2015/2016 NBA Sezona
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: 2015/2016 NBA Sezona
Šta znači to čisti playmaker?
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
I mene bas zanima,s obzirom da "ne pusim" one floor general gluposti.Lillard je napisao/la:Šta znači to čisti playmaker?
Cisti playmaker je ono sto danas igra Paul, a sto su nekad igrali Nash, Kidd, Stockton, Magic. Ja vam ne mogu pomoci ako ne vidite tu razliku u igri izmedju Paula s jedne strane i Wessa i Stepha s druge.
U čemu je bolji Paul kao "čisti play"?Epidaurus je napisao/la:Cisti playmaker je ono sto danas igra Paul, a sto su nekad igrali Nash, Kidd, Stockton, Magic. Ja vam ne mogu pomoci ako ne vidite tu razliku u igri izmedju Paula s jedne strane i Wessa i Stepha s druge.
U postavljanju akcija, kontroli tempa, citanju igre i kretnji i vodjenju napada mozda ? Ni Steph ni Wess se tu mjerit s njim ne mogu.Lillard je napisao/la:U čemu je bolji Paul kao "čisti play"?Epidaurus je napisao/la:Cisti playmaker je ono sto danas igra Paul, a sto su nekad igrali Nash, Kidd, Stockton, Magic. Ja vam ne mogu pomoci ako ne vidite tu razliku u igri izmedju Paula s jedne strane i Wessa i Stepha s druge.
I u pas igri 
Daj molim te, čitanje igre, kretnje, bla-bla..
Russ je bolji defanzivac, bolji ofenzivac. O čemu pričamo uopće..
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Vrlo zanimljiva teorija,s obzirom da OKC (ciji napad predvodi Westbrook jel!? ) ima vise ass.,bolji tempo,postize vise poena,a individualne brojeve i da ne pominjemo.Epidaurus je napisao/la:U postavljanju akcija, kontroli tempa, citanju igre i kretnji i vodjenju napada mozda ? Ni Steph ni Wess se tu mjerit s njim ne mogu.Lillard je napisao/la:U čemu je bolji Paul kao "čisti play"?Epidaurus je napisao/la:Cisti playmaker je ono sto danas igra Paul, a sto su nekad igrali Nash, Kidd, Stockton, Magic. Ja vam ne mogu pomoci ako ne vidite tu razliku u igri izmedju Paula s jedne strane i Wessa i Stepha s druge.
- BijelaCokolada
- Kontakt:
Westbrook je idealni primjer kombo beka.
Russ je overall bolji igrac od Paula al bolji defanzivac nije. Kao ni bolji playmaker i organizator igre.Lillard je napisao/la:Daj molim te, čitanje igre, kretnje, bla-bla..
@Nezalaganje
Sam pogleda na igru Wessa i igru Paula je dovoljan da se zakljuci ko je bolji playmaker od njih dvojice. S Paulom se niko poredit ne moze kao cisti play i organizator.
I da, Wess na priblizan broj asista kao Paul gubi 1,5 lopti vise po utakmici. Paul ima bolji AST% (procenat poena koje asistira dok je u igri) od Wessa takodjer.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Charlotte malo najgotivnija ekipa devedesetih, a evo i sada 
Donnie Darko je napisao/la:Btw, D'Angelo Russell
Kakva kretenčina.
sta je uradio?
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Uletio klizeći Iggy, kae Russell sve što je zauzeto može biti i oduzetofilip13 je napisao/la: sta je uradio?
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Milwaukee Bucksi se ove godine muče u donjem dijelu Istočne konferencije i jednostavno ne mogu ponoviti uspjeh od prošle sezone kada su ušli u doigravanje na iznenađenje mnogih. Nekonstantnost forme, nedostatak šutera i napadački kreativnijih igrača zasigurno su jedni od razloga zašto je tome tako. Ipak, možda i ključan razlog slabije sezone Milwaukeeja leži u tome što se konkurencija na Istoku itekako pojačala te ove godine više nije dovoljno imati barem polovičan učinak za ulazak u doigravanje.
Međutim, ekipa iz Wisconsina veoma je mlada, a Jason Kidd u dosadašnjoj trenerskoj karijeri pokazuje da zna svoj posao, možda nije elita među NBA trenerima, ali sasvim sigurno zaslužuje poštovanje. S obzirom na to da se na rosteru Milwaukeeja nalaze izrazito atletični igrači te potencijali poput Jabari Parkera, Michael Carter-Williamsa i Giannisa Antetokounmpoa, navijači Bucksa nemaju previše razloga za paniku zbog jedne loše sezone.
Naime, Greek Freak je početkom veljače prebačen na poziciju playmakera i od tada je njegova igra sve bolja i bolja. Štoviše, toliko je dobar da ga Kidd namjerava ostaviti na toj poziciji i sljedeće sezone. „Nastavit ćemo raditi na Giannisovoj kontroli lopte. Zovite njegovu poziciju kako želite, point guard, point forward, point center. Pritisak koji stavlja na obranu dok vodi loptu i njegova sposobnost pronalaska slobodnog igrača su jako dobre stvari za nas“, rekao je trener Bucksa.
Međutim, ekipa iz Wisconsina veoma je mlada, a Jason Kidd u dosadašnjoj trenerskoj karijeri pokazuje da zna svoj posao, možda nije elita među NBA trenerima, ali sasvim sigurno zaslužuje poštovanje. S obzirom na to da se na rosteru Milwaukeeja nalaze izrazito atletični igrači te potencijali poput Jabari Parkera, Michael Carter-Williamsa i Giannisa Antetokounmpoa, navijači Bucksa nemaju previše razloga za paniku zbog jedne loše sezone.
Naime, Greek Freak je početkom veljače prebačen na poziciju playmakera i od tada je njegova igra sve bolja i bolja. Štoviše, toliko je dobar da ga Kidd namjerava ostaviti na toj poziciji i sljedeće sezone. „Nastavit ćemo raditi na Giannisovoj kontroli lopte. Zovite njegovu poziciju kako želite, point guard, point forward, point center. Pritisak koji stavlja na obranu dok vodi loptu i njegova sposobnost pronalaska slobodnog igrača su jako dobre stvari za nas“, rekao je trener Bucksa.
Westbrook je score first PG, CP je pass first PG.
I 4.2 izgubljene po mecu, ovaj 2.7NEZALAGANJE je napisao/la: ima vise ass.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Niko nije spomenuo ASS/TO ratio.Izgubljene lopte svakako nisu samo kad pogresno dodas,vec i kad pravis korake,ofanzivni faul itd,a to i ne cudi s obzirom koliko Westbrook napada obruc.Kajzer10 je napisao/la:I 4.2 izgubljene po mecu, ovaj 2.7NEZALAGANJE je napisao/la: ima vise ass.
Njegove greske u svakom slucaju.
I vidim da Paul nije ni u prvih 20 igraca po Usage %. Cudno bas
I vidim da Paul nije ni u prvih 20 igraca po Usage %. Cudno bas
Zadnja izmjena: Kajzer10, dana/u 30 mar 2016, 22:16, ukupno mijenjano 1 put.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Da,ali ne uticu na cinjenicu da je vrhunski razigravac.
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
Epidaurus je napisao/la:Cisti playmaker je ono sto danas igra Paul, a sto su nekad igrali Nash, Kidd, Stockton, Magic. Ja vam ne mogu pomoci ako ne vidite tu razliku u igri izmedju Paula s jedne strane i Wessa i Stepha s druge.
Westbrook, svaka cast njemu, ali ja to ne volim, ubija ljepotu kosarke. Ali ipak je to trend u NBA
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.