Hansestadt je napisao/la: ↑19 okt 2023, 13:57
Najveci je problem sto izaberu selektora koji nema rezultate iza sebe, a od njega se ocekuju rezultati. Te dvije stvari nisu povezane. Jos kad procitam da se takvim ljudima treba dati vremena "posloze" stvari po svom, da naprave neki remont itd. Pa upravo su ti selektori tolike neznalice da zasluzuju nogu poslije 2 utakmice i par treninga. Da oni dovedu selektora koji stvarno ima rezultate onda bi i imalo smisla dati im vremena, imali bi to povjerenje sigurno, medjutim ovako su upravo taj kapacitet da ga mozes bez razmisljanja nogirati sto prije.
Prva tekma rep koju sam gledo sa nekim poznavanjem fudbala i koje se sjecam je 1997 na kosevu s grckom..promasili sijaset sansi i izgubili 0:1. Od tad do nas ako se izuzmu san marina/andore i slicni sjecam se pa brat bratu 80% tekmi rep...
E sta hocu rec...svo ovo vrijeme "krasila" nas je jedna odlika..SKORO DA NIKADA SELEKTORA NISMO IMALI KOJI BI NAS POVEO I IZVUKO NAJBOLJE IZ TIMA...ako izuzemo ciru
Jedna sjajna poslijeratna generacija je unistena levatima poput Hadzibegica, Musovica, Smajlovica, Muzurovica
Onda je doso Baka koji ni sam ne zna kako se nasao u poziciji da se plasira...izvukli igraci na srce prije svega Barbarez
Onda je opet dosao Muzurovic na zalasku te generacije
Poslije cire dolazi Pape koji je eto ipak se plasiral, al realno mogao je i morao vise...ak vec ne na SP onda se plasirat na EP
Poslije papeta dolazi mesa koji doslovno zakucao ekser ovoj generaciji....kad pogledas satsav i grupe i baraze i protivnika djeluje gotovo nestvarno da se nismo nigdje plasirali
Da ne duzim dalje sa prolaznicima poput Robija, Duska i ko je vec sve bio...jedini iole kvalitetan selektor kojeg smo imali je petev. Da je taj covjek ostao mi bi sad vec slavili plasman na euro... ne zato sto je mega giga trener neg jer su svi ostali ocajni pa ispade covjek ferguson
Naravno za ovih 30 godina ima i drugih stvari i krivice igraca, saveza ma svih...ali zaista moje skromno misljenje je da su nam selektori i savez ukrali brat bratu 4/5 prvenstava...
EDIT: Za boldano da te ispravim, ne izaberu selektora bez rezultata nego izaberu selekotra koji jedva da se uopste bavi tim poslom, znaci rezultati im nisu losi nego nepostojeci