Koga nakon Sušića?

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Jeste li zadovoljni izborom novog selektora?

Da
60
73%
Ne
22
27%

Ukupno glasova: 82

Elegant
Kontakt:

Re: Koga nakon Sušića?

Post Postao/la Elegant » 10 mar 2014, 14:52

drummer je napisao/la:
Elegant je napisao/la:Vazno je da nije iz Sarajeva - svaka ti cast to je glavno, a to sto nema ni trenersku licencu je ne vazno, da ne pricamo o iskustvu, to je manje bitno.

Nikad taj nece voditi reprezentaciju, nije niko iz saveza lud da mu da sansu jer je legenda !
Ne iznosi neistine,profi UEFA licencu je dobio davno.Ako ne znas uvijek mozes guglati.
Da,to su razlozi,zasto da se lazemo+srusio bi i kriminalnu hobotnicu u savezu.
Jeste, jeste ... samo nastavi da mastas, sto bi jedan slican tebi rekao "vec bi bili u cetvrt-finalu SP-a".

Samo ne daj Boze da ne pozove nekoga ko je vama podoban, ili da napravi neku gresku, sve bi prosao sto prolazi sada Pape, pa bi se pitali "ko njega stavi za selektora".
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 10 mar 2014, 14:52

Consigliere je napisao/la:
amho je napisao/la:
da je TSS ovo boldano, onda to ne bi bio nepotizam, onda bi bilo zasluzeno.. a sto se tice problema na DM-u, sve je to unaprijed pripremljeno, jer pravovremenim akcijama do tog problema ne bi ni doslo... ovaj scenario oko TSS-a se nazirao ima vec godina dana... narod je uvijek dovoljno glup da ga se prevesla.... evo i sad imas barem polovicu koja podrzava papeta zbog poteza sa TSS-om...ili barem u tome ne vide problem... da nije bilo ovoga sa dzekom, poziv TSS-u bi ostao jedan u nizu bez neke velike pompe...a i ovo s dzekom je eskaliralo zbog toga sto selektor nije pozvao i njegovog pulena, vec samo svog ;)
Pa, ja sam to i napisao, da je malo zasluzio poziv i da nam moze pomoci ne bi bilo problema, ali ovako... :roll:
I nema sanse da Pape ima taknu podrsku, evo na forumu nije veca od 30% sigurno.
kad se strasti slegnu bice i vise od polovice, kao i prije tekme... pogledaj diskusiju prije tekme u vezi TSS-a... svi oni koji su osporavali poziv braticu su proglasavani zlonamjernim neprijateljima repke i pljuvacima i bili su u manjini... sad nema argumenata, odnosno ne moze nijedna floskula (najuspjesniji selektor, prvi plasman pod njegovim vodstvom itd.) prevagnuti nad porazom protiv egipta, pa su se svi oni vatreni podrzavaoci selektora bez obzira na poteze utisali... za koju sedmicu ce opet sve biti po starom i selektor ce imati osjetnu nadpolovicnu podrsku...

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 10 mar 2014, 14:54

Vahid je General , kod njega nema zajebancije, vodio je velike ekipe, ima iskustva a i odveo je 2 repke na velika takmičenja, definitivno prvi izbor.

Lično bi volio vidjeti Barbareza i Kodru recimo zajedno, i dodati i još Bolića i Baljića u stručni štab,
to bi bilo nešto kao što nijemci imaju sa svojom generacijom Bierhoff, Klinsmann, itd.

Petković ili Bajević bi takođe bili odličan izbor, bilo ko , ko bi donio dozu profesionalizma i ozbiljnosti,
nasuprost ovolikom amaterizmu...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 10 mar 2014, 14:57

Poslije Safeta, najbolje bi bilo da to bude Ivica Osim. :mrgreen:

Naravno, da bi Vaha bio najbolje rješenje ali pitanje je bili on htio da nas vodi. I Duško bi bio dobra opcia, Duško na klupi košarkaške repke Dušk na klupi fudbalske repke. :D

Uz dužno poštovanje prema Barbarezu, legenda bh fudbala ali on nema fudbalskog znanja tj trenerskog tako da ne.

Ali, ovo važi samo ako nekad Pape odlući da ode, da nas ostavi na cjedilu. :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

anel81m
Kontakt:

Post Postao/la anel81m » 10 mar 2014, 15:00

drummer je napisao/la:
anel81m je napisao/la:Neki mi ljudi nisu jasni nikako.Zašto Barbarez ili Kodro nebi mogli biti selektori?Vaha i Duško su najbolja riješenja ali teško da ćemo njih moći dovesti.Ne toliko radi para koliko radi nekih drugih, nama dobro znanih stvari.Zaboravili ste kako je Bilić preuzeo Hrvatsku ili još bolje Guardiola Barcu.Bez skoro ikakvog iskustva trenerskog!
Nemoj se ti druze nervirati,ovo sto ovdje citas,osim nekoliko casnih izuzetaka,nije mjerilo nicemu.
Slijedeci selektor ja sasvim sigurno Sergej Barbarez a njegovi pomocnici takodje bivsi igraci NASE reprezentacije.
Barbarez ti nije iz Sarajeva,kod njega nema stela,nema nepotizma,nema neprofesionalnosti i on je nepotkupljiv.
To su glavni razlozi otpora ali ne brini,to dolazi od malog broja ljudi,samo su glasni i agresivni.
Barbarez, Kodro i slični su takođe naše legende a dolaze iz zemalja u kojima ima manje balinluka i ciganluka.Imaju pare i jedini njihov cilj bi bio sopstveni uspijeh kao i onaj čitave reprezentacije, bez ikakvih drugih interesa.Pape je vec dosta klubova promjenio kao trener i nigdje se nije pokazao a nema ni autoriteta nad igračima.on sigurno nije uzimao pare kao neki predhodnici ali mu je greška ovaj mali od brata i njegovo neznanje!

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 10 mar 2014, 15:01

Kolko ste samo uprli za Barbareza,pa bolje Osima dovest nego njega.Odkud znate kakav će bit ko trener? Može bit autoritet,al oko formacije i poziva igrača? ccc
Nad tobom sunce najljepše sja

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 10 mar 2014, 15:05

Ako je vec ponudjen odgovor neko od forumasa, pitanje je ko ? :)
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 10 mar 2014, 15:14

anel81m je napisao/la:
drummer je napisao/la:
anel81m je napisao/la:Neki mi ljudi nisu jasni nikako.Zašto Barbarez ili Kodro nebi mogli biti selektori?Vaha i Duško su najbolja riješenja ali teško da ćemo njih moći dovesti.Ne toliko radi para koliko radi nekih drugih, nama dobro znanih stvari.Zaboravili ste kako je Bilić preuzeo Hrvatsku ili još bolje Guardiola Barcu.Bez skoro ikakvog iskustva trenerskog!

Barbarez, Kodro i slični su takođe naše legende a dolaze iz zemalja u kojima ima manje balinluka i ciganluka.Imaju pare i jedini njihov cilj bi bio sopstveni uspijeh kao i onaj čitave reprezentacije, bez ikakvih drugih interesa.Pape je vec dosta klubova promjenio kao trener i nigdje se nije pokazao a nema ni autoriteta nad igračima.on sigurno nije uzimao pare kao neki predhodnici ali mu je greška ovaj mali od brata i njegovo neznanje!
Otpor je ogroman upravo iz tih razloga,njima treba poslusnik a Sergej to nije i oni to znaju.
Ali otpor im je uzaludan,bozija pravda je da on bude selektor.

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 10 mar 2014, 15:20

Neko ko nije skup,neko poput Safeta..Boljeg za te pare cemo tesko naci..
JA BI MU DAO JOS JEDAN MANDAT AKO PRODJE GRUPU NA SP..I NEMOJMO ZABORAVIT,ON JE ZACRTANO ODRADIO,SAVEZ JE ZADOVOLJAN NJEGOVIM POSLOM...

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

SalePD
Kontakt:

Post Postao/la SalePD » 10 mar 2014, 15:21

Dušan Bajević je već u pozamašnim godinama, pitanje je da li bi on imao želju da bude selektor, ali ako bi onda je on taj koga bih želio za selektora. Poslije njega Baždarević ili Halilhodžić :)
RŠD Velež

Marijan Beneš

Stop nacional-šovinizmu!

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 10 mar 2014, 15:27

jojj .ja teme Bog te...daj brišite ovo dok neko ozbiljan nije vidio....koga boli k***c šta forumaši na sportsport misle...eto baš će neko vas pitat trebal Sušiću dat otkaz i koga treba dovest na njegovo mjesto :mrgreen: uostalom....Pape ostaje i za naredni ciklus kvalifikacija..barem je to svima jasno
A.F.C. Bournemouth!

denis1212
Kontakt:

Post Postao/la denis1212 » 10 mar 2014, 16:29

Gospodin Vahid Halilhodzic.
Prije svega covjek djeluje razumno, odmjereno i u skladu sa tim se i ponasa.On je covjek koji uziva veliki autoritet u svijetu fudbala, a sama cinjenica da je vodio neke od jacih reprezentacija na svijetu mu daje dobar background kada imamo u vidu nasu reprezentaciju.Onako gledajuci Vahu djeluje mi kao neko ko je cvrsto na zemlji i ko u svakom momentu drzi konce u rukama, a uz sve to ima i neku neobjasnjivu karizmu.On bi bio idealno rijesenje da izvuce maksimum iz ovih nasih razmazenih curica.
Vjerovatno Vaha prati sva desavanja oko reprezentacije BiH u sta smo se svi mogli uvjeriti u svakom njegovom intervjuu (za razliku od gospodina Safeta Susica koji se uopste nije oglasavao o reprezentaciji do izbora na mjesto selektora).Samo se namece pitanje ima li Vaha snage i volje da vaspitava ove nase "zvijezde".
Kad su u pitanju ostali na prvu mi zapne Sergej Barbarez pravi vodja istinski domoljub nase zemlje.Covjek koji je ostavljao srce na terenu u to nema nikakve sumnje.Ali mislim da se jednom treba udariti rez kad su u pitanju novopeceni treneri.Nasa reprezentacija ima potencijal i ne treba da sluzi pojedincima da u njoj uce trenerski zanat.To sto su Bola,Balja,Kodro,Sergej i ostali napravili na terenu ce se uvijek cijeniti.Medjutim klupa je jedno, teren je drugo.
Nama treba neko ko je u stanju da se nosi sa nasim mentalitetom i na klupi i van nje.Neko ko zna kako ovaj narod dise i razmislja.Nama treba umjetnik, a ne samo selektor koji obavlja svoj posao.
Najbolji primjer je Ciro ( kojeg ja iz principjelnih razloga nikada ne bih stavio na nasu klupu ) koji je pokazao koji profil selektora nama odgovara.Jednom rijecju moras biti MANGUP.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 mar 2014, 16:40

Nama ne treba niko. Svaki koji dođe provešće se kao Ćiro i Pape. Uspjeh ili neuspjeh nemaju veze sa tim.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 10 mar 2014, 16:51

Virtu4l je napisao/la:Nama ne treba niko. Svaki koji dođe provešće se kao Ćiro i Pape. Uspjeh ili neuspjeh nemaju veze sa tim.
Ja to govorim jos od mecava protiv Albanije i Rumunije.

Sta bi oni Barbarezu uradili, od idola nacije (kako kome), legende, kralja, patriote, svi pozitivnih epiteta, ovog-onog ... na sta bi covjek spao.

Ne daj Boze da on ne pozove nekoga ko je njima podoban, ili da ne "leti" po europi za silnim talentima da ne fura njihove taktike i sve sto pisu za Safeta.

A tek ona famozna, "Igarci su zasluzni za pobjede - ne selektor /// Selektor je kriv za poraze - ne igraci".

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 10 mar 2014, 17:13

Elegant je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Nama ne treba niko. Svaki koji dođe provešće se kao Ćiro i Pape. Uspjeh ili neuspjeh nemaju veze sa tim.
Ja to govorim jos od mecava protiv Albanije i Rumunije.

Sta bi oni Barbarezu uradili, od idola nacije (kako kome), legende, kralja, patriote, svi pozitivnih epiteta, ovog-onog ... na sta bi covjek spao.

Ne daj Boze da on ne pozove nekoga ko je njima podoban, ili da ne "leti" po europi za silnim talentima da ne fura njihove taktike i sve sto pisu za Safeta.

A tek ona famozna, "Igarci su zasluzni za pobjede - ne selektor /// Selektor je kriv za poraze - ne igraci".
Nemoj nam te hipotetike u kojoj legendu nase BIH repke predstavljas kao korumpinja Saju...
Providno do damu ;)
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 10 mar 2014, 17:28

Ajde procitaj jos jednom sta sam napisao i zamisli da umjesto Barabarez pise "Mujo Mujic" pa skontaj o cemu se radi.

I @Virtu ti je gore napisao.

kokakolas
Kontakt:

Post Postao/la kokakolas » 10 mar 2014, 17:32

Princa sa Neretve.
"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."

Don't raise your voice, improve your argument.

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 10 mar 2014, 17:33

Elegant je napisao/la:Ajde procitaj jos jednom sta sam napisao i zamisli da umjesto Barabarez pise "Mujo Mujic" pa skontaj o cemu se radi.

I @Virtu ti je gore napisao.
Pa drugi put i stavi Mujo Mujic ;)

Barbu i samo Barbu za selektora...
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 10 mar 2014, 17:46

Zasto ne opet Kodro i Bolic :?:

Mislim da su zasluzili drugu sansu. ;)

Od ovih ostalih, ne bih se zalio ni da dodje Hadzibegic, Bajevic... Kod Barbe sam malo skeptican, i kod Vahe, razlozi su poznati i navedeni.

IcedMFEarth
Kontakt:

Post Postao/la IcedMFEarth » 10 mar 2014, 17:53

Najbolje, ako ikako može, neki stranac.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Drum, sagitarius i 10 gostiju.