vama prepustamo ulogu favorita..TeaM87 je napisao/la: ↑05 okt 2023, 14:37Ma zajebavam se za izbacivanje, svaki put ste sami sebi bili krivi (logicno), nije vam Željo kriv sto ste prvi put 30 utakmica bili losi i na kraju niste od Slavije mogli minimalan poraz izvucIceTea je napisao/la: ↑05 okt 2023, 14:20Prvi put nas niste izbacili već ste se prodali, afera zastavica. Drugi put tj. prošle godine nas niste vi izbacili već mi sami sebe. Raja ne može shvatit da nas ni pobjeda protiv vas ne bi ostavila u ligi. Pretanak roster, domaće u Banovićima, trener itd. To nas je istjeralo u Cvajtu. Ali eto barem je osveta bila slatka jer ste očekivali pobjedu u kupu.TeaM87 je napisao/la: ↑05 okt 2023, 14:07
E bas se moze porediti ovo izbacivanje iz kupa i to sto smo vas vise puta izbacili iz lige![]()
Mislim da nisi upravu, ispade mi mozemo pobijediti samo ako se nesto "nenormalno" desi, te stvari koje si nabrojao...opet kazem jesu trenutno bolji, ali ne kako predstavljas, ako cemo sitnicariti, i oni su bili kriza protiv GOSK-a, protiv Zvijezde do prvog gola isto bezveze pa onda Velez i Tuzla, obje utakmice su se dobro napatili da dobiju, napatili se i igrom i rezultatski. Jednostavno ne vidim da oni nesto "melju" i da ce nas tek tako uzeti. A da ne pricam da u derbiju forma apsolutno nista ne znaci.
I ne bih se slozio da ne znamo kako smo dobili Siroki, jer smo imali dvije precke i jos par finih situacija, jesi li gledao utakmicu uopste?![]()
Što se tiče vaše utakmice sa Lišticom, gledao sam. Po meni je trebalo biti neriješeno, ali eto vi ste mi draži od njih kako god pa mi je svejedno. Realno kad zabiješ u zadnjim sekundama, to je sreća.
Forma ništa ne znači u derbiju to si upravu. Njima na vodenicu idu neke stvari tipa domaći teren, stanje na tabeli i forma, trenutni roster. Vi se vadite na to da forma ništa ne znači i da ste vi ipak gradski rivali. Po onome što sam ja upratio, loši su bili samo protiv Doboja kući. Poslije su se itekako konsolidovali i uvezali par pobjeda protiv dobrih ekipa. Protiv Širokog baš baš nezasluženo izgubili. I rekao si da vam bježe četiri boda, ali si zaboravio da imaju utakmicu manje. Ako vas sad dobiju i tu zaostalu npr., to je već baš velikih 10 bodova zaostatka pred vama. Ne zvuči dobro.vas je problem sto ne vidite tu krivca u sebi.
Sto se tice drugog dijela posta...losi su bili i protiv GOSK-a, i protiv Veleza (gdje Velez u prvom dvije precke pogadja i jednom pitar sa linije izbacuje), s tim da kad kazem "losi" ne mislim stvarno losi nego nisu bili dominantni i bolja ekipa kako ti pokusavas predstaviti, cak bih se usudio reci da smo mi bolje odigrali protiv Veleza u gostima nego oni na Kosevu, barem je Velez imao manje sansi i na kraju ga zabiju u zadnjoj minuti.
A sta ako oni izgube ovu zaostalu, a mi ih dobijemo na derbiju? Onda jedan bod razlike, glupe su mi te sta bi bilo kad bi bilo![]()
Da se ne upale ovi pitarcici, ne pokusavam reci da smo mi nesto bolji od vas ili da ste vi kriza, ali brate pretjerujete i vi i ovi vasi sateliti sa najavama o razvaljivanju, cinjenice nisu na vasoj straniNasa mana jeste gostujuci teren, ali Kosevo je nas drugi stadion tako da nece biti tih problema
Premijer liga BiH - aktuelno
- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
- 1 9 4 6 -
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
Dakle, Dzeko je najveca picka jer nece da rijesava nagomilana sranja u Savezu i Zelji sa kojima nema nikakve veze. Picka je jer nece da rijesava stvari za koje je najmanje kriv i pozvan da ih rijesava, bas on iz Turske
I sad on treba da ostavi Fener i karijeru, da dođe u Sarajevo ko veliki frajer, da Yebe mater Vici i Misketu, a oni ce se prepasti i sami ponuditi ostavke...to je taj sjajni plan, jel
Ovi pijacari su bas operisani od realnosti, a bgm i pameti

I sad on treba da ostavi Fener i karijeru, da dođe u Sarajevo ko veliki frajer, da Yebe mater Vici i Misketu, a oni ce se prepasti i sami ponuditi ostavke...to je taj sjajni plan, jel
Ovi pijacari su bas operisani od realnosti, a bgm i pameti

Zadnja izmjena: let3, dana/u 05 okt 2023, 14:51, ukupno mijenjano 2 puta.
- napoleon72
- Kontakt:
Mustafic, Sahinovic, Trako i Anicic.
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
Jednom kraj pruge, uvijek kraj pruge!
- svrakino1921
- Kontakt:
Hvala na podatcima bordo bratePitarsam je napisao/la: ↑05 okt 2023, 13:39Izgleda da si dobar i normalan navijac Želje.svrakino1921 je napisao/la: ↑05 okt 2023, 11:40Stadion Koševo: 19.09.1969.
Željezničar - Santos 1:1
SARAKEVO Stadion Koševo. Gledalaca: 38.000. Strijelci: 1:0 - Bukal (45. minuta), 1:1 - Pele (78.)
Željezničar ugostio veliki Newcastle na Koševu
Pobjedom protiv Lillestroma Željo je prošao u 3.pretkolo lige prvaka gdje su ga od grupne faze Lige prvaka dijelile samo dvije utakmice. Engleski Newcastle United, sa Alanom Shearerom je došao u Sarajevo.
Ne postoje riječi kojima se može opisati kakva je atmosfera vladala u Sarajevu tada. Na kraju je stadion bio popunjen do posljednjeg mjesta, došlo je preko 38.000 gledalaca, među njima i oko 200 engleskih navijača. Barem još 10.000 je ostalo van kapija stadiona čije su tribine bile premalene da prime sve koji su željeli pogledati najveću Željinu utakmicu u posljednjih 15-tak godina
Odigrana utakmica FK Željezničar - Videoton
24. aprila 1985. godine na Grbavici je odigrana historijska utakmica. Naime, najtrofejniji bh. fudbalski klub, Željezničar imao je priliku plasirati se u finale Kupa UEFA (današnja Liga prvaka) i tamo se sastati sa popularnim kraljevskim klubom - Realom iz Madrida. Dakle, tog 24. aprila 1985. godine, Željezničar je igrao revanš utakmicu polufinala, protiv mađarskog Videotona. Bila je to utakmica koja se i dan danas prepričava, ne samo na Grbavici i u Sarajevu, nego i u drugim balkanskim državama, koje su nekada sačinjavale SFRJ.
Ipak, krenimo redom. Prvi susret odigran je u Sekešfehervaru (Szekesfehervar) sedam dana ranije. Prvo poluvrijeme je opravdalo epitet jednog polufinala. Mađari su poveli sa 2:0 nakon grešaka Željine odbrane, ali Željo je ubrzo uzvratio i smanjio na 2:1 golom Harisa Škore. Rezultat je bio dobar za "plave" koji su se u drugom poluvremenu skoncentrisali više na odbranu nego napad. Ali, takva igra je bila na kraju kobna. Pred kraj meča, Videoton je uspio da postigne gol za 3:1 i tako poveća svoje šanse za prolaz. Želji je jedino ostala utjeha da revanš igra pred svojim navijačima i da uz njihovu podršku može do pobjede.
Revanš utakmica je na "Grbavicu" (popularna "Dolina ćupova") privukla izuzetno veliki broj gledalaca. Posjeta je bila približno 27.000 ljudi. Nestrpljivo se čekao početak susreta. Bez obzira na rezultat iz prve utakmice, Željo je imao velike nade da će ipak proći Mađare. Već u 5. minuti, Edin Bahtić je postigao gol za vodstvo. Nakon gužve pred golmanom
Evo bordo brate ako si mislio na mene
Cuj@svrsko
Hahahaha
Samo su ti podaci djelimično netacni.Ali posto si prepisao
Od nekle i nisi bio prisutan da ti pomognem.
Najveće posjete na utakmicama F.K.Željezničara su;
1)1972-Kup Šampiona na Stadionu Kosevo pred 38-40 000
Željezničar -Derby County
Usporedbe radi 1967g.znaci 4 godine prije u Kupu
šampiona na istom Stadionu Kosevo pred 50 000
Sarajevo - ManU .
Idemo dalje.Prijateljske kao Santos/mantos se ne
računaju jer je pola pitara došlo da gleda brazilce!!
2)Željezničar -Newcastle na Stadionu Kosevo pred
34 000.Vise nije moglo da **** rak raka.
Mitovi i bajke od 10 000 van stadiona i jos 20 na zeljeznickoj
Stanici ovdje ne mogu proci!
3)Stadion Grbavica -Uzvrat polufinalne utakmice
Zeljeznicar-Videoton pred oficijelno 24 000 gledalaca.
Bilo je krcato,bio sam na istoku 3 reda stajanja.
Ali mora se znati da je max Grbavice u to vrijeme bio
18 000.
Taj rekord je oboren sa 19 000 protiv C.Z. 1979g.kada
Smo mi pitari masovno dosli da “docekamo “naseg bivseg
Ljubimca Srebrenka Repcica,kasnije legendu Zvezde.
To bi bilo to!!
Tanko,tankosava prava za 102g.Mitovi,lazne legende an vasu
zalost uvdje be mogul proci!!Nemojte se vise boga vam
Hvaliti nekom posjetom.Ne ide i ne valja vam to!
Sindrom kosovske bitke ostavite originalnim
Mitomanima-Svetosavcima!
P.S.Nisam mislio nego te direktno pitao.Mozda vako
izgledam,ali nisam ja bas stidan.
Sto u prevodu znaci jedna ruka ide na sifone,a druga
Automatski na mindjaru![]()
Vidim ja da si ti gospodin i gradska raja
Zivio
-
- Kontakt:
Ja se iskreno nadam da si u pravu, ali steta je vec nacinjena. U glavni grad, na najvecu utakmicu u drzavi, ti salje svog miljenika i stavlja te u situaciju da strahujes hoces li biti ostecen ili poguran. Sama gesta je dovoljno jasna poruka cijeloj javnosti, makar on svirao kao Collina. Mi se mozemo prepucavati prije, za vrijeme, i poslije derbija, ali Vico je porucio gdje nam je mjesto. Ako gledas iskljucivo sa sportske strane, vama prvima vec sad mora biti jasno da nemate nikakve sanse za titulu, sve i da se pretvorite u Real.napoleon72 je napisao/la: ↑05 okt 2023, 14:24Pa i nije bas nerealna. Prije 2 godine kad smo igrali na Kosevu utakmicu s Borcem za titulu, direktan okrsaj, Mujic sudio perfektno. A i tad se digla frka, nasi saopstenja neka pisali. Dobro neko rece, mudro Vico radi, nije glup.Amidzatvojnajdrazi je napisao/la: ↑05 okt 2023, 14:20Od svih teorija koje su se do sad pojavile, daleko najnerealnija je ova da ce Gigara dobro i posteno suditi.
Inace on i druge Vicine sudije mare za suptilnostUpravo je suprotno, sto je otimacina morbidnija to bolje. Ono, nece suditi normalno pa izmisliti penal ili ne svirati ofsajd kad je na zadatku, nego ce podijeliti 15 kartona i svaki aut svirati u korist ekipe za koju silji. Cisto radi demonstracije sile. Oni kad bi htjeli ovo raditi suptilnije, onda bi radili. Da je to cilj u derbiju, ne bi ni bio Gigovic delegiran, nego neko drugi.
1921
Nebitno koliko, da je 10 dana - to je besmislica neviđena, da ne kazem glupost. Zasto lupetate takve gluposti, to vi vidite.
A nisam ni htio da trazim ko je pisao i da ofiram

- napoleon72
- Kontakt:
To mi znamo jos otkako je zalizani spidar dobio da radi pripreme sa ekipom. Sad to ni Murinjo vise ne izvadi do kraja. Borcu se silji i to je tacno, al smijem ruku dat da opet nece osvojit titulu. Zrinjski je opet prvi favorit. Proci ce i evropske tekme, leci ce pare od UEFAe, a onda kad na zimu dovedu 5 pojacanja mogu se pos.rat Vici na glavu usred Banje Luke kao i zadnje dvije godine. Meni bi kao navijacu FKS bilo cak i draze da Borac uzme nego Zrinjski, oni ako jos jednu titulu uzmu, gotovo je. Uspostavit ce dominaciju koju niko nece moc zayebat.Amidzatvojnajdrazi je napisao/la: ↑05 okt 2023, 14:57Ja se iskreno nadam da si u pravu, ali steta je vec nacinjena. U glavni grad, na najvecu utakmicu u drzavi, ti salje svog miljenika i stavlja te u situaciju da strahujes hoces li biti ostecen ili poguran. Sama gesta je dovoljno jasna poruka cijeloj javnosti, makar on svirao kao Collina. Mi se mozemo prepucavati prije, za vrijeme, i poslije derbija, ali Vico je porucio gdje nam je mjesto. Ako gledas iskljucivo sa sportske strane, vama prvima vec sad mora biti jasno da nemate nikakve sanse za titulu, sve i da se pretvorite u Real.napoleon72 je napisao/la: ↑05 okt 2023, 14:24Pa i nije bas nerealna. Prije 2 godine kad smo igrali na Kosevu utakmicu s Borcem za titulu, direktan okrsaj, Mujic sudio perfektno. A i tad se digla frka, nasi saopstenja neka pisali. Dobro neko rece, mudro Vico radi, nije glup.Amidzatvojnajdrazi je napisao/la: ↑05 okt 2023, 14:20Od svih teorija koje su se do sad pojavile, daleko najnerealnija je ova da ce Gigara dobro i posteno suditi.
Inace on i druge Vicine sudije mare za suptilnostUpravo je suprotno, sto je otimacina morbidnija to bolje. Ono, nece suditi normalno pa izmisliti penal ili ne svirati ofsajd kad je na zadatku, nego ce podijeliti 15 kartona i svaki aut svirati u korist ekipe za koju silji. Cisto radi demonstracije sile. Oni kad bi htjeli ovo raditi suptilnije, onda bi radili. Da je to cilj u derbiju, ne bi ni bio Gigovic delegiran, nego neko drugi.
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
Ne doživljavaju oni Sarajevo kao konkurenta za titulu, jedini ozbiljan konkurent je bio i ostao Zrinjski, ali neće ništa prepustiti slučaju kad je Borac u pitanju. Svjesni su da ih svaki izgubljeni bod na kraju može koštati.Amidzatvojnajdrazi je napisao/la: ↑05 okt 2023, 14:57Ako gledas iskljucivo sa sportske strane, vama prvima vec sad mora biti jasno da nemate nikakve sanse za titulu, sve i da se pretvorite u Real.
Sarajevu je najveća nesreća to što im je odmah nakon derbija gostovanje u Banja Luci. Trebalo je biti obrnuto, pa su i to promijenili da bi olakšali Borcu.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
- Kontakt:
Mi i sa rezervnim sastavom možemo pobjediti Želju, bez igrača kojima prijeti pauza zbog kartona i opet otići u punom sastavu u Banjaluku i popišat se po Vici 

- Meraak1921
- Kontakt:
roccosiffredi je napisao/la: ↑05 okt 2023, 15:08Mi i sa rezervnim sastavom možemo pobjediti Želju, bez igrača kojima prijeti pauza zbog kartona i opet otići u punom sastavu u Banjaluku i popišat se po Vici![]()
Mi cemo vas oklagijama , kako drugacije jufkice nego oklagijom..
Sarajevo se nikad ne šali u životu, ne šalim se nikad u životu, nijedne sekunde sekundarne ha ha ha....roccosiffredi je napisao/la: ↑05 okt 2023, 15:08Mi i sa rezervnim sastavom možemo pobjediti Želju, bez igrača kojima prijeti pauza zbog kartona i opet otići u punom sastavu u Banjaluku i popišat se po Vici![]()
-
- Kontakt:
Hajde komsije sto manje primljenih golova i nemojte trcat po Engleskoj, stici ce vas vjerujte mi 

-
- Kontakt:
Pa moze se poceti od reprezentacije s bojkotom, izneses malo prljavog vesa, ne dodjes na okupljanje itdlet3 je napisao/la: ↑05 okt 2023, 14:02Hajd sve i nekako, al sto Dzeko bgtMostarskiSin je napisao/la: ↑05 okt 2023, 13:59
Picoke sve redom, od igraca poput Dzeke i slicih do navijaca.![]()
Jel to treba Dzeko iz Turske da rijesava nase problema i nasa sranja, a mi da naprđujemo povazdan na forumu![]()
-
- Kontakt:
Samo ce gigovic unistiti ovaj derbi, miroljubivi X i kartona mali milion
- IsmirMirvic
Necuveno ponasanje Gospodina Zeljkovica.
Bicu directan: mi trenutno nemamo dovoljno mechanisms da se zastitimo. Zao mi je. Isticem da kod Gospodina Mirvica predaje nema, kao sto nema nazad.
Pozdrav svima.

Bicu directan: mi trenutno nemamo dovoljno mechanisms da se zastitimo. Zao mi je. Isticem da kod Gospodina Mirvica predaje nema, kao sto nema nazad.
Pozdrav svima.
Dok je Gospodina Vincenta Tana,zivoga i zdravoga,Sarajevo nema sanse za tituluAmidzatvojnajdrazi je napisao/la: ↑05 okt 2023, 14:57Ja se iskreno nadam da si u pravu, ali steta je vec nacinjena. U glavni grad, na najvecu utakmicu u drzavi, ti salje svog miljenika i stavlja te u situaciju da strahujes hoces li biti ostecen ili poguran. Sama gesta je dovoljno jasna poruka cijeloj javnosti, makar on svirao kao Collina. Mi se mozemo prepucavati prije, za vrijeme, i poslije derbija, ali Vico je porucio gdje nam je mjesto. Ako gledas iskljucivo sa sportske strane, vama prvima vec sad mora biti jasno da nemate nikakve sanse za titulu, sve i da se pretvorite u Real.napoleon72 je napisao/la: ↑05 okt 2023, 14:24Pa i nije bas nerealna. Prije 2 godine kad smo igrali na Kosevu utakmicu s Borcem za titulu, direktan okrsaj, Mujic sudio perfektno. A i tad se digla frka, nasi saopstenja neka pisali. Dobro neko rece, mudro Vico radi, nije glup.Amidzatvojnajdrazi je napisao/la: ↑05 okt 2023, 14:20Od svih teorija koje su se do sad pojavile, daleko najnerealnija je ova da ce Gigara dobro i posteno suditi.

-
- Kontakt:
Pa slazem se, ja sam pisao ovdje vise puta da je Sarajevu plafon trece mjesto, iz vise razloga. Dosta ih ne moze to da prihvati, ali razumijem, ljudski je i navijacki.Virtu4l je napisao/la: ↑05 okt 2023, 15:07Ne doživljavaju oni Sarajevo kao konkurenta za titulu, jedini ozbiljan konkurent je bio i ostao Zrinjski, ali neće ništa prepustiti slučaju kad je Borac u pitanju. Svjesni su da ih svaki izgubljeni bod na kraju može koštati.Amidzatvojnajdrazi je napisao/la: ↑05 okt 2023, 14:57Ako gledas iskljucivo sa sportske strane, vama prvima vec sad mora biti jasno da nemate nikakve sanse za titulu, sve i da se pretvorite u Real.
Sarajevu je najveća nesreća to što im je odmah nakon derbija gostovanje u Banja Luci. Trebalo je biti obrnuto, pa su i to promijenili da bi olakšali Borcu.
1921
- svrakino1921
- Kontakt:
Trenutno korisnika/ca: Alipasino, ANamelessGhoul, AVNOJ, b00t, bvsic, club21, EastMadness, ErosViverosViv, Fudo, Hajdeee, Hrammm1921, HyperOS, iliyaa8, Jurica95, jurisicduska, LavoviGabela, laznokrilo, MikiPirs, mma_hz, MokraKifla, Pitaristok, r3m1, Rauber33, ristagrad, Rodman, Scholl, Shategabri i 137 gostiju.