Jusuf Nurkić
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Re: Jusuf Nurkić
Koje mislio da će ove godine sve nestati nije dobro mislio. Ne ide to tako, prvo su sve mlade selekcije u B diviziju ispale pa će neke ugasit, najprije U20 pa će kasnije još i u16. A vrlo moguće je da ni A selekcija neće na EP.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Jaka ova neka terapija sto pojedini koriste daj promijenite dilera
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Da nam reprezentacije imaju padove nakon odlaska Haruna, to je valjda ocito. Jedino ako smo coravi ili licemjerni da lazemo sami sebe. Niti mozemo vise dobiti kvalitetne selektore, niti zadravati se u A divizijama, niti pozivati mlade po zaslugama.
Covjek dovede bukvalno najboljeg trenera u Evropi kakav je Ivanovic za sicu, ili Acu Petrovica.
Imali smo gotovo sve reprezentacije u A divizijama, sto nas je svrtsavalo u vrh Evrope po tome pitanju. Slag na torti Evropski prvaci.
Isto tako ne bi ni Nurkica okrivljivao, jer se to moglo na mnogo ljepsi i bezbolniji nacin uraditi, a ne preko medija prepucavati.
Samo je reprezentacija ispastala i niko vise.
Sto se tice utakmice sa Rusijom, ja sad glavu dajem da bi utakmica bila neizvjesna do kraja da je Teletovic bio tu. Pojedinci trebaju da budu svjesni sta znaci izostanak naseg najboljeg igraca, pa i jednog od najboljih u Evropi koji je garant 20-30 poena.
Uz Teletovica sa vanjske linije i Nurkica onakvog u odbrani, pa bogami i napadu (19P) , ne bi sigurno onako zavrsilo.
Svedska veceras nema sta traziti, dobice i porciju vise zbog poraza od Rusije.
Covjek dovede bukvalno najboljeg trenera u Evropi kakav je Ivanovic za sicu, ili Acu Petrovica.
Imali smo gotovo sve reprezentacije u A divizijama, sto nas je svrtsavalo u vrh Evrope po tome pitanju. Slag na torti Evropski prvaci.
Isto tako ne bi ni Nurkica okrivljivao, jer se to moglo na mnogo ljepsi i bezbolniji nacin uraditi, a ne preko medija prepucavati.
Samo je reprezentacija ispastala i niko vise.
Sto se tice utakmice sa Rusijom, ja sad glavu dajem da bi utakmica bila neizvjesna do kraja da je Teletovic bio tu. Pojedinci trebaju da budu svjesni sta znaci izostanak naseg najboljeg igraca, pa i jednog od najboljih u Evropi koji je garant 20-30 poena.
Uz Teletovica sa vanjske linije i Nurkica onakvog u odbrani, pa bogami i napadu (19P) , ne bi sigurno onako zavrsilo.
Svedska veceras nema sta traziti, dobice i porciju vise zbog poraza od Rusije.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
hajde da se fino vratimo nazivu teme. znate valjda citati. JUSUF NURKIC, CENTAR REPREZENACIJE BIH.
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
- Goalgetter
- Kontakt:
Ako danas ponovi partiju kao protiv Rusije, uz raspolozenog Mirzu, pada Svedska. Hajmo Juka. 
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Strašna prva četvrtina danas, mislim da je imao 13 ili 15 poena u prvih 7/8 minuta. Posle toga nije skoro ništa mogao pogoditi, ali veliki problem kod je sto se svi na njega oslanjaju kod defanzivnog skoka a realno, nije robot da sve živo kupi.
Renfroe * Đedović * Musa * Teletović * Nurkić
Renfroe * Đedović * Musa * Teletović * Nurkić
Anfernee "Penny" Hardaway #1
Virtu4l je napisao/la:Ovaj čovjek je uzrok svega lošeg u našem savezu i reprezentaciji.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
- BijelaCokolada
- Kontakt:
ubijedljivo nas najbolji igrac do sada
Možda poslije Muse. Da mi jedan 17-godišnjak pokazuje kako se bori za reprezentativni dres, ja bih se zapitao... U biti, svi reprezentativci bi se trebali zapitati kako neko ko je tek izašao iz kadeta pokazuje više od njih na seniorskom nivou.BijelaCokolada je napisao/la:ubijedljivo nas najbolji igrac do sada
Jusuf se borio uveliko dok je bio u mlađoj kategoriji. Otkako je u NBA ima neki usporeni stil na terenu, american style bez emocija ala Nenad Krstić. No to nije do njega, već do mjesta gdje živi, boravi, trenira i to ne znači da se manje bori ako se ne udara šakama u prsa.
Ne kritikujem toliko Nurkića, koliko ostatak reprezentacije.
Nurkić je i u večerašnjoj utakmici, u kojoj nije birljirao, natrpao Švede i osvojio veliki broj skokova. Ipak, ne može mi biti ispred Muse, upravo zbog ovih razloga gore.
Nurkić je i u večerašnjoj utakmici, u kojoj nije birljirao, natrpao Švede i osvojio veliki broj skokova. Ipak, ne može mi biti ispred Muse, upravo zbog ovih razloga gore.
Nurkic drugu utakmicu za redom ima double-double. Nije to mala stvar.
Sent from my D6603 using Tapatalk
Sent from my D6603 using Tapatalk
He Came To Us From Bosnia,
Papac Papac,
The Best Left Back In Scotland Sing,
Papac Papac,
He Doesnt Score A Lot Of Goals But When He Does You'll Hear Us Roar,
Sasa Papac Rangers Number Five!
Papac Papac,
The Best Left Back In Scotland Sing,
Papac Papac,
He Doesnt Score A Lot Of Goals But When He Does You'll Hear Us Roar,
Sasa Papac Rangers Number Five!
Ispred Juke stavljati Musu nije realno. Musa je exstra klasa ali ima on jos da se dokazuje u seniorima. Ako pogledamo kakve su Jukine asistencije dovoljno govori o njegovoj nesebičnosti. Iako sinoć nisam vidio organizaciju ekipe ipak je po meni Juka bio najkorisniji.
Pa niko njega ni ne stavlja ispred Jusufa, razlika je ipak pet godina, isto sto se ni Jusuf ne moze stavljati ispred Mirze. Koliko god ovaj bio van forme, svi mi od njega ipak najvise ocekujemo i nadamo se njegovoj simultanki u Mejdanu. Ne treba na igrace reprezentacije gledati na nacin ko je ispred a ko iza, svi oni mogu zajedno i svi oni trebaju naci svoju ulogu u timu. Selekcija Srbije je pravi primjer. Kod njih nekolicina igraca igra u nekim osrednjim ekipicama a u reprezentaciji rade vrhunski posao, a uglavnom se ne radi o poenterskom ucinku. Ako cemo vec govoriti o potencijalu Muse i Nurkica, onda je svima jasno da je Dzanan neuporedivo veci talenat, ali to ni u kom slucaju ne znaci da ce napraviti vecu karijeru (pogotovo ako se uzme u obzir da u nba ligi od Evropljana centri imaju najvecu sansu da se dokazu i ostave dublji trag).
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
Juka je, ne racunajuci prvu cetvrtinu (u kojoj je bio perfektan), ostatak meca odigrao vrlo, vrlo lose. Nije gradio ni skok kao sto to inace radi (sto se od njega ocekuje), na pikove izlazi previsoko, totalno bezglavo i ispada bezveze, u napadu bjezi na drugu stranu reketa, a lopta se trebala njemu spustiti. Bas se vidjelo se da nema snage. Masio je dva mozda najbitnija slobodna bacanja, umjesto da se skoncentrise, on bezveze baca dvije cigle. Previse se opteretio nekim glupostima, kao da imam osjecaj da on misli kako je glavna zvijezda na terenu, kako svi u njega gledaju. Nekada izgleda nevjerovatan, da li odigra perfektan pas za saigraca, majstorski izigra protivnika, ili uhvati ofanzivni skok, pa poentira. Ali nekada to djeluje totalno nepormisljeno i glupo, da se covjek zapita kako je to mogao uraditi. Ja mislim da je kod njega glavni problem glava. Jucer sam pisao da ga od Svedjana niko nece moci zaustaviti, sto se u prvoj cetvrtini pokazalo koliko je dominantan, ali je poslije zaustavio sam sebe. Protiv Rusa je, po meni, bio odlican. Mala zamjerka neki nekontrolisani i nepromisljeni sutevi ili ulazi pod kos, ali treba znati da je igrao prakticno sam. Taman pomislim evo ga, dohavizao je ono sto mu najvise treba (neka pamet u igri), on me naredni mec razuvjeri. Mora biti 100% u utakmici i mozda da manje razmislja o tome koliko je on poznat, koliko se o njemu prica i da spusti glavu u vezi takvih stvari, ipak je on preko noci dosao do ovoga gdje je trenutno. Sve ovo pricam jer sam pogledao preko 80% Jusufovih utakmica otkako se culo da taj momak postoji (iako ga ja znam puno prije nego je igrao za Basigovce na opstinskom takmicenju Osnovnih skolaRamirez5 je napisao/la:Ispred Juke stavljati Musu nije realno. Musa je exstra klasa ali ima on jos da se dokazuje u seniorima. Ako pogledamo kakve su Jukine asistencije dovoljno govori o njegovoj nesebičnosti. Iako sinoć nisam vidio organizaciju ekipe ipak je po meni Juka bio najkorisniji.
Sto se tice poredjenja s Musom, suludo je o tome pricati. Prije svega, razlika je 5 godina, a napredak za taj period moze biti nevjerovatan. Musa i sada igra 3x pametnije od Nurkica, razmislja sta radi i puno lakse dolazi do poena od njega. Uvijek se nadje tu gdje treba i gotovo uvijek odreaguje na pravi nacin. Njegov kosarkaski iq je fascinantan. Sa 17 godina igra pametnije barem od 50% igraca koji igraju u Euroligi svake godine i postovani su u evropskoj kosarci. Kakav bi tek bio da je fizicki konkurentan s njima, a Jusuf bar sto se toga tice nikada nije imao problema.
Ni u Rusiji to apsolutno ništa bolje nije izgledalo u odbrani. Ovako što se sjećam iz glave bez gledanja reprize :Federer17 je napisao/la:Juka je, ne racunajuci prvu cetvrtinu (u kojoj je bio perfektan), ostatak meca odigrao vrlo, vrlo lose. Nije gradio ni skok kao sto to inace radi (sto se od njega ocekuje), na pikove izlazi previsoko, totalno bezglavo i ispada bezveze, u napadu bjezi na drugu stranu reketa, a lopta se trebala njemu spustiti. Bas se vidjelo se da nema snage. Masio je dva mozda najbitnija slobodna bacanja, umjesto da se skoncentrise, on bezveze baca dvije cigle. Previse se opteretio nekim glupostima, kao da imam osjecaj da on misli kako je glavna zvijezda na terenu, kako svi u njega gledaju. Nekada izgleda nevjerovatan, da li odigra perfektan pas za saigraca, majstorski izigra protivnika, ili uhvati ofanzivni skok, pa poentira. Ali nekada to djeluje totalno nepormisljeno i glupo, da se covjek zapita kako je to mogao uraditi. Ja mislim da je kod njega glavni problem glava. Jucer sam pisao da ga od Svedjana niko nece moci zaustaviti, sto se u prvoj cetvrtini pokazalo koliko je dominantan, ali je poslije zaustavio sam sebe. Protiv Rusa je, po meni, bio odlican. Mala zamjerka neki nekontrolisani i nepromisljeni sutevi ili ulazi pod kos, ali treba znati da je igrao prakticno sam. Taman pomislim evo ga, dohavizao je ono sto mu najvise treba (neka pamet u igri), on me naredni mec razuvjeri. Mora biti 100% u utakmici i mozda da manje razmislja o tome koliko je on poznat, koliko se o njemu prica i da spusti glavu u vezi takvih stvari, ipak je on preko noci dosao do ovoga gdje je trenutno. Sve ovo pricam jer sam pogledao preko 80% Jusufovih utakmica otkako se culo da taj momak postoji (iako ga ja znam puno prije nego je igrao za Basigovce na opstinskom takmicenju Osnovnih skolaRamirez5 je napisao/la:Ispred Juke stavljati Musu nije realno. Musa je exstra klasa ali ima on jos da se dokazuje u seniorima. Ako pogledamo kakve su Jukine asistencije dovoljno govori o njegovoj nesebičnosti. Iako sinoć nisam vidio organizaciju ekipe ipak je po meni Juka bio najkorisniji.), od Cedevite, Zadra, pa sada i u Denveru. Ne mislim ja da on ne radi/ne trenira (vidi se da je on itekako predan tome), ali se mora maksimalno posvetiti kosarci i razumijevanju same igre, a ne da mu se beke tamo lijeve stvari motaju po glavi.
Sto se tice poredjenja s Musom, suludo je o tome pricati. Prije svega, razlika je 5 godina, a napredak za taj period moze biti nevjerovatan. Musa i sada igra 3x pametnije od Nurkica, razmislja sta radi i puno lakse dolazi do poena od njega. Uvijek se nadje tu gdje treba i gotovo uvijek odreaguje na pravi nacin. Njegov kosarkaski iq je fascinantan. Sa 17 godina igra pametnije barem od 50% igraca koji igraju u Euroligi svake godine i postovani su u evropskoj kosarci. Kakav bi tek bio da je fizicki konkurentan s njima, a Jusuf bar sto se toga tice nikada nije imao problema.
Prvi napad, ispada na p&r, Mozgov ostaje sam i promašuje lagano polaganje
Polaganje Kulagina na drugi obruč njemu u lice bukvalno
Ona "famozna" odbrana nad Bikovom
Prva tri napada u drugom poluvremenu, tri puta isto ispada na p&r, Mozgov tri puta na ziceru - jednom pogađa, jednom dva bacanja (pogodio), jednom promašuje zicer/zakucavanje
Pa oni šutevi bez potrebe sa vrha kapice koji nikada nije pogađao u ozbiljnim procentima
Pa prevođenje lopte bez potrebe kao i sinoć gdje je imao jedan TO i jednom Adi jedva spasio loptu ali izgbuli 10 sekundi napada, ali eto Mula ga brani da ima ball handling kao play
Kasni se vratiti u odbranu jer visi po obruču ili se unosi u lice tamo nekome, isto se desilo i sinoć pa Švedski centar dva puta sam na ziceru u kontri
Znači uz pregledan snimak, ja ti garantujem dvocifren broj gluposti i loših stvari koje je napravio, slično kao i sinoć. Da li je neznanje, kurcobolja, višak ega ili manjak autoriteta trenera, to neko drugi treba otkrivati.
ZELJEZNICAR 1921!
neznanje nije jer ne bi bio u denveru da je tako... cista kurcobolja, nista drugo
i evo da se jednom za sva vremena razjasni situacija u rusiji, gdje su ga mnogi opravdavali da je pustio bikova da sutira kako bi zatvorio napadacki skok jer je "bilo tri rusa u reketu, a samo jedan nas":

koliko vidim, a naucio sam brojati do 5, samo jedan rus je bio unutar granice za tri poena, a i on je propisno zagradjen i izguran iz reketa...
myth busted!
i evo da se jednom za sva vremena razjasni situacija u rusiji, gdje su ga mnogi opravdavali da je pustio bikova da sutira kako bi zatvorio napadacki skok jer je "bilo tri rusa u reketu, a samo jedan nas":

koliko vidim, a naucio sam brojati do 5, samo jedan rus je bio unutar granice za tri poena, a i on je propisno zagradjen i izguran iz reketa...
myth busted!
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
ma ne znam sta vi ocekujete od covjeka kada igra medju ovakvim igracima. U ovom sastavu jedino sto valja je teletovic, nurkic i mladi musa koji je trenutno toplo-hladno jer protiv jacih ekipa ipak on ovako mlad ne moze meda to se vidjelo protiv rusije ali ce biti naravno igracina. I buza je poceo stagnirati a i svi ostali igraci su uglavnom talasika. Mislim mozemo ih hvaliti koliko hocete ali cinjenica je da su cisti prosjek.
Pitanje je jel bi i trebali na to prvenstvo ici samo cemo se dzabe blamirati. Da tu mozemo imati renfroa i djedovica mozda bi djelovali dosta ozbiljnije ovako jadno stvarno.
Pitanje je jel bi i trebali na to prvenstvo ici samo cemo se dzabe blamirati. Da tu mozemo imati renfroa i djedovica mozda bi djelovali dosta ozbiljnije ovako jadno stvarno.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.
opet ga to ne opravdava... i teletovic je igrao sa ovakvim igracima na EP, dirk je citavu karijeru igrao sa jos gorim igracima pa se uvijek trudio da povuce ekipu kao sto pravi lider i patriota treba da cini...DeeWa je napisao/la:ma ne znam sta vi ocekujete od covjeka kada igra medju ovakvim igracima.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.