Tanka nit dijeli uspjeh od neuspjeha. U slucaju Bosanaca, tanka nit dijeli herojostvo od izdajnistva. To opet ima samo kod Bosanaca i njihovih susjeda i komsija. Nigdje vise koliko je meni poznato.
Pobijedili smo. Susic i Hajrovic su heroji. Nijanse su na dijelile od poraza, nakon kojih bi pomenuta dvojica bili kreteni, izdajnici, raja bi im **** mater itd itd.
Jedan Misimovic u kratkom vremenu od heroja dodje do najvise osporavanog igraca. Nevjerovatno.
Odsustvo realnosti i samokritike je jedan od razloga zbog kojih u sportu nismo napravili nijedan veliki rezultat.
Prije prve utakmice Susic je imao pogresan pristup. Imao je par glupih izjava. 'Mi smo jedna od najboljih reprezentacija na svijetu'. Koja glupost. Koga smo mi to pobijedili da bi to za sebe mogli tvrditi? Ono sto je pogubno u ovakvoj izjavi je 'uljuljkavanje' nasih igraca. Kad smo se god ufurali - popusili smo. Uvijek je bilo tako, a mi opet ne dolazimo do pameti.
Pristup pred ovu drugu utakmicu je bio drugaciji. Susic je imao potpuno drugacije izjave. 'Borit cemo se.' 'Ne mogu obecati pobjedu.' Kada imamo ovakav pristup, obicno odigramo dobro i ostvarimo dobar rezultat. ULOGA FAVORITA NIJE ZA NAS. Nemamo mi mentalnu snagu da se pored svih nedostataka i sa tim borimo.
Susic je radio dobro i lose. Po meni zasluzuje prolaznu ocjenu. Pljuvanje ne bi zasluzio ni da smo izgubili. Nasa reprezentacija ima kvalitet ali i dosta slabosti. Borbenost je kljuc uspjeha. Sa velikom zeljom mozemo nadoknaditi mnoge nedostatke koji su uociljivi kod svakog ko ima trun objektivnosti.
Covjek bez samokritike ne moze napredovati.
Izjave uoci duela sa Litvanijom su repriza izjava pred duel sa Slovacima na BP. Nepopravlji smo jebote. Puno bi bolje bilo da su izjavili. 'Dacemo sve od sebe da dodjemo do pobjede', nego, 'nista nas ne moze zaustaviti na putu do Brazila.'
Al eto, to smo mi.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.