FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
svaki normalan Bosanac je sinoć navijao za Sarajevo i svi smo mi voljeli da je Sarajevo sinoć pružilo veći otpor ali eto nije i najveći problem je bio u njihovim glavama.Do njihovog prvog gola po meni Sarajevo bilo bolje,a o onda gol i raspad sistema(balkanski sindrom).Uprava Sarajeva mora sačuvati ovaj srednji red jer su to uglavnom mladi i veoma talentovani igrači(sinoć su malo izgorili od želje ali koji ne bi igrač iz naše lige) naprijed ostaviti Bilbiju i dodati mu jednog kvalitetnog sidraša.E sad dolazimo do najgoreg dijela Sarajeva odbrane po meni kompletna zadnja linija sa golmanom se mora promijeniti a evo i zašto: akcija kada je Berberović ispao i nije stizao igrača Tatomirović hladno prati svog igrača umjesto da ide na igrača koji je s loptom ,a Dupovac se trebao prebaciti na njegovog igrača tako da ostaje njihov igrač na drugoj stativi kome je onda puno teže dodati.To su osnove koje igrači u odbrani moraju znati preuzimanje igrača a koji ovi očigledno još nisu naučili i kad još tome dodaš njihovu brzinu dobijaš jako nekvalitetne igrače.Poraz jeste visok ali je malo nerealan ima ovdje dobrog materijala dodati 3-4 kvalitetna pojačanja i sledeće god. bi se mogao i napraviti još veči iskorak. 
Ljudi zavrsimo pricu oko Borusije to je sada proslost dogodine se nadajmo ako dodjemo do play offa da ce nas malo i sreca posluzit kod protivnika i da se imamo cemu nadat
, u nedelju igramo zato dodjite na kosevo da damo podrsku nasim momcima do nove pobjede abd 
04.10.2009 !!
Sarajevo ako zeli sljedece sezone da ozbiljno konkurise za EL i da se ne obruka tamo onda bi trebalo:
1) Dovesti najboljeg napadaca kojega je moguce dovesti: Muslimovic, Benko, Jahovic ili neko slican. Igraca koji odskace kvalitetom od Premijer lige - prioritet ( Januar )
2) Dovesti vrhunskog golmana - prioritet ( Januar )
3) Dovesti jako dobrog i iskusnog pravog zadnjeg veznog ( moze i na kraju sezone ) ili bar igraca kao sto je bio Jajalo. Tandem Radovac i Cimirot je odlican ali obojica su vise ofanzivci. Mnogo puta ne ulaze u defanzivne duele i tako stvaraju jedan vakum i zadnji red je na puno vecem udaru nego inace. Njih dvojica mogu da igraju zajedno u nasoj ligi i prva predkola ali zadnje predkolo i ligu evrope/prvaka nikako.
4) To je u biti sve. Treneru dati jos jednu sansu da se vidi sta moze sa ovim igracima. Treba i poraditi na malo defanzivnijoj taktici kao plan B ako plan A ne upali. Tek toliko da se ima vise mogucnosti u igri.
1) Dovesti najboljeg napadaca kojega je moguce dovesti: Muslimovic, Benko, Jahovic ili neko slican. Igraca koji odskace kvalitetom od Premijer lige - prioritet ( Januar )
3) Dovesti jako dobrog i iskusnog pravog zadnjeg veznog ( moze i na kraju sezone ) ili bar igraca kao sto je bio Jajalo. Tandem Radovac i Cimirot je odlican ali obojica su vise ofanzivci. Mnogo puta ne ulaze u defanzivne duele i tako stvaraju jedan vakum i zadnji red je na puno vecem udaru nego inace. Njih dvojica mogu da igraju zajedno u nasoj ligi i prva predkola ali zadnje predkolo i ligu evrope/prvaka nikako.
4) To je u biti sve. Treneru dati jos jednu sansu da se vidi sta moze sa ovim igracima. Treba i poraditi na malo defanzivnijoj taktici kao plan B ako plan A ne upali. Tek toliko da se ima vise mogucnosti u igri.
- franklampard8
- Kontakt:
Ajax je napisao/la:Sarajevo ako zeli sljedece sezone da ozbiljno konkurise za EL i da se ne obruka tamo onda bi trebalo:
1) Dovesti najboljeg napadaca kojega je moguce dovesti: Muslimovic, Benko, Jahovic ili neko slican. Igraca koji odskace kvalitetom od Premijer lige - prioritet
2) Dovesti vrhunskog golmana - prioritet
3) Dovesti jako dobrog i iskusnog pravog zadnjeg veznog ili bar igraca kao sto je bio Jajalo. Tandem Radovac i Cimirot je odlican ali obojica su vise ofanzivci. Mnogo puta ne ulaze u defanzivne duele i tako stvaraju jedan vakum i zadnji red je na puno vecem udaru nego inace. Njih dvojica mogu da igraju zajedno u nasoj ligi i prva predkola ali zadnje predkolo i ligu evrope/prvaka nikako.
1946
Dodao bih vrhunskoh stopera i jos jedno krilo poput Duljevica.Ajax je napisao/la:Sarajevo ako zeli sljedece sezone da ozbiljno konkurise za EL i da se ne obruka tamo onda bi trebalo:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
- franklampard8
- Kontakt:
StevanovicSabinho je napisao/la:Dodao bih vrhunskoh stopera i jos jedno krilo poput Duljevica.Ajax je napisao/la:Sarajevo ako zeli sljedece sezone da ozbiljno konkurise za EL i da se ne obruka tamo onda bi trebalo:
1946
E nek se malo razišla ova gužva
Razmišljao sam da napišem prije tekme da me strah katastrofe i da bih bio zadovoljan porazom do 3 gola razlike ali ...
Šta reći o onakvoj utakmici, koliko god smo mi moćno djelovali protiv Borca ili Veleža toliko je večeras Borussia protiv nas, s tim da onakva ekipa, što neko napisa, ne kreće džaba ni u jednu akciju. Da se ne zavaravamo, Borrusia je ekipa iz gornjeg srednjeg doma Budeslige, nije to top njemačka ekipa, ali su za nas u ovom trenutku drugi svijet. Mislim da je evidentno da smo od drugog poluvremena faktički početka, počeli padati fizički. Strašno je bilo gledati koliko je svaki, ali baš svaki njihov igrač brži od našeg s kojim je u duelu, izuzev možda Dulje koji je daleko najbolji bio sinoć, ako se to može reći nakon onog sinoć. Mislim da niko nije očekivao sad čuda, ali da se moglo bolje- moglo se, da se moglo časno oprostiti od Europe-moglo se.
Nema tu puno filozofije, treba se okrenuti PL i ne misliti da će ekipe skidati gaće kad se izađe na teren, nego treba gristi i oznojiti se za svaku pobjedu. Uzmite Bayern za primjer prošle sezone u Njemačkoj, najkvalitetnija ekipa, skoro sve ekipe, osim Dortmunda, Schalkea i još koje eventualno bunker igraju. Kako se uzima titula ? Njihov sportski direktor, čini mi se u intervjuu kaže da moraju biti fizički spremniji 2x od ekipe koja se brani , jesmo li to mi u ovom trenutku - sumnjam. Kvalitetniji jesmo, ali toliko fizički spremniji ... ?
Dženi i momcima podrška, ali onaj Bandović nije za Sarajeva, ako smo došli do toga da ga hvalimo što nije napravio nijedan kiks ( a sinoć nije bilo isključivo njegove krivice ) onda lijepo za drugu polusezonu kupiti golmana i vozdra.
Nešto mi još sinoć zapelo za oko, Bilbija, pa sigurno jedno 5. put ove sezone duga lopta primanje nogom, treba da je smiri , lopta ode 5 metara od njega ... smiješno.
Nema tugovanja, svaka se škola skupo plaća, nema tu filozofije, mi smo tek na početku, idemo pravim putem, na kraju igrali smo protiv Bundesligaša ... Ali u ovoj ligi, samo s maksimalnim respektom prema svakome, bez podcjenjivanja i uzdizanja, možemo do titule, Široki i Zrinjski su ozbiljne ekipe, biće teško ...
Dakle, nadtrčati svaku ekipu, sigurnija odbrana bez kompliciranja u svojih 16 metara, Bandović vjerujem do ove polusezone će braniti i to je to, jer stvarno više nema smisla, za naše lige on je dobar golman, ali ne i za ono prema čemu teži Sarajevo ... Mislim da bi odbrana puno sigurnije djelovala bez Dupovca, vidjećemo mislim uskoro
PS Najsvjetliji dio našeg kluba Horde
odlična brojka, čulo se na trenutke navijanje ... koreo, ma sveeee aaaaaa
naklon do poda momcima
Do zadnjeg dana života mog, samo Saraj'vo !
Da dodam i da nam treba pravi centarfor, Benko nije loš bio bar u Rijeci, stvar je u plati bila koliko sam načuo kad se pregovaralo ...
Razmišljao sam da napišem prije tekme da me strah katastrofe i da bih bio zadovoljan porazom do 3 gola razlike ali ...
Šta reći o onakvoj utakmici, koliko god smo mi moćno djelovali protiv Borca ili Veleža toliko je večeras Borussia protiv nas, s tim da onakva ekipa, što neko napisa, ne kreće džaba ni u jednu akciju. Da se ne zavaravamo, Borrusia je ekipa iz gornjeg srednjeg doma Budeslige, nije to top njemačka ekipa, ali su za nas u ovom trenutku drugi svijet. Mislim da je evidentno da smo od drugog poluvremena faktički početka, počeli padati fizički. Strašno je bilo gledati koliko je svaki, ali baš svaki njihov igrač brži od našeg s kojim je u duelu, izuzev možda Dulje koji je daleko najbolji bio sinoć, ako se to može reći nakon onog sinoć. Mislim da niko nije očekivao sad čuda, ali da se moglo bolje- moglo se, da se moglo časno oprostiti od Europe-moglo se.
Nema tu puno filozofije, treba se okrenuti PL i ne misliti da će ekipe skidati gaće kad se izađe na teren, nego treba gristi i oznojiti se za svaku pobjedu. Uzmite Bayern za primjer prošle sezone u Njemačkoj, najkvalitetnija ekipa, skoro sve ekipe, osim Dortmunda, Schalkea i još koje eventualno bunker igraju. Kako se uzima titula ? Njihov sportski direktor, čini mi se u intervjuu kaže da moraju biti fizički spremniji 2x od ekipe koja se brani , jesmo li to mi u ovom trenutku - sumnjam. Kvalitetniji jesmo, ali toliko fizički spremniji ... ?
Dženi i momcima podrška, ali onaj Bandović nije za Sarajeva, ako smo došli do toga da ga hvalimo što nije napravio nijedan kiks ( a sinoć nije bilo isključivo njegove krivice ) onda lijepo za drugu polusezonu kupiti golmana i vozdra.
Nešto mi još sinoć zapelo za oko, Bilbija, pa sigurno jedno 5. put ove sezone duga lopta primanje nogom, treba da je smiri , lopta ode 5 metara od njega ... smiješno.
Nema tugovanja, svaka se škola skupo plaća, nema tu filozofije, mi smo tek na početku, idemo pravim putem, na kraju igrali smo protiv Bundesligaša ... Ali u ovoj ligi, samo s maksimalnim respektom prema svakome, bez podcjenjivanja i uzdizanja, možemo do titule, Široki i Zrinjski su ozbiljne ekipe, biće teško ...
Dakle, nadtrčati svaku ekipu, sigurnija odbrana bez kompliciranja u svojih 16 metara, Bandović vjerujem do ove polusezone će braniti i to je to, jer stvarno više nema smisla, za naše lige on je dobar golman, ali ne i za ono prema čemu teži Sarajevo ... Mislim da bi odbrana puno sigurnije djelovala bez Dupovca, vidjećemo mislim uskoro
PS Najsvjetliji dio našeg kluba Horde
Do zadnjeg dana života mog, samo Saraj'vo !
Da dodam i da nam treba pravi centarfor, Benko nije loš bio bar u Rijeci, stvar je u plati bila koliko sam načuo kad se pregovaralo ...
FKS 1946 !
U Avazovom sportu pise da je Sarajevo promjenilo strucni stab,da je otisao dr.Karabeg ? Zna li se razlog ?
Sarajevo ljubavi moja.
Moze i to. Samo napadac i golman su prioriteti svih prioriteta. Pa onda sve ostalo.franklampard8 je napisao/la:StevanovicSabinho je napisao/la: Dodao bih vrhunskoh stopera i jos jedno krilo poput Duljevica.
- franklampard8
- Kontakt:
Dosao je Bekic, on se vodi kao napadac. Mislim da ne treba vise nikog dovoditi prije zime, a onda golmana, stopera (posto Dzeno jednostavno ne mirise Mitrevskog) i krilo.Ajax je napisao/la:Moze i to. Samo napadac i golman su prioriteti svih prioriteta. Pa onda sve ostalo.franklampard8 je napisao/la:StevanovicSabinho je napisao/la: Dodao bih vrhunskoh stopera i jos jedno krilo poput Duljevica.
1946
Prije zime ne. Ali tada mislim da treba. Jer Bekic po meni nije taj prvi napadac. Ne vjerujem da je bolji od Bilbije ili Krste. A nijedan nije dovoljno dobar za ono sto Sarajevu treba. Mada nikad se ne zna mozda Bekic proigra. Po meni trebaju ostati jedan od Bilbija/Krste i Bekic kao drugi, treci napadaci. Cetvrti napadac neki mladi junior. Sarajevu treba jos taj prvi napadac i naravno golman.
- franklampard8
- Kontakt:
Ocigledno da uprava smatra da je Bekic dovoljan, ja im vjerujem onda. Al' pored njih na zimu dovesti ove sto sam nabrojaoAjax je napisao/la:Prije zime ne. Ali tada mislim da treba. Jer Bekic po meni nije taj prvi napadac. Ne vjerujem da je bolji od Bilbije ili Krste. A nijedan nije dovoljno dobar za ono sto Sarajevu treba. Mada nikad se ne zna mozda Bekic proigra. Po meni trebaju ostati jedan od Bilbija/Krste i Bekic kao drugi, treci napadaci. Cetvrti napadac neki mladi junior. Sarajevu treba jos taj prvi napadac i naravno golman.
1946
-
wienultras
- Kontakt:
jebote ako vam cicica dadne pare nazimu za pojacanja,tako barem vecina vasih pise ovdje,sto se nepokusa dovesti tri igraca samo na ovu ekipu,odbrana,jedan bolji vezni,i klasicni spic,valjda vam moze cica pomoci da dovedete tri igraca iz engleskog champinchipa,pa to vam ga dodje svemirski brod jbt..engleska druga je jaca od 70 posto ovih evropskih liga,imali bi 50 posto jacu ekipu..
i da budes liga peta ti si nama centar svijeta FUKARE 87
- franklampard8
- Kontakt:
Druze, nemoj ti nesto zamjeriti al' ti si najnepismeniji lik na forumuwienultras je napisao/la:jebote ako vam cicica dadne pare nazimu za pojacanja,tako barem vecina vasih pise ovdje,sto se nepokusa dovesti tri igraca samo na ovu ekipu,odbrana,jedan bolji vezni,i klasicni spic,valjda vam moze cica pomoci da dovedete tri igraca iz engleskog champinchipa,pa to vam ga dodje svemirski brod jbt..engleska druga je jaca od 70 posto ovih evropskih liga,imali bi 50 posto jacu ekipu..
1946
Realno, ono inoc je bruka. Da smo od Arsenala onako izgubili opet bi bila bruka a ne od osrednje evropske ekipe.
Nema potrebe predstavljati Menhengladbah kao neku ulstra, super jaku ekipu kad to oni realno nisu, bar ne u evropskim okvirima. Recimo jedan Vilareal koji nas je mogao zapasti je za klasu jaci od njih.
Pojedinci trebaju biti kaznjeni za prikazano sinoc.
Ne mogu nikako shvatiti naivnost i to u trenutku kad se kao klub trebamo predstaviti na velikoj sceni.
Ispali smo amateri u rangu ekipa iz San Marina i Andore.
Gledam i ostale rezultate, mi smo najgore prosli od svih ekipa u kvalifikacijama.
Ostaje pozitivna cinjenica da smo zaradili pare, skupili fin broj navijaca na utakmicama i da smo izbacili jednog repskektabilnog protivnika. Ali mrlja od sinoc ce ostaviti najveci trag na ovu euro sezonu.
Realno, mi imamo trenera amatera koji je nedorastao ovoj situaciji.
To sam govorio jos u maju, govorim i sad. Sa Uscuplicem ova ekipa nikad nece moci uraditi nesto vise, cak ce izgleda i titula u pitanje doci.
Od igraca veliku perspektivu imamo u Cimirotu, Duljevicu i Radovcu. Otali mogu igrati ovu nasu ligu i to je to. Dzemo, Bandovic, Puzigaca i Okic nisu igraci za nas niti za ovu nasu ligu. Ako vec zelimo neka "prekucavanje lige" potrebni su nam bolji igraci od navedenih.
Stojcev, Bilbija, Velkoski, Dupovac, Tatomirovic nikad nece preci na nivo vise. Ako zelimo napredak u Evropi, potrebne su nam i tu zamjene.
Stvar uprave je sta i kako dalje. Ako zele biti najbolji u BiH, potrebne su male promjene, ako zele da budemo iole konkurentni u Evropi, potrebna su ogrmna ulaganja.
Ovaj tim nije niti blizu kvalitetom da se moze mjeriti sa recimo Rijekom ili Partizano i da bi igrao grupne faze.
Nema potrebe predstavljati Menhengladbah kao neku ulstra, super jaku ekipu kad to oni realno nisu, bar ne u evropskim okvirima. Recimo jedan Vilareal koji nas je mogao zapasti je za klasu jaci od njih.
Pojedinci trebaju biti kaznjeni za prikazano sinoc.
Ne mogu nikako shvatiti naivnost i to u trenutku kad se kao klub trebamo predstaviti na velikoj sceni.
Ispali smo amateri u rangu ekipa iz San Marina i Andore.
Gledam i ostale rezultate, mi smo najgore prosli od svih ekipa u kvalifikacijama.
Ostaje pozitivna cinjenica da smo zaradili pare, skupili fin broj navijaca na utakmicama i da smo izbacili jednog repskektabilnog protivnika. Ali mrlja od sinoc ce ostaviti najveci trag na ovu euro sezonu.
Realno, mi imamo trenera amatera koji je nedorastao ovoj situaciji.
To sam govorio jos u maju, govorim i sad. Sa Uscuplicem ova ekipa nikad nece moci uraditi nesto vise, cak ce izgleda i titula u pitanje doci.
Od igraca veliku perspektivu imamo u Cimirotu, Duljevicu i Radovcu. Otali mogu igrati ovu nasu ligu i to je to. Dzemo, Bandovic, Puzigaca i Okic nisu igraci za nas niti za ovu nasu ligu. Ako vec zelimo neka "prekucavanje lige" potrebni su nam bolji igraci od navedenih.
Stojcev, Bilbija, Velkoski, Dupovac, Tatomirovic nikad nece preci na nivo vise. Ako zelimo napredak u Evropi, potrebne su nam i tu zamjene.
Stvar uprave je sta i kako dalje. Ako zele biti najbolji u BiH, potrebne su male promjene, ako zele da budemo iole konkurentni u Evropi, potrebna su ogrmna ulaganja.
Ovaj tim nije niti blizu kvalitetom da se moze mjeriti sa recimo Rijekom ili Partizano i da bi igrao grupne faze.
"Znaš kako ti je to - rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju"
-
wienultras
- Kontakt:
i kakve to ima veze sa ovim sto sam napisao..franklampard8 je napisao/la:Druze, nemoj ti nesto zamjeriti al' ti si najnepismeniji lik na forumuwienultras je napisao/la:jebote ako vam cicica dadne pare nazimu za pojacanja,tako barem vecina vasih pise ovdje,sto se nepokusa dovesti tri igraca samo na ovu ekipu,odbrana,jedan bolji vezni,i klasicni spic,valjda vam moze cica pomoci da dovedete tri igraca iz engleskog champinchipa,pa to vam ga dodje svemirski brod jbt..engleska druga je jaca od 70 posto ovih evropskih liga,imali bi 50 posto jacu ekipu..
pa nista jbg,valja uzeti kakav kurs maternjeg
i da budes liga peta ti si nama centar svijeta FUKARE 87
- Burberry46
- Kontakt:
Borusija prejaka za nas, samo kad se stadion pogleda sve ti je jasno gdje su oni a gdje smo mi! Hvala za ovo lijepo bordo ljeto! Horde Zla
sjajna brojka
Igraci neka vec danas ovo zaborave
Idemo dalje, okrenuti se ligi, sad nam je potrebno zajednistvo abd sad napraviti seriju pobjeda, prvi na redu je Travnik
U Nedjelju svi na Kosevo
Igraci neka vec danas ovo zaborave
Idemo dalje, okrenuti se ligi, sad nam je potrebno zajednistvo abd sad napraviti seriju pobjeda, prvi na redu je Travnik
U Nedjelju svi na Kosevo
1946
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Ma pusti covjeka neka pise, shvatili smo srz. 
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
- franklampard8
- Kontakt:
Nema nikakve veze, samo kazemwienultras je napisao/la:i kakve to ima veze sa ovim sto sam napisao..franklampard8 je napisao/la:Druze, nemoj ti nesto zamjeriti al' ti si najnepismeniji lik na forumuwienultras je napisao/la:jebote ako vam cicica dadne pare nazimu za pojacanja,tako barem vecina vasih pise ovdje,sto se nepokusa dovesti tri igraca samo na ovu ekipu,odbrana,jedan bolji vezni,i klasicni spic,valjda vam moze cica pomoci da dovedete tri igraca iz engleskog champinchipa,pa to vam ga dodje svemirski brod jbt..engleska druga je jaca od 70 posto ovih evropskih liga,imali bi 50 posto jacu ekipu..![]()
![]()
pa nista jbg,valja uzeti kakav kurs maternjeg
1946
-
fcsforever
- Kontakt:
Sve je ok. Okrenimo se definitivno mašem prvenstvu. Kvalitet imamo i to moramo iskoristiti i uzeti tu titulu.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 22 gosta.