Premijer liga BiH - aktuelno

LaHaineLaHaine
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la LaHaineLaHaine » 03 okt 2023, 14:51

Pitarsam je napisao/la:
03 okt 2023, 14:01
IsmirMirvic je napisao/la:
03 okt 2023, 13:42
Virtu4l je napisao/la:
03 okt 2023, 12:59
:kafa: :kafa:

slika

A ne, no će im oprostiti pare. :ljepota:
Pitanje za vas, rhetorical: Ako vam ja sada dam $1.000.000 i "halalim" taj novac, znajuci da ga ne mozete vratiti, da li je to zaista pozajmica? Formalno-pravno takvu transakciju mozemo tretirati kao pozajmicu, ali ona to nije. 😉

Molim vas, zapamtite vec jednom: Gospodin Mirvic nikada nece traziti svoj novac nazad od Fudbalskog Kluba Sarajevo.

Cak i ako sumnjate u njegove dobre namjere, da li zaista mislite da bi bilo koji klub u BiH bio u stanju generisati i vratiti sume koje je on, kako vi tvrdite, posudio? Naravno da ne. Vasa prica ne drzi vodu, prestanite je ponavljati like a broken record!

Ponavljam, nema se sta oprastati, sve je oprosteno unaprijed.

Vama porucujem da se pocnete baviti klubom za koji navijate. Sto vise klubova bude imalo moderne business models, to ce nasa liga biti bolja! Budimo jedni drugima zdrava konkurencija, a ne neprijatelji.

Pozdrav svima, uz nadu da cemo u gradskom derbiju gledati fer i korektno nadmetanje, kako na terenu, tako i na tribinama.

❤️
Djaba Vi Predsjednice krecite ovim mitomanima!
Zbunjeno,zaludjeno,bolesno.
Još se prislepalo par botova-kao vjernih navijača Želje,
i ovde posve drsko i bezobrazno unose nemir!
Boli ih da ste Vi(Tan i ekipa) platili obeštećenje i doveli
neka pojačanja koja nisu ni na klupi sada.
Naravno,odluka trenera koji je došao poslije njih.
Skoro 1 milion se uložilo u njih,a vi ste to Gospodski
podnijeli,bez pritiska na trenera.
Svaka čast !
Ali šta znaju napaćeni mališani šta je i kako se vodi
Bussines.Global project, big picture je misaona imenica
za ove mitomane!
Željezničare njihov najtrofejniji trener Amar Osim
Sutra može ugasiti da hoće.
Doduše nije mu u interesu jer mu dodju preko 600 stoja,
a kamate se besaju i rastu.
Da ih ugasi ili posalje u kantonalnu ligu,ode lova u
nepovrat!
Zato Gospodine Predsjednice lijep vam je pristup,
ali Nazalost pogrešna publika.
Da nam je sretno u nedelju i u buduće👍💪
Volim Bordo❤️
Koji to klub u ovoj drzavi moze vratiti ulozene pare od privatnika ili bilo koga drugog ( sem mozda Zrinje ) ?

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 03 okt 2023, 14:55

Virtu4l je napisao/la:

slika

Pitanje za vas, rhetorical: Ako vam ja sada dam $1.000.000 i "halalim" taj novac, znajuci da ga ne mozete vratiti, da li je to zaista pozajmica? Formalno-pravno takvu transakciju mozemo tretirati kao pozajmicu, ali ona to nije. 😉

Molim vas, zapamtite vec jednom: Gospodin Mirvic nikada nece traziti svoj novac nazad od Fudbalskog Kluba Sarajevo.

Cak i ako sumnjate u njegove dobre namjere, da li zaista mislite da bi bilo koji klub u BiH bio u stanju generisati i vratiti sume koje je on, kako vi tvrdite, posudio? Naravno da ne. Vasa prica ne drzi vodu, prestanite je ponavljati like a broken record!

Vama porucujem da se pocnete baviti klubom za koji navijate. Sto vise klubova bude imalo moderne business models, to ce nasa liga biti bolja! Budimo jedni drugima zdrava konkurencija, a ne neprijatelji.

Pozdrav svima, uz nadu da cemo u gradskom derbiju gledati fer i korektno nadmetanje, kako na terenu, tako i na tribinama.

❤️
Gosp.Predsjednice
Mi smo to imali sa gosp.Diglisicem
Koji je donirao 250 000 $
Al se to mora prikazat kao prihod i platit porez na to
Prihodi mogu biti između ostalog i donacija i humanitarni prohod ili pozajmica
Ako Vi necete da pozajmite onda morate donirat ili humaniyarno udjelit u F.K.Sarajevo

Mi imamo imovinu koja vrijedi preko 25 miliona maraka
I mi ne trazimo investitora nego strateskog partnera jer je u pitanju imovina
A to najbolje zna i Vas brat pa mozete sa njim o tone popricat

Fudbalski klub Željezničar objavio je finansijski izvještaj za 2022. godinu, a prema izvještajima nezaisne revizorske komisije Plavi su poslovali u plusu.

Prihod kluba s Grbavice u 2022. godini iznosio je 4.874.585 KM, a rashodi 4.802.741 KM.

To znači da je Željezničar završio godinu u plusu od 71.844 KM.

Prihodi od članstva su povećani sa 295.904 KM na 495.015 KM, što predstavlja pomak od 67% i izvrstan je pokazatelj koliko su navijači pomogli rad kluba u protekloj godini.

Dugoročne obaveze su povećane sa 7.626.756 KM na 8.103.473 KM, a kratkoročne smanjene sa 4.474.179 na 4.306.052 KM.

U 2021. godini je FK Željezničar bio u minusu od 2.827.515 KM, što znači da je klub napravio zaista značajan napredak. Prihod je tada iznosio 2.759.426 KM.

Vrijednost imovine procjenjuje se na 25.024.423

Fudbalski klub Željezničar danas je objavio finansijski izvještaj za prethodnu 2022. godinu.

U izvještaju nezavisne piše da je prihod kluba s Grbavice u 2022. godini iznosio 4.874.585 KM, a rashodi 4.802.741 KM.

To znači da je Željezničar završio godinu u plusu od 71.844 KM.

Podsjetimo, u 2021. godini je FK Željezničar bio u minusu od 2.827.515 KM, što znači da je klub napravio zaista značajan napredak. Prihod je tada iznosio 2.759.426 KM.

Vrijednost imovine procjenjuje se na 25.024.423 KM.

Finansijski izvještaj FK Željezničar pogledajte NA OVOM LINKU!

AngelDiMaria
Kontakt:

Post Postao/la AngelDiMaria » 03 okt 2023, 15:00

u prevodu, trazimo partnera da nam servisira dugove i odrzava imovinu i da se nista ne pita :)
"Ćiro je trenirao svjetske igrače, ali je Safet Sušić neponovljiv, jedan i jedini. On je bio umjetnik!"

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 03 okt 2023, 15:06

Neće valjda merak na tekmu :shock:
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 03 okt 2023, 15:08

AngelDiMaria je napisao/la:
03 okt 2023, 15:00
u prevodu, trazimo partnera da nam servisira dugove i odrzava imovinu i da se nista ne pita :)
Nije baaaš ništa, nego 49%. Može npr. prodavati košpice po stadionu ili Joškove slike sa inspirativnim citatima o borbi protiv sistema u nekoj suvenirnici u tim nekim famoznim prostorima ispod Istoka.

Tačno nevjerovatno da ozbiljni investitori još uvijek nisu prepoznali taj potencijal..
The saddest thing in life is wasted talent.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 03 okt 2023, 15:10

To ti je ovo kao sto imamo mi, samo puno bolje. Kako su ono pisali na temi u vakat? :rol: :rol: :rol:
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

AngelDiMaria
Kontakt:

Post Postao/la AngelDiMaria » 03 okt 2023, 15:14

napoleon72 je napisao/la:
03 okt 2023, 15:10
To ti je ovo kao sto imamo mi, samo puno bolje. Kako su ono pisali na temi u vakat? :rol: :rol: :rol:
da nadopunim, mi nemamo imovine koja je upisana kao hipoteka i ceka se upis :opaopa:
"Ćiro je trenirao svjetske igrače, ali je Safet Sušić neponovljiv, jedan i jedini. On je bio umjetnik!"

NisamIsmirMirvic
Kontakt:

Post Postao/la NisamIsmirMirvic » 03 okt 2023, 15:22

Glavni razlog sto ne mogu da nadju investitora. Ne mozes se karat da ti ne udje, vrlo prosta racunica.

Ironicno da je njima imovina garant opstanka kluba, ali im u isto vrijeme garantuje da nece nikad naci investitora. Hoce, ako pristanu da mu predaju imovinu, ali razumijem sto to ne zele - upravo jer im je imovina garant opstanka kluba 😂 Kvaka 22. Pat pozicija koja znaci tavorenje, odnosno pravi i vracaj dugove sve do sudnjeg dana. A i ta imovina se procjenjuje na 25 miliona, a oni o tome pricaju kao da je milijarda. Pa sta je 25 miliona, 3 sezone da rahat odradis i onda ti ostane **** da izbijes oci 😂

U medjuvremenu gledaj ostalima u ledja i tjesi se da ce Mirvic traziti pare nazad i time nas ugasiti. Od koga, od cega, kako bi mu klub vratio pare, zasto bi on ugasio svog duznika i tako sebi onemogucio da ikad dobije pare nazad - to ne znaju. Kad neko postavi to pitanje, samo pobjegnu.

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 03 okt 2023, 15:22

Diklizić ga je fino investirao u našeg Željkana do jaja, a onda ga obrisao od one američke zastave što su kačili po sjeveru i istoku! :bih:
Bahati, bahati Željkan!
1946

BetonskiMozgovi
Kontakt:

Post Postao/la BetonskiMozgovi » 03 okt 2023, 15:27

Pitarsam je napisao/la:
03 okt 2023, 14:17
Lobudaraczapamcenje je napisao/la:
03 okt 2023, 14:12
nofearhz je napisao/la:
03 okt 2023, 14:11
Ne provociram Allaha mi ali ja bi volio kad bi ga kupili i samim tim da pomognemo FK Zeljeznicaru gradskom rivalu. Ne znam koja budala prizeljkuje gasenje starog gradskog kluba… Nek ste vi nama zivi i zdravi i vidimo se za vikend da vratimo onaj stari sjaj derbija. Valjda ce bit puno palog obiljezja na tribinama(sinoc sam sanjao da je ograda na sjeveru puna obiljezja Manijaka 😂 )
nesto se vlogeri ne javljaju od sinoc?? nisam navikao, Jesu svi na broju :mrgreen:
Provaljeni jarane,provaljeni.
Valja sad u centralu slušati pridike i možda na Kosovo
Biti premješten😎
Bit će simpa derbi, a i prije derbija vjerovatno..

Meraak1921
Kontakt:

Post Postao/la Meraak1921 » 03 okt 2023, 15:39

mnon46 je napisao/la:
03 okt 2023, 15:06
Neće valjda merak na tekmu :shock:
Allaha mi jedinog hocu :opaopa: :opaopa:

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 03 okt 2023, 15:51

BetonskiMozgovi je napisao/la:
03 okt 2023, 15:27
Pitarsam je napisao/la:
03 okt 2023, 14:17
Lobudaraczapamcenje je napisao/la:
03 okt 2023, 14:12

nesto se vlogeri ne javljaju od sinoc?? nisam navikao, Jesu svi na broju :mrgreen:
Provaljeni jarane,provaljeni.
Valja sad u centralu slušati pridike i možda na Kosovo
Biti premješten😎
Bit će simpa derbi, a i prije derbija vjerovatno..
nemojte gopro zaboraviti
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

IsmirMirvic

Post Postao/la IsmirMirvic » 03 okt 2023, 15:57

Buckle up 🚀

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 03 okt 2023, 16:14

03 okt 2023, 15:57
Buckle up 🚀

Kako kažu neki, gasimo se kad dignu ruke a ljudi se tek zagrijavaju. :kafa:

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 03 okt 2023, 16:15

Virtu4l je napisao/la:

slika

❤️
Finansijski izvjestaj FKS za 2022 kaze drugacije :opaopa:

Znas ono, donacija vs pozajmica :njanjanja:

Tek sada vidim smajli njanjanja :urnebes:

slika

13.6 miliona maraka duga zakljucno sa 2022, a tek zavala krece ove sezone. Bice cvaja zakljucno sa 2023 :urnebes: :urnebes:

Herson

Post Postao/la Herson » 03 okt 2023, 16:17

Amidza nas dobri i posteni. Kako ga je samo lijepo vidjeti. :ljepota: :ljepota: :ljepota:

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 03 okt 2023, 16:17

tabba77 je napisao/la:
03 okt 2023, 16:14
03 okt 2023, 15:57
Buckle up 🚀

Kako kažu neki, gasimo se kad dignu ruke a ljudi se tek zagrijavaju. :kafa:
Da, da, dok vas ne ugase zbog prevara ( izvlacenja legalnog kesa za ko zna kakve talove od gudre do stimanja tekmi ) ili dugovanja.

Kanton i nije toliko losa opcija, realno :mrgreen:

AngelDiMaria
Kontakt:

Post Postao/la AngelDiMaria » 03 okt 2023, 16:18

RatoborniMrmot je napisao/la:
03 okt 2023, 16:15
Virtu4l je napisao/la:

slika

❤️

slika

13.6 miliona maraka duga zakljucno sa 2022, a tek zavala krece ove sezone. Bice cvaja zakljucno sa 2023 :urnebes: :urnebes:
toliko je vama otprilike otpisala drzava uz pomoc sda i sdp. sadakasi. sta, mirvic duzan sam sebi ili kako vec.

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 03 okt 2023, 16:25

Nekad davno se pričalo ko će ga uvalit Pape Paja Mesa Fico,ko ima bolje parade ko ima bolje bekove koji je igrac opasniji.Sad derbi.Maznuli mu trans,šal,duzni ovi vise nego mi.Direktor kluba,vlasnik kluba.Halo ba sta vam je vise.Jel se igra derbi ili se radi o poslovnim firmama gdje se gleda koja će prije propast.

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 03 okt 2023, 16:26

03 okt 2023, 16:18
RatoborniMrmot je napisao/la:
03 okt 2023, 16:15

❤️

slika

toliko je vama otprilike otpisala drzava uz pomoc sda i sdp. sadakasi. sta, mirvic duzan sam sebi ili kako vec.
Grebali ste se i grebete se i dalje od opstine, grada, kantona. To si zaboravio, a ? :tralala:

Ne budali :mrgreen: milion plafon, ostalo smo mi zavrsili, vjerni navijaci Zeljeznicara.

Zivimo Zeljeznicar :cool:

Da sumiram pricu, mi koji se raspadamo smo/cemo biti duzni cca 4 miliona, a pitari haman 20 miliona :mrgreen: Doduse mi imamo imovinu, a vi ves masinu i poljoprovredno zamljiste pod zakupom :rol:

:urnebes: :urnebes:

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Bing [Bot], Pact1921, zaostrog i 32 gosta.