Teme koje nemaju veze sa sportom
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
-
EroHercEro
-
Kontakt:
Postao/la EroHercEro » 21 sep 2014, 23:29
Pappy je napisao/la:Clutch je napisao/la:Neutral je napisao/la:Plata nije tako velika kao što kruže priče, sve viđeno.
Štela je svugdje prisutna, osjetićeš je i ti, osim ako i sam nemaš neku.
Znam momke koji rade a još studiraju, na birou imaš jako malo inžinjera informatike, elektrotehnike, jednostavno je potražnja prevelika.. Već viđena je i bajna plata za naše uslove. Nije svugdje isto.
Pa prisutna je, ali ne u tolikoj približno stoprocentnoj mjeri, imaš dosta firmi koje traže znanje, džaba ti i diploma ako nemaš znanje. A takvih firmi je srećom sve više i više.
Što se tiče fakulteta za ove koji se dvoume, najbolji su vam tehnički fakulteti zbog posla.
Kakva žurnalistika..
Opet sve zavisi koliko se trudis da nadjes nesto. Sto bi rekao jedan lik, pare su svuda oko nas, samo ih treba znati uzeti.

I u zemlji kakva je nasa, nikakva, onaj ko hoce moze imati itekako mnogo, ali generalnoo nas problem je sto volimo da nam se sve servira na gotovo, i govorimo kako je stela ovdje, ondje, a nimalo da se potrudimo.
Konkretno sto se tice zurnalistike, moze se dobro zaraditi, samo treba znati naci prave ljude i znati se pozicionirati. Ja trenutno na zavrsenoj drugoj godini, sa raznim novinarskim poslovima izlazim na blizu 500 KM mjesecno. A uopste nista znacajno ne radim, bakcem se po portalima, malo spiker, malo istrazivacke ankete i to je to.
Par likova sa moje godine i stariji vec su hajmo reci pozicionirani i imaju jos bolja primanja, a jedan je primljen prije par dana u ovu N1 televiziju sto se otvara i imace bukvalno ni za sta 5 glava platu.
Daj uputi nas kako da dođemo lagano do 5 stoja.

-
Civa
-
Kontakt:
Ja bi isto volio biti autoinstruktor. Zanima me kako doći do tog' posla. Šta trebaš znati voziti auto. Položiti za instruktora, i tu se fina para ubere.
Tako blizu, a tako daleko.
-
Clutch
-
Kontakt:
Pappy je napisao/la:Clutch je napisao/la:Neutral je napisao/la:Plata nije tako velika kao što kruže priče, sve viđeno.
Štela je svugdje prisutna, osjetićeš je i ti, osim ako i sam nemaš neku.
Znam momke koji rade a još studiraju, na birou imaš jako malo inžinjera informatike, elektrotehnike, jednostavno je potražnja prevelika.. Već viđena je i bajna plata za naše uslove. Nije svugdje isto.
Pa prisutna je, ali ne u tolikoj približno stoprocentnoj mjeri, imaš dosta firmi koje traže znanje, džaba ti i diploma ako nemaš znanje. A takvih firmi je srećom sve više i više.
Što se tiče fakulteta za ove koji se dvoume, najbolji su vam tehnički fakulteti zbog posla.
Kakva žurnalistika..
Opet sve zavisi koliko se trudis da nadjes nesto. Sto bi rekao jedan lik, pare su svuda oko nas, samo ih treba znati uzeti.

I u zemlji kakva je nasa, nikakva, onaj ko hoce moze imati itekako mnogo, ali generalnoo nas problem je sto volimo da nam se sve servira na gotovo, i govorimo kako je stela ovdje, ondje, a nimalo da se potrudimo.
Konkretno sto se tice zurnalistike, moze se dobro zaraditi, samo treba znati naci prave ljude i znati se pozicionirati. Ja trenutno na zavrsenoj drugoj godini, sa raznim novinarskim poslovima izlazim na blizu 500 KM mjesecno. A uopste nista znacajno ne radim, bakcem se po portalima, malo spiker, malo istrazivacke ankete i to je to.
Par likova sa moje godine i stariji vec su hajmo reci pozicionirani i imaju jos bolja primanja, a jedan je primljen prije par dana u ovu N1 televiziju sto se otvara i imace bukvalno ni za sta 5 glava platu.
Slažem se s tim što si napisao, i moraš biti snalažljiv i uporan ako želiš da uspiješ..
Naravno da nije lako danas, ali sigurno da je lakše s fakultetom, pa bilo koji da bio..meni je glupa ta priča da je sve crno i loše do krajnih granica a još gluplje mi je da se s tim pomiriš i onda ubjeđuješ druge u to. Ne vidim svrhu svega toga. Trud nikad neće biti uzaludan, naplatit' će se kad tad. Niko me ne može uvjeriti u suprotno.
Zato djeco, učite

Zadnja izmjena:
Clutch, dana/u 22 sep 2014, 00:00, ukupno mijenjano 1 put.
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
-
Lillard
-
Kontakt:
Vid' njega i "djeco.."

"Last time they count me out, what I do Game 6?"
-
rambo16
-
Kontakt:
Clutch je napisao/la:
Trud nikad neće biti uzaludan. Naplatit' će se kad tad. Niko me ne može uvjeriti u suprotno.
Šteta što me ne poznaješ da te za 37 sekundi uvjerim u suprotno.
A.F.C. Bournemouth!
-
Clutch
-
Kontakt:
Lillard je napisao/la:Vid' njega i "djeco.."

To ti je izraz, bukvalac.

Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
-
Civa
-
Kontakt:
Clutch je napisao/la:
Slažem se s tim što si napisao, i moraš biti snalažljiv i uporan ako želiš da uspiješ..
Naravno da nije lako danas, ali sigurno da je lakše s fakultetom, pa bilo koji da bio..meni je glupa ta priča da je sve crno i loše do krajnih granica a još gluplje mi je da se s tim pomiriš i onda ubjeđuješ druge u to. Ne vidim svrhu svega toga. Trud nikad neće biti uzaludan, naplatit' će se kad tad. Niko me ne može uvjeriti u suprotno.
Zato djeco, učite

Druže imamo slične statove i razmišljanja. Trebamo kakvu stranku osnovati i ovu zemlju povesti ka naprijed

-
undefined007
-
Kontakt:
Postao/la undefined007 » 22 sep 2014, 00:16
To rođeniii samo neka se studiraaa. Ja upisao Poljoprivredno prehrambeni u SA ima li ko iskustva?

For this reason, I AM LEGEND, predestined for greatness, built for the final hour.
http://www.youtube.com/watch?v=frhgT5CMpjo&hd=1 ;)
SS.23
FK SARAJEVO !
HZ 1987
-
hule_barca
-
Kontakt:
Postao/la hule_barca » 22 sep 2014, 00:37
Ovakva tema je falila
aBd u utorak osiguravam uslov za treću godinu na Geodeziji

Mes Que Un Club
-
NKMramor
-
Kontakt:
Mala pomoć? (Tuzla)
-"Amfiteatar u Kampusu" (gdje se uopšte nalazi taj kampus, šta je to?)
-Dom Armije
Hvala unaprijed

-
NYKnicks Fan
-
Kontakt:
Postao/la NYKnicks Fan » 22 sep 2014, 14:57
NKMramor je napisao/la:Mala pomoć? (Tuzla)
-Dom Armije
Hvala unaprijed

Kasarna u Solini

-
Galion
-
Kontakt:
badblueboylivno je napisao/la:Pred završetkom informatičkog fakulteta u Mostaru, jedan ispit do kraja, ali je biti ili ne biti, ako ne položim, ode sve u kuratz.
Preddiplomskog ili diplomskog studija? Inače ja na FPMOZ-u studiram matematiku i fiziku, nedavno sam dao uvjet za 5. godinu pa se možda i znamo, imao sam puno kolegija sa studentima informatike raznih godina

-
dr.van nostrand
-
Kontakt:
Postao/la dr.van nostrand » 22 sep 2014, 15:37
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black
-
IlProfessore
-
Kontakt:
Postao/la IlProfessore » 22 sep 2014, 17:02
S obzirom da mi je završna godina srednje škole počeo sam razmišljati koji fakultet da upišem. Ne idem u tehničku školu ali bih želio studirati građevinu pa ako je neko studirao tamo/studira i zna sve potrebne informacije neka napiše. Od težine fakulteta, prijemnog ispita, broja studenata koji studiraju, cijene studiranja i sl. da mi malo olakša. A i čuo sam da gotovo svaki student koji završi građevinski fakultet odmah i nađe posao. U opticaju mi je još ekonomija (većina ekonomista je na birou) i eventualno neki društveni, al' to bih jedino upisao u nekoj bezizlaznoj situaciji. Pozdrav.
“Čuvajte i očuvajte svoju naciju i ime Bošnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta plaća se ropstvom i poniženjem.”
-
Civa
-
Kontakt:
Je l' u Zenici ili Sarajevu?

-
IlProfessore
-
Kontakt:
Postao/la IlProfessore » 22 sep 2014, 17:15
Sarajevo, Sarajevo. A čak imam u planu master bilo kojeg fakulteta završiti vani... al' polahko, prvo da vidim ovo za blisku budućnost.

“Čuvajte i očuvajte svoju naciju i ime Bošnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta plaća se ropstvom i poniženjem.”
-
Galion
-
Kontakt:
IlProfessore je napisao/la:S obzirom da mi je završna godina srednje škole počeo sam razmišljati koji fakultet da upišem. Ne idem u tehničku školu ali bih želio studirati građevinu pa ako je neko studirao tamo/studira i zna sve potrebne informacije neka napiše. Od težine fakulteta, prijemnog ispita, broja studenata koji studiraju, cijene studiranja i sl. da mi malo olakša. A i čuo sam da gotovo svaki student koji završi građevinski fakultet odmah i nađe posao. U opticaju mi je još ekonomija (većina ekonomista je na birou) i eventualno neki društveni, al' to bih jedino upisao u nekoj bezizlaznoj situaciji. Pozdrav.
Nadam se da ti dobro ide matematika jer je bar u Mostaru na građevini jako zahtjevna, pa je valjda i u Sarajevu.
-
miki_92
-
Kontakt:
NYKnicks Fan je napisao/la:NKMramor je napisao/la:Mala pomoć? (Tuzla)
-Dom Armije
Hvala unaprijed

Kasarna u Solini

zaboravio si mu reci da treba ici pjeske jer je bas blizu

"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
-
IlProfessore
-
Kontakt:
Postao/la IlProfessore » 22 sep 2014, 21:01
Galion je napisao/la:
Nadam se da ti dobro ide matematika jer je bar u Mostaru na građevini jako zahtjevna, pa je valjda i u Sarajevu.
Da li je isti slučaj i sa saobraćajnim?
-
Clutch
-
Kontakt:
IlProfessore je napisao/la:Galion je napisao/la:
Da li je isti slučaj i sa saobraćajnim?
O da.
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.