Koronavirus (COVID-19) - općenito
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Koronavirus (COVID-19) - općenito
U Izraelu odnos zarazenih koji su se vakcinisali i nevak inisanih 1naprema 1.
Vakcinisani šire zarazu i razvijaju mutacije isto kao i nevakcinisani,
al' eto, kažu da nećemo umrijeti ako se vakcinišemo
al' eto, kažu da nećemo umrijeti ako se vakcinišemo
Bogdanović-Ovčina-Isić-Zeljković-Dario-Hasanović-Radovac-Pršeš-Ćosić-Anđušić-Zajmović
'Listen, lads. Basically, you’re shit. Try enjoy the game. You’re probably going to get beaten. But just enjoy being shit'.”
'Listen, lads. Basically, you’re shit. Try enjoy the game. You’re probably going to get beaten. But just enjoy being shit'.”
Da, samo trebas uzeti u obzir da je 80% populacije vakcinisano.
Znaci na 100 ljudi u drzavi - 2 zarazena, jedan vakcinisan, jedan nije.
To je 1 od 80 medju vakcinisanim i 1 od 20 medju nevakcinisanim.
Tj. Nevakcinisani imaju 4 puta vecu sansu da se zaraze.
- Shategabri
- Kontakt:
Jahadmin je napisao/la: ↑20 avg 2021, 11:27Nije ovo bosnjo napravioShategabri je napisao/la: ↑20 avg 2021, 11:25Bošnjo i ne zna drugo do ismijavati. To nam je nacionalna disciplina, ismij sugovornika, omalovažavaj, zato smo tu gdje jesmo, zato nemamo čime se pohvaliti.
Koševo Zapad
- kraljttbvb
- Kontakt:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
- Shategabri
- Kontakt:
Pa mislim dođeš pitaš laika (dakle osobu koja nema veze sa strukom) što neće da se vakciniše i da ti onda navede hrpu razloga zašto neće i da to podupre argumentima, možda još da i sastav vakcine napiše?!
A onda ga ismijavaš kako je glupan, lijepiš neke sarkastične sličice...IAKO je ozbiljna stvar u pitanju, al haj da ubijemo malo vrijeme crnim humorom.
A onda ga ismijavaš kako je glupan, lijepiš neke sarkastične sličice...IAKO je ozbiljna stvar u pitanju, al haj da ubijemo malo vrijeme crnim humorom.
Koševo Zapad
Treba naći neku sredinu između mišljenja struke i mišljenja frizera. Saslušajmo obje strane.
Ne znam samo što istim principom ne djelujemo i drugim poljima. Tipa mehaničar ti kaže treba mijenjat diznu a ti odeš do manikerke da je pitaš šta ona misli o tome i nađeš neku sredinu između ta dva mišljenja.
Na sudu te brani advokat i stručni saradnik, Šemsa iz granapa.
Ne znam samo što istim principom ne djelujemo i drugim poljima. Tipa mehaničar ti kaže treba mijenjat diznu a ti odeš do manikerke da je pitaš šta ona misli o tome i nađeš neku sredinu između ta dva mišljenja.
- kraljttbvb
- Kontakt:
Moze i ona diznu nalakirati. Možda čak i nadograditi.Blejzer10 je napisao/la: ↑20 avg 2021, 11:51Treba naći neku sredinu između mišljenja struke i mišljenja frizera. Saslušajmo obje strane.
Ko zna, još niko nije pokušao nalakirati diznu, pa da vidi šta će se desiti za 5-10 godina...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
- Shategabri
- Kontakt:
Ne, sredinu kad je u pitanju priča na forumu. Inkvizicija i razapinjanje su očekivani.Blejzer10 je napisao/la: ↑20 avg 2021, 11:51Treba naći neku sredinu između mišljenja struke i mišljenja frizera. Saslušajmo obje strane.
Osim ako nema neko iz struke da foruma, onda se slažem da njegovo najviše vrijedi.
Mehaničar ti kaže nema od ovog auta ništa, kupi novo.
Odeš po mišljenje kod drugog i gle čuda, ovaj skonta da bi možda i moglo biti nešto.
Koševo Zapad
Kako se nalazi sredina u Da/Ne pitanju?
Npr
Treba li se vakcinisati?
Hajde ponudi taj svoj srednji odgovor
Npr
Treba li se vakcinisati?
Hajde ponudi taj svoj srednji odgovor
- RollingPaper
- Kontakt:
Kakvi mehnicari, ovi moderni samo ukljuce dijagnostiku i otklone kvar koji im prikaze, oni stari samo gledaju da te oderu s parama.Blejzer10 je napisao/la: ↑20 avg 2021, 11:51Treba naći neku sredinu između mišljenja struke i mišljenja frizera. Saslušajmo obje strane.
Kakvi advokati lazu ko kerovi, pravnik sam po struci vjeruj da nemamo etike nikakve, a sta rec za doktore?
Doktori su prodane duše, najveca **** trenutno. Znaju sve a sutra ko p.cke
Sta rec za hiljade doktora koji su dobili otkaz jer su pricali istinu u nisu htjeli slijedit rezim. Ne moramo ici puno daleko, pogledaj momka iz Mostara, kome je praded bio gradonačelnik, stara mostarska porodica, i pazi sad kedini epidemiolog u Hercegovini je lik, i dobije otkaz jer je prico kako PCR test uopste nije mjerodavan. Otkaz lik dobio momentalno iako je jedini u svojoj struci u Hercegovini. Dr alajbegovic potrazi na netu.
Pa eto vam struka sto otpustate struku, kad je toliko pominjete struka struka struka. Bio je momak i na FACE-u nadji klip pogledaj.
Cuj struka, eno nas Sale zavrsio medicinu sto igra u Slobodi, sad je u strucnom stabu cini mi se. Ma pojma momak nema preko bubica polozio sve ispite, i on je struka. yebo vas struka
- Shategabri
- Kontakt:
Glupo je tražiti sredinu tamo gdje je nema.
Maloprije sam rekao da je moj odgovor ne i tu nema nikakve sredine.
Onda ide je li tako a što neću i čitava kanonada pitanja?
Zna li neko možda ko su ovi, neka austrijska emisija je u pitanju.
Reče da je 61% dnevno novozaraženih u Izraelu vakcinisani sa obje doze.
Koševo Zapad
Shategabri je napisao/la: ↑20 avg 2021, 12:09Glupo je tražiti sredinu tamo gdje je nema.
Maloprije sam rekao da je moj odgovor ne i tu nema nikakve sredine.
Onda ide je li tako a što neću i čitava kanonada pitanja?
Zna li neko možda ko su ovi, neka austrijska emisija je u pitanju.
Reče da je 61% dnevno novozaraženih u Izraelu vakcinisani sa obje doze.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
- Shategabri
- Kontakt:
Šta mi to kačiš, pročitao sam.
Dakle imamo dvije info, jedna od admina, druga sa ovog videa. Koje je tačno?
Koševo Zapad
U Zavodu za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB Mostar testirano je 467 uzoraka. U Hercegovačko-neretvanskoj županiji pozitivnih je 118: 77 iz Mostara, 10 iz Čapljine, 12 iz Čitluka, 7 iz Jablanice, 6 iz Konjica, 1 iz Neuma i 5 iz Stoca.Neutral je napisao/la: ↑19 avg 2021, 12:44HNK:
12.8 - 40 pozitivnih, 20 iz Mostara
16.8 - (vikend, više dana) -141 pozitivnih, 95 iz Mostara
17.8 - 67 pozitivnih, 25 iz Mostara
18.8 - 151 pozitivnih, 83 iz Mostara.
19.9 - 96 pozitivnih, 66 iz Mostara.
12-19.8 (ne računa se današnji dan, za njega podaci izlaze sutra):
Ukupno pozitivnih:
495, iz Mostara 289 osobe.
Po popisu iz 2013. godine, HNK ima 222.007 stanovnika, a Mostar 105.797. Naravno, taj broj je uveliko manje u 2021. godini. Sedmodnevna incidenca za HNK iznosi 245 i red zone je. Recimo KS koji je duplo veći kanton ima sedmodnevnu incidencu od samo 53, a TK, najveći kanton 21. U HNK je trenutno aktivnih 845 slučajeva korone (podaci sa covid ba).
Zabrinjavajuće brojke.
Na bolničkom liječenju trenutno je 37 bolesnika od kojih su 2 na invazivnoj i 4 na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji
Dobio sam informaciju iz prve ruke da je opet žestoko počelo u gradu. Ponavljam, neka nam je dragi Bog na pomoći.
Kriznom se sjetim najmilijih do stotog koljena.
Hahaha nevjerovatan lik, jaci si od Cerkeza...ubio si se da kakvu statistiku radis.Neutral je napisao/la: ↑20 avg 2021, 12:18U Zavodu za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB Mostar testirano je 467 uzoraka. U Hercegovačko-neretvanskoj županiji pozitivnih je 118: 77 iz Mostara, 10 iz Čapljine, 12 iz Čitluka, 7 iz Jablanice, 6 iz Konjica, 1 iz Neuma i 5 iz Stoca.Neutral je napisao/la: ↑19 avg 2021, 12:44HNK:
Ukupno pozitivnih:
Po popisu iz 2013. godine, HNK ima 222.007 stanovnika, a Mostar 105.797. Naravno, taj broj je uveliko manje u 2021. godini. Sedmodnevna incidenca za HNK iznosi 245 i red zone je. Recimo KS koji je duplo veći kanton ima sedmodnevnu incidencu od samo 53, a TK, najveći kanton 21. U HNK je trenutno aktivnih 845 slučajeva korone (podaci sa covid ba).
Zabrinjavajuće brojke.
Na bolničkom liječenju trenutno je 37 bolesnika od kojih su 2 na invazivnoj i 4 na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji
Dobio sam informaciju iz prve ruke da je opet žestoko počelo u gradu. Ponavljam, neka nam je dragi Bog na pomoći.
Za info iz prve ruke
“I'll Make Him an Offer He Can't Refuse?”
-
bombaysaphire
- Kontakt:
Imam informaciju s Kliničkog da su potvrđena dva slučaja Corona virusa u Sarajevu. Klinički ne izlazi u javnost jer nema izolatorij, a koji se počeo praviti na Podhrastovima. Sugestija koju sam dobio je da se danas namirimo hranom i vodom za period od 10-15 dana u slučaju da se proglasi izvanredno stanje. Uz namirnice obavezno kupiti lijekove za jačanje imuniteta, maske za lice. Ovo su info koje sam dobio iz povjerljivih izvora uz sugestiju da proslijedim bliskim ljudima. Nema mjesta panici, ali ja ću poslušati.WOLF20 je napisao/la: ↑20 avg 2021, 12:26Hahaha nevjerovatan lik, jaci si od Cerkeza...ubio si se da kakvu statistiku radis.Neutral je napisao/la: ↑20 avg 2021, 12:18U Zavodu za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB Mostar testirano je 467 uzoraka. U Hercegovačko-neretvanskoj županiji pozitivnih je 118: 77 iz Mostara, 10 iz Čapljine, 12 iz Čitluka, 7 iz Jablanice, 6 iz Konjica, 1 iz Neuma i 5 iz Stoca.Neutral je napisao/la: ↑19 avg 2021, 12:44HNK:
Ukupno pozitivnih:
Zabrinjavajuće brojke.
Za info iz prve ruke![]()
Ubjeđen sam da je @Neutral napisao ovu poruku .
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
Zamisli reakciju da Gavrankapetanović savjetuje Lovrenu kako da brani centaršut u petercu, ili Đokovića oko pozicioniranja tokom suparničkog servisa.
A iz nekog razloga je obrnuto sasvim prihvatljivo
A iz nekog razloga je obrnuto sasvim prihvatljivo
Sve je hebeno poskupilo u zadnju godinu dana. Šta je država uradila povodom toga da nas zaštiti kao društvo? Dali nam besplatne eksperimentalne vakcine.
Ja sam govorio nesto skroz drugo, nebitno Jel 50% oboljelih vakcinisano ili 60%. Eto Ako je 60%, onda je matematika slijedeca:Shategabri je napisao/la: ↑20 avg 2021, 12:12Šta mi to kačiš, pročitao sam.
100 ljudi, 10 bolesnih od toga 6 vakcinisanih, 4 nevakcinisana.
Znaci od 80 ih je 6, a od 20 ih je 4.
To je 13,3 : 5.
Znaci oko 3 puta si sigurniji ako se vakcinises.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.