeti.

Nego ganjaš li ti Victoria 2?

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 29 jun 2014, 17:38

Bio sam defender of the faith pa gdje god koja protestantska nacija bude napadnuta ja budem vođa odbrane i na kraju uzimam zlato :D Inflacija ne smeta :kafa:

Igram i Victorie.Kad završim ovu igru s Britanijom igraću ili CK2 ili Victorie 2.Kad se sjetim prve igre na Victoriji.Ja s Pruskom krenuo pa da ujedinim Njemačku i nisam znao da je dovoljno da mi one manje državice budu under sphere of influence i ja ih napadao redom.Onda su me Francuzi,Rusi i Austrijanci zgazili u ratu :rol:

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 29 jun 2014, 17:55

Ja cu da skinem CK2 nakon utakmnice pa bi bilo lijepo da neko objasni osnove :D
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 29 jun 2014, 18:36

Otelo je napisao/la:Ja cu da skinem CK2 nakon utakmnice pa bi bilo lijepo da neko objasni osnove :D
Uhh, drug. Malo je to kompleksno za forumski post. Postavio sam linkove za manual par stranica nazad. Uz to nađi neki vodič (guide) na netu (ima ih kamara) jer je manual prilično zastario nakon silnih ekspanzija i patcheva.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: sirBobbyMoore i 5 gostiju.