Rekonstrukcija stadiona u BiH
Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH
Belmine izdrži!
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Sto se travnjaka tice, Stanisic je rekao da je travnjak los i da ce ulaganja u njega biti.Hantraga je napisao/la:Koliki je kapacitet ovog stadiona? Nalazim podatak od čak 8.000 mjesta, ali to mi nešto previše? Samo treba travu dovesti u red prije svega, makar da bude kao u etno selu.
A sto se kapaciteta tice. Da pokusam izracunati, i mene zanima jer sam nailazio na podatke od 3.000 pa do tih 8.000
Bocne tribine imaju po 5 sektora, tj. 10 ukupno. Izbrojao sam stolice na jednom sektoru i ima ih 40 x 7 redova, tj. 280 ukupno u sektoru. To bi znacilo da te bocne tribine primaju ukupno 2.800 gledatelja. Dva velika sektora iza golova imaju 46 x 7 redova, tj. 322 u sektoru ili 644 ukupno. Jos ostanu dva sektora na coskovima. Dio sektora koji je iza gola ima 182 stolice, ona kosina na cosku ima 120 stolica i ne mogu nigdje naci sliku da vidim koliko jos ima na bocnim tribinama na tom dijelu.
To bi znacilo da ima 4.048 stolica + dio koji nisam izbrojao. Po nekoj mojoj procjeni 4.150 do 4.200 stolica. U to ne ulazi VIP loza. Sasvim pristojan kapacitet koji bi se mogao dici na 4.500 zbog UEFA licence i to je sve. S krovom i nekim drugim rjesenjem za VIP i novinarske loze taj stadion bi bio vrh, mada je s obzirom na stanje ostalih i ovakav kad se malo sredi medju boljim i ljepsim.
.
Zadnja izmjena: FSB, dana/u 09 nov 2017, 19:14, ukupno mijenjano 1 put.
Ekstra ce bit. Svaka cast.FSB je napisao/la:
Izvor: FK Velež facebook
TŽV!
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
FSB je napisao/la:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- KrajisnikBosnjak
- Kontakt:
To je samo slika, dok se ne prenese u realnost to je samo još jedan projekat u nizu.FSB je napisao/la:
Volim Velež, ali infrastrukturni napredak mora biti praćen i sportskim segmentom, koji je na niskom nivou.
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪
Tesko je u isto vrijeme imati i infrastrukturni napredak kao i sportski. Mnogi klubovi su ispod svog nivoa ili ocekivanja navijaca tokom radova no nakon istih kada je moguce fokus opet vratiti na sportski segment kao i same finansije rezultati se odmah primjete. Ovo pricam ukoliko klub prvenstveno iz svojih sredstava finansira izgradnju/rekonstrukciju.
- JavierBosnia
- Kontakt:
Kad stizu led reklame? Cuo sam da su kao postavljrni, pripremljeni neki kablovi
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
Sto oblijepi FIFA stadion za ove medjunarodne utakmice, nevjerovatno koliko mi je to kicasto.
- JavierBosnia
- Kontakt:
Ono okolo terena je okej, tunel isto manje viseAnelZ je napisao/la:Sto oblijepi FIFA stadion za ove medjunarodne utakmice, nevjerovatno koliko mi je to kicasto.
Al ono vani, stepenice, ograda bezveze
Nego cekamo postavljanje led reklama i ako jos sta usminkaju. Mada mislim da je jos to ostalo, postavljanje zastava i led reklama. Ocrtavanje linija je zavrseno
i na kraju ciklusa sve to možeš samo bacit. ili prodat kakvim kolekcionarima na piku za par maraka
Vala je uljepšalo stadion strašno ovo s plakatima. Jeste malo čudna crvena boja na sve, ali:
- plakati na dnu sjevera ga čine puno ljepšom tribinom od onog betona ili seljački urađenih reklama Elpija i Alme Ras. Mnogo više smisla i ljepote ovako.
- na istoku ista stvar i inače bi Željezničar trebao srediti tu neke kultura reklamei ili kakve promotivne poruke, a oko treba nek još dodaju šta god hoće.
- tunel i unutra i s polja izgleda mnogo pismenije ovako.
- table sa smjerovima gdje je šta su također super.
- i nije loš ovaj bijeli pano na zidu van stadiona.
Crveni plakati okolo, po stepenicama, u plavoj sali za konferencije su vala ružni
- plakati na dnu sjevera ga čine puno ljepšom tribinom od onog betona ili seljački urađenih reklama Elpija i Alme Ras. Mnogo više smisla i ljepote ovako.
- na istoku ista stvar i inače bi Željezničar trebao srediti tu neke kultura reklamei ili kakve promotivne poruke, a oko treba nek još dodaju šta god hoće.
- tunel i unutra i s polja izgleda mnogo pismenije ovako.
- table sa smjerovima gdje je šta su također super.
- i nije loš ovaj bijeli pano na zidu van stadiona.
Crveni plakati okolo, po stepenicama, u plavoj sali za konferencije su vala ružni
Svi plakati van stadiona osim ovog bijelog su meni veliki trn u oku i vizuelno katastrofalno uklopljeni izgleda nabacano. Podno tribina i tunel mi je OK.
Jel ja ne kontam znacenje ovog VVIP ili je to cisto da se nastavi tradicija s greskama u pisanju na Grbavici 
- JavierBosnia
- Kontakt:
Evo da ti pojasnim ondaSignore je napisao/la:Jel ja ne kontam znacenje ovog VVIP ili je to cisto da se nastavi tradicija s greskama u pisanju na Grbavici
VIP = Very Important Person
VVIP = Very Very Important Person
- JavierBosnia
- Kontakt:

Gle linije jest izvucena pravilno hahah
Zbog cega su zastitili kazneni prostor? Da radnici manje hodaju ili? Svakako je na treningu sklonjeno
Sabur momakSignore je napisao/la:Jel ja ne kontam znacenje ovog VVIP ili je to cisto da se nastavi tradicija s greskama u pisanju na Grbavici
Visca el Barça! /// Volim te Željo!
Ali istoku baš nasušno fali krov da grmi
I još da srede iz vana. Prvo da završe ovi radovi na ulici oko stadiona, a onda da eventualno i Željo dotjera iz vana sjever i istok.
I kako sada izgleda prostor ispred istoka? Kakav tu trg može pući da sruše onaj zid, do crkve i dvorane.
I još da srede iz vana. Prvo da završe ovi radovi na ulici oko stadiona, a onda da eventualno i Željo dotjera iz vana sjever i istok.
I kako sada izgleda prostor ispred istoka? Kakav tu trg može pući da sruše onaj zid, do crkve i dvorane.
-
UltrasZenica
- Kontakt:
Nije,ovako je i na Bilinom,znacenje ti je dao javier.Signore je napisao/la:Jel ja ne kontam znacenje ovog VVIP ili je to cisto da se nastavi tradicija s greskama u pisanju na Grbavici
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.