VolimTz je napisao/la:Stvar je u tome da meni neko ovdje drzi predavanja o historiji Tuzle i okolice, da mi lijepi linkove nekakve ovdje. Da me proglasava uljezom, seljakom, a o sebi i svojima zna manje od mene. Dalo bi se raspravljati o njemu i nasim ljudima u SS-u, ni prva ni zadnja okupatorska sila kojoj su se nasi prikljucili, od osmanlija do srboslavije. Sta bi bilo kad bi bilo. Cinjenica je da su branili ove prostore od ozrenskih i majevickih cetnika jos dok su isti bili sa partizanima u savezu. Ne bih o tome u siru raspravu ulazio.
Pitaj ove sto se javljaju sta za njih predstavlja kapetan Hajro. I koliko bi ih potpisalo povratak srboslavije.
Ti ocigledno za klub navijas radi vjerskog, nacionalog ili politickog opredjeljenja. I to je tvoj izbor. Isto kao sto sam ja i vecina navijaca Slobode ljubav prema klubu stekla dok jos nismo znali sta je biti B/H/S, balija, cetnik, ustasa, ss-ovac, ateista, musliman, pravoslavac, budista itd. Ides na tribine sa roditeljima, zanima te samo sta je na terenu, i zavolis klub kojeg kasnije bez obzira na politiku, vjeru, nacionalnost volis, bodris i zelis mu sve najbolje. I logicno, uz sve to razvijas lokal patriotizam, sto je sasvim normalno.
Tebe niko ne proglasava seljakom, ali kad dodju likovi kao tuzla1983 i ovaj novi simin han kako vec ide nick, koji kazu da nisu iz Tuzle, ali imaju ideju i pisu kako bi Tuzlu mijenjali, pljuju po Tuzli i omalozavaju tvoj klub, onda je logicno da ces odgovoriti na prozivke i zamoliti ih da se malo edukuju. Druga je stvar sto oni cim im neko replicira na provokaciju, pisu kako tuzlaci mrze bosnjake, vole srbe, mrze podrinje itd.