FK Slavija

avenija
Kontakt:

Re: FK Slavija

Post Postao/la avenija » 04 jun 2009, 19:32

alan_kardec je napisao/la:
avenija je napisao/la:penal ekipa..

Ej dečko Slavija je završila prvenstvo kao druga i osvojila je Kup.Pretptrošle sezone slična situacija.A gdje je u svemu tome chelik :?: Ne samo ove sezone nego godinama unazad.

p.s.

Vas je Slavija prije nekoliko godina bukvalno PONIZILA u sred Zenice sa 4:1 ko što niko nije nikad poslije rata.Prema tome...pssssssssssssssst :!:
slavija je za celik veliki tim
:D
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Emir_ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir_ZENICA » 07 jun 2009, 11:58

alan_kardec je napisao/la:
avenija je napisao/la:penal ekipa..

Ej dečko Slavija je završila prvenstvo kao druga i osvojila je Kup.Pretptrošle sezone slična situacija.A gdje je u svemu tome chelik :?: Ne samo ove sezone nego godinama unazad.

p.s.

Vas je Slavija prije nekoliko godina bukvalno PONIZILA u sred Zenice sa 4:1 ko što niko nije nikad poslije rata.Prema tome...pssssssssssssssst :!:

Brate August 19, 2007

3kolo Slavija-Celik 0:1 ....

Čelik 1971. godine po prvi put učestvuje u Srednjoevropskom kupu i odmah ga osvaja. U prvom kolu Čelik je eliminirao italijansku Kataniju. Na stadionu u Blatuši bilo je 3:0, dok je u gostima Čelik izgubio 1:0. Nakon toga Čelik je pobijedio i mađarski Diósgyör (0:1, 4:1), te u polufinalu MTK (1:0, 1:1). U finalu ekipu Čelika čekala je Austria iz Salzburga na neutralnom terenu u italijanskoj Gorizi. Rezultat je bio 3:1. Tako je Čelik po prvi put osvojio MitEuropa Kup.Čelik je osvojio MitEuropa Kup dva puta za redom. Ovaj puta u finalu Čelik je pobijedio slavnu ekipu Italijanske Fiorentine. Čelik je u svojoj grupi imao ekipe Sparte iz Praga i Honeda iz Budimpešte koje je porazio u sve četiri utakmice koje je igrao. Čelik kao prvak svoje grupe igrao sa prvakom druge grupe to je u ovom slučaju bila Fiorentina koja je u svojoj grupi pobijedila sve imove sa tri gola razlike. Tako da se u Firenci, 23. augusta igrala prva utakmica između ova dva tima. Pred punim stadionom u Firenci, ekipa elika sačuvala je svoju mrežu, na kraju utakmice rezultat je glasio 0:0, što je bilo nezamislivo, bar u ono vrijeme. Radi velike tekme koja se spremala u Zenici, Čelik dobija novi i bolji stadion od onoga u Blatusi, (o ovome možete pročitati vise ako odete na link "Stadion Bilino Polje") sadašnje Bilino Polje. Prva utakmica na ovom stadionu, finalna utakmica MitEuropa Kupa igrala se 4. oktobra. U Zenicu je stigla ekipa ljubičasto-bijele Fiorentine koja je poražena rezultatom 1:0 golom Mirsada Galijaševića u posljednjoj minuti utakmice. Čelik je dobio i veliki pehar čij replika i dan danas stoji i krasi stadion Bilino Polje. Nakon ove velike pobjede nastalo je veliko slavlje. Robijaši i igrači su slavili kroz cijelu Zenicu. 33.500 gledalaca na stadionu i 15.000 ispred hotela nternacional i veliki broj navijača u centru. Možemo sa pravom reći da je ovo najveća utakmica koju je Čelik odigrao u svojoj historiji, a nadati se da će ih biti još!(Ovo sam copy-paste)

Osvojili smo jos i ligu 3 puta i kup BiH 2 put ..I SLAVIJA ima bolje uspjehe od nas :D :D
A C A B !

Sova
Kontakt:

Post Postao/la Sova » 07 jun 2009, 12:15

? Првог & рата ? " % су $ " ? " се " у " рангу " ?. У " 1935/36. ? је ? $ ' у $, " је " $ &, а у " 1939/40. ? је ? -, " & & " $ &. $ $ " ? " јесте $ $ " % 1940. у " &, 3-0, % је $ ". % је $ " $ $ " " " а & " ".

Kad budete imali ovakvu tradiciju, javite se :)
Glupo je porediti Slaviju i Čelik kad Slavija nije funkcionisala pod komunistima. A i to hvalisanje "ratnim" titulama, jake su mi to titule...
I ko se nad'o ale...

bh hrvat
Kontakt:

Post Postao/la bh hrvat » 07 jun 2009, 12:19

vidi vidi , odosmo u vremena posle prvoga svjetskoga rata, sva sreca da se nogomet nije igrao u vrijeme rimskoga i osmanlijskoga carstva

Sova
Kontakt:

Post Postao/la Sova » 07 jun 2009, 12:27

bh hrvat je napisao/la:vidi vidi , odosmo u vremena posle prvoga svjetskoga rata, sva sreca da se nogomet nije igrao u vrijeme rimskoga i osmanlijskoga carstva
Hoćemo li da pričamo o tradiciji ili nećemo? Šta je sad, tradicija od prije 40 godina je prava tradicija, ali zato ono što je bilo prije 70 godina nije tradicija, prestaro je da bi bila tradicija? :lol: :lol: :lol:
I ko se nad'o ale...

edo07
Kontakt:

Post Postao/la edo07 » 07 jun 2009, 12:30

jedina pravu tradiciju u BiH imaju Zeljo, Sarajevo, Celik, Velez i Sloboda... ostalo je sve nula poena...mozes ti dzaba pricati neke bajke...kakva Slavija??? pa i Olimpik koji je osnovan 1993 godine ima bolju tradiciju...

Sova
Kontakt:

Post Postao/la Sova » 07 jun 2009, 12:34

edo07 je napisao/la:jedina pravu tradiciju u BiH imaju Zeljo, Sarajevo, Celik, Velez i Sloboda... ostalo je sve nula poena...mozes ti dzaba pricati neke bajke...kakva Slavija??? pa i Olimpik koji je osnovan 1993 godine ima bolju tradiciju...
Dobro, nek si mi reko. Ovaj ima tradiciju, ovaj nema, Olimpik ima bolju tradiciju od Slavije... e pa, ako ti tako kažeš, to mora da je istina.
Kažem ja, problem je što Slavija ima previše staru tradiciju :lol: :lol: :lol: Pa vi ne znate ni šta znači tradicija...
I ko se nad'o ale...

edo07
Kontakt:

Post Postao/la edo07 » 07 jun 2009, 12:36

sve je to ok. slavija je sad stvarno dobar klub i ima dobru infrastrukturu al tradiciju pisu rezultati i uspjesi a ne to ko je nekad prije 70 godina igrao prvu ligu...pa sta je onda sa 1988 godinom?? ko je tu bio prvoligas...nemoj tako pisati... i cestitam na osvojenom kupu...pozz

Sova
Kontakt:

Post Postao/la Sova » 07 jun 2009, 12:39

edo07 je napisao/la:sve je to ok. slavija je sad stvarno dobar klub i ima dobru infrastrukturu al tradiciju pisu rezultati i uspjesi a ne to ko je nekad prije 70 godina igrao prvu ligu...pa sta je onda sa 1988 godinom?? ko je tu bio prvoligas...nemoj tako pisati... i cestitam na osvojenom kupu...pozz
Ja uopšte ne sporim tradiciju Želji, Slobodi, Čeliku, pa ni Sarajevu, Borcu... ali vidim nekom je Slavija trn u oku.
Tradiciju pišu rezultati i uspjesi, ako je neko imao rezultate i prije 70 godina, i to je tradicija.
Hvala za čestitke :)
I ko se nad'o ale...

Sova
Kontakt:

Post Postao/la Sova » 07 jun 2009, 14:47

" " $ ?
" " се ? на ? $, а - за $ $ $ ново / $ % „?“ " " за нову сезоне, / " наступ у &. " свог ", ? - " 22. јуна, а оно % је " је $ своје " $ & - " на ' $.“ Уефа је " по " ". % $ је грађен по " $, ? $ " %. & " $ $ & са $, " ? $ " све $. Са $ стране ту је " ? ". Ово је " $ " & ' је - ", " $ РС. Но оно % је " је $ - % ? $ $ РС " " у ' & "“ – & је $ " ? $ $. ? - & $ " на %, & " " $ $ $ је у - % " & $ Санта ? " ?. ? " ? ? ?, па - " " ": Црвена $ " Јавор ("), ? (%), ? " $ ($), ? (&), & " ' (%), ? $ ("), $ & " % ("), & " (?), $ ($),? (&), ? (?), ? ( $), ? (%), ¥ ' (&), " (%), ? (/), $ ? ("), " (?), " ("), Сент " " $ " (Р. "), " " (?), " (&), " ($), & ? " & ("). ' ? " су " " ("), ? ($), $ (%), ? (/), & $ (?), & Трнава (?) " ? ? (&).
I ko se nad'o ale...

tax
Kontakt:

Post Postao/la tax » 08 jun 2009, 11:51

gdje je ona tema
za sve koji mrze slaviju
ultrasstyle_tz: isparila u vidu magle,kao sto ce i svaka koja ima za cilj samo i iskljucivo provokaciju,bez mogucnosti neke kvalitetne rasprave
Moja domovina Republika Bosna i Hercegovina
marsej mali tim
uprava me mrzi ali sam jaci i od njih

Dragan-BL
Kontakt:

Post Postao/la Dragan-BL » 08 jun 2009, 22:33

" ? & погађа " $...%...
' ": ' $ " " ' $ $ $ је " ? &...

Е ' '...

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 08 jun 2009, 22:38

tm_ warior je napisao/la:
tm_ warior je napisao/la:Moderator edit : Ovakvim postovima nema mjesta na forumu.Hvala
ovaj je portal naklonjen srbima,jer su zasticeni ko medjedi
ako se na njih kaze nes odmah se brise,molim vas reagujte i na vrijedjanja na ostale narode u RBiH a ne sam na srbe
s takvim razmišljanjem brzo ćeš završiti karijeru na našem forumu. ovaj put trajno.

slijedeći post koji nije vezan za sport, donijeće ti zabranu pristupa (to uključuje i odgovor na ovaj moj post i dalju raspravu o ovakvim glupostima).

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 08 jun 2009, 22:38

tm_ warior je napisao/la:
tm_ warior je napisao/la:Moderator edit : Ovakvim postovima nema mjesta na forumu.Hvala
ovaj je portal naklonjen srbima,jer su zasticeni ko medjedi
ako se na njih kaze nes odmah se brise,molim vas reagujte i na vrijedjanja na ostale narode u RBiH a ne sam na srbe
BiH nije republika ;) Kuci prosipaj takav primitivizam jer tamo ti ocigledno prolazi 8-) pravi si Međed :lol:
Sta treba uraditi neko da bude trajno banovan :?:
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 08 jun 2009, 22:50

Haj'mo se lagano vratiti na temu,a to je "FK Slavija" ova rasprava nas nigdje nece odvesti,a niti ima ikakve veze sa sportom.Ako se ovo ovako nastavi,necete nam ostaviti drugog izbora nego da privremeno zakljucamo temu
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 08 jun 2009, 22:54

Treba pustiti Slaviju da se priprema za Evropu. Nadam se da će nas dobro predstaviti. A to što se tiče tradicije, lijepo je vidjeti klub koji ima lijepu tradiciju, ali svi moraju znati da se od stare slave neživi. To najbolje znaju jedan Velež, Borac i Željo.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

Sova
Kontakt:

Post Postao/la Sova » 13 jun 2009, 22:00

Tekst o Slaviji sa portala:
http://sportsport.ba/bh_fudbalp-18818.htm
I ko se nad'o ale...

CB_nicaZe
Kontakt:

Post Postao/la CB_nicaZe » 14 jun 2009, 21:58

penal ekipa :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kaka
Kontakt:

Post Postao/la Kaka » 15 jun 2009, 21:04

Danas je u prostorijama N/FS BiH obavljen žrijeb četvrtfinala pionirskog prvenstva BiH. U žrijebu se našlo pet ekipa iz NS Federacije BiH (Čelik - Zenica, ABS Podzvizd - Velika Kladuša, Sloboda iz Tuzle, Zrinjski iz Mostara i Željezničar iz Sarajeva) i tri predstavnika FS Republike Srpske (Borac - Banja Luka, Slavija - I. Sarajevo i Radnik iz Bijeljine).
Voljom žrijeba kojim su rukovodili Predsjednik Komiteta za takmičnje N/FS BiH Izudin Ibrahimkadić i predsjednik Komiteta za omladinski nogomet N/FS BIH, Eldin Baković u četvrfinalu u dvije utakmice igraju:

18.o6. u 18. sati u Sarajevu igraju: Željezničar - Sloboda, revanš susret je u Tuzli 21.06. u 18 sati.
18.06. u 18 sati u Bijeljini igraju: Radnik - Čelik, revanš je u Zenici 21.06. u 18.
17.06. u 18 sati u I. Sarajevu igraju: Slavija - Zrinjski, a revanš je u Mostaru je 20.06. u 18 sati.
17.06. u 18 sati u Vrnograču igraju: ABS Podzvizd - Borac, a revanš susret igra se 20.06. u 18 sai u Banja Luci.
Miloš Krasić !!!

Sova
Kontakt:

Post Postao/la Sova » 15 jun 2009, 21:57

CB_nicaZe je napisao/la:penal ekipa :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
$ на ?, $ &... " ? $ нас " & " не ? 8-)
I ko se nad'o ale...

Odgovori

Natrag na “Prva liga RS”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.