Amidzatvojnajdrazi je napisao/la: ↑05 okt 2023, 13:35
Meni su ocekivanja sto se tice ovog foruma ispod dna, ali strasno koliko pojedini plitko razmisljaju. Ne svodite svaku pojavu na gradski fudbalski rivalitet i tabelu PLBiH. Pokusajte drugacije posmatrati stvari, stavite ih u siri drustveni i politicki kontekst.
Delegirati sudiju za kojeg cijela drzava zna da je placenik medju 15 hiljada nenormalno naelektrisanih navijaca dva najveca sportska rivala je u najmanju ruku izivljavanje nad ligom i pisanje po svima nama, a vrlo moguce i pokusaj da se iscenira neko ozbiljno sranje.
Kako god, najveca utakmica u drzavi je sad pala u drugi plan. Prvi cilj je ostvaren, sta ce se dalje desavati Bog zna. Ne pitamo se mi, vec Vico i Gigovic, sto je samo po sebi dovoljna poruka. Bar onome ko je u stanju da je shvati.
Drustveno politicki kontekst
Koje dramljenje i paranoja. Pustite ljude da igraju lopte i da Giga,nas najbolji sudija poslije Peljte sudi.
PTSP ,posebno zakasnjeli je tesko psihicko oboljenje a sto je najgore ,razvija se,moze dovesti do shizofrenije i drugih teskih psihickih poremecaja.
Vrattimo se na fudbal oliti nogomet.
Utakmica kluba sredine tabele sa klubom koji se bori za opstanak. Kod zeljeznicara imamo jednog igraca a i njega samo 60-ak minuta
Sarajevo ima 2-3 igraca ali oni su pogubljeni u vreci hovana od igraca. Vreca hovana puna starkelja,dizelasa,alibi i menadzerskih 'igraca'. Sarajevo neuigrano,nekompatiblno igracki,fizicki zapusteno. Renan ,fantastican napadac ,odsjecen bez lopti . Na jednom krilu uzasni Keremeh,na drugom pepadzija Ziljkic na sredini u vezi goli qurcevi ,itd, A sto je najgore nemamo golmana uopste. Starinski fudbal kao i moderni,tesko se igra bez golmana. A mi imamo Rogica- Nije se snasao Dalmoša i Sahinovica -Nije upisao fakultet na vrijeme

Dok zeleznicar ima svog Patuljka. Mali ima refleks,izlazak ,srce jedino sto je patuljast

U svakom slucaju puno boljI od rupa na golu Sarajeva.
U ovoj tekmi je svaki rezultat moguc. Sto bi stari prognozeri rekli -troznak 1X2